מחירי ה דיסקים הקשיחים
הבנתי שבעקבות השטפונות בתילאנד מחירי הדיסקים עלו בכמעט 300%, אבל לא הבנתי מדוע מחירי הדיסקים של חברות שלא הושפעו מהשטפונות כמו סמסונג העלו מחירים בשיעור דומה? האם זה מתוך חזירות או יש איזה איגוד שאילץ אותם כדי להגן על אלו שנפגעו? הרי הם יכלו בקלות לשבור את השוק אילו לא העלו את המחירים... שאלה נוספת, יש למישהו מושג מתי המחירים צפויים לרדת חזרה? אני חייב לרכוש דיסק נוסף של 2T ואני לא יושע אם להמתין כי המחירים עוד ירדו או שמע הם עלולים רק לעלות...
אם אפשר להרוויח יותר - למה לא?
אל תשכח דבר אחד אלה שלא נפגעו מוכרים יותר מבעבר אבל גם כושר הייצור שלהם מוגבל ולכן אין יכולים להדביק את הפער שנוצר בין הביקוש להיצע.
יש ביקוש - יש מחסור - המחיר למעלה
אין ביקוש - אין מחסור - המחיר למטה.
אל תשכח דבר אחד אלה שלא נפגעו מוכרים יותר מבעבר אבל גם כושר הייצור שלהם מוגבל ולכן אין יכולים להדביק את הפער שנוצר בין הביקוש להיצע.
יש ביקוש - יש מחסור - המחיר למעלה
אין ביקוש - אין מחסור - המחיר למטה.
אבל כושר הייצור של חברות כמו סמסונג או היטאצי לא נפגע. הם יכלו לעלות את המחיר רק ב 50% כדי לפצות על שעות העבודה הנוספות שנדרשות לצורך עמידה בעליה בביקוש מהם, ולמכור במחיר זול יותר מחברות שנפגעו WD ן SEGATE ובכך להרוויח פי כמה וכמה ממה שהם מרוויחים בדרך כלל ממכירת דיסקים קשיחים.
על סמך מה החלטת שהם היו מרוויחים יותר ?
באופן עקרוני יש להם עקומת עלות שלהם , שמהווה להם עקומת היצע, ויש עקומת ביקוש , והם ימצאו את הנקודה שבה הם באמת ימקסמו את הרווח , ולא תמיד זה המחיר הכי זול , לעיתים זה דווקה מחיר יותר יקר
באופן עקרוני יש להם עקומת עלות שלהם , שמהווה להם עקומת היצע, ויש עקומת ביקוש , והם ימצאו את הנקודה שבה הם באמת ימקסמו את הרווח , ולא תמיד זה המחיר הכי זול , לעיתים זה דווקה מחיר יותר יקר
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
Sexter לא נראה לי שהבנת איך ולמה המחירים עלו.
המחירים עלו כי ההיצע ירד והביקוש נשאר, לא כי המפעלים צריכים לעבוד שעות נוספות (אני בטוח שהם יותר משמחים שיש להם עומס). שים לב שכוננים של WD שנפגעה הכי הרבה עולים אותו דבר כמו של Seagate, Hitachi או Samsung.
מה שקורה כשהביקוש גובר על ההיצע הוא שמתחילה מלחמת מחירים, מי שזה יותר חשוב לו משלם יותר כדי לא להתקע בלי - אחרת היה מצב של "כל הקודם זוכה" ויש מספיק גורמים שזקוקים לכוננים קשיחים ברמה כזאת שהם מוכנים לשלם אקסטרה כסף כדי למנוע מצב כזה.
עוד משהו שאפשר לשים לב אליו הוא שההפרשים במחיר בין הנפחים השונים נשארו די זהים לטרום השיטפון, כי עלות היצור נשארה כפי שהיתה ומה שהשתנה הוא רק הביקוש שגורם לעליית מחירים של כל הנפחים בצורה זהה.
המחירים עלו כי ההיצע ירד והביקוש נשאר, לא כי המפעלים צריכים לעבוד שעות נוספות (אני בטוח שהם יותר משמחים שיש להם עומס). שים לב שכוננים של WD שנפגעה הכי הרבה עולים אותו דבר כמו של Seagate, Hitachi או Samsung.
מה שקורה כשהביקוש גובר על ההיצע הוא שמתחילה מלחמת מחירים, מי שזה יותר חשוב לו משלם יותר כדי לא להתקע בלי - אחרת היה מצב של "כל הקודם זוכה" ויש מספיק גורמים שזקוקים לכוננים קשיחים ברמה כזאת שהם מוכנים לשלם אקסטרה כסף כדי למנוע מצב כזה.
עוד משהו שאפשר לשים לב אליו הוא שההפרשים במחיר בין הנפחים השונים נשארו די זהים לטרום השיטפון, כי עלות היצור נשארה כפי שהיתה ומה שהשתנה הוא רק הביקוש שגורם לעליית מחירים של כל הנפחים בצורה זהה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אם אני זוכר נכונה - מה שהסבירו לי שיש רכיבים מסויימים - שכולם צריכים - שמייצרים בתאילנד - ככה שזה שסמסונג לצורך העניין לא מייצרת שם - זה לא רלבנטי.
אבל זה רק מהזכרון.
אבל זה רק מהזכרון.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
הלכו שני מפעלים:
אחד של WD שמייצר 25% מהכוננים בעולם, המפעל חזר לפעילות רק לפני שבועיים.
ועוד מפעל עוד יותר קריטי שמייצר את המנועים של הכוננים לכל היצרנים, והוא עדיין בולע מים.
כמו שנאמר תחזיות אוטימיות רבעון ראשון 2012 ,פאסימיות רבעון ראשון 2013.
אחד של WD שמייצר 25% מהכוננים בעולם, המפעל חזר לפעילות רק לפני שבועיים.
ועוד מפעל עוד יותר קריטי שמייצר את המנועים של הכוננים לכל היצרנים, והוא עדיין בולע מים.
כמו שנאמר תחזיות אוטימיות רבעון ראשון 2012 ,פאסימיות רבעון ראשון 2013.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
מסקירה שעשיתי (לא מקצועית), מחירי דיסקים בנפח 2TB החלו לרדת מרמות השיא. ממחיר של 180$ ליחידה באריזה (לא BULK) ל- 150$. זה עדיין כפול מהמחיר לפני השיטפון, אבל יש אור בקצה המנהרה.
ד"א, ב- HWZONE פורסם שהחל מ- 2012, האחריות הניתנת על דיסקים תקוצר משמעותית.
http://hwzone.co.il/tech/news/136696
http://hwzone.co.il/tech/news/136696
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
המחירים אכן החלו לרדת גם בארץ, בשלב הנוכחי מדובר בירידה של כ10% לעומת השיא שהיה לפני חודש.
הבעיה היא כפי שנאמר האחריות המקוצרת. דיסק קשיח הוא רכיב מכני ואני לא חושב שהרבה צרכנים יתלהבו לרכוש מוצר כזה מחברה שנותנת אחריות מקוצרת. התזמון אגב, הוא לא סתמי כלל. הרי ברור שיגיע הרגע שבו מישהו ישאל איך זה מתבטא במחיר הכוננים ויקבל את התשובה שבזכות זה המחירים (לכאורה) ירדו בחזרה לרמה הקודמת מהר יותר.
לדעתי Seagate וWD יורות לעצמן ברגל, מחירי הSSD יורדים והנפחים רק עולים כאשר מדובר בשוק שאין להן דריסת רגל בו והמהלך הנוכחי יחזק את המתחרים שלהם עוד יותר.
לפי מה שידוע לי כבר עכשיו Seagate נותנים בארץ על חלק מהכוננים רק שנתיים אחריות.
הבעיה היא כפי שנאמר האחריות המקוצרת. דיסק קשיח הוא רכיב מכני ואני לא חושב שהרבה צרכנים יתלהבו לרכוש מוצר כזה מחברה שנותנת אחריות מקוצרת. התזמון אגב, הוא לא סתמי כלל. הרי ברור שיגיע הרגע שבו מישהו ישאל איך זה מתבטא במחיר הכוננים ויקבל את התשובה שבזכות זה המחירים (לכאורה) ירדו בחזרה לרמה הקודמת מהר יותר.
לדעתי Seagate וWD יורות לעצמן ברגל, מחירי הSSD יורדים והנפחים רק עולים כאשר מדובר בשוק שאין להן דריסת רגל בו והמהלך הנוכחי יחזק את המתחרים שלהם עוד יותר.
לפי מה שידוע לי כבר עכשיו Seagate נותנים בארץ על חלק מהכוננים רק שנתיים אחריות.
- MONI
- חבר ותיק

- תגובות: 1341
- נתן תודות: 482 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
ארוכה הדרך לבניית ה NAS כבל לא רבע שעה !idabari כתב:מסקירה שעשיתי (לא מקצועית), מחירי דיסקים בנפח 2TB החלו לרדת מרמות השיא. ממחיר של 180$ ליחידה באריזה (לא BULK) ל- 150$. זה עדיין כפול מהמחיר לפני השיטפון, אבל יש אור בקצה המנהרה.
http://hwzone.co.il/tech/news/136696...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
עד SSD יכבוש את מקום הכוננים הקשיחים יש עוד לא מעט זמן.
ולגבי האחריות - אני בספק כמה אנשים באמת בדקו כמה זמן אחריות יש לכוננים הקשיחים שלהם.
ולגבי האחריות - אני בספק כמה אנשים באמת בדקו כמה זמן אחריות יש לכוננים הקשיחים שלהם.
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 264 פעמים
קשה לי להאמין שבסוף רבעון ראשון המחירים יירדו משמעותית.
דווקא שמועות אומרות שתיכף ייגמרו לכולם בארץ המלאים הישנים ובגלל חוסר מלאי המחירים ייתקעו / יעלו.
גם כש WD תתחיל לייצר מחדש, קודם כל יספקו לארה"ב + מקומות בהם יש התחייבויות מראש וגם סביר להניח שיתחילו קודם כל עם דיסקים פנימיים ולא חיצוניים עליהם הם מרוויחים הרבה יותר.
הצפי לחזרה למחירים שפויים או איפשהו ב Q2/3 , אבל הנבואה ניתנה לשוטים...
דווקא שמועות אומרות שתיכף ייגמרו לכולם בארץ המלאים הישנים ובגלל חוסר מלאי המחירים ייתקעו / יעלו.
גם כש WD תתחיל לייצר מחדש, קודם כל יספקו לארה"ב + מקומות בהם יש התחייבויות מראש וגם סביר להניח שיתחילו קודם כל עם דיסקים פנימיים ולא חיצוניים עליהם הם מרוויחים הרבה יותר.
הצפי לחזרה למחירים שפויים או איפשהו ב Q2/3 , אבל הנבואה ניתנה לשוטים...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
תעמיס לי 8TB כוננים חיצוניים 
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
מרטין, אתה מקבל הזמנות...?MartinHSabag כתב:אני כרגע בתאילנד ומה שהזוי זה שכונן קשיח חיצוני זול יותר מכונן לבד באותו נפח....
כנראה שמדובר על סטוקים ישנים מלפני עליית המחיר....שווה לקנות חיצוני ולפרק אותו.......