נמאס ממונופול ה-PVR

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #1 

חבר'ה נמאס כבר מהמונופול שחברות הכבלים / לווין לוקחות לעצמן בתחום ה-PVR בארץ. בכל מקום נורמלי בעולם תוכלו לקנות כל מכשיר PVR או HTPC שתרצו ולהקליט איתו כל ערוץ שתרצו.
רק בארץ מכריחים אתכם להשתמש בממיר של החברה. רוצים אפשרות הקלטה דיגיטלית? תשתמשו במכשיר שלנו (YES MAX / HOT MAGIC למי שלא הבין) ביחד עם כל התנאים וההגבלות. למה אי-אפשר להעביר את הסרטים למחשב או למכשיר PVR אחר? סתם כי החברות לא מעוניינות שתוכלו לעשות את זה. ועוד שיא החוצפה שהם גובים תשלום חודשי מכל מי שיש לו מכשיר כזה - למה לעזאזל שתצטרכו לשלם למישהו משהו עבור שירות שהוא כלל לא נותן לכם אלא מתבצע ע"י מכשיר ששייך לכם ונמצא בביתכם?
לא בא לכם להשתמש ב-PVR המוגבל הזה? תאלצו להקליט בצורה אנלוגית מהממיר תוך פגיעה משמעותית באיכות ואלתורי IR זוועתיים.
יש לכם טלויזיה עם טיונר דיגיטלי מובנה? סתם זרקתם כסף. תצטרכו להשתמש בממיר שלהן בכל אופן.
די נמאס!!! אני מספיק ריאליסטי כדי להבין שהחברות לא יוותרו על המונופול הזה שלהן מרצונן החופשי, אבל ידעתם שבמספר מדינות באירופה הועבר חוק מיוחד שמחייב כל ספקית טלויזיה בתשלום לספק לכל לקוח שלה שידרוש זאת כרטיס CAM שיאפשר קליטה של הערוצים שלה בכל ממיר / PVR / טלויזיה דיגיטלית שיש לו?
כנראה שבארץ עוד לא שמעו על הזכות המינימלית הזאת. בכל אופן, אני שוקל לפנות למשרד התקשורת ולמועצה לשידורי כבלים ולווין עם ההצעה הזאת.
בטרם אעשה משהו, הייתי מעוניין לקבל את הדעות שלכם בנושא וכן גם כל תובנה שיכולה להיות לכם באשר לדרך לקדם את הנושא.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

אנחנו איתך כמובן, כולנו היינו שמחים שהמצב האיום הזה ישתנה. אם אתה צריך עזרה ספציפית תגיד מה אתה צריך וננסה לעזור.
HiFiMusic IL

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #3 

דרך משרד התקשורת זה יקח שנים...

צריך למצוא דרך להשתמש בכרטיסי לווין דרך ההצפנות של NDS
בטוח יש איזה פתרון שמדמה את המספר של ממיר....

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

negativeIQ,

משרד התקשורת לא יעשה דבר שעלול לפגוע בחברות הכבלים והלויין. זה ה-ASSET הגדול ביותר שלהם...

ניסיתי, ללא הצלחה, לגרום לשינוי מינורי בכך שה-EPG ישוחרר באופן חופשי. משרד התקשורת, וכל החברות המעורבות (יס, הוט, TV2DAY) כולן בעצם נלחמו בי. ניסיתי בדרכים שונות עד שהתייאשתי - אין אף אחד במשרד התקשורת (יותר במדוייק - במועצת הכבלים והלויין) שזה באמת ובתמים מעניין אותו...

kalinium
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #5 

נדמה לי שקראתי איפשהו שהם חייבים לשחרר EPG כחלק מתנאי הזכיון שלהם. מישהו יודע על זה משהו?

NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

עופר, קודם כל אני לא לגמרי מבין למה אתה מתכוון בעניין של ה-EPG כי זה די ידוע שה-EPG משודר פתוח (פשוט כי תקן השידור DVB לא מאפשר הצפנה של ה-EPG) וכבר יש בפורום כמה אנשים שהצליחו עם כרטיס DVB להוציא את ה-EPG.
zovirax, דווקא יש נקודה מעניינת עם NDS, שבאיטליה העבירו חוק שמחייב את החברות שם לאפשר צפייה עם ממיר של הלקוח, ואחת החברות הכי גדולות שם (Sky Italia) משתמשת ב-NDS. זה אומר שכשהחוק הזה יכנס לתוקף אז או ש-Sky יעברו להצפנה אחרת או שלראשונה נראה CAM רשמי של NDS. בקשר לדברים לא רשמיים, מביני עניין אומרים שכנראה לא תהיה יותר מידי בעיה להתאים את ה-CAM של Dragon ל-YES אבל אף אחד לא יעשה את זה, פשוט כי אנחנו שוק קטן ואין להם סיבה כלכלית. אם אתה מכיר מישהו בארץ שממש מבין בזה אז אולי יש לך סיכוי. אבל חזרה לנושא - אני מתכוון כאן שאני מעוניין שיהיה פתרון רשמי לסוגיה הזאת ולא כל מיני hack-ים שעוקפים את החברות.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

נו אז קדימה תנסה, כפי שאמרתי, תגיד מה אתה צריך מאתנו וננסה לעזור.
HiFiMusic IL

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #8 

NegativeIQ,

לגבי החוק, יש חוק זהה בארה"ב, מה שמסבך מאוד את חברות הכבלים. אבל מצד שני, יש שם הרבה חברות והן לא על סף פשיטת רגל...

לגבי ה-EPG, נראה לך הגיוני שאנשים יצטרכו להשתמש בהאקים ובכרטיס או במפענח מיוחד בשביל לקבל את ה-EPG? הוא היה צריך להיות מופץ באופן חופשי בפורמט XMLTV דרך האינטרנט לכל מען דחפין.

NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

כי זה לא אמור לגרום להם לפשיטת רגל... יש לך חבילת ערוצים שאתה משלם עליה ואלה הערוצים שאתה רואה, בין אם אתה משתמש בממיר של החברה או בממיר שלך ו-CAM. לחברה לא אמור להיות אכפת מזה.
אני רואה את הסירוב הזה של החברות בארץ לנפק CAM-ים ללקוחות כמונופול לכל דבר (בתחום ה-PVR). אני רק מקווה שעוד מישהו (ואני מתכוון למישהו שיש לו השפעה) יחשוב כמוני.
לגבי ה-EPG, זה היה יכול להיות נחמד אבל חוץ מהרצה של סקריפטי get epg למיניהם לא לגמרי ברור לי מה זה היה חוסך לנו.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #10 

אין פתרון רישמי!
כי אין לאף אחד מהחברות האלה שום אינטרס, זה לא תורם להם בכלום.
אפילו מזיק.

NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

בדיוק. הנסיון ממקומות האחרים בעולם מלמד שהפתרון הוא חקיקה.
אצלנו בארץ נראה שיהיה מאוד קשה להזיז משהו אבל מה שברור זה שאם לא ננסה לא נצליח.
נראה לי שאני אשלח פקס בנושא למועצה בקרוב.

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #12 

יש את נושא הDRM - ככל שהאיכות עולה הבעיה מתחילה להיות יותר גדולה - הכוונה בעיקר לסרטים.

אבל עם הCAM יתמך עם DRM שימנע העתקה ושידור החומר הלאה (שזה מה שחשוב בDRM) ועדיין יאפשר לך לבצע PVR איתו
אזי טכנולוגית ומחיבות עסקית זה פתיר.

הבנתי שיש התיחסיות מסוימות בMCE / VISTA לנושא DRM - מישהו מכיר את הנושא?
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

כן... ההתיחסות היא ש-MCE שומר את הקבצים שלו בפורמט WMV מוצפן שאי-אפשר להעביר למחשב אחר. בדיוק בגלל זה מומלץ להתרחק מ-MCE כמו מאש.
CAM לא יכול לאכוף DRM כלשהו, כל מה שהוא עושה זה לפענח את ההצפנה של השידורים. כל מה שנעשה איתם אחר-כך כבר מחוץ לתחום האחריות שלו.
אבל שוב, אני חוזר על הנקודה שלי, אני לא חושב שיש לחברות הכבלים / לווין זכות כלשהי "לנעול" לנו את ההקלטות באמצעות מנגנון DRM כזה או אחר. זה רק מונע מאיתנו לעשות דברים שמותר לנו לעשות עפ"י חוק, ולעומת זאת מי שמפיץ סרטים פיראטיים לוקח אותם מ-DVD ובכלל לא מקליט מהטלויזיה...

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #14 

הינו שפתיחת כרטיס CAM שעובד אך ורק בMCE באופן רשמי מסלק את הטענה של גניבת תוכן והעברתו הלאה. במילא עכשיו החברה רצים אחרי שני אתרים ISRAEL NOW ו SEE ISRAEL שמעבירים ערוצים ישראלים שלמים תמורת תשלום לארצות שבהם ניתן לראות LIVE וגם להוריש שעה בכמה דקות בודדות ללא בעיות תקשורת כמו אוסטרליה למשל....
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”