שלום לכם, אני מתכוון בקרוב להרכיב מפרט במארז Antec 1380,
ביחד איתו אני מתכוון לרכוש מסך, אני יותר מבין בכל הקשור ל טלוויזיות, כך
בחרתי את הפלסמה 42" שכרגה בסלון, במסכי מחשב אני די בור..
כיום אני עובד על מחשב נייד אם מסך 15.4 מט, פאנל TN , אבל אני לרוב צריך אותו יותר לטקטסים,
אז לזה הוא די סבבה, הוא כרגה למכירה ומחפש קונה.
אז כמה שאלות:
1. למה כל מסכי המחשב היום, הם לרוב FHD? לא בדקתי את נושא של מסכי LCD מזמן, אבל די מוזר לי הקטע הזה, או שזה פשוט יותר נוח לעבודה?
2. האם יש מסכי LCD שהם מט? ז"א לא מבריקים? כי אני מעדיף רק אותם (בטלוויזיות יש בעיה דומה, בLED ופלסמה, LCD פחות, שאין מבחר כאלו שהן מט, או לפחות לא מחזירות אור כמו מראה)
3. איזה גודל הוא נכון? הבדלי מחיר הם לא גדולים, ועף פעם זה לא מספיק ומצטערים שלא קניתם גדול יותר,
אבל זה לא כמו שאתם יושבים בסלון במרחק 2 מטר, פה זה הרבה יותר קרוב, אז באמת, מה הגודל הנכון?
4. על איזה מסך יותר נוח לקרוא? אני לא אוהב את מסכי AMOLED או LED, זה פשוט מטריף אותי אחרי כמה שעות, איני גרפיקאי, כך שלהשקיע מפאנל IPS וכו' אין לי כל צורך, השאלה עד כמה גרוע TN?
LED אני מבין זה רק תאורה כמו בטלוויזיות LED?
לגבי יצרנים, אני די נעול על LG, הם הם טובים גם ב טלוויזיות LCD, או עולי DELL שיש פה הבה הודעות אליהן.
בינתיים אני חושב שאני מחפש משהוא כזה: מסך LCD בגודל בין 20 ל 24 אינץ',
אני לא רוצה LED, מספיק לי שהיום אפילו בטלפון סללורי יש תאורת LED או בכלל מסכי AMOLED,
אני באמת לא סובל אותם, בלי קשר לחסרונות שיש להם, כמו צבע לא וטבעי, זליגת אור וצבעים צעקנים מידי,
הם לא נוחים לקריא ממושכת של טקטסים, וזה האמת העניין הכי חשוב לי, בנוסף אני צריך שפאנל יהיה מט ולא מבריק, אז לסיכום:
גודל : 20-24"
מט/מבריק : מט
ולא LED ! זה הכי חשוב.
מה שאומר שאני צריך רק לבחור רזולוציה ואת גודל המסך.