הלך לך לדוגמא ה Mother-Board תתחיל ליצור קשר עם החנות להודיע להם על התקלה, אחרי זה לבקש RMA מהחנות בחו"ל, עכשיו לשלוח את החלק אליהם, והם שולחים חזרה, בערך שבועיים שלוש המתנה (במקרה הטוב), ולפעמים בעיות עם המכס בכניסה חזרה (צריך להוכיח שזה חזר מתיקון)
לא שווה את ההתעסקות, המחירים בארץ טובים לחלקים בודדים, צריך רק להיות חכם בבחירה, אפשר לקנות מכמה
חנויות (עניין של לזכור מאיפה אם צריך לממש את האחריות) ולחפש את הדילים הטובים ביותר בכל חנות\רשת.
הלך לך לדוגמא ה Mother-Board תתחיל ליצור קשר עם החנות להודיע להם על התקלה, אחרי זה לבקש RMA מהחנות בחו"ל, עכשיו לשלוח את החלק אליהם, והם שולחים חזרה, בערך שבועיים שלוש המתנה (במקרה הטוב), ולפעמים בעיות עם המכס בכניסה חזרה (צריך להוכיח שזה חזר מתיקון)
לא שווה את ההתעסקות, המחירים בארץ טובים לחלקים בודדים, צריך רק להיות חכם בבחירה, אפשר לקנות מכמה
חנויות (עניין של לזכור מאיפה אם צריך לממש את האחריות) ולחפש את הדילים הטובים ביותר בכל חנות\רשת.
...
תודה על התשובה
אבל התכוונתי לגבי מימוש אחריות בינלאומית בארץ ?
חברות גדולות עם מעבדות מורשות של המוצרים .
חיפשתי מעט ברשת וההבדלים במחירים באמת לא כאלה גבוהים (100-300 לחלק)
נשקול לקנות בארץ
נ.ב. תוכל להמליץ על לוח אם תואם ?
אם אתה מחפש קצת לחסוך, תקנה I5 2600K...ההבדל בביצועים בשימוש "כבד" של משתמש ממוצע יהיה אפסי.
ותחסוך כמה מאות שקלים אני חשוב
לי אישית יש כזה שקניתי באמזון שהייתי בניו יורק, אני לא מתקרב להגיע לשימוש מלא שלו
רק עם המרות של סרטים ורינדורים תלת מימדיים אפשר לנצל כאלה מעבדים עד הסוף
מוני מה הבעיה עם לוח? לו היית מציין זכרונות מסוימים אזי יתכן ויש בעיית תאימות שצריך לבדקה.
באופן שפרטת יש בערך 13 לוחות מתאימים. וזאת מבלי לספור את אלו שמתחילים בM
ישנם מקרים בהם זוהי ממש מצווה להזמין מחו"ל. לדוגמא - כרטיס הטלוויזיה למחשב Hauppauge Colossus HD, שעולה בארץ 1500 ש"ח ובחו"ל $135.
אבל את החלקים שציינת, לעניות דעתי, ממש לא משתלם להזמין מחו"ל. מילא אם היה מדובר ברכיבים ספציפיים או מיוחדים שאין בארץ, או אם ההפרש היה משמעותי יותר כמו בדוגמא שהבאתי, אבל ההתעסקות עם אחריות ומשלוח לחו"ל במקרה של רכיב תקול ממש לא שווה את ההפרש.
השימוש העיקרי של המחשב יהיה רינדורים והמון עבודה עם תוכנות גרפיקה שונות
עבודה סביב השעון של שני שרטטים
(אני לא אחד מהם , ביקשו אותי לעשות טובה )
לגבי המפרט הספציפי הזה עדיפות לI5 או I7 ?
הכרטיס גרפי יחזיק - שני מסכים לד של DELL
ולגבי הלוחות המליצו לי על לוחות GIGA
אני חושב שעבודה שוטפת של שרטטים זה לא רציני.. רק ברנדורים יכול להיות שימוש אמיתי במעבדים..
בכל מקרה, אם באמת יבצעו עליו הרבה רינדורים, הI7 יכול לקצר את הפעולה ב20 אחוז ואולי יותר.
אבל לא בגלל שהמעבד מהיר יותר, אלא כי יש לו זיכרון מטמון גדול משמעותית!
המעבדים היום כל כך מהירים שנוצר באפר מטורף בינם לבין זיכרון הראם ומן הסתם ההארד דיסק.
בשביל זה מגדילים זיכרון מטמון שהוא בערך הרכיב הכי יקר במעבד והוא הבאפר בין המעבד לזיכרון הראם..
בכל מקרה, בשביל רינדורים כבדים הייתי הולך על הi7 רק בשביל התוספת מטמון הזאת
Time is money
קרא את זה:
Desktop Processors:
i5 and i7 both quad core. Only i7 has hyperthreading
i5 6.0mb cache/i7 8.0mb cache
both have turbo boost
i5 speed range 2.30ghz to 3.30ghz / i7 speed range 2.80ghz to 3.40ghz
Conclusion:
There is not a whole lot of programs or anything else out that will need a i7 processor.
The hyperthreading on it will make for faster processing when having several programs running at once.
Both of these will be able to play any game out on the market.
However down the road in a year or two your i7 processor will probably be able to keep up with the software that starts coming out compared to a i5.
iRender תוכנה שלא דורשת יותר מדי לפי המפרטים של הייצרן 2GB זיכרון ו 50MB להתקנה - נראה לי לא כבד במיוחד, למרות שלפי נסיון שלי עבודות Render צורכות המון משאבי זיכרון ודיסק - נו שויין.
Cheetah3D כבר סיפור אחר! צריך פה מחשב כבד! וכרטיס מסך לא פחות חזק מהמחשב.
SolidWorks חזקה מאד אם אני זוכר נכון הגרסאות האחרונות אפילו דורשות מערכת הפעלה 64BIT
בקיצור, נראה לי שצריך לשים דגש על מעבד חזק (אני לא יודע אם התוכנות הנ"ל תומכות בריבוי ליבות) והמון זיכרון, דיסק חזק, אולי אפילו SATA בתצורת Raid 1/0 בשביל להאיץ את כל פעולות הדיסק.
kaplaey2 כתב:iRender תוכנה שלא דורשת יותר מדי לפי המפרטים של הייצרן 2GB זיכרון ו 50MB להתקנה - נראה לי לא כבד במיוחד, למרות שלפי נסיון שלי עבודות Render צורכות המון משאבי זיכרון ודיסק - נו שויין.
Cheetah3D כבר סיפור אחר! צריך פה מחשב כבד! וכרטיס מסך לא פחות חזק מהמחשב.
SolidWorks חזקה מאד אם אני זוכר נכון הגרסאות האחרונות אפילו דורשות מערכת הפעלה 64BIT
בקיצור, נראה לי שצריך לשים דגש על מעבד חזק (אני לא יודע אם התוכנות הנ"ל תומכות בריבוי ליבות) והמון זיכרון, דיסק חזק, אולי אפילו SATA בתצורת Raid 1/0 בשביל להאיץ את כל פעולות הדיסק.
...
תודה על התשובה
החלקים ששאלתי לגביהם בהתחלה אינם מספיקים לתוכנות הנ"ל (יותר סוליד פחות צ'יטה)?
אפשר להמלצה לכאלו שכן ?
תודה