עדכון - זליגת אור קלה ותמונה כהה יותר בצדדים - סיבה להפעיל אחריות?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
kleinimrod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
רכשתי את הטלויזיה 47LK530Y ורציתי להתייעץ אתכם. כאשר אני שם רקע לבן לגמרי (עם כלי לבדיקת פיקסלים או תמונה לבנה) השוליים הימניים והשמאליים קצת כהים יותר משאר התמונה. זה די בקטנה אבל מעצבן ואני רוצה לבדוק אם זה רק במסך שלי או שזה ככה בדגם הזה. בנוסף, יש לי זליגות אור קלות בתמונה חשוכה לגמרי. האם כדאי להפעיל אחריות? מישהו נתקל בתופעה של שוליים כהים יותר משאר התמונה (2 ס"מ בערך)?

עדכון 28.12.11 -
היה אצלי טכנאי של ח.י לפני יומיים ואמר שהוא רואה את הבעיה (לגביה השוליים הכהים וזליגות האור). הוא אמר שהם מטפלים בזה מול LG העולמית וככל הנראה יחליפו לי את המסך. בינתיים, עברו יומיים ולא יצרו איתי קשר. נחכה ונראה.
אני אעדכן בהמשך.
נערך לאחרונה על ידי kleinimrod ב 28/12/2011 15:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

דניאל1983
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 446
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #2 

מה זה זליגות ? זה מסך LCD רגיל...
לפי מה שאתה מצאתר יש חוסר אחידות אולי עדיף שתצלם את זה

kleinimrod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התשובה.
אכן חוסר אחידות בעוצמת התאורה. בתחתית המסך יש שני איזורים שבתמונה חשוכה לגמרי טיפה בהירים יותר משאר התמונה. אני לא יודע אם מצלמה מעבירה את זה כל כך טוב. בגדול זה מעצבן. בנוסף, יש את הקטע של השוליים הכהים יותר משאר התמונה ברוחב של כ-2-4 ס"מ. זה נראה כאילו התאורה נמוכה יותר בשוליים הימניים והשמאליים. כדאי להפעיל אחריות? מה הסיכוי לקבל מסך בלי בעיות של אחידות בתאורה?

תודה.

דניאל1983
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תנסה...
למרות שאין הרבה סיכוי, חוסר אחידות זאת אחת המחלות של מסכי ה LCD\LED .

kleinimrod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ומה לגבי השוליים הכהים? אשמח אם אנשים עם הדגם הזה או דגמים אחרים של אותו יצרן LG יציינו אם התופעה קיימת אצלם (רואים את זה הכי טוב על רקע לבן).
לגבי חוסר האחידות בתאורה - יש מישהו שאצלו אין את הבעיה או שזה אצל כולם?
דניאל - לך יש?

yanivb6
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

נראה לי שבכולן (או בהרבה מהן לפחות) זה קיים..לא משנה איזו חברה ומה עלות המסך.
רכשתי סוני ממש עכשיו, איכות תמונה מצוינת אבל כן עדיין קיימת מעט עננות. מפריע קצת אבל כל עוד אני לא חושב על זה זה בסדר.. :cry:
לפני שרכשתי את זו קראתי קצת ביקורות גם על הדגמים הבכירים יותר ולמעט דגם אחד (יקר יותר משמעותית) בכולן נצפו זליגות..
כנראה שככה זה..u win some u lose some..
I dont wanna get Daewoo on my hands..

דניאל1983
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

kleinimrod כתב:ומה לגבי השוליים הכהים? אשמח אם אנשים עם הדגם הזה או דגמים אחרים של אותו יצרן LG יציינו אם התופעה קיימת אצלם (רואים את זה הכי טוב על רקע לבן).
לגבי חוסר האחידות בתאורה - יש מישהו שאצלו אין את הבעיה או שזה אצל כולם?
דניאל - לך יש?
...
אממ לי יש סוני NX710
ואין לי זליגות אור או עננות... אבל זה דיי אינדיבידואלי לכל מסך
זה גם תלוי איך מתיחסים למסך לפני שהוא מגיע עליך הביתה.
יש קשר בין מכות שהקופסה קיבלה לזליגות אור או חוסר אחידות
בגלל זה אני מעדיף לקנות את המסכים ישר מהיבואן.

kleinimrod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה על התגובות. ומה לגבי התמונה בשוליים שטיפה כהה יותר? מישהו נתקל בתופעה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #9 

יכול לקרות בכל מסך, קל וחומר lcd.

אחריות לא רלוונטית כאן.

kleinimrod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

גם אם זה יכול לקרות בכל מסך - למה האריות לא רלוונטית? הצרכן צריך לקבל מסך לסביעות רצונו ללא בעיות למיניהן. השאלה אם עוד מישהו חווה את התופעה של קצוות מסך כהים משאר התמונה ברקעים בהירים.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #11 

kleinimrod כתב:גם אם זה יכול לקרות בכל מסך - למה האריות לא רלוונטית? הצרכן צריך לקבל מסך לסביעות רצונו ללא בעיות למיניהן. השאלה אם עוד מישהו חווה את התופעה של קצוות מסך כהים משאר התמונה ברקעים בהירים.
...
זה פשוט מאוד פועל יוצא ודבר שמאפיין את הטכנולוגיה (lcd/led)
גם אם יחליפו לך מסך אתה עדיין תראה את התופעה במידה כזו או אחרת.

מסכי led עם טכנולוגית local dimming חסינים כמעט לחלוטין מהתופעות האלה אבל
הם יקרים משמעותית.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #12 

לפעמים כשאני קורא את השרשורים האלה, אני חושב לעצמי האם באמת אתם קונים טלבזיה בשביל לצפות בה או שאתם כל הזמן עסוקים בלחפש מה לא בסדר בה.
בנאדם מהשורה שמתחיל לחפש בנרות עם כלי בדיקה מבלי להבין את המגבלות הטכנולוגית מהר מאוד יתחיל להיות ממורמר.
כמה שניות במהלך סרט קולנוע "מסך לבן" סטאטי בו אפשר לראות בעין רגילה את חוסר האחידות?
כמה פעמים יש סצנות כהות עד כדי שהעננות מפריעה (בכלל, בחושך תורידו קצת את התאורה האחורית, זה גם יותר טבעי וגם הורג לחלוטין את העננות).
מרוב שכולם רוצים להראות בקיעות אנחנו חוטעים למטרה העיקרית והופכים לחשדניים עד כדי אובססיבים לכל פיפס.
חבל, באמת.
מרבה דעת, מרבה דאגה.
לפעמים עדיף להיות טמבל...

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #13 

ahersko מסכים איתך שיש קצת מן הפסיכולוגיה בזה, אבל מצד שני... (i)
אם אדם שילם ממיטב כספו על המסך הוא רוצה לדעת שהוא קיבל 1:1 את מה שראה בפרוספקט.

אם לדוגמא היו מוכרים לך מכונית שהיתה נוסעת מצויין אבל מתחת לשטיחים על ריצפת האוטו היו דפיקות וקרעים בציפוי
שכמובן ברגיל לא היית רואה ולא היה צריך להפריע לך מכיוון שהפגם מכוסה ע"י שטיחים, האם לא היית מבקש
להחליף את האוטו בשל הפגם? אפילו שהוא לא פוגע בתפקוד התקין? האם הידיעה על הפגם לא הייתה "מעצבנת" אותך ולו במעט?

אצל חלק מהאנשים זה היה עובר חלק! אצל אחרים הם לא ינוחו ולא ישקטו עד שזה יתוקן\יוחלף,
זאת כל הפסיכולוגיה ב 30 שניות.

kleinimrod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אני מסכים שככל שמבינים פחות נהנים יותר... אבל זה לא אומר שאם אנחנו מבינים טיפה יותר מהצרכן הסביר אנחנו צריכים להתפשר על פגמים במוצר שרק אנחנו שמים אליהם לב. עם כל הכבוד, במדינתנו הקטנטונת משלמים הרבה מאוד על מה שבחו"ל עולה קצת. אם המסך היה עולה לי 2800 ש"ח כמו בחו"ל אולי הייתי מרוצה. אבל כשאתה משלם על מסך 4700 ש"ח זה כואב בכיס ומעצבן שאתה לא מקבל מוצר ברמת המחיר הזו. זה שבארץ התרגלנו להוציא על מוצרים איכותיים 10,000 ש"ח ומעלה - לא אומר שמוצר שעולה פחות לא צריך להיות גם איכותי. כשאתה יודע שהבעיה קיימת זה לא נותן לך להנות מהמוצר גם אם לא רואים אותה כל הזמן (ורואים).
ולבעיה עצמה - שמתי לב שבפורומים בחו"ל עוד כמה אנשים התלוננו על מסכים עם קצוות כהים יותר משאר התמונה. אני רציתי לבדוק בעזרתכם (במיוחד אלה עם מסך זהה או דומה של LG) אם גם לכם יש את התופעה הזאת.
אשמח לעזרה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #15 

kleinimrod כתב:אני מסכים שככל שמבינים פחות נהנים יותר... אבל זה לא אומר שאם אנחנו מבינים טיפה יותר מהצרכן הסביר אנחנו צריכים להתפשר על פגמים במוצר שרק אנחנו שמים אליהם לב. עם כל הכבוד, במדינתנו הקטנטונת משלמים הרבה מאוד על מה שבחו"ל עולה קצת. אם המסך היה עולה לי 2800 ש"ח כמו בחו"ל אולי הייתי מרוצה. אבל כשאתה משלם על מסך 4700 ש"ח זה כואב בכיס ומעצבן שאתה לא מקבל מוצר ברמת המחיר הזו. זה שבארץ התרגלנו להוציא על מוצרים איכותיים 10,000 ש"ח ומעלה - לא אומר שמוצר שעולה פחות לא צריך להיות גם איכותי. כשאתה יודע שהבעיה קיימת זה לא נותן לך להנות מהמוצר גם אם לא רואים אותה כל הזמן (ורואים).
ולבעיה עצמה - שמתי לב שבפורומים בחו"ל עוד כמה אנשים התלוננו על מסכים עם קצוות כהים יותר משאר התמונה. אני רציתי לבדוק בעזרתכם (במיוחד אלה עם מסך זהה או דומה של LG) אם גם לכם יש את התופעה הזאת.
אשמח לעזרה.
...
במידה וניתן ממליץ להחליף את המסך לפלזמה פנאסוניק (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

kleinimrod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אני לא הכי רוצה פלזמה כי יש השתקפות וגם התאימות שלהן למחשב פחות טובה מ-LCD.
חוץ מזה, אני די מרוצה מהמסך חוץ מהבעיה ואני רוצה לבדוק אם זה פגם במסך שלי או שככה הדגם.
אם זה רק בשלי - אני אבקש החלפה (ומומלץ כמה שיותר מהר).

תודה לעוזרים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

kleinimrod כתב:גם אם זה יכול לקרות בכל מסך - למה האריות לא רלוונטית? הצרכן צריך לקבל מסך לסביעות רצונו ללא בעיות למיניהן. השאלה אם עוד מישהו חווה את התופעה של קצוות מסך כהים משאר התמונה ברקעים בהירים.
...
נניח שרכשתי סמארט ואני מתלונן שהוא לא עובר 100 קמ״ש ושאין מקום לחמישה אנשים ברכב...

זה התכונות של המסך, לא פחות וגם לא יותר.

kleinimrod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

הדוגמא עם הסמארט ממש לא במקום. עד המסך הזה היתה לי טלוויזיה סמסונג בלי בעיות בהארה ובלי נעליים. מסך לא חייב לסבול מהבעיות האלה. זה שיש כאלה עם בעיות זה בעיה של היבואן לא של הלקוח. מספיק שיש אחת בלי הבעיות האלה על מנת שהלקוח יהיה זכאי לבקש החלפה. ואם יש סמארט שעוברת 100 קמ"ש ועם מקום לחמישה אנשים באותו מחיר של הרגילה - אני רוצה אותה :-)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

בכוונה בחרתי סמארט כי זה אחלה אוטו, הוא פשוט לא בנוי לזה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #20 

לדעתי זה תלוי בחומרת הבעיה. היו לי מסכי LCD שניתן היה לראות בהם ממש מעט חוסר אחידות בפינות כשהרקע שחור. לא הפריע ואופייני לטכנולוגיה.

אך מצב כזה כבר לא תקין:

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”