אקספובר פולסר
שלום חברים יקרים !
ראשית, תודה ענקית על הפורום המיוחד, הנפלא, המקצועי והלבבי !
אני "צופה מהצד" בפורום כמעט שנה, ומאד נהנה ומחכים.
רציתי לשמוע את עצת החברים היקרים.
עד עכשיו היתה לי מכונת גאג'יה פיור, והייתי משתמש בתערובת דה לה קרמה של קפה רות.
הייתי טוחן שם, קילו קפה לשבועיים, ואורז לשקיות וואקום של רבעים כדי לשמור על הטריות.
מה שקרה לצערי או לשמחתי, התקלקלה הגאג'יה ...
מה אתם אומרים ?
בתקציב של עד 4500 שקל גג, האם כדאי ללכת על האקספובר פולסר?
או שיש מכונות יותר משתלמות במחיר הזה?
יש מישהו מהחברים שיש לו את המכונה?
תודה רבה מראש !
ראשית, תודה ענקית על הפורום המיוחד, הנפלא, המקצועי והלבבי !
אני "צופה מהצד" בפורום כמעט שנה, ומאד נהנה ומחכים.
רציתי לשמוע את עצת החברים היקרים.
עד עכשיו היתה לי מכונת גאג'יה פיור, והייתי משתמש בתערובת דה לה קרמה של קפה רות.
הייתי טוחן שם, קילו קפה לשבועיים, ואורז לשקיות וואקום של רבעים כדי לשמור על הטריות.
מה שקרה לצערי או לשמחתי, התקלקלה הגאג'יה ...
מה אתם אומרים ?
בתקציב של עד 4500 שקל גג, האם כדאי ללכת על האקספובר פולסר?
או שיש מכונות יותר משתלמות במחיר הזה?
יש מישהו מהחברים שיש לו את המכונה?
תודה רבה מראש !
לגבי מטחנה, הצדק איתך אחי, אחכה מעט, חודש - חודשיים, עד שיהיה תקציב גם לאיזו מטחנה מהודרת...
ולגבי יד 2 אין יותר מדי אפשרויות של מכונות מקצועיות-ביתיות במצב טוב.
נראה לי שאני זקוק למכונה עם מחליף חום, כדי שיתאפשר לי לחלוט ולהקציף בו זמנית, וכן מכונה כזאת הרבה יותר יציבה מבחינת טמפ' ושוטים אחידים...
יש הרבה סילביות ביד 2, אבל נראה לי שזה לא רלוונטי מבחינתי.
מה לגבי האקספובר פולסר ?
תודה תודה ! !
ולגבי יד 2 אין יותר מדי אפשרויות של מכונות מקצועיות-ביתיות במצב טוב.
נראה לי שאני זקוק למכונה עם מחליף חום, כדי שיתאפשר לי לחלוט ולהקציף בו זמנית, וכן מכונה כזאת הרבה יותר יציבה מבחינת טמפ' ושוטים אחידים...
יש הרבה סילביות ביד 2, אבל נראה לי שזה לא רלוונטי מבחינתי.
מה לגבי האקספובר פולסר ?
תודה תודה ! !
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
קניה מעולה אבל מצטער כי בלי מטחנה זה חודשיים מבוזבזים והרבה קפה שיזרק.
חוץ מזה בלי מטחנה קשה יהיה לדגדג את הפוטנציאל של המכונה ויש לך עקומת למידה לא קטנה מהגאג'יה כי המכונות שונות לגמרי וצורת ההפעלה שלהן אחרת.
בלי מטחנה יהיה קשה עד בלתי אפשרי להנות מהמכונה וכדאי להשקיע (אולי בתשלומים) או לחכות עוד חודש חודשיים ואז לקנות.
האמן לי שאני מבין את הלהט לרכוש אבל חבל להתאכזב...
בהצלחה.
חוץ מזה בלי מטחנה קשה יהיה לדגדג את הפוטנציאל של המכונה ויש לך עקומת למידה לא קטנה מהגאג'יה כי המכונות שונות לגמרי וצורת ההפעלה שלהן אחרת.
בלי מטחנה יהיה קשה עד בלתי אפשרי להנות מהמכונה וכדאי להשקיע (אולי בתשלומים) או לחכות עוד חודש חודשיים ואז לקנות.
האמן לי שאני מבין את הלהט לרכוש אבל חבל להתאכזב...
בהצלחה.
כפיר היקר !
עד כדי כך ?
גם אם אני מחלק את הקפה הטחון לרבעי קילו, ארוז בשקיות ואקום, ופעם בשלושה ימים נפתחת שקית?
אם בכל זאת זה כמו שכתבת, והיכולות של המכונה יפגעו קשות, אז אולי אתאמץ לגרד....
בקפה רות מוכרים את המטחנה k-3. היא טובה ?
בכל אופן הבנתי מדבריך שההחלטה לגבי האקספובר פולסר, היא החלטה נכונה, והשקעה טובה בהתאם למחיר.
גם הבנתי שקפה רות הם "אבא ואמא", ויש להם אחריות ושירות נפלא. אכן כך ?
תודה כפיר, תבורכו כולם !
עד כדי כך ?
גם אם אני מחלק את הקפה הטחון לרבעי קילו, ארוז בשקיות ואקום, ופעם בשלושה ימים נפתחת שקית?
אם בכל זאת זה כמו שכתבת, והיכולות של המכונה יפגעו קשות, אז אולי אתאמץ לגרד....
בקפה רות מוכרים את המטחנה k-3. היא טובה ?
בכל אופן הבנתי מדבריך שההחלטה לגבי האקספובר פולסר, היא החלטה נכונה, והשקעה טובה בהתאם למחיר.
גם הבנתי שקפה רות הם "אבא ואמא", ויש להם אחריות ושירות נפלא. אכן כך ?
תודה כפיר, תבורכו כולם !
לא רלוונטי כי אני עושה הרבה קפוצ'ינו, ומעט מאד אספרסו.
אם מגיעים אלי חברים לביקור (מה שקורה המון), ואתה יודע, לפני הדגים החריפים, והפיתות מהטאבון הביתי שלי, כשהחבר'ה מנגנים בגיטרות ובמנדולינה... ואני צריך זריז לתפקד איזה עשר מנות קפוצ'ינו, נראה שמכונה קצת יותר מקצועית, עם מחליף חום, יכולה להחזיר אותי לחברים קצת יותר מהר.....
מה אומרים חברים ?
אם מגיעים אלי חברים לביקור (מה שקורה המון), ואתה יודע, לפני הדגים החריפים, והפיתות מהטאבון הביתי שלי, כשהחבר'ה מנגנים בגיטרות ובמנדולינה... ואני צריך זריז לתפקד איזה עשר מנות קפוצ'ינו, נראה שמכונה קצת יותר מקצועית, עם מחליף חום, יכולה להחזיר אותי לחברים קצת יותר מהר.....
מה אומרים חברים ?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
איך נכנסה כאן בכלל סילביה לתמונה?
הבחור התחיל משאלה על אקספובר פולסר.
בכל פרמטר שהוא האקספובר עדיפה - באיכות האספרסו, נוחות השימוש, יכולת ההקצפה ולטעמי אפילו במראה.
YAAcoffee - בתקציב שלך שקול את האקספובר (למרות שאני עדיין מסרב להאמין שהיא נכנסת בתקציב
) או אוסקר.
לגבי מטחנה - קריטי לגמרי. אבל אם מדובר רק בחודשיים, ואם אתה יודע מראש ומוכן לכך שתקנה מכונה חדשה ותתבאס די הרבה כי הקפה לא יצא מושלם - אז אני לא הייתי דוחה סיפוקים, קונה את המכונה וחוסך קצת עד למטחנה. אבל זה אני
(אגב, רוני מקפה רות (שמוכר את האקספובר) איש מאוד נחמד. אולי הוא יוכל לעזור לך עם מטחנה משומשת).
הבחור התחיל משאלה על אקספובר פולסר.
בכל פרמטר שהוא האקספובר עדיפה - באיכות האספרסו, נוחות השימוש, יכולת ההקצפה ולטעמי אפילו במראה.
YAAcoffee - בתקציב שלך שקול את האקספובר (למרות שאני עדיין מסרב להאמין שהיא נכנסת בתקציב
לגבי מטחנה - קריטי לגמרי. אבל אם מדובר רק בחודשיים, ואם אתה יודע מראש ומוכן לכך שתקנה מכונה חדשה ותתבאס די הרבה כי הקפה לא יצא מושלם - אז אני לא הייתי דוחה סיפוקים, קונה את המכונה וחוסך קצת עד למטחנה. אבל זה אני
(אגב, רוני מקפה רות (שמוכר את האקספובר) איש מאוד נחמד. אולי הוא יוכל לעזור לך עם מטחנה משומשת).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
K3 זו המטחנה שמשרתת אותי כבר מעל שנה ואני מרוצה מאוד, היא טוחנת נהדר ובנויה היטב ואין מטחנה טובה ממנה במחיר שהיא נמכרת בקפה רות (1600 לשחורה ו 1800 לאלומיניום).
כמובן שאפשר להסתפק באסקסו מיני ב 900 שקלים והיא תעשה את העבודה מצוין אבל זו לא אותה ליגה של מטחנות.
לגבי מכונה אני מסכים לחלוטין עם מוטי וסילביה נחותה מהאקספובר לרבות השימושיות העדיפה של האקספובר בקטע של חליטה והקצפה ללא תלות (מחליף חום) ויכולת ההקצפה (דוד גדול יותר באופן משמעותי מהסילביה).
לגבי טכניקת העבודה , היא שונה מהגאג'יה אבל לטובה כי מעבר לחימום הראשוני (כ 40 דקות) צריך לבצע קולינג פלאש כלומר להוציא מים מראש החליטה כעשר שניות כדי לנקז את המים הרותחים ממחליף החום ואז להמתין בערך 30 שניות וחבר את הידית עם הקפה ולחלוט.
זו טכניקה פשוטה יותר מגלישת טמפרטורה שנדרשת במכונת דוד יחיד כמו הגאג'יה והסילביה והמכונה הזו הרבה יותר יציבה מבחינת טמפרטורת חליטה במהלך השוט וברגע שאתה תפתח טכניקה נכונה ועקבית תקבל בקלות ובחזרתיות טובה שוטים טובים פעם אחר פעם.
גש לרוני והתרשם מן המכונה והמטחנה ואז תחליט, אני בטוח שתוכל לחלק את התשלום עם שיק דחוי וכו' - דבר עם רוני.
שוב אם יקר לך k3 גם אסקסו מיני תעשה את העבודה מצוין.
בהצלחה וברוך הבא לפורום...
כמובן שאפשר להסתפק באסקסו מיני ב 900 שקלים והיא תעשה את העבודה מצוין אבל זו לא אותה ליגה של מטחנות.
לגבי מכונה אני מסכים לחלוטין עם מוטי וסילביה נחותה מהאקספובר לרבות השימושיות העדיפה של האקספובר בקטע של חליטה והקצפה ללא תלות (מחליף חום) ויכולת ההקצפה (דוד גדול יותר באופן משמעותי מהסילביה).
לגבי טכניקת העבודה , היא שונה מהגאג'יה אבל לטובה כי מעבר לחימום הראשוני (כ 40 דקות) צריך לבצע קולינג פלאש כלומר להוציא מים מראש החליטה כעשר שניות כדי לנקז את המים הרותחים ממחליף החום ואז להמתין בערך 30 שניות וחבר את הידית עם הקפה ולחלוט.
זו טכניקה פשוטה יותר מגלישת טמפרטורה שנדרשת במכונת דוד יחיד כמו הגאג'יה והסילביה והמכונה הזו הרבה יותר יציבה מבחינת טמפרטורת חליטה במהלך השוט וברגע שאתה תפתח טכניקה נכונה ועקבית תקבל בקלות ובחזרתיות טובה שוטים טובים פעם אחר פעם.
גש לרוני והתרשם מן המכונה והמטחנה ואז תחליט, אני בטוח שתוכל לחלק את התשלום עם שיק דחוי וכו' - דבר עם רוני.
שוב אם יקר לך k3 גם אסקסו מיני תעשה את העבודה מצוין.
בהצלחה וברוך הבא לפורום...
אז כמו שפתחתי את השרשור, הפורום אכן מקצועי ומדהים, ועם זאת לבבי ואכפתי, וממש מרגישים שלחבר'ה יש לב טוב אחד על השני.
תודה לכולם, ובמיוחד לכפיר, למוטי, ול hosq.
המלצותיכם והתיחסותכם עזרו לי מאד מאד, מקוה להגיע למקום בהקדם, ולבדוק לגבי מכונה ומטחנה גם יחד.
בנתיים, מאז שהתקלקלה הגאג'יה שלשום, אני שותה נס-קפה .........
ואפילו אשתי כבר מתלוננת שזה חסר טעם וריח,וזה ממש לא זה ....
כך שהענין דחוף וקריטי לחלוטין ......
אעדכן ואפילו אעלה תמונות לכשתתבצע הרכישה....
יום טוב, שמח ומבורך לכולם !
תודה לכולם, ובמיוחד לכפיר, למוטי, ול hosq.
המלצותיכם והתיחסותכם עזרו לי מאד מאד, מקוה להגיע למקום בהקדם, ולבדוק לגבי מכונה ומטחנה גם יחד.
בנתיים, מאז שהתקלקלה הגאג'יה שלשום, אני שותה נס-קפה .........
ואפילו אשתי כבר מתלוננת שזה חסר טעם וריח,וזה ממש לא זה ....
כך שהענין דחוף וקריטי לחלוטין ......
אעדכן ואפילו אעלה תמונות לכשתתבצע הרכישה....
יום טוב, שמח ומבורך לכולם !
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
את האוסקר והIMINI אפשר להשיג גם ב4.5.
לגבי הK3 צריך להתמקח כדי לרדת מ5.
החסרון המהותי באוסקר זה שהמכונה מגיעה ללא שובר ואקום וOPV ולכן בבוקר צריך לחמם אותה 20 דקות לשחרר לחץ מצינור הקיטור, ואז להמתין עוד 20 דקות לחימום אופטימלי של הדוד. ניתן כמובן להתקין באופן עצמאי שובר ואקום וOPV אך זה מבטל את האחריות.
לי זה פחות מפריע כרגע, אבל מאמין שעוד שנה כשתגמר האחריות אעשה את השדרוג (תוספת של עוד כ400 שח).
ממליץ לבדוק פה מבצעים שהחברים השיגו על האסקובר ומכונות נוספות (לדוגמא סילביה+IMINI אפשר להשיג ב3.5 חדשה), לפני שאתה מגיע להתרשמות בחנות (אחרת אתה תקנה תוך כדי ההתלהבות מהציוד, וזה KILLER רציני
)
בהצלחה!!
לגבי הK3 צריך להתמקח כדי לרדת מ5.
החסרון המהותי באוסקר זה שהמכונה מגיעה ללא שובר ואקום וOPV ולכן בבוקר צריך לחמם אותה 20 דקות לשחרר לחץ מצינור הקיטור, ואז להמתין עוד 20 דקות לחימום אופטימלי של הדוד. ניתן כמובן להתקין באופן עצמאי שובר ואקום וOPV אך זה מבטל את האחריות.
לי זה פחות מפריע כרגע, אבל מאמין שעוד שנה כשתגמר האחריות אעשה את השדרוג (תוספת של עוד כ400 שח).
ממליץ לבדוק פה מבצעים שהחברים השיגו על האסקובר ומכונות נוספות (לדוגמא סילביה+IMINI אפשר להשיג ב3.5 חדשה), לפני שאתה מגיע להתרשמות בחנות (אחרת אתה תקנה תוך כדי ההתלהבות מהציוד, וזה KILLER רציני
בהצלחה!!
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.