שאלה בנושא כבילה לרמקולים הקדמיים + סנטר
כנראה שהשאלה הזו נדושה ונשאלה מיליון פעם , תשובה ברורה כנראה ולא תהיה אבל אשמח לדעות.
אני משתמש ברמקולים הקדמיים בכבל רמקול של חברת KIMBER שנחשבים יחסית איכותיים בתחום.
לרמקול סנטר עדיין לא החלפתי כבל כבר המון שנים ואני משתמש באיזה כבל של VAN DEN HUL מסוג יחסית
פשוט וישן מאוד.
האם לדעתכם כדאי שהבמה הקדמית תיהיה זהה בכבילה לכל שלושת הרמקולים או שאני מחפש הוצאות מיותרות ?
תודה.
אני משתמש ברמקולים הקדמיים בכבל רמקול של חברת KIMBER שנחשבים יחסית איכותיים בתחום.
לרמקול סנטר עדיין לא החלפתי כבל כבר המון שנים ואני משתמש באיזה כבל של VAN DEN HUL מסוג יחסית
פשוט וישן מאוד.
האם לדעתכם כדאי שהבמה הקדמית תיהיה זהה בכבילה לכל שלושת הרמקולים או שאני מחפש הוצאות מיותרות ?
תודה.
אצלי הכבילה לסנטר ולקדמיים זהה.
אבל אני כנראה לא דוגמא מייצגת - אצלי ההגברה לסנטר ולקדמיים זהה וכמובן שהסנטר מאותה סדרה של הקדמיים. כמובן שסנטר לא יכול להשמע כמו רמקול קדמי אבל כיוון שאצלי מדובר בקדמיים מדפיים אז הוא נשמע מאוד דומה.
אתה יכול לעשות ניסיון ולהחליף בין אחד הקדמיים לסנטר ולשמוע איך זה מתקבל.
ארז
אבל אני כנראה לא דוגמא מייצגת - אצלי ההגברה לסנטר ולקדמיים זהה וכמובן שהסנטר מאותה סדרה של הקדמיים. כמובן שסנטר לא יכול להשמע כמו רמקול קדמי אבל כיוון שאצלי מדובר בקדמיים מדפיים אז הוא נשמע מאוד דומה.
אתה יכול לעשות ניסיון ולהחליף בין אחד הקדמיים לסנטר ולשמוע איך זה מתקבל.
ארז
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
תמכור את הקימבר והואן דן הול ותרכוש כבלים של יורוכבל למשל, במחיר של 12 ש״ח למטר.LiorShap כתב:כנראה שהשאלה הזו נדושה ונשאלה מיליון פעם , תשובה ברורה כנראה ולא תהיה אבל אשמח לדעות.
פשוט וישן מאוד.
תודה....
http://beat-man.co.il/product.asp?pID=750&cID=178
התוצאה תהיה זהה לחלוטין למה שיש לך היום ואפילו ישאר קצת כסף בצד אז מי צריך יותר מזה?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אני כבר מזמן הפסקתי לחשוב בענין השפעת הכבלים. אני כבר בטוח בזה ממזמן.LiorShap כתב:יואב,
זה היה בציניות![]()
או שאתה באמת חושב שאין לזה משמעות ?...
הכל על סמך נסיונות על המערכת שלי ועל מערכות של חברים אחרים. פשוט נאדה אחד גדול.
אבל אין לי ענין להכנס לויכוחים פה. כתבתי את דעתי האישית. רוצה? טוב
בהצלחה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
במידה ולפותח השרשור יש מערכת מיקרו של ITT אז כן, אין משמעות...LiorShap כתב:יואב,
זה היה בציניות![]()
תלוי במערכת, תלוי באקוסטיקה, תלוי באיכות המקור ועוד הרבה גורמים... לא ניתן להגיד מה תהיה התוצאה ללא מחבחן האזנה... אין שום קשר למחיר, פיזיקה, תויות, צבע הכבל... רק מבחן, נשמע טוב יותר או פחות טוב... יכול להיות שזה יהיה פסיכולוגי ויכול להיות שהתוצאה באמת תשתפר...
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
יואב,
עלות משלוח: ₪ 52
אם עושים משלוח עד הבית אז הכבל נחשב יותר יוקרתי ?
תהיה על זה גם השפעה על המערכת ?
אם עושים משלוח עד הבית אז הכבל נחשב יותר יוקרתי ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

adirbooking כתב:יואב,
אם עושים משלוח עד הבית אז הכבל נחשב יותר יוקרתי ?תהיה על זה גם השפעה על המערכת ?
...
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
אני כבר בחובות עם החריף הזה... גם לאודי וגם לך...
מזל שלשניכם יש אונקיו והסאונד גם ככה חמים, בשביל מה צריך עוד חריף ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מיקרו, מאקרו, אקוסטיקה הכל אחלה הבדלים נאדה.JEXY כתב:במידה ולפותח השרשור יש מערכת מיקרו של ITT אז כן, אין משמעות...LiorShap כתב:יואב,
זה היה בציניות![]()
תלוי במערכת, תלוי באקוסטיקה, תלוי באיכות המקור ועוד הרבה גורמים... לא ניתן להגיד מה תהיה התוצאה ללא מחבחן האזנה... אין שום קשר למחיר, פיזיקה, תויות, צבע הכבל... רק מבחן, נשמע טוב יותר או פחות טוב... יכול להיות שזה יהיה פסיכולוגי ויכול להיות שהתוצאה באמת תשתפר......
יואב, באמת לא שמעת הבדלים בין כבלים של רמקולים?
אני לא מאמין שהתנסית עם סוגים שונים של כבלים לרמקולים ולא שמעת הבדל (לטובה או לרעה...).
לקחתי בזמנו כמה סוגים שונים של כבלי רמקולים מחנות מסוימת.
אחד מהם היה עשוי מכסף של VDH .
השילוב שלו עם הסטאפ שלי היה נורא. זה היה נשמע כאילו חיברתי עם חוט ברזל מהגינה....
צליל יבש, שטוח כמו טרנזיסטור של פעם...
הכבל נחושת ב 2 ש"ח למטר נשמע טוב יותר...
ארז
אני לא מאמין שהתנסית עם סוגים שונים של כבלים לרמקולים ולא שמעת הבדל (לטובה או לרעה...).
השילוב שלו עם הסטאפ שלי היה נורא. זה היה נשמע כאילו חיברתי עם חוט ברזל מהגינה....
ארז
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ארז ידידיארז_וחני כתב:יואב, באמת לא שמעת הבדלים בין כבלים של רמקולים?![]()
השילוב שלו עם הסטאפ שלי היה נורא. זה היה נשמע כאילו חיברתי עם חוט ברזל מהגינה....צליל יבש, שטוח כמו טרנזיסטור של פעם...
ארז...
אתה שמעת, כי ידעת מה אתה שומע, אני לעומתך דאגתי לא לדעת מה אני שומע ולכן לא הצלחתי לשמוע הבדלים.
היו אצלי לאורך השנים מספר דגמים. אמרו לי יודעי דבר, שהציוד שלי לא מספיק טוב, אז הלכתי לשדות זרים ששם הציוד נחשב לטוב משמעותית וגם שם נאדה.
עכשיו אילו רק אני לא הייתי שומע הייתי אומר וואלה משהו פה לא תקין. אבל מסתבר שאפילו אלו שהיו בטוחים שהם שומעים, כאשר לא ידעו מה הם שומעים, אז לא שמעו.
חשוב להדגיש, שהיו בין החברים כאלו שתארו את ההבדלים בין הכבלים כהבדלים של יום ולילה. יש שאמרו שהחלפת הכבלים עשתה אצלם שינוי גדול יותר מהחלפת רמקולים אתה קולט? משום מה שלא ראו בעיניים, מה שהם שומעים ,פתאום גם האוזניים לא שמעו.
אני את המסקנות שלי ,בסוגיה הזו, הסקתי ואני מתנהל בהתאם.
כל אחד מוזמן להתנהל כרצונו. העיקר שכולם מרוצים.
ההבדל לא יהיה כל כך משמעותי (הסאונד אולי יהיה יותר מאוזן)אבל שווה לנסות אם מדובר בהוצאה לא גדולה.LiorShap כתב:כנראה שהשאלה הזו נדושה ונשאלה מיליון פעם , תשובה ברורה כנראה ולא תהיה אבל אשמח לדעות.
פשוט וישן מאוד.
תודה....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ארז_וחני כתב:היי יואב,
כתבת יפה.![]()
אני מבין את גישתך ומכבד אותה (גם כאשר המסקנות שלי שונות...).
ארז...