רק לפני חודשיים, כתבנו על ההשקה של טושיבה למסך תלת-מימד מסחרי ראשון ללא משקפיים, ובעוד התלוננו שלא ממש ניתן להגיע לתצוגת תלת מימד ללא משקפיים ברזולוצית FHD עד שהפאנל עצמו יהיה 4K, דבר שחשבנו שייקרה עוד שנים רבות, באה טושיבה וגורמת לנו לאכול את הכובע...טושיבה הכריזה ביפן על מסך מסחרי ראשון בגודל 55" בעל רזולוצית 4K. למי שלא יודע, מדובר על 3,840X2,160 פיקסלים (מה שנותן רזולוציה שהיא פי 4 מרזולוצית Full HD).המסך נקרא 55X3 ביפן וייקרא ZL2 באירופה ויהיה זמין לרכישה כבר ביפן תמורת 900,000 יין (11 ...
נערך לאחרונה על ידי MartinHSabag ב 15/12/2011 6:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
מפתיע כמה ההיצע של תכני התלת-מימד מצומצם
מצד שני, מי שרוכש מסרטת תלת-מימד התומכת ברזולוציה 4K, יהנה מהמכשיר.
מכיוון שכל מצלמה סטנדרטית תומכת ברזולוצית 4K, הקרנת מאגר תמונות בשומר מסך מן הסתם היא השימוש הכמעט בלעדי למסך הנ"ל בשלב זה.
באשר לעלות המכשיר, מותר להזכר איפה היו מחירי הפלסמות וה-LCD בגדלי "55 אינץ' לפני 5-7 שנים.
אכן מדהים אבל מה שלא סיפרו לכם הוא שבמקרה ואתם משיגים את המסך וגם תוכן ברזולוציה 4K (ואני לא מדבר על 3D) עליכם לשבת במרחק הקטן ממטר אחד על מנת להנות ממנו. לדעתי רזולוציית 4K במסכים הקטנים מ-120 אינץ' מיועדת ל-3D בלבד.
nils3373 כתב:אכן מדהים אבל מה שלא סיפרו לכם הוא שבמקרה ואתם משיגים את המסך וגם תוכן ברזולוציה 4K (ואני לא מדבר על 3D) עליכם לשבת במרחק הקטן ממטר אחד על מנת להנות ממנו. לדעתי רזולוציית 4K במסכים הקטנים מ-120 אינץ' מיועדת ל-3D בלבד.
...
אז מה זה נותן?
איזה אדם נורמלי ישב 1 מטר מהמסך בגודל 55?
איך החשבון פי 4?
עופרפולק
אתה מבין את האבסורד במה שכתבת?
אנחנו לא באתר של אלו שמחפשים את המסך הזול ביותר (בשביל זה יש את ZAP ו-KAMA).
לפני קצת יותר מ-10 שנים, אנשים שילמו את המחיר הזה עבור מסך 42" ברזולוצית EDTV (כלומר, אפילו לא HR READY).
ככה זה בתחום הזה, ואני מתפלא שדווקא אתה, שכל כך ותיק בתחום לא מבין את זה.