איפה אפשר לקנות מוצרי ZIGBEE

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 708
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #1 

למשל שקע כח , או דונגל לחיבור עם תוכנה כדוגמת המוצר הזה
http://www.cleode.fr/en/produits.php?page=ubee

או זה

http://www.cleode.fr/en/produits.php?page=zplug

תודה

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אסביר שוב... זיגביי זהו פרוטוקול תקשורת..
למה אתה חייב דווקא זיגביי? יש לך עוד מוצרים שעובדים על תדרים של התקן? אם לא, יש מוצרים אחרים נשלטים על ידי מחשב או בקר ייעודי..

המוצרים שצירפת בלינק לא נמכרים בארץ אך יש מוצרים אחרים למספר חברות בשוק הישראלי...

אגב, אתה יכול להמשיך את השרשור הקודם שלך ולא לפתוח שרשור חדש לכל שאלה...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

JEXY -

[behave]נערך ע"י uriler: פנייה לא ראויה כלפי חבר פורום[/behave]

כשאני שואל כל שאלה בנפרד זה בשביל לא לערבב את הנושאים .
כשאני מתעניין במוצרים על ZIGBEE זה אומר שעשיתי שיעורי בית והחלטתי שאני רוצה מוצרים שתומכים בתקן הזה. (ולא עדיין אין לי מוצרים כאלו)

הסיבה ששאלתי אם מישהו מוכר בארץ היא כי
1. עברתי על כל הלינקים שיש בהודעה המודבקת (הראשונה בפורום) של משווקים בארץ ואף אחד לא מדבר על מוצרים בודדים תמיד על מערכות ועל פגישת ייעוץ (שזה נושא מעניין בפני עצמו למה החברות האלו לא מציעות מוצרים ורק חבילות שלמות , ככה אפשר כנראה לעשות יותר כסף על מי שלא מבין כלום אה ?)
2. חיפשתי בגוגל כמו מטורף כל מחרוזת אפשרית לגבי שקעים או תקעים או משהו שקשור לזיגבי.

אז אני מבקש ממך - יש פה אנשים רציניים בפורום הזה שלא שואלים שאלה לפני שבדקו טוב טוב לפחות כבד אותם עד שתדע אחרת

נ.ב
שמישהו שואל שאלה תענה לו ואל תגיד לו יש מוצרים או טכנולוגיות אחרות.
שלומי

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #4 

OK,
כל מה שמצאת בשוק הישראלי ומה שרשמת על הכסף שחברה יכולה לעשות על הלקוח זה לא נכון.
חברה שקיבלה אישור יבוא של מערכת מסוימת, מעונינת למכור אותה כיחדה אחת ולא בפריטים בודדים.
קודם כל זה בגלל אחריות שהחברה נותנת, וזה צודק מאוד, אם כל אחד יקח פריט, יקלקל אותו מה יקרה אז? צריך לשלוח את המוצר לתיקון לחו"ל כי לתקן בארץ זה בלתי אפשרי ללא מעבדה ייעודית וללא הסמכה של היצרן.
דבר שני, זה שם משתמש וסיסמה שצריך לתוכנה שבה אתה רושם את הפקודות שניתנת אך ורק לדילרים שמוגדרים אצל היצרן, כך שאדם פרטי שהוא לא דילר, אין לו אשרות כניסה לתוכנה.
בלי תוכנה, לא תוכל לתכנת את הבקר...

פריטים בודדים תוכל למצוא ברשת אך ליבא אותם בעצמיך תהיה לך בעיה בלאשר אותם במכון התקנים.

זיגביי זה בסך הכל עוד תדר להעברת נתונים, אין קשר ליכולת או מחיר או משהו אחר, פשוט עוד תדר להעברת מידע... גילו שבתדר הזה אין הפרעות מתדרים אחרים (בעיקר תדרים צבאים) ובכך אפשר לדחוס הרבה מידע על גבי אותו תדר.

חברי הפורום רציניים אך רק מי שעוסק בתחום באמת מכיר את המוצרים ויכול לתת לך ייעוץ, חברי פורום אחרים שיש להם מערכות שונות יספרו מה הם חושבים על המערכת שלהם ולא יכולים ליעץ לך לגבי המערכת שמתאימה לבית שלך, בגלל זה במרבית החברות אתה עובר בראש ובראשונה פגישה עם מתכנן המערכת...

תרשום במדויק מה אתה רוצה לעשות, על אילו מכשירים אתה רוצה לשלוט, תעשה שרטוטים של הבית שלך, שרטוטים ומפרט של התשתיות שקיימות בביתך, תקציב רצוי ומה הרקע שלך בנושא (חשמל, אלקטרוניקה, תכנות, מחשבים).

בגלל חוקי הפורום איני יכול לרשום שמות של חברות ומוצרים ספציפיים... מקסימום אני יכול לצרף תמונה של בקר שנמכר בארץ שתומך בפרוטוקול זיגביי...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

או קיי תודה.
לגבי האחריות שם משתמש וסיסמה.
1. אני לא מבין מה הבעיה לשווק את זה כמו כל שקע חשמל רגיל / ראוטר או טוסטר - אחריות זו אחריות אם שברתי או משהו כזה אל תכבד את האחריות.
2. לגבי משתמש וסיסמה - כמו שאמרת זיגבי עוד פרוטוקול תקשורת ולכן יש המון תוכנות שיודעות לדבר עם הרכיבים האלו והן חינמיות כן כן !
רק מערכות גדולות כמו control4 מצריכות כניסה לאתר שלהם ולחנות כדי להוריד מודולים וכולי.
3. מה שאני שוקל באמת לעשות זה להתחיל לייבא כאלו - כי אני חושב שבית חכם אפשר לעשות בזול ובעצמי וגם אחרים לא ייתקשו לתקוע כמה מכשירים בחשמל ולהגדיר כמה התקנים.
זה אמור להיות מוצר צריכה לכל דבר . אגב הדבר נכון גם לחול שגם שם אני לא מצליח למצור ריטיילר שמוכר מוצרים בודדים.
הרקע שלי הוא טכני מבין קצת חשמל אלקטרוניקה ותכנות .

אני מרגיש שאני חוזר על עצמי (כנראה כן מהודעות קודמות ) אבל אני רוצה לשלוט בדוד חשמל , מזגן וכמה גופי תאורה . - הכל ברמה של און אוף (וטיימרים כמובן )
אני רוצה שהתרחישים ישמרו במקום מרכזי (שהוא לא PC מבוסס windows) ושאוכל לשלוט בהכל מדפדפן תוכנה בPC או עדיף מהאייפון שלי :-)

שלומי

shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

JEXY כתב:OK,
כ

זיגביי זה בסך הכל עוד תדר להעברת נתונים, אין קשר ליכולת או מחיר או משהו אחר, פשוט עוד תדר להעברת מידע... גילו שבתדר הזה אין הפרעות מתדרים אחרים (בעיקר תדרים צבאים) ובכך אפשר לדחוס הרבה מידע על גבי אותו תדר.
...
חייב לתקן אותך פה - זיגבי עובד על סטנדרד 802.15.04 בתדרים מאד חופפים לWIFI קריא 2.4G או ליתר דיוק באחד מ13 הערוצים שבין 2.4 ל 2.450
זה לא קשור לדחיסה של יותר מידע אלא ההיפך , משום שהרעיון בזיגבי הוא להוריד כמה שיותר את צריכת המידע כדי שאורך החיים של הסוללות יהיה ארוך למשל בבלו טות מעבירים 1Mps ו בזיגבי רק 250Kbps (רבע)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

zigbee,
אם זה כל הסיפור ויש לך רקע טכני - למה שלא תשתמש ב Arduino יחד עם מודולי שליטה שעובדים איתו?
יש ברשת פרויקטים רבים על שימוש במערכת הזו לבית חכם, ותוכל לקנפג בדיוק מה שתרצה.

shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

uriler כתב:zigbee,
אם זה כל הסיפור ויש לך רקע טכני - למה שלא תשתמש ב Arduino יחד עם מודולי שליטה שעובדים איתו?
יש ברשת פרויקטים רבים על שימוש במערכת הזו לבית חכם, ותוכל לקנפג בדיוק מה שתרצה.
...
אמנם קריאה על רגל אחת אבל כמה שאלות לגבי זה .
1. אחת היתרונות של זיגבי זה מספר התקנים גדול (שקעים תקעים וכולי) שכולם אלחוטיים , אני לא רואה את זה פה
2 איך היעילות של הרשת הזו , למשל בזיגבי משתמשים ב MESH שהוא קונספט מאד יעיל ומרחיב אחד את השני ובעצם ככה הרשת יכולה להתרחב ולא כל רכיב צריך להיות כמה מטרים מהבקר

3. אני אומר את זה לא מפחד אבל זה נראה לי קצת HARDCORE אלקטרוניקה ביחס למה שראיתי מפלטפורמות על זיגבי. :-)
4. אני מאד לא רוצה להחזיק שרת / מחשב PC דולק בשביל שיהיו לי תרחישים מוכנים להפעלה , אני רוצה משהו כמו ראוטר אלחוטי (שיש לו קושחה ) ושהוא ישמור הכל

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

אגיד לך בכנות - לא עבדתי עם arduino בעצמי, אבל ראיתי כמה פרויקטים יפים מאוד שנעשו בעזרתו.
היופי שלו הוא בגמישות - אתה יכול להתאים לו כמעט כל דבר, והרבה כבר נעשה כך שהקודים קיימים.

נכון, זה הרבה יותר hardcore ממערכות מובנות וידרוש ממך הרבה יותר ניסוי וטעייה (pun intended), אבל זה גם יעלה לך כנראה פחות.

לגבי המחשב - ה Arduino יכול להתחבר ישירות לרשת ולקבל הוראות ממנה. לדעתי אתה יכול להשתמש באירוח חיצוני כלשהו ולהשתמש בו כתווך (רק תצטרך להגדיר איזה rule בנתב שלך לגבי העברת הודעות מבחוץ אל ה arduino).

שוב - זה נושא חדש ולא קשור ואני יודע שיש כמה חבר'ה שמתעסקים עם ה Arduino בפורום הקפה דווקא (HT cafe) - אתה יכול לפתוח שרשור חדש בנושא עם כותרת מתאימה, יכול להיות שיהיה מי שיעזור מנסיונו.

shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

חבר'ה מה קורה - אין פה מישהו שיש לו רכיבים של ZIGBEE (תומכי זיגבי למדקדקים ) והם לא עולים כמו משכנתא בבנק של קונטרול 4 ?

סה"כ רוצה לכבות מזגן ביציאה מהבית בעזרת דריכת האזעקה.
למה הכל קשה במדינה הזו

שלומי

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #11 

shlomico כתב:חבר'ה מה קורה - אין פה מישהו שיש לו רכיבים של ZIGBEE (תומכי זיגבי למדקדקים ) והם לא עולים כמו משכנתא בבנק של קונטרול 4 ?

סה"כ רוצה לכבות מזגן ביציאה מהבית בעזרת דריכת האזעקה.
למה הכל קשה במדינה הזו

שלומי
...
תשתמש במגע יבש של האזעקה בכדי למתג ממסר NC למצב NO, דבר שינתק את החשמל מהמזגן...
עלות 60 ש"ח

בעלות נמוכה יותר תוכל לקחת את השלט של המזגן ולכבות ידנית...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

תודה אבל הסיבה שאני צריך את זה , זה למקרים שבהם שוכחים לסגור את המזגן (אצלנו קורה לא מעט גם בקיץ אבל בעיקר בחורף כשהוא מפסיק את פעולת המדחס ולא עושה רעש של אויר )

שנית הממסר של האזעקה נמצא רחוק משקע המזגן ולכן אני מחפש משהו אלחוטי (וזיגבי עדיף כי זה מאפשר לגדול בעתיד גם למזגנים האחרים בבית וגם למוצרים אחרים )

תודה

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #13 

אם יש לך את התקציב לפינוק, תפנה לחברה מתמחה...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #14 

גם אני עשיתי בדיקה לפני כשנה וחצי וחיפשתי לקנות התקני ZIGBEE להרכבה עצמית של בית חכם, ולא מצאתי.

גם אני בעל רקע טכני (מהנדס אלקטרוניקה) בחומרה ותוכנה וחושב שהרבה אנשים פה בפורום הם בעלי מספיק ידע טכני כדי להרים לבד מערכות כאלו (עבדתי עם ZIGBEE קצת במסגרת העבודה שלי).

רק חבל שלא ניתן לקנות התקנים ותוכנה לבד... :(

מה שכן מצאתי זה:
http://www.zwave4u.com/
http://www.insteon.net/index.html

banjo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #15 

Zwave אינו מאושר לשימוש בארץ, בכל מקרה לפי הידוע לי.

התדרים אינם מאושרים לשימוש.

shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

קראתי על זה קצת והגיוני שהגרסאות הישנות לא מאושרות משום שהן משתמשות בתדר 860 משהו כזה לאירופה ו908 לארה"ב .
אבל יש גרסה חדשה שעובדת על 2.4 G , אני אבדוק אם אפשר לאשר אותה.

בכל מקרה תודה על הלינקים - z-wave נראה לי כמשהו מאד מתאים והולך להתפתח לתקן בקרוב \ מצאתי המון מוצרים שלא יקרים כל כך ובעלות יחסית קטנה ניתן להקים מערכת בית חכם (לפחות לדברים שבאמת צריך ולא לכל השגעונות ).
לדוגמא - שקע חכם 20 דולר, קונטרולר עם חיבור מאייפון וממחשב 200 דולר , מפסקים אלחוטיים 20 דולר.

banjo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #17 

shlomico כתב:קראתי על זה קצת והגיוני שהגרסאות הישנות לא מאושרות משום שהן משתמשות בתדר 860 משהו כזה לאירופה ו908 לארה"ב .
אבל יש גרסה חדשה שעובדת על 2.4 G , אני אבדוק אם אפשר לאשר אותה.

בכל מקרה תודה על הלינקים - z-wave נראה לי כמשהו מאד מתאים והולך להתפתח לתקן בקרוב \ מצאתי המון מוצרים שלא יקרים כל כך ובעלות יחסית קטנה ניתן להקים מערכת בית חכם (לפחות לדברים שבאמת צריך ולא לכל השגעונות ).
לדוגמא - שקע חכם 20 דולר, קונטרולר עם חיבור מאייפון וממחשב 200 דולר , מפסקים אלחוטיים 20 דולר.
...
לא יודע היכן מצאת את זה אבל אתה יכלות לראות את פירוט התקן בקישור הבא:
http://www.z-wave.com/modules/xoopsfaq/ ... p?cat_id=2

בכל מקרה נראה לי שבדקת את פרוטוקול ה zeegbi

תודה

shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

קראתי את זה פה (זה מ 2009)
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... WzxN6Oqv1g

הנה הפסקה הרלוונטית

To address this, the ZM4100 modules offer a fast frequency agility mechanism with concurrent multi-channel RF support that operates at 2.4 GHz and multiple sub-GHz bands, including the 952 Mhz frequency band recently opened in Japan. Combined with an advanced interference blocking mechanism that offers superior resilience, the ZM4100 now provides reliable communications across all international markets even in today’s congested home environment.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”