עזרה במידרג רסיברים מקבילים של חברות שונות (מתחרים אחד בשני)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
avwv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
בדרך לרכישת מערכת ק''ב...
אני מנסה להבין מול מי מתחרה כל דגם רסיבר של החברות השונות (פיוניר מול אונקיו מול ימאהה).
ברור שאף אחד מהם לא דומה בדיוק לשני ולכל אחד מהם יתרונות וחסרונות אחד על השני.
אבל קודם כל אני רוצה להבין מי מתחרה מול מי...

הדגמים שמעניינים אותי:
פיוניר-
lx90
lx83
lx85
lx82
lx73
lx55
lx53
אונקיו-
808

במידה וניתן גם לקבל מידה על המחיר האמיתי שלהם בארץ זה יהיה מצויין.

תודה מראש

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #2 

קצת בעייתי להשוות כך , אתה בעצמך ציינת שלכל דגם יש יתרון/חסרון מול הדגם של החברה השנייה .

מה גם שלעתים היבואן בארץ , עושה סלט , או מתמחר שונה מהתמחור המקביל בחול כך שזה עוד יותר מסובך.

אם אתה מדבר על האונקיו 809 אז המקבילה שלו בפיוניר הוא ה 2021 או ה LX55 ובימאהה ה RX810 .
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #3 

ברמות האלה היום כל הרסיברים לא רעים בכלל השאלה היא איזה רמקולים ומקור יש לך. לכל רכיב בסט אפ צריכה להיות התאמה אחרת לא חשוב כמה הרסיבר שלך יהיה טוב התוצאה בשטח תהיה פחות טובה ביחס להשקעה.

avwv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה על התשובות, שאלתי כיוון שאני בתהליך רכישה.
ברור שתעשה התאמה לכל הסט, ברור שיש הבדלים וגם במחירים, אבל אני משוכנע שניתן בערך לעשות השוואה בין הדגמים אחד מול השני.

לדוגמא בין הונדה סיוויק לטויוטה קורולה לבין מיצובישי לנסר יש המון הבדלים אך הן נוטות להתחרות פחות או יותר אחת בשנייה.

אני רוצה להגיע למצב שבו אני בוחן 2 רסיברים פחות או יותר באותה רמה יחד עם רמקולים מתאימים וע''פי זה מחליט מה יותר נשמע ונראה לי.

אז בכל זאת?

avwv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

נ.ב. מקור, 95% מהזמן המחשב יהיה המקור הראשי, דיברו איתי על דק או משהו בסגנון, על מה מדובר ולמה המערכת לא אמורה לעשות את זה או לחילופין המחשב?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

נתת רשימה של שבעה דגמים שונים של פיוניר ודגם בודד של אונקיו, ושאלת מה יותר טוב..?

אז ככה, בפיוניר ככל שעולים במספר הדגם, הרסיבר יותר טוב (אבל כנראה שהוא גם יעלה יותר)!

באונקיו, מכל הרסיברים שנתת, אין ספק שה-808 במקום הראשון!

8O :? :roll:

ועכשיו ברצינות:
- מה התקציב שלך?
- האם אתה יכול להעלות שרטוט של החדר שבו תתקין את הרסיבר והרמקולים?
- האם כבר יש לך רמקולים? אם כן, איזה?
- האם אתה מייעד את המערכת נטו לקולנוע ביתי, או שאתה מתכוון לשמוע גם מוזיקה סטריאופונית באיכות גבוהה?

avwv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

epony כתב:נתת רשימה של שבעה דגמים שונים של פיוניר ודגם בודד של אונקיו, ושאלת מה יותר טוב..?

לא שאלתי מה יותר טוב! ביקשתי לדעת מה המקביל של הרשימה באונקיו ובימאהה... :wink:

אז ככה, בפיוניר ככל שעולים במספר הדגם, הרסיבר יותר טוב (אבל כנראה שהוא גם יעלה יותר)!

יודע, נראה לי שגם ככה נרשמו הדגמים ברשימה
באונקיו, מכל הרסיברים שנתת, אין ספק שה-808 במקום הראשון!

(Y) (Y) :lol: הרגת אותי מצחוק...

רשמתי רק את ה- 808 בגלל שהוא היחיד שנראה לי לא אין לא מקביל ברשימה שצרפתי, הוא דגם משנה שעברה נראה לי ואני רוצה לדעת מה המקביל שלו

8O :? :roll:

ועכשיו ברצינות:
- מה התקציב שלך?
גמיש עם אופצייה לשדרוגים עתידיים (בסיס כ-20אש''ח לקדמיים ורסיבר) אבל לא רלוונטי לשאלה כיוון שאם לדוגמא אוכל להשיג רסיבר יקר משמעותית בעסקה משתלמת-התקציב ישתנה...- האם אתה יכול להעלות שרטוט של החדר שבו תתקין את הרסיבר והרמקולים?
תודה על הרצון לעזור, כרגע אין צורך בכך, אשמח לקבל עזרה בנושא בזמן הנכון.- האם כבר יש לך רמקולים? אם כן, איזה?[/color]אין רמקולים, רשמתי שאני בתהליך בחינה של מערכת ק''ב :roll:
- האם אתה מייעד את המערכת נטו לקולנוע ביתי, או שאתה מתכוון לשמוע גם מוזיקה סטריאופונית באיכות גבוהה?
...

בעיקר מוזיקה סטריאופונית באיכות גבוהה, ככל הנראה בלפחות שני אזורים מוגברים, אבל אנחנו סוטים :wink: מהשאלה המקורית שהיא:

מה המקבילים של הרסיברים שברשימה בחברות האחרות???

avwv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

מצטער על הבלאגן בתשובה, הסתבכתי קצת...

avwv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אם אתה מדבר על האונקיו 809 אז המקבילה שלו בפיוניר הוא ה 2021 או ה LX55 ובימאהה ה RX810 .
...
למה ציינת שני דגמים של פיוניר כמקביל של ה- 809 (2021\ LX55)? מה ההבדל בין שני הדגמים?[/quote]

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

אם הדגש הוא על סטריאו והתקציב הוא 20,000 ש"ח, הייתי משקיע בערך חצי מהסכום ברמקולים, שליש ברסיבר ק"ב שאפשר לשרשר לו מגבר סטריאו עבור הרמקולים הקדמיים (תכונה שנקראת PRE-OUT) ואת השאר על רסיבר סטריאו טוב. אם המקור הוא מחשב, בהחלט מומלץ להשקיע גם ב-DAC איכותי!

אופציות בתקציב האמור ועל-סמך ההמלצות לעיל:

- רסיבר ק"ב בסדר גודל של 7,000 ש"ח - למשל אונקיו 809, ימאהה 1010 (או 2067), פיוניר 2021 (או LX72 או LX53), או דנון 2312 (או 3311).
אתה תוכל כנראה לעלות רמת דגם אחת ברסיברים הללו אם תייבא את המכשיר אישית מחו"ל, אבל אז תקריב את האחריות, ותזדקק גם לממיר מתח מ-110V ל-220V כדי לחבר רסיבר אמריקאי לחשמל בארץ...

- רמקולים קדמיים בסדר גודל של 10,000 ש"ח - למשל סונוס פאבר טוי טאוור, B&W CM8, מוניטור אודיו סילבר RX8 או גולד GX100 (מדפיים), פוקאל קורוס 816, דאלי מנטור 2 (מדפיים), טריאנגל אנטאל או מורל אוקטב.

- רסיבר סטריאו - למשל קיימברידג' אודיו 350 או 550, אודיולאב 8000SE או NAD 316 (או 326). יש עוד הרבה אופציות, כולל של אונקיו, פיוניר, דנון וימאהה...

- דאק של PRO-JECT או מיוזיקל פידליטי (יש עוד כמה פירמות, אבל שתי אלה נותנות לדעתי הכי הרבה תמורה לכסף באיזור ה-1,000-2,000 ש"ח

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #11 

avwv כתב:
...
למה ציינת שני דגמים של פיוניר כמקביל של ה- 809 (2021\ LX55)? מה ההבדל בין שני הדגמים?
...
[/quote]

ה-2021 הוא דגם אירופאי שלא נמכר בארה"ב. ה-LX55 הוא דגם שכמעט זהה לו לחלוטין (ההבדל היחיד הוא של-LX55 יש מתאם רשת אלחוטית מובנה וב-2021 זו אופציה בתשלום נוסף), אבל שייך לסדרת העלית של פיוניר ולכן בנוי בצורה יותר איכותית - הנה השוואה בין שני הדגמים מהאתר של פיוניר אירופה: http://www.pioneer.eu/eur/page/products ... channel-71

avwv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

האם מישהו בכל זאת מוכן ''להעיז'' ולשים כל דגם של רסיבר ליד מקבילו המתחרה?
זה בסדר, ניתן יהיה לשים סייגים ןאפשר לטעות, אבל בכל זאת, כשאני הולך לשמוע רמקולים ורסיברים אני רוצה לדעת שאני שומע רסיבר שאותה רמה של המתחרה ולא כמה רמות מעל...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

התשובה שלי לא מספיק טובה? :oops: :P

בכל מקרה, אם אתה הולך לשמוע רסיברים, אתה יכול לסמוך גם על המוכר שיתאים לך רסיברים ברמה דומה...

avwv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

epony כתב:התשובה שלי לא מספיק טובה? :oops: :P

לא התכוונתי להעליב :עצוב: .... :) התשובה שלך הייתה מעל מעבר למה שביקשתי. שאלתי לגבי חפיפה בין רסיברים של חברות שונות וקיבלתי ים אינפורמציה שלא עונה על השאלה.

אגב, דווקא בהודעה אחרת ענית על חלק ממה ששאלתי:
''נתחיל בתשובה הפשוטה: ברמה של ה-921 יש גם את האונקיו 609, ימאהה 671 ודנון 1912. כולם פחות או יותר מציעים את אותם הפיצ'רים''
מוכר לך?!

כנראה שצריך לשאול שאלה אחרת לגמרי ממה שהתכוונתי ואז לקבל תשובה על מה שהתכוונתי :lol: :lol: :lol:
בכל מקרה, אם אתה הולך לשמוע רסיברים, אתה יכול לסמוך גם על המוכר שיתאים לך רסיברים ברמה דומה...
...
לסמוך על המוכר בעיניים עצומות???אנחנו גרים באותה מדינה???

בשביל זה קיימים פורומים לא?!
...

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #15 

avwv כתב:
epony כתב:התשובה שלי לא מספיק טובה? :oops: :P

לא התכוונתי להעליב :עצוב: .... :) התשובה שלך הייתה מעל מעבר למה שביקשתי. שאלתי לגבי חפיפה בין רסיברים של חברות שונות וקיבלתי ים אינפורמציה שלא עונה על השאלה.

אגב, דווקא בהודעה אחרת ענית על חלק ממה ששאלתי:
''נתחיל בתשובה הפשוטה: ברמה של ה-921 יש גם את האונקיו 609, ימאהה 671 ודנון 1912. כולם פחות או יותר מציעים את אותם הפיצ'רים''
מוכר לך?!

כנראה שצריך לשאול שאלה אחרת לגמרי ממה שהתכוונתי ואז לקבל תשובה על מה שהתכוונתי :lol: :lol: :lol:
...
לסמוך על המוכר בעיניים עצומות???אנחנו גרים באותה מדינה???

בשביל זה קיימים פורומים לא?!
...

אני חושב שנתנו לך תשובות רק שאתה בוחר להתעלם מהם וממשיך בקו מחשבה הלא נכון של "מה יותר טוב" מבלי להתייחס לכל המערכת (רמקולים ומקור). כמו כן אני חושב שepony ניסה להסביר לך שאם תלך לחנות מתמחה טובה עם שירות טוב ידעו להתאים את הרסיבר לסט אפ שלך ולתקציב שלך בשביל שתוכל לקבל החלטה יותר טובה ולקבל תמורה יותר גדולה עבור הכסף אז על מה ההתלהמות?
...

avwv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

זהו, נראה לי שאני מוותר על קניית מערכת. כנראה ששמיעת יותר מדיי מוזיקה דופקת תאוזניים... :roll:
שאלתי א'
עונים לי ב'
הבהרתי שזה לא מה ששאלתי ואני עוד לא בסדר...
ראבק לא סתם שאלתי שאלה מסויימת, אני יודע לשאול והייתי שואל איך לבחור או משהו אחר אם הייתי רוצה!!!
אבל בחרתי לשאול ולבקש עזרה והכוונה על דירוג רסיברים....
זה כמו שאני יבקש עזרה בלהחליף גלגל ויתנו לי עצות איך לשפר תמנוע...
זה מדבק השיגעון הזה?
אגב שמתי לב שכמעט בכל שרשור הודעה סוטים מהנושא, זה גם חלק מהקטע?
ממש עצוב...

avwv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

אגב, שוב תודה על העצות של כולם אני בהחלט אשתמש בהם.
עדיין הייתי שמח לתשובה על השאלה המקורית...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”