"עומק"?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי,

בכמה מסכים שיצא לי לראות אצל חברים\משפחה, שמתי לב להפרדה מאוד בולטת לעין בעומק התמונה.
לדוגמא - בסצטנה שבה השחקן מלפנים ומאחוריו רקע של הרים, יש אפקט מאוד ברור שמחדד את השחקן מול ההרים, ונוצרת תחושה של עומק. נראה מרשים.

אני סקרן - האם זה משהו שמאפיין טכנולוגיה ספיציפית? (LCD מול LED) - או איזשהו מנגון עיבוד תמונה שמגיע עם מסכים מסוימים?
תודה :-)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #2 

עיבוד תמונה. לרוב מסכי ה lcd/led יש מנגנון שחליק תמונה שיכול לגרום לזה.

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הבנתי. האם יש למנגנון הזה שם סטנדרטי? טרם ראיתי את זה במסך שלי LG LD460, אבל עוד לא שיחקתי עם כל האפשרויות. זה מאוד בולט במסך של אבא שלי (שיקר יותר בכמה אלפים) ה Sony HX800 (שאם אני זוכר נכון, סיקרת בעבר עופר...).

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #4 

הצללות - רמת שחור עמוקה ברוב המקרים גורמת לתמונה להראות "תלת מימדית", קונטרסט וכמו שעפר אמר- עיבוד תמונה.
Utopia

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

את הצבעים של הטלוויזיה כיוונתי על ידי AVS HD 709, ככה שאני מקווה שלפחות ה Contrast מכוון כמו שצריך. רמת השחור היא Low, מאחר וככה המצב ה Default של הטלוויזי. אם הבנתי נכון, ל Low or Black Levels אין ממש משמעות אם אתה מכוון את ה Contrast וה Brightness לאחר מכן בהתאם.

האם ה "עומק" הזה הוא תוצאה רצויה בכלל? או לוואי של טלוויזיה שלא מכוילת כראוי?

אגב, אני גם אציין שהבדיקת עומק במסך שלי כשאני עושה Streaming ל Playstation 3 ב 1080p, והפלייסטישין מכוון ל RGB Limited עם Super Whites On.

להבנתי סרטי BlueRay אינם משתמשים בכל הסקאלה של הצבעים גם ככה, לכן הוא על Limited.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”