אגרת רשות השידור תפחת החל מבעוד שבועיים ב- 5%

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

אגרת רשות השידור תפחת החל מבעוד שבועיים ב- 5%, אחרי שראש הממשלה בנימין נתניהו, דחה את בקשת רשות השידור לבטל את הפחתת האגרה. משמעות ההחלטה: קיצוץ של 30 מליון ₪ בתקציב רשות השידור.

בנוסף, אישרה הממשלה את בקשת רשות השידור לפטור את הרשות מן המחויבות להשקיע 36% מהכנסות הטלוויזיה להפקות מקור. זאת בשל מצבה של רשות השידור.

ההחלטה מתייחסת לשנת 2011 ולא להשקעות עתידיות.

יו"ר רשות השידור אמיר גילת, אמר בישיבת הממשלה כי כלל הסכמי הרפורמה מול ועדי העובדים חתומים, וכי במסגרת זו יפרשו כ- 700 עובדים. יו"ר הרשות הדגיש כי עם כניסת הרפורמה לתוקף, מתחייבת הרשות להקצות מאות מיליוני שקלים להפקות מקור.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ציין כי על רשות השידור להמשיך ולהתייעל, כדי שהציבור ישלם פחות אגרה. "רשות השידור לא חייבת למדינת ישראל כסף ונפעל כדי שזה ימשך כך. הנחיתי את רשות השידור להשלים את הרפורמה ברשות. מדובר ברפורמה חשובה והיסטורית שתצעיד את רשות השידור קדימה".

מקור: משרד ראש הממשלה

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #2 

הפקות מקור :lol:

גוף מסואב שמתעלק על הציבור.
נמאס כבר לשלם את ההיטל המגוכך הזה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78842
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #3 

לא הבנתי למה לערוץ 10 לא ויתרו על הפקות מקור וערוץ 1 כן.

koby50
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 483
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

אני לא מבין למה ראש הממשלה לא מוכן לבטל את אגרת הטלווזיה הרי אף אחד לא רואה את ערוץ 1 .. ובמקום זה רוצים לסגור את ערוץ 10
הפתרון הטוב ביותר יהיה איחוד בין הערוצים 1 ו 10 ככה ישאירו את ערוץ 10 ואנחנו ,האזרחים לא נשלם את האגרה ..

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78842
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #5 

האמת, פיתרון מעניין. לבטל את ערוץ 1 ולקרוא לערוץ 10 ערוץ 1...

Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

מליאת הכנסת אישרה את בקשת הוועדה המשותפת לכלכלה וחינוך לפצל מספר סעיפים מהרפורמה ברשות השידור וביניהם סעיף המקל על מכירת נכסי הרשות

מליאת הכנסת, אישרה את בקשת הוועדה המשותפת לכלכלה וחינוך לחוק רשות השידור, לפי סעיף 84(ב) לתקנון הכנסת בדבר פיצול הצעת חוק רשות השידור (תיקון מס` 25), התשע”א-2010.

זאת לאחר שהוועדה המשותפת לוועדת הכלכלה וועדת החינוך של הכנסת, בראשות ח”כ כרמל שאמה-הכהן (הליכוד), החליטה היום לפצל מספר סעיפים מהתיקון לחוק רשות השידור העוסק ברפורמה ברשות.

הוועדה החליטה לפצל מהחוק את הסעיף שעוסק במכירת נכסי הרשות, הסעיף שיאפשר לה להעביר תכנים באינטרנט והסעיף שמחייב אותה להשקיע 8 מיליון שקל לשידורי רדיו ברוסית ו-1.6 מיליון שקל לשידורי רדיו באמהרית.

משמעות ההחלטה היא כי הסעיפים הללו יאושרו בנפרד מההצעה המקורית לתיקון חוק רשות השידור.

היו”ר שאמה-הכהן אמר בתחילת הדיון כי הרפורמה ברשות השידור נתקלה בבעיה בשל סוגיית המימון. היו מספר דיונים עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, והוחלט שהכיוון הוא מימון הרפורמה ממכירת נכסי רשות השידור, אולם המהלך הזה ייקח ככל הנראה עוד מספר שבועות, לכן יש כוונה לקדם את הרפורמה ולפצל ממנה מספר סעיפים שכבר התקבלה בהם הכרעה.

נציגת משרד המשפטים, עו”ד דנה נויפלד, אמרה בדיון בוועדה כי ”אנחנו שומעים על פיצול הסעיפים האלה לראשונה, ההצעה המקורית באה כמכלול אחד כשיש בתוכה סוג של איזונים. הסעיפים האלה קשורים גם לסעיפים האחרים והפיצול פוגע במכלול הממשלה הביאה”. היו”ר שאמה-הכהן הגיב על הדברים בחריפות ואמר כי ”מה שאני שומע פה זה על גבול ההזוי ואני לא רוצה להתייחס לכך”.

יו”ר איגוד המפיקים, אסף אמיר, התייחס לנושא חובות רשות השידור וחובות ערוץ 10 ופנה לחברי הוועדה ואמר כי ”כשערוץ 10 היה באותו מצב דרשתם את הכסף עכשיו וכשערוץ 1 במצב הזה אז ראש הממשלה רוצה למחוק חובות”. על כך אמר היו”ר כי ”אין דין ערוץ 10 כדין רשות השידור – ברשות השידור מדובר בכסף ציבורי”. על כך הגיבו היוצרים ואמרו כי ”זה יותר חמור כי זה כסף של כולנו”.

בהמשך לדיון הצפוי מחר בוועדה, ביקש ח”כ כבל לעלות לדין מחדש את הבקשה לדחיית חובות ערוץ 10. היו”ר שאמה-הכהן התייחס לנושא ערוץ 10 ואמר: ”צריך למצות כל אפשרות להציל את הערוץ וגם להעלות את הבקשה לדחיית חובותיו במסגרת הרחבת הDTT- היתה סוג של אקרובטיקה”. עוד אמר היו”ר שאמה-הכהן כי ישקול את בקשתו בחיוב.

בדיון בבקשת הפיצול שהתקיים במליאה, אמר ח”כ אופיר אקוניס (הליכוד),”אם תצביעו בעד הפיצול תעזרו לשידור ציבורי חזק ועצמאי. התנגדות אוטומטית פבלובית היא שמסכנת את השיח הציבורי בישראל. אתם הופכים אותו לחלול ורדוד”.

ח”כ איתן כבל (העבודה), אמר, ”אנחנו לא נגד השידור הציבורי, נהפוך הוא. אנחנו מבקשים שהחוק יובא כולו עם כל ההסתייגויות שיש לי. פיצול הסעיפים יפגע בשידור הציבורי במקום לחזק אותו”.

ח”כ מוחמד ברכה (חד”ש), אמר כי ”זהו מחזה אחרית הימים שאנשי הליכוד מדברים בשבחו של השידור הציבורי. אל תטעו, הם רוצים לשמור את השידור בשינוי ”קל” במקום שידור ציבורי, שיהיה שידור ממשלתי”. הם רוצים להפכו למנגנון דברור הממשלה והאדרת שמה בנוסח הטקס בכרמל”.
ח”כ דב חנין (חד”ש), אמר כי בפיצול לוקחים מהחוק רק את מה שמעצים את הממשלה. זה חלק מסדר יום להשתלטות על התקשורת ועל השיח הציבורי”.
ח”כ אלכס מילר (ישראל ביתנו), אמר ”הפיצול בסך הכול יאפשר מכירת נכסי נדל”ן של הרשות ויציל רשתות מקריסה. יכול להיות שהבעיה היא שנחנן שי רוצה שהשידור הציבורי יתנהל רק איך שהוא רוצה. אוי ואבוי אם אתה תקבע איך הוא יתנהל. לא אכפת להם מרשות השידור או ערוץ 10 אלא מחפשים את הקונספירציה בכל דבר”.

אקוניס הגיב על דברי איתן כבל כלפיו שהתייחס להיותו דובר ראש הממשלה בעבר ושהוא יושב כ”משגיח” ליד יו”ר ועדת הכלכלה, ח”כ שאמה-הכהן”, ואמר ”כבל נושא הכלים של פואד בן אליעזר, במקום להתמודד עם העובדות, עובר לסגנון ילדותי. אל תחששו להגיד את האמת שאתם תומכים בהעלאת מיסים. תעמדו מאחורי תפיסותיכם”.

44 ח”כים תמכו בבקשת הוועדה לפיצול ו-25 התנגדו לה. ההצעה תועבר להכנתה לקריאה שנייה ושלישית בוועדה המשותפת לכלכלה וחינוך.

מקור: דובר הכנסת

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #7 

מעניין שלפני כשנתיים דיברו על סגירת ערוץ 1 וזה נלחם על חייו ויצר (כמו ערוץ 10 היום ) קמפיין ותשדירים שמעידים על חשיבותו של השידור הציבורי. היום לא רק שערוץ 1 זוכה למחיקת חובות אלא מקבל גם הקלות משמעותיות בתנאי השידור. מנגד ערוץ 10 הפך לכבשה השחורה והוא היום עומד לפני איומי סגירה (על חוב הקטן בהרבה מזה של ראשות השידור).

האם יתכן שהשינויים בהתייחסות נובעים משיקולים פוליטים?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #8 

כבר מזמן צריך לבטל ולסגור את הערוץ המיותר והכושל הזה. :עצבני:
ויחד איתו לבטל את האגרה שאפילו יותר מטופשת מהערוץ עצמו. :רותח:
זה תשלום שממש קשה לי להשלים איתו. לשלם על משהו שאני לא רוצה ולא צורך (וגם לא צריך).

israel2
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

כואב הלב על ערוץ 10 :( ומי בכלל צופה בערוץ 1 היום?
ממליץ בחום - שיתוף לוויני מספר 1 בישראל
http://tvmaster.sytes.net

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #10 

israel2 כתב:כואב הלב על ערוץ 10 :( ומי בכלל צופה בערוץ 1 היום?
...
אני פרינציפ מזפזפ אליו :lol:
אם אני משלם אני רוצה לראות על מה :D
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

doubledu
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 796
נתן תודות: 28 פעמים

שליחה #11 

shraga007 כתב:
israel2 כתב:כואב הלב על ערוץ 10 :( ומי בכלל צופה בערוץ 1 היום?
...
אני פרינציפ מזפזפ אליו :lol:
אם אני משלם אני רוצה לראות על מה :D
...
אז אתה זה שמשלם?? :wink:

:D

israel2
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

חחח אהבתי את הפרינציפ שלך!עדיף באמת לא לשלם להם וגם לא לצפות כי אין שם כלום!!
ממליץ בחום - שיתוף לוויני מספר 1 בישראל
http://tvmaster.sytes.net

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”