פתרון פשוט לבעיית גלים במסכים בעלות של 50 שח
יש לי מסך דרפר 213,213 . מסך שבמקור הוא ידני שהפכו אותו לחשמלי,מהרגע הראשון לאחר התקנה מדויקת היו בו שני גלים חזקים שרצים מלמעלה בצדדים לכיוון האמצע למטה כמו האת v.כנראה שהמסך לא הודבק טוב למיכלול החשמלי החדש,(היה בתיקון וחזר אותו מצב).במשך חודש שברתי את הראש איך פותרים את זה ועלו כמה רעיונות וניסיונות ובסוף זה הצליח. אז ככה ,ראשית אני מדבר על מסך חשמלי שניסגר בצורה איטית ואחידה ולא ידני שאפשר לשחרר אותו בחוזקה למעלה,ולשם לב שכשהמסך מגולגל בקסטה נשאר בפנים עוד מקום וחלל של עוד בערך 1 סנטימטר.בהתחלה ניסיתי פתרון שלא צלח וזה היה לקחת מטר מדידה של נגרים ופירקתי אותו וחתחתי 213 מהמטר מדידה שזה רוחב המסך שלי וקניתי סרט הדבקה חזק ברוחב 5סנטימטר והדבקתי את הסרט מדידה באמצע הסרט הדבקה והדבקתי את זה לרוחב המסך איכן שמתחילים הגלים במסך ,זה לא פתר באופן מלא את הבעיה אבל מבחינת גילגול המסך זה היה מצוין ,במקרה שלי הדבקתי שני סרטים כאלה לרוחב המסך.הבעיה הייתה שסרט המדידה לא ייצב ממש את המסך צריך היה משהו יותר קשיח.אחרי חיפושים קשים מצאתי מוטוט ברזל ממש דקים בעובי של אחד וחצי מילמטר ,רק הבעיה הייתיה שהמוטוט האלה מגיעים באורך של מטר אחד והייתי צריך לחבר שניים וחצי מוטוט כאלה ,לא הצלחתי למצוא בשום מקום מוטוט בעובי הזה באורך של יותר ממטר.הדבקתי שוב שני פסים לרוחב המסך בדיוק איפה שמתחילים הגלים אחד ואת הפס השני נמוך יותר ופיתרון הזה יצא פשוט פצצה.כל מוט כזה עולה 5 שקלים וסרט הדבקה טוב ואיכותי עולה 25שקלים.חברה זה פשוט מותח את המסך לצדדים באופן קבוע.השטלתתי על שני הגלי צונמי שהיו לי במסך שבצילומי נוף בתנועה הייתי רואה אותם ןמתבעס לגמריי.נפתרה הבעיה.שמח לעזור בהסבר מפורט יותר למי שצריך.
- et-phone-home
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 473
- נתן תודות: 212 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
תודה רבה על השיתוף 
- oren_vegas
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 200
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
נראה טוב מאוד.. גם אם זה לא מושלם עדיין שווה מאשר להשקיע על מסך מתיחה שעולה המון כסף....... 
- oren_vegas
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 200
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלח לינק או כתובת מהיכן ניתן לקנות את המוטות...Barel77 כתב:יש לי מסך דרפר 213,213 . מסך שבמקור הוא ידני שהפכו אותו לחשמלי,מהרגע הראשון לאחר התקנה מדויקת היו בו שני גלים חזקים שרצים מלמעלה בצדדים לכיוון האמצע למטה כמו האת v.כנראה שהמסך לא הודבק טוב למיכלול החשמלי החדש,(היה בתיקון וחזר אותו מצב).במשך חודש שברתי את הראש איך פותרים את זה ועלו כמה רעיונות וניסיונות ובסוף זה הצליח. אז ככה ,ראשית אני מדבר על מסך חשמלי שניסגר בצורה איטית ואחידה ולא ידני שאפשר לשחרר אותו בחוזקה למעלה,ולשם לב שכשהמסך מגולגל בקסטה נשאר בפנים עוד מקום וחלל של עוד בערך 1 סנטימטר.בהתחלה ניסיתי פתרון שלא צלח וזה היה לקחת מטר מדידה של נגרים ופירקתי אותו וחתחתי 213 מהמטר מדידה שזה רוחב המסך שלי וקניתי סרט הדבקה חזק ברוחב 5סנטימטר והדבקתי את הסרט מדידה באמצע הסרט הדבקה והדבקתי את זה לרוחב המסך איכן שמתחילים הגלים במסך ,זה לא פתר באופן מלא את הבעיה אבל מבחינת גילגול המסך זה היה מצוין ,במקרה שלי הדבקתי שני סרטים כאלה לרוחב המסך.הבעיה הייתה שסרט המדידה לא ייצב ממש את המסך צריך היה משהו יותר קשיח.אחרי חיפושים קשים מצאתי מוטוט ברזל ממש דקים בעובי של אחד וחצי מילמטר ,רק הבעיה הייתיה שהמוטוט האלה מגיעים באורך של מטר אחד והייתי צריך לחבר שניים וחצי מוטוט כאלה ,לא הצלחתי למצוא בשום מקום מוטוט בעובי הזה באורך של יותר ממטר.הדבקתי שוב שני פסים לרוחב המסך בדיוק איפה שמתחילים הגלים אחד ואת הפס השני נמוך יותר ופיתרון הזה יצא פשוט פצצה.כל מוט כזה עולה 5 שקלים וסרט הדבקה טוב ואיכותי עולה 25שקלים.חברה זה פשוט מותח את המסך לצדדים באופן קבוע.השטלתתי על שני הגלי צונמי שהיו לי במסך שבצילומי נוף בתנועה הייתי רואה אותם ןמתבעס לגמריי.נפתרה הבעיה.שמח לעזור בהסבר מפורט יותר למי שצריך....
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
לא ראיתי את המסך שלך לפני שהדבקת את המוטות אבל יש עדיין הרבה גלים קטנים שרואים אותם בירור בתמונות שלך.
אני מעריך שלפני זה הם היו הרבה יותר גדולים ומבחינתך המצב כרגע הוא שיפור משמעותי.
אני עדיין אלך על מסך מתיחה לכשיתאפשר התקציב. תודה רבה על ההצעה ועל התמונות.
אני מעריך שלפני זה הם היו הרבה יותר גדולים ומבחינתך המצב כרגע הוא שיפור משמעותי.
אני עדיין אלך על מסך מתיחה לכשיתאפשר התקציב. תודה רבה על ההצעה ועל התמונות.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
גרוע מאוד... עשית יותר גלים למסך מאשר במסך מקורי...
במסך שלך יש גלים כי משקל המוט לא מותח טוב את המסך כלפי מטה, האם המנוע טובולארי? המסך הקומבינה שלך לא נסגר טוב והבד אינו נמתח בסגירה... במסך טוב גם ללא מנגנון מתיחה לא יהיו גלים עקב המשקל הנכון של המוט, יחס כוח של המנוע (טובולארי מאשר רגיל), חומר הוינל שממנוע עשוי הבד, אורכו של הבד במצב פתוח, מיזוג אויר בחדר (חדר חם מידי או קר מידי משפיע קשות על הבד...
מה שאני מציע לכל מי שרוכש מסך, לא לחסוך ולרכוש מסך 4:3 ידני שעולה 400 ש"ח, אלא להשקיע במסך שעולה 2500 (מינימום) חשמלי עם שלט או בקר...
אם יש לך במקרן TEST PATTERN תדליק ותראה בעצמך מה עשית ב50 ש"ח, הרסת את המסך...
אם אין לך, תחפש ברשת דיסק בדיקה למקרן, יש כמה פריימים בדיסק שמבליטים את הגלים...
בנתיים סימנתי לך על התמונות שלך את הטעויות...
במסך שלך יש גלים כי משקל המוט לא מותח טוב את המסך כלפי מטה, האם המנוע טובולארי? המסך הקומבינה שלך לא נסגר טוב והבד אינו נמתח בסגירה... במסך טוב גם ללא מנגנון מתיחה לא יהיו גלים עקב המשקל הנכון של המוט, יחס כוח של המנוע (טובולארי מאשר רגיל), חומר הוינל שממנוע עשוי הבד, אורכו של הבד במצב פתוח, מיזוג אויר בחדר (חדר חם מידי או קר מידי משפיע קשות על הבד...
מה שאני מציע לכל מי שרוכש מסך, לא לחסוך ולרכוש מסך 4:3 ידני שעולה 400 ש"ח, אלא להשקיע במסך שעולה 2500 (מינימום) חשמלי עם שלט או בקר...
אם יש לך במקרן TEST PATTERN תדליק ותראה בעצמך מה עשית ב50 ש"ח, הרסת את המסך...
אם אין לך, תחפש ברשת דיסק בדיקה למקרן, יש כמה פריימים בדיסק שמבליטים את הגלים...
בנתיים סימנתי לך על התמונות שלך את הטעויות...
נערך לאחרונה על ידי JEXY ב 18/12/2011 22:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
מה שרואים משם לא רואים מכאן
הגלילונים שאתה רואה זה כלום לאומת מה שהיה היו פה גלי צונמי ,המוט הוט מוט מקורי של דרפר לא התעסקתי עם המוט למרות שהוא נישלל והוא חולל מה שמאפשר למלא אותו במשקל וחשבתי על זה ,אבל שהמסך פתוח אתה לוחץ מעט על המוט ושום דבר לא משתנה לטובה .המסך הזה עלה לי 2200שח והוא עם שלט .כמו שאמרתי לפני כן את הגלילונים שסימנת לא רואים בהחשכה של החדר.המסך לא נהרס מכוון שאפשר לשלוף את פסיי ההדבקה.המנוע פה הוא טובולרי.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אחרי שתסיים את הסקר שוק בעניין תעדכן אותיkingikra כתב: אני עדיין אלך על מסך מתיחה לכשיתאפשר התקציב. תודה רבה על ההצעה ועל התמונות....
אגב, ה-Draper שלי (Baronet עם דאבל דרופ מקורי מהיצרן, לא כזה שחשמלו אותו בארץ) 106" אלכסון והגלים ממש לא מורגשים, אולי יש שם 20% ממה שבתמונה וזה גם בקושי.
106 אינץ .מה הרוחב שלו בס"מ ?
אז המסך שלך לדעתי בהמצ טוב מבחינת הגלים .
אם אתה בכלל לא רואה את זה כאשר אתה מקרין אז לא הייתי עושה עם זה כלום.
ד"א בשלי אין שם דרופ ושאלתי כמה יעלה לי שיעשו את זה במיוחד אצלי, והכיוון היה באזור ה700 שח וירדתי מזה.
כפי שאתה רואה בתמונות שלי 213*213 מכוון שהיה חשוב לי לתלות אותו לתיקרה ושאני אוכל לפתוח אותו הרבה כדי שהתמונה תהיה ממש נמוכה בגובה העיניים .
כל המסכים עם דרופ כשביררתי נפתחו מלמעלה בסביביות ה 160 ס:מ וזה לא מספיק לי.
אז המסך שלך לדעתי בהמצ טוב מבחינת הגלים .
אם אתה בכלל לא רואה את זה כאשר אתה מקרין אז לא הייתי עושה עם זה כלום.
ד"א בשלי אין שם דרופ ושאלתי כמה יעלה לי שיעשו את זה במיוחד אצלי, והכיוון היה באזור ה700 שח וירדתי מזה.
כפי שאתה רואה בתמונות שלי 213*213 מכוון שהיה חשוב לי לתלות אותו לתיקרה ושאני אוכל לפתוח אותו הרבה כדי שהתמונה תהיה ממש נמוכה בגובה העיניים .
כל המסכים עם דרופ כשביררתי נפתחו מלמעלה בסביביות ה 160 ס:מ וזה לא מספיק לי.