מארז ITX או מסך אם מחשב מובנה?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

השאלה בכותרת, יש לי דרישות די ספציפיות,
עד היום אני עובד על מחשב נייד, אני לא אוהב את המאזרים הגדולים והמסורבלים שהיו לי לפני שעברתי לנייד,
בסלון יש HTPC גדול, לשדרוג עתידי של HDD לאחסון, בחדר אני מעדיף משהוא יותר קומפקטי,
התלהבתי מעוד ממחשבים iMac, הבעיה היא המחיר המוגזם, שבו אני בונה מערכת שלמה, כולל מסך ועוד ישער כסף ל LCD חדשה לחדר. אני יודע שיש לחברות מותג אחרות, מחשבים מהסוג הזה, אך לא הרבה חנויות מתעסקות איתן, ולרוב מפרט
מבוסס ATOM (n) ,אני לא ממש רוצה לשלם על הקומפקטיות במפרט שלו, חשבתי עולי פשוט להרכיב מחשב במארז mini ITX, אך השאלה עד כמה אני מוגבל שם מבחינת חלקים? בעקרון מעבד I3 וכל מה שמסבביב, אני לא גיימר כלל ורואה רק סרטים,
ככה שאין לי צורך במארז גדול, ממה שהבנתי, חלק ממרזים כאלו ניתו לחבר על VESA מאחורי מסך המחשב, יש למישהוא ניסיון אם זה? אם לא ITX, אני מוכן להתפשר על משהוא כמו ANTEC 1380, נראה שיותר קל לעבוד איתו והוא לא אמור להרוס לי את המראה על השולחן, אבל שוב, פשוט כי אני לא רוצה מארז גדול, והוא יהיה על השולחן ולא מתחת. מה אתם ממליצים?
ואם כבר, אפשרי בכלל למכור נייד במחיר הגיוני כיום?

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #2 

יש די ויותר ITXים שאפשר לתלות מאחורי המסך, הבעיה זה רק למצוא לזה מארזים בארץ
אני כרגע בפועל מפעיל 2 מערכות ITX (בקרוב השלישית) כשלכל אחת מהן מארז לפי הצרכים שלה

erlich01
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #3 

מארז ITX
יש אפילו מערכות מחשב מוכנות של חברת ASROCK עם מעבד I3 וראיתי אפילו i5
הבעייה היחידה היא המחיר - אבל אם אתה חושב לקנות מסך עם מחשב מובנה בפנים אזי כנראה שכספית זה לא הבעיה
מחשב (אפילו הזעירים הללו) הם ברי שידרוג. מסך עם מחשב מובנה - גבולי.
ולמה iMac ? לא חבל על הכסף?

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אני בעקרון צריך מערכת מבוססת i3, כננרה על h61, כי h55 כבר אין בהרבה מקומות, ואין הרבה הבדלי מחיר, נגיד ככה, אני מוכן להשקיע עד 3 אלף כולל מסך, לגבי itx, אני דבקה אוהב את סדרת ה isk, לגבי giada וכ'ו הן באמת די יקרות שזה מתחיל במעבדי core i, אני הרכבתי לא מעט מחשבים לחברים וקרובים, אך לא יצה לי לעבוד על מארזים קטנים, יש בכלל מחשבי aio שלא נחשבים מוצר פרמיום? בסופו של דבר זה מבוסס על רכיבים של מחשב נייד ומסך גדול, מצד שני אם כל העסק בנפרד הוא יותר גמיש וזול. אני רק לא סגור על המארז, בין mitx ל matx קוביה, יש הבדל גדול במחיר? מבחינת חלקים אני יודע שזה זכרונות שלא תמיד הם dimm סטנדרטי, וdvd או כשיחים של מחשב נייד, גם קירור יותר מסובך למצוע.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

erlich01
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #5 

אני לא איש חומרה.
אבל אני מניח שאם תלך לכל חנות רצינית שמתעסקת עם חומרה אזי תוכל לבנות אצלם מערכת שתתאים בדיוק לצרכים שלך

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אני יודע, אבל כרגה אני באמת חושב על מעכרת AIO, השאלה אם הן בכלל משתלמות? והאם למישהוא יש ניסיון איתם?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”