צ'ימבלי או וויאלדי מיני ?
לאחר שרכשתי מאצר אלקטרונית שחורה נרכשה לבסוף מהחנות ההולנדית ממנה מוטי רכש - esw ולא מטעמי מחיר אלא מכיוון שלא ניתן לרכוש בישראל מזה מס' חודשים חרף הבטחות שצפוי להגיע בעד כמה ימים/שבועות/ בסוף החודש הזה/הבא ( מוטי - הבחור, ששמו סאנדר היה מבסוט לאללה מיחסי הציבור הטובים שעשית לו בפורום והמחיר נותר אותו המחיר - 469 אירו לאחר קיזוז מס הולנדי + 70 אירו משלוח ) בכוונתי לשדרג את האוסקר.
לאחר חיפוש מידע אינטנסיבי הנ"ל המועמדות הסופיות כאשר לכל אחת מהן ייתרונות ובטח גם חסרונות.
הבעיה שמהוויאלדי לא ניתן להתרשם אצל היבואן ( וגם צריך לחכת למכונה 6 שבועות +/- )
אז אשמח לתובנות /חוויות משתמש בעיקר מבעלי הוויאלדי מיני.
תודה מראש למגיבים
לאחר חיפוש מידע אינטנסיבי הנ"ל המועמדות הסופיות כאשר לכל אחת מהן ייתרונות ובטח גם חסרונות.
הבעיה שמהוויאלדי לא ניתן להתרשם אצל היבואן ( וגם צריך לחכת למכונה 6 שבועות +/- )
אז אשמח לתובנות /חוויות משתמש בעיקר מבעלי הוויאלדי מיני.
תודה מראש למגיבים
לאחר בירור עלויות יבוא של הנ"ל אני מתכוון לקנות את המכונות בארץ.
שלא כמו במקרה שלך - ראיתי את הפוסט שלך על המכונה המדיהימה שרכשת הרי שבמקרה של המכונות בהן אני מתעניין הרי שאין הרבה הפרש בין יבוא לרכישה בארץ של שתי המכונות הנ"ל וההפרש לא שווה מבחינתי את עניין האחריות.
מבחינת תקציב - שתי המכונות נכנסות בגדר התקציב כאשר המחירים שלהן ידועים וגם די דומים.
שלא כמו במקרה שלך - ראיתי את הפוסט שלך על המכונה המדיהימה שרכשת הרי שבמקרה של המכונות בהן אני מתעניין הרי שאין הרבה הפרש בין יבוא לרכישה בארץ של שתי המכונות הנ"ל וההפרש לא שווה מבחינתי את עניין האחריות.
מבחינת תקציב - שתי המכונות נכנסות בגדר התקציב כאשר המחירים שלהן ידועים וגם די דומים.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
שמח לשמוע 
הוא איש מאוד מאוד נחמד. כשרכשתי את המטחנה, היא הגיעה עם חלק פלסטיק שבור מעט. שלחתי לו מייל. תוך שעה קיבלתי תשובה שחלק חליפי כבר בדואר, והאיש הטכני שלו שלח לי מייל עם הסבר לאיך לפרק שם בורג כדי להחליף. שירות מדהים.
בין צ'ימבלי לויואלדי - הייתי בוחר בויואלדי...
אבל למה אתה מגביל את עצמך דווקא לשתי אלו?
הוא איש מאוד מאוד נחמד. כשרכשתי את המטחנה, היא הגיעה עם חלק פלסטיק שבור מעט. שלחתי לו מייל. תוך שעה קיבלתי תשובה שחלק חליפי כבר בדואר, והאיש הטכני שלו שלח לי מייל עם הסבר לאיך לפרק שם בורג כדי להחליף. שירות מדהים.
בין צ'ימבלי לויואלדי - הייתי בוחר בויואלדי...
אבל למה אתה מגביל את עצמך דווקא לשתי אלו?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
חיבור ישיר שווה את ההפרש בגלל הנוחות הנלווית ... מכונות בהספק כזה מאוד מומלץ.
מסכים עם מוטי שמבין שתיהן הויואלדי יותר מעניינת(דאבל בוילר, PID), הצ'ימבלי לעומת זאת טנק.
יש גם אקספובר דאבל בוילר עם PID וראש E61 אצל רוני בקפה רות, מחיר סביב 8-9K ונדמה לי שניתן לקבל אותה גם בגרסת מיכל מים וגם בחיבור ישיר.
מסכים עם מוטי שמבין שתיהן הויואלדי יותר מעניינת(דאבל בוילר, PID), הצ'ימבלי לעומת זאת טנק.
יש גם אקספובר דאבל בוילר עם PID וראש E61 אצל רוני בקפה רות, מחיר סביב 8-9K ונדמה לי שניתן לקבל אותה גם בגרסת מיכל מים וגם בחיבור ישיר.
מוטי,
אני לא מגביל את עצמי לאחת משתי אילו בלבד, אבל בכל אחת מהן מצאתי דברים שמצאו חן בעיני
ויוואלדי - מודרנית דאבל בוילר, שליטה מעולה על טמפ,' ניתן לכבות דוד הקצפה ואין לי כל בעיה עם המראה שלה אפילו להיפך.
צ'מבלי - בה התנסתי - איכות בנייה מדהימה לא פחות, נוחות שימוש, שירות טוב של היבואן.
אם יש לך הצעות נוספות כמובן שאשמח לשמוע. מה שכן, עבורי לא רלוונטית מכונה עם חיבור ישיר.
אני לא מגביל את עצמי לאחת משתי אילו בלבד, אבל בכל אחת מהן מצאתי דברים שמצאו חן בעיני
ויוואלדי - מודרנית דאבל בוילר, שליטה מעולה על טמפ,' ניתן לכבות דוד הקצפה ואין לי כל בעיה עם המראה שלה אפילו להיפך.
צ'מבלי - בה התנסתי - איכות בנייה מדהימה לא פחות, נוחות שימוש, שירות טוב של היבואן.
אם יש לך הצעות נוספות כמובן שאשמח לשמוע. מה שכן, עבורי לא רלוונטית מכונה עם חיבור ישיר.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אתה מחפש דאבל בויילר? (כי צ'ימבלי היא לא)
דומובר דאבל בויילר, מגיעה גם בגרסא עם מיכל מים פנימי.
אם לא מוגבל לדאבל בויילר, אז הייתי שוקל מאוד:
- E61 "סטנדרטית" כמו אניטה או ECM
- סמיאוטומטיקה - הקפה הכי טוב ביחס עלות/תועלת, לדעתי (אני עדיין מחכה לעשות ראש בראש של סמיאוטומטיקה מול E61)
- אם אתה מביא מחו"ל אז אפשר להנות עם בזרה ג'יליה
דומובר דאבל בויילר, מגיעה גם בגרסא עם מיכל מים פנימי.
אם לא מוגבל לדאבל בויילר, אז הייתי שוקל מאוד:
- E61 "סטנדרטית" כמו אניטה או ECM
- סמיאוטומטיקה - הקפה הכי טוב ביחס עלות/תועלת, לדעתי (אני עדיין מחכה לעשות ראש בראש של סמיאוטומטיקה מול E61)
- אם אתה מביא מחו"ל אז אפשר להנות עם בזרה ג'יליה
מוטי
אני בכלל לא נעול על דאבל בוילר.
הדומבר פחות מעניינת אותי.
שקלתי את הסמיאוטומטיקה אבל היא פחות פרקטית לדעתי כיוון שאין מקום לחימום כוסות, מגש עודפים פיצפון
צינור הקצפה קבוע ומבחינת תחושה ביד היא נראית לי קצת עדינה, בייחוד מול הצ'מבלי אבל גם מול הוויואלדי וגם העצוב שלה זה לא ממש אני.
אני בטוח שאניטה וה- ecm מכנות מוצלחות וככל הנראה ההבדל, ברמת הקפה אם בכלל קיים, הוא זניח וגם עניין של טעם אך מכיוון שמדובר בקנייה של פינוק והשיקולים הם לאו דוקא פונקציונאלים/פראקטיים אז אני שוקל את הנ"ל אבל אני גם לא שולל אניטה ו- ecm
האם לקפה רות יש תצוגה/הדגמה של האקספובר המדוברת ?
אני בכלל לא נעול על דאבל בוילר.
הדומבר פחות מעניינת אותי.
שקלתי את הסמיאוטומטיקה אבל היא פחות פרקטית לדעתי כיוון שאין מקום לחימום כוסות, מגש עודפים פיצפון
צינור הקצפה קבוע ומבחינת תחושה ביד היא נראית לי קצת עדינה, בייחוד מול הצ'מבלי אבל גם מול הוויואלדי וגם העצוב שלה זה לא ממש אני.
אני בטוח שאניטה וה- ecm מכנות מוצלחות וככל הנראה ההבדל, ברמת הקפה אם בכלל קיים, הוא זניח וגם עניין של טעם אך מכיוון שמדובר בקנייה של פינוק והשיקולים הם לאו דוקא פונקציונאלים/פראקטיים אז אני שוקל את הנ"ל אבל אני גם לא שולל אניטה ו- ecm
האם לקפה רות יש תצוגה/הדגמה של האקספובר המדוברת ?
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
לא היתי אומר שדאבל בוילר היא "מודרנית " יותר ממחליף חום במה שקשור למכונה ביתית...אני בין השניים היתי בוחר צימבלי, אבל כמו אחרים רואה בחיבור ישיר משהו שאסור להתעלם ממנו...אקספובר ברוטוס בעיניי לא יותר טובה ממכונות מחליף חום.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

מסכים עם גנאדי.
נקודה חשובה על ההבדל בין HX לדאבל (או סינגל) בויילר:
בדיוק כמו שיש קולינג פלאש במכונות HX, כך יש וורמינג-פלאש במכונות סינגל או דאבל בויילר.
אי אפשר לצפות שהמכונה תעמוד חמה והשוט הראשון יהיה טוב, גם אם יש PID וכו'. צריך להזרים מים ולחמם את הראש.
עדיין - הוורמינג פלאש הוא יותר טוב עקרונית, כי אנחנו מנסים לחמם ראש לטמפ' קבועה של המים מהדוד, כך שאם נזרים במשך 10-15 שניות מים הראש יגיע לטמפ' הנכונה והחליטה תהיה אידיאלית. במכונת HX אנחנו אף פעם לא יודעים בדיוק מתי צריך לעצור את ההזרמה ויש סיכון שנקרר מדי את הראש.
למרות זאת - לדעתי אין הבדל ביומיום ובסופו של דבר אחרי קצת ניסיון אפשר להוציא שוטים מעולים, פעם אחר פעם, ב-HX.
אני מציין את הנקודה הזו כי ההפעלה של דאבל בויילר / סינגל בויילר היא כמעט זהה ל-HX - בכל מקרה צריך פלאש לפני שוט ראשון בסדרה.
לגבי הסמי: הסטימר שלה אמנם קבוע אבל ממש לא מסובך להקציף איתו. הוא ממוקם מצוין. יש לה כח קיטור מעולה, אגב. הקצפה משובחת (יותר טובה מהאניטה,
למשל). היא אכן שברירית ועדינה, זה ברור, בטח כשמשווים אותה לצ'ימבלי.
נקודה חשובה על ההבדל בין HX לדאבל (או סינגל) בויילר:
בדיוק כמו שיש קולינג פלאש במכונות HX, כך יש וורמינג-פלאש במכונות סינגל או דאבל בויילר.
אי אפשר לצפות שהמכונה תעמוד חמה והשוט הראשון יהיה טוב, גם אם יש PID וכו'. צריך להזרים מים ולחמם את הראש.
עדיין - הוורמינג פלאש הוא יותר טוב עקרונית, כי אנחנו מנסים לחמם ראש לטמפ' קבועה של המים מהדוד, כך שאם נזרים במשך 10-15 שניות מים הראש יגיע לטמפ' הנכונה והחליטה תהיה אידיאלית. במכונת HX אנחנו אף פעם לא יודעים בדיוק מתי צריך לעצור את ההזרמה ויש סיכון שנקרר מדי את הראש.
למרות זאת - לדעתי אין הבדל ביומיום ובסופו של דבר אחרי קצת ניסיון אפשר להוציא שוטים מעולים, פעם אחר פעם, ב-HX.
אני מציין את הנקודה הזו כי ההפעלה של דאבל בויילר / סינגל בויילר היא כמעט זהה ל-HX - בכל מקרה צריך פלאש לפני שוט ראשון בסדרה.
לגבי הסמי: הסטימר שלה אמנם קבוע אבל ממש לא מסובך להקציף איתו. הוא ממוקם מצוין. יש לה כח קיטור מעולה, אגב. הקצפה משובחת (יותר טובה מהאניטה,
למשל). היא אכן שברירית ועדינה, זה ברור, בטח כשמשווים אותה לצ'ימבלי.
הסמיאוטומטיקה מכונה ביתית נטו, השאר לא (מבוססות על רכיבים מסחריים). זה אומר פחות דגש על תחזוקה ואמינות, יותר על מראה וטעם. הייתי רוצה לומר "מראה טעם ושימושיות" אבל יש בה מספר אלמנטים לא פרקטיים. מצד שני, מבחינת טעם בכוס, וסלחנות בהכנה, איכשהו, משאירה את כולן מאחור. מכונה למי שרוצה להתרגש לא רק מהקפה עצמו
what's next?
מילת אזהרה לגבי צ'יבלי בחיבור ישיר - היא מאוד מאוד לא סלחנית. אם אתה שוקל צ'ימבלי, זה רק הדגם עם המיכל.
מהשוואות שלי מול מכונת E61 סטנדרטית (בחיבור ישיר או מיכל), הצ'ימבלי מתבלטת באמינות גבוהה יותר, קלות תפעול ועקביות גבוהה יותר.
בהשוואה לדגם מיכל אחר, אתה תמלא מים משמעותית פחות פעמים ממכונת E61, ולא תצטרך לדאוג לפיתרון ריכוך.
עם זאת, בסופו של יום, משתמש מנוסה בE61 יוציא אספרסו ברמה דומה.
את הויואלדי לא יצא לי לטעום. על הנייר היא נראית מרשימה, ואני מהמר שהיא עוד יותר קלה לתפעול מהצ'ימבלי, ועוד יותר עקבית. עם זאת, היא כנראה קצת פחות אמינה, ולטעמי לפחות המראה שלה בעייתי (אם כי יש שיאמרו אותו דבר על הצ'ימבלי).
ושוב, בסופו של דבר, למשתמש מנוסה, רמת האספרסו תהיה דומה.
מהשוואות שלי מול מכונת E61 סטנדרטית (בחיבור ישיר או מיכל), הצ'ימבלי מתבלטת באמינות גבוהה יותר, קלות תפעול ועקביות גבוהה יותר.
בהשוואה לדגם מיכל אחר, אתה תמלא מים משמעותית פחות פעמים ממכונת E61, ולא תצטרך לדאוג לפיתרון ריכוך.
עם זאת, בסופו של יום, משתמש מנוסה בE61 יוציא אספרסו ברמה דומה.
את הויואלדי לא יצא לי לטעום. על הנייר היא נראית מרשימה, ואני מהמר שהיא עוד יותר קלה לתפעול מהצ'ימבלי, ועוד יותר עקבית. עם זאת, היא כנראה קצת פחות אמינה, ולטעמי לפחות המראה שלה בעייתי (אם כי יש שיאמרו אותו דבר על הצ'ימבלי).
ושוב, בסופו של דבר, למשתמש מנוסה, רמת האספרסו תהיה דומה.
- amirya2009
- חבר פעיל

- תגובות: 51
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אתם כל הזמן משבחים את סמיאוטומתיקה ואני לא מבין למה ?
אני משתמש באופן קבוע בבריקולטה ולפני מספר חודשים לאחר שראיתי כל מיני סיקורים שלכם
בפורום לגבי המכונוה רכשתי אותה רק מהסקרנות ואיכות הקפה נופלת בהרבה מהבריקולטה
אני משתמש באופן קבוע בבריקולטה ולפני מספר חודשים לאחר שראיתי כל מיני סיקורים שלכם
בפורום לגבי המכונוה רכשתי אותה רק מהסקרנות ואיכות הקפה נופלת בהרבה מהבריקולטה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
סמיאוטומטיקה מוציאה קפה טוב די בקלות - זה לא אומר שמכונה שבנויה טוב יותר ביד מיומנת לא תוציא קפה עוד יותר טוב.
out of the box בלי ניסיון מוקדם היא תוציא קפה טוב יותר בקלות.
חוצמזה - לא הבנתי איך אתם אומרים שמכונה עם דוד שעובר בה צינור (סתם צינור = מחליף חום) מקבילה לויואלדי מבחינה טכנולוגית....
או שאתם חיים על הירח או על השמש...
מכונה כמו ויואלדי שיש לה PID יותר יציבה מכל מחליף חום שמצריך קולינג פלאש.
יש לה פרה-אינפיוז'ן מתכוונן כשבצ'ימבלי בקושי יש פרה-אינפיוז'ן.
ברור שויואלדי לוקחת - אין שאלה בכלל, גם במחיר וגם בתפעול.
out of the box בלי ניסיון מוקדם היא תוציא קפה טוב יותר בקלות.
חוצמזה - לא הבנתי איך אתם אומרים שמכונה עם דוד שעובר בה צינור (סתם צינור = מחליף חום) מקבילה לויואלדי מבחינה טכנולוגית....
או שאתם חיים על הירח או על השמש...
מכונה כמו ויואלדי שיש לה PID יותר יציבה מכל מחליף חום שמצריך קולינג פלאש.
יש לה פרה-אינפיוז'ן מתכוונן כשבצ'ימבלי בקושי יש פרה-אינפיוז'ן.
ברור שויואלדי לוקחת - אין שאלה בכלל, גם במחיר וגם בתפעול.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
קרמריקה/מוטי/ כפיר והאחרים
תודה על ההתייחסות. המכונות שעל הפרק הן רק עם מיכל פנימי.
קרמריקה,
אם אני מבין נכון, גם מהניסיון שלך עם הצ'ימבלי מול e61 הרי שרמת הקפה דומה/זהה וההבדלים באים לידי ביטוי בשימושיות,אמינות, רמת בניה ואמינות.
כ"כ, אני מבין שעניין האמינות בויאלדי הוא תחושה שלך ולא ניסיון עם מכונה או מידע שיש לך מאחד מחברי הפורום ? אם לא אשמח אם תשתף במה שידוע לך.
הייתי שמח אם מי שבבעלותו וויאלדי מיני ישתף אותנו בניסיון שצבר עם המכונה לרבות עניין האמינות וככל שהיו בעיות אמינות גם לגבי השירות שקיבל מהיבואן.
לגבי האלקטרה סמיאוטומטיקה גם אם היא עושה קפה יותר טוב מהשאר לא נראה לי שהיא בשבילי.
תודה על ההתייחסות. המכונות שעל הפרק הן רק עם מיכל פנימי.
קרמריקה,
אם אני מבין נכון, גם מהניסיון שלך עם הצ'ימבלי מול e61 הרי שרמת הקפה דומה/זהה וההבדלים באים לידי ביטוי בשימושיות,אמינות, רמת בניה ואמינות.
כ"כ, אני מבין שעניין האמינות בויאלדי הוא תחושה שלך ולא ניסיון עם מכונה או מידע שיש לך מאחד מחברי הפורום ? אם לא אשמח אם תשתף במה שידוע לך.
הייתי שמח אם מי שבבעלותו וויאלדי מיני ישתף אותנו בניסיון שצבר עם המכונה לרבות עניין האמינות וככל שהיו בעיות אמינות גם לגבי השירות שקיבל מהיבואן.
לגבי האלקטרה סמיאוטומטיקה גם אם היא עושה קפה יותר טוב מהשאר לא נראה לי שהיא בשבילי.
נערך לאחרונה על ידי doronv ב 18/12/2011 21:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

טעמת ראש בראש ויואלדי מול E61?דבוטאנט כתב:ברור שויואלדי לוקחת - אין שאלה בכלל, גם במחיר וגם בתפעול....
סמיאוטומטיקה מול E61?
אני לא.
ולכן אני לא אמהר לקפוץ למסקנות.
מה שכן, טעמתי ויואלדי אצל היבואן, וזה היה מתחת לכל ביקורת.
זה לא אומר כלום על המכונה. זה אומר משהו על היבואן.
לגבי הסמי - ממש לא מסכים שמדובר במכונה סלחנית יותר. דווקא מהפעלה שלה (ויצא לי להפעיל אותה די הרבה) היא לא סלחנית כמו E61. אתה טוחן קצת דק מדי / מעט יותר קפה / סוגר את הידית חזק מדי (!) - והקפה לא זולג נכון. צריך ללמוד את המכונה הזו. אבל הקפה שהיא מנפקת הוא לא פחות ממדהים. זולג כמו דני. שונה ומיוחד.
אני עוד אעשה ראש בראש מול E61... ברגע שאחליט להחליף מכונה זו תהיה בדיקה חשובה מאוד, כי הסמי הזו מאז ומתמיד קרצה לי (אבל היא דורשת שפצורים).
אמיר - זה אתה שקנית את המכונה מסוחר? אולי היא תקולה איכשהו?