לא.
את הפורמטים החדשים אתה יכול להעביר בשתי צורות:
1. HDMI (בתקן 1.3 ומעלה).
2. כבלים אנלוגיים - במידה ויש לך מקור שמסוגל לפענח את הסיגנל ולהעבירו כ LPCM (החיבור נקרא 5.1 Analog לרוב).
כבל אופטי מעביר אותות סאונד ותומך בפורמטים DTS ודולבי דיגיטל (פורמטים של 5.1), וכן ב-DTS-ES ודולבי דיגיטל EX (פורמטים של 6.1).
כבל אופטי לא יכול להעביר את הפורמטים הכי חדשים של אודיו HD, כדוגמת DTS Master Audio HD ו-Dolby TrueHD (שתומכים גם ב-7.1, אבל לא רק...)
מה שכן, אפשר להעביר את ה-Core של הפורמטים החדשים מעל כבל אופטי ולקבל DTS ודולבי "רגילים" מתוך סרט שמקודד בפורמטים החדשים, ועקרונית לקבל אותם באיכות גבוהה יותר מאשר בקידוד "הפשוט" של פעם. במילים אחרות, לא תקבל סאונד ברמת HD, אבל תוכל לנגן סרטים עם סאונד בקידוד HD ולשמוע סאונד ברמה גבוהה יותר מאשר אותם סרטים שלא מקודדים עם סאונד HD גם אם תחבר את המקור לרסיבר בכבל אופטי ולא ב-HDMI...
omerz90,
אם למחשב שלך יש שלוש יציאות אודיו אנלוגיות (זוג ערוצים קדמיים, זוג אחוריים, סאב + סנטר), אז אולי אתה יכול להשתמש בהם (אתה צריך לשאול את זה בפורום HTPC, שם יש מומחים גדולים ממני לכל נושא פענוח האודיו במחשב).
אם לא, אתה לא יכול - אתה צריך כרטיס קול (או מסך בעל חיבור HDMI מתאים).
uriler כתב:omerz90,
אם למחשב שלך יש שלוש יציאות אודיו אנלוגיות (זוג ערוצים קדמיים, זוג אחוריים, סאב + סנטר), אז אולי אתה יכול להשתמש בהם (אתה צריך לשאול את זה בפורום HTPC, שם יש מומחים גדולים ממני לכל נושא פענוח האודיו במחשב).
אם לא, אתה לא יכול - אתה צריך כרטיס קול (או מסך בעל חיבור HDMI מתאים).
epony,
תוספת נכונה אבל חשוב לחדד - עפ"י התקן, רק DTS MA מכיל את ה DTS core (שהוא למעשה DTS בביטרייט גבוה יותר). התקן מחייב תכנים בעלי פסקול Dolby TruHD להכיל גם AC3, אבל כבר נתקלתי בריפים בהם השאירו את פסקול ה HD בלבד (ואז המקור היה צריך לעשות downmix במידה והרסיבר לא תומך בפורמט החדש).
כרגע אין לי מערכת ק"ב ולוח אם בעל החיבורים האלה אך אני עומד ממש בקרוב לקנות טלויזיה+מערכת ק"ב+מחשב חדש.
אני ילך לפורום HTPC ושם אשאל בנוגע לעניין הסאונד.
מבחינת רסיבר: פיוניר 821/921, אונקיו 509/579, ימאהה 567/471, דנון 1612...
עוד אופציה היא ללכת מערכת קומפלט שכוללת רסיבר ורמקולים של אונקיו - היתרון הוא שמקבלים באותו מחיר רסיבר יותר טוב מה-509 (הרסיבר במערכת הזאת מקביל ל-609 פחות או יותר, שהוא רמה אחת מעל כל הרסיברים שציינתי לעיל...): http://www.bhphotovideo.com/c/product/7 ... eater.html