לא כל פונו סטייג' יכול לסייע למשתמש לכייל נכון את ראש/מחט הפטפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

מי מכם לא נתקל לפחות פעם אחת במהלך נסיונו עם פטפונים בבעיה של חוסר איזון (BALANCE) של עוצמת הסיגנל בין ערוץ ימין וערוץ שמאל?

לא אחת וכמעט בכל הראשים בשוק ישנם הבדלי עוצמה בסיגנל בין שני הערוצים. ראשים יקרים בעלי סטייה קטנה יותר וראשים זולים - גרועים יותר. הוסיפו לכך את סטיית כיול הראש על הפטפון עצמו ובקלות ניתן להגיע לסטייה סופית כך שהבדלי העוצמה בין הערוצים עלולה להיות די גדולה ומורגשת.

גם אם התקנת הראש בוצעה כהלכה ובדיוק המירבי, עדיין קיימת הסטיה הטבעית של עוצמת הסיגנל מהראש עצמו.

השיטה הטובה ביותר לבדוק את הסטיה הזאת היא שימוש בתקליט מונו. בתקליט מהסוג הזה שני ערוצי הסטראו אמורים להפיק תנודה ווקטורית זהה של המחט ולכן הסיגנל חייב להיות שווה באופן תיאורטי.

אם תוכלו לבצע פעולה "מתימטית" של חיסור הסיגנלים משני הערוצים אתם תקבלו בעצם סיגנל ב-0 עוצמה.

הפעולה המתימטית הנ"ל די פשוטה לביצוע בעזרת תוכנה לעיבוד אודיו (לא בזמן אמת), אך האופציה הנ"ל לא קיימת בפונו סטייג'ים (עד כמה שאני מכיר). כדי לבצע את הפעולה הזאת בזמן אמת ובחומרה נאלץ לגייס ציוד מיוחד ולרתום אותו למסלול ההגברה במקום המתאים.

רגע, ייתכן גם שישנה סטיית הגברה בפונו סטייג' עצמו בין שני ערוצי הסטראו (היא קטנה מאוד בדרך כלל בסטייג'ים איכותיים) וגדולה יותר בסטייג'ים פחות איכותיים (רמת רכיבים ירודה או בינונית). אכן, גם הסטייה הנ"ל עלולה להצטרף לסטייה הכללית.

הסטיות הללו שציינתי עלולות להשפיע מאוד על איכות, כיוון וגודל בבואת הבמה הנשמעת לאזנינו.

לכן, ישנה חשיבות ראשונה במעלה לאזן את הסיגנלים של שני ערוצי הסטראו.

ניתן לבצע פעולה זאת בצורה פשוטה ע"י שימוש בבקר ה-BALANCE של המגבר הראשי (לא בכולם הוא קיים). מאידך כבני אנוש, גם אוזנינו אינן זהות ברגישותן וכיוון כזה הוא סובייקטיבי לחלוטין. בנוסף, אם ביצענו BALANCE לגבי האזנה לפטפון, הוא כבר לא יהא נכון בהאזנה ליחידת קצה אחרת כמו נגן תקליטורים או טיונר ונצטרך לאזן שוב.

הפתרון הטוב ביותר הוא לאזן את מסלול ההגברה של הפטפון בפונו סטייג' עצמו.

כיצד פתרתי את הבעיה בפונו סטייג' שלי (לא ניתן לפתור את הבעיה בכל הפונו סטייג'ים הקיימים בשוק) בצורה פשוטה?

המשך יבוא...
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

האזינו תחילה לשני הקטעים

שליחה #2 

האזינו תחילה לשני הקטעים הקצרים. נסו לחשוב ולהבין מה נשמע בכל קטע.

לאור הכתוב בפוסט הקודם האם למישהו יש רעיון להסביר את הנשמע אשמח לקרוא.

https://skydrive.live.com/?cid=941cb60d ... A1D5%21279

https://skydrive.live.com/?cid=941cb60d ... A1D5%21278
חנן,

תחי המחרשה !!!

audiofreak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 321
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

כאב ראש לא קטן הכיוונים הללו בפונו סטייג'
לדעתי עדיף לקנות מראש ציוד מדויק יותר ולא להכנס לסרט הזה, במקסימום, הייתי משתמש בפרה/ משולב עם באלאנס
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

audiofreak,

הכוונה שלי היא שהפונו סטייג' יהיה כלי עזר לכוון נכון את הפטפון. כאמור יש הבדלי עוצמה בין שני ערוצי הסטראו כבר בראש.
מי אמר שלכוון פטפון לביצועים מצויינים הוא לא כאב ראש? הוא בהחלט כאב ראש.

בקרוב אכתוב כיצד פתרתי את הבעיה בפונו סטייג' שלי - הבונבוניירה. (i)
חנן,

תחי המחרשה !!!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”