עזרה לקראת רישות הבית ב1G

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ronny_ch פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי חברה,

אני מתכנן לעשות בכל הבית רשת של ג'יגה ורציתי לשאול לעזרתכם:
1. אני גר בדירה יחסית חדשה, ככה שיש מן ארון שאליו מתנקזים כל כבלי הטלפון של הבית. הכבל מושחלים בתוך צינורות בקוטר 16 מ"מ ובגלל שהכבל של הטלפון דק, אפשר להעביר שם עוד כבל רשת בקלות וגם היציאות של הנקודות טלפון בחדרים ממוקמות יופי. ניסיתי אפילו היום להעביר חוט השחלה באחד החוטים ואכן החוט עבר בקלות ממש. מבחינת טופולגיית הרשת, חשבתי לנקז לשם את כל החוטים ולהתקין שם סוויצ' של 1G בסגנון הזה:http://www.edimax.com/en/produce_detail ... &pl2_id=24. יש למישהו איזשהן הערות או עצות בנושא?

2. אני מתלבט לגבי סוג הכבל, האם להעביר CAT5e או 6.

3. בצד של הכבל, היכן שכל הכבלים מתנקזים אני מתכוון פשוט ללחוץ על כל כבל תקע RJ45. ההתיעצות שלי היא לגבי הצד שני. האם להתעצל ולהשאיר פשוט אורך שאני צריך ולהלביש עליו גם תקע, או להשקיע ולעשות שקע (יש לי גוויס בבית), ואז לחבר בין המכשיר לשקע? מבחינה כספית, האורך כבל נוסף לדעתי יהיה הרבה יותר זול מאשר שקע.

תודה,
רוני

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

הי רוני

שליחה #2 

נראה שאתה מבין בנושא ולא ממש חסר ידע.
עיקר התשובה הוא כתלות בעלות. אם אתה רוצה לחסוך אז אכן לחיצה יהיה הכי זול.

כל עוד הכל יבוצע כראוי אין בעיה של איכות כך או כך.
זה פחות יפה בלחיצות ולא בתקעים סופיים אבל אם אתה יכל לחיות עם זה אז באמת שאין בעיה.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

שלום.

קודם כל ברצוני להגיד שאתה מתקדם יפה מאוד וזה בטח מנסיון קודם או מקריאה בפורום...

בכל אופן כיום יש המלצות להתחיל לרשת את הבית בכבל CAT6 למרות שציוד שתומך במהירות כזו עדיין אין (לשימוש ביתי, בעסקים ומקומות ציבוריים יש מזמן כי שם יש דרישה כזו).
גם כבל CAT5E יתן לך אפשרות לרשת 1G בבית וכל המכשירים תומכים בהעברת מידע על גבי CAT5E בדיוק כמו על CAT6 או 7...

1: נכון, כל הצינורות מתרכזות בארון תקשורת של הדירה ששם רצוי למקם את הסוויץ'. דבר נוסף שאתה צריך בשבילו זה שקע חשמל שבדרך כלל ניתן לחבר לארון חשמל בדיוק מעל הארון תקשורת (אלא אם כן אצליך הוא נמצא במקום אחר).
בארון בהחלט מספיק לחבר מחברי RJ45 ישירות לסוויץ' כי הכבלים לא זזים ואף אחד לא "משחק" שם כל היום...

2: עניתי כבר למעלה

3: מבחינה אסטטית אם יש לך גוויס, יפה יותר ונכון לחבר שקע ייעודי. אם זה רק עניין של כסף אפשר להשאיר את הכבל כמו שהוא... הבעיה מתחילה כאשר מזיזים את הכבלים ונוגעים ובלי כוונה אחד הגידים יכול להתנתק ואז לך תחפש את הבעיה...

בסופו של דבר ככה זה יצא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 67#1387467 (תמונה שלישית)
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

מה ש-JEXY אמר (Y) +
1. תשים בארון התקשורת גם את הראוטר ולא רק את הסוויצ'. וכמובן, תצטרך לארגן שם גם חשמל.
2. לדעתי - עבור השחלה בצינורות קיימים כמו אצלך, לך על CAT5E, שהוא גמיש וקל יותר להשחלה (וגם לעבודה) מאשר CAT6. אל תשכח לשים הרבה סבון כלים (או ג'ל חשמלאים שאפשר לקנות) לאורך כל הסטלבנד והכבל עצמו.
3. למה אתה חושב שמדובר בעסק יקר?
http://www.mediagalaxy.co.il/cat/232-%D ... 1-Gewiss/2
שים לב שאם אין לך מקום פנוי למודול, יש בלינק שנתתי גם מודול בודד הכולל בזק + RJ45. יחסוך לך עבודת טיח והחלפה לקופסת גוויס גדולה יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ronny_ch פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

אז ככה...

שליחה #5 

קודם כל המון המון תודה על התגובות!

JEXY אחלה עבודה!!! יצא ממש ממש יפה

לגבי השקע חשמל, הארון תקשורת אכן ממוקם מתחת לארון החשמל, ויש לי גם מקום בארון חשמל כדי לשים שם שקע. זאת אכן היתה התוכנית.

לpixiex, אני לא יודע אם יש צורך אפילו בסבון כלים. ניסיתי להשחיל סתם את הסטלבנד בשני צינורות אקראיים, כאשר אחד מהם הוא ההשחלה הארוכה ביותר שיש לי לעשות (בערך 15 מטר) והסטלבנד עבר חלק לחלוטין.

לגבי השקעי גוויס, זה לא באמת עסק יקר אבל אם נקח את האופציה של 19 ש"ח לשקע גוויס עבור CAT5E אני יכול במחיר הזה להשאיר לי לפחות איזה 8 מטר של חוט בולט מהקיר. לכאורה 19 ש"ח או 26 ש"ח (לCAT6) זה כביכול לא יקר, אבל כשמכפילים את זה ב5 פתאום כל ההוצאה מתייקרת בעוד איזה 100 ש"ח שבשורה התחתונה לא בטוח שיתנו תועלת מעבר לאסתטיקה.

בצד של הארון חשמל והתקשורת, תכננו אותם כך שהם שקועים כביכול בקיר ובהמשך כשאני אסיים עם העבודות הללו, נשים שם דלת זכוכית.

בצד של כל טלויזיה, יש לי שם כל מיני פתרונות שגם ככה מסתירים את כל השקעים ולא ממש אכפת לי איך זה יראה :-)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

זו דירה שכורה או דירה שבבעלותך?
מדובר ב-100 שקל...

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

pixies כתב:זו דירה שכורה או דירה שבבעלותך?
מדובר ב-100 שקל...
...
זה במידה והוא רוכש בעצמו ולא כבעל מקצוע, כלומר 19 ש"ח למחבר + 15 ש"ח לכבל גישור בין השקע למכשיר...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

ronny_ch פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

הדירה לא שכורה.

נראה כבר בחנות כמה זה יעלה לי.....

ברמת העקרון, אם הייתי צריך לדאוג לאסטתיקה זה היה דורש יותר מ100 ש"ח כי כרגע יש שם רק את שקע גוויס טלפון כפול שיש לו "מכסה" שרק האמצע פתוח. כלומר צריך לקנות גם מכסה חדש של גוויס לשלוש מודולים וגם לקנות דמי כזה כדי לסגור את המודול הנוסף. אבל כמו שאמרתי, אני לא צריך לדאוג לאסתטיקה כי כל השקעים והחיבורים מוסתרים אצלי.

agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
קיבל תודות: 49 פעמים

Re: אז ככה...

שליחה #9 

ronny_ch כתב: לגבי השקעי גוויס, זה לא באמת עסק יקר אבל אם נקח את האופציה של 19 ש"ח לשקע גוויס עבור CAT5E אני יכול במחיר הזה להשאיר לי לפחות איזה 8 מטר של חוט בולט מהקיר. לכאורה 19 ש"ח או 26 ש"ח (לCAT6) זה כביכול לא יקר, אבל כשמכפילים את זה ב5 פתאום כל ההוצאה מתייקרת בעוד איזה 100 ש"ח שבשורה התחתונה לא בטוח שיתנו תועלת מעבר לאסתטיקה.

-)
...
(n)
אל תחסוך בקטע הזה, אתה מעביר כבל בכל הבית תתמתח ותעשה סיומת כמו שצריך, דהיינו שקעים בנקודות הקצה ולטעמי עדיף גם פאצ' פאנל בארון.
כמות העצבים שתחטוף והזמן שתשרוף על כבל קצה שמשכת קצת יותר מדי על מנת שיגיע למחשב (וינחית לך את הרשת כי השתחרר איזה גיד ) לא שווה את זה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

ronny_ch, תקשיב לי ותקשיב לי טוב: הדירה היא שלך, וחבל מאוד שאתה חושב איך לחסוך כאן, במיוחד כאשר שמדובר בסכומים זניחים מאוד יחסית להוצאות על דירה חדשה.
אני מבין שאתה אולי קצת מתבאס מהוצאה נוספת אחרי כל ההוצאות הגדולות שהיו שלך במהלך המעבר לדירה ו/או שיפוצים ודברים חדשים שקנית במהלך המעבר.
אבל סך כולל של כ-100 שקל עבור סגירה יפה של 4-5 נקודות של גוויס? בזה אתה חוסך?? קצת פרופורציות, ידידי. האם בשביל לחסוך 100 שקל תשים בדלים של כבלים עם תקע המשתרבבים מהקיר? ואם במהלך השנים תעשה שינויים באחד החדרים ואז כן יראו את זה?
כמו שציינתי, יש מודול בודד הכולל בתוכו בזק + RJ45, ואז זה יחסוך לך את הכמה שקלים שעולה המכסה ההוא, אם כי לדעתי מיותר. קנה את המודול עם ה-RJ45 בלבד, והוסף מכסה חדש + מכסה דמי שבאמת לא עולים יותר מכמה שקלים.
אגב, החנות שהבאתי לך לינק אליה נחשבת אמינה מאוד, ותחסוך לך הרבה כסף לעומת חנות החשמל הרגילה שאתה קונה בה.
בהצלחה, ותיהנה בדירה החדשה! (Y)

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

ראשית מסכים עם הנקודה שכאן לא המקום לחסוך

שליחה #11 

מאידך שקע גויס מקורי לא עולה כמה שצויין כאן והזיופים הללו די מעצבנים ולא מאד איכותיים.
לעיתים אני נתקל בשקע שקשה מאד לחווט אותו ל 1G.

בכל מקרה באמת שלא היתי חוסך כאן 100 וגם לא 500.
אם תעשה כמו שצריך זה יחזיק לכל החיים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

אני השתמשתי בשקעים לא מקוריים של RJ45, בזק וקואקס (חיבור RF לטלוויזיה) עבור גוויס. הכל עובד יפה מאוד, כולל רשת ביתית במהירות ג'יגה ביט.

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #13 

מצטרף לגישה של החברים - זה ממש לא המקום לחסוך.
עוד כמה שקלים ותעשה את זה כמו שצריך.

pixies- אתה יכול לתת לינק לשקעים שהשתמשת בהם?
של כל דבר עם 4 גלגלים!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

tvholic, ראה הודעה #4.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”