הבנתי מזה NAS, יש לי כמה שאלות ממוקדות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
איתי_הגיתי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #21 

smurf781 כתב:
איתי_הגיתי כתב:תודה על המידע הרב, רק אין צורך בניתוח הפסיכולוגי של "אדם המצהיר על עצמו" וכדומה, נותן נופך שלילי, כאילו אני רמאי או משהו...
קראתי את הנק' שאתה מעלה, ותאכלס הבנתי שפשוט אקנה/אדרג דיסקים במארז מחשב הקיים...
תודה לכל העוזרים!
...
לא הייתה פה כוונה לניתוח פסיכולוגי, או, חלילה, לאמר משהוא שלילי, אלא לציין שע"פ מה שאתה מעיד בעצמך על ההבנה שלך בנושא, שהיא בסיסית, אני מציע שבמקום "למכור" לך פתרון צריך לעזור לך לשאול את השאלות "הנכונות".

אני מתנצל אם פרשת את הדברים שלי אחרת. (f)
...
זה בסדר...תאכלס אתה צודק, אני לא מבין בתחום הזה, בסך הכל הבנתי מה זה אמור לעשות, אבל לא את כל הפרטים שנגלים לעיני עכשיו...
זה נשמע לי כמו מוצר שידרוש הרבה תשומת לב וניהול...
בסך הכל אני צריך מקום למדיה, שבמקרה הזה היא לא חשובה.
זה לא הדיסק גיבוי לצילמים או עבודה, זה סתם לעשות PLAY...

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #22 

איתי, אני חושב שאתה טועה. אני קניתי -NAS, ולקחתי שבועיים, והבאתי אותו למצב מושלם מבחינתי. מעבר לזה הוא לא דורש שום ניהול, חוץ מלדאוג למחיקת דברים שלא צריך אותם.

איתי_הגיתי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #23 

dima_vy כתב:איתי, אני חושב שאתה טועה. אני קניתי -NAS, ולקחתי שבועיים, והבאתי אותו למצב מושלם מבחינתי. מעבר לזה הוא לא דורש שום ניהול, חוץ מלדאוג למחיקת דברים שלא צריך אותם.
...
מזה השבועיים האלה?...מה היית צריך לעשות איתו?
אפשר המלצה למודל?
תודה

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #24 

יש לינק בחתימה שלי, הסברתי בדיוק מה עשיתי. אני לא יודע האם אתה צריך את כל זה, אבל זה דברים ש-NAS יכול לעשות תחנת ההורדות...

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2770
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #25 

ברגע שאתה בוחר את המוצר שמתאים לצרכים שלך, ואת הדיסקים שלא ייצרו בעיית תאימות - אתה מסודר... עד ש:
1. זה לא מספיק (=הציפיות שלך מהמכשיר משתנות) ואתה רוצה שהמכשיר יעשה יותר, ובדרך כלל אפשר לעשות עם המכשירים האלה יותר, כי תכלס זה מחשב.
2. קורה איזשהוא כשל טכני. ניקח, לדוגמא, מקרה של כשל בדיסק, ונגיד שבחרת בתצורה של RAID שנותנת יתירות של דיסק אחד. כדאי לפעול מהר כדי למזער את הסיכוי לאובדן מידע. ולמה זה? כי כשאתה (ואני) קנינו דיסקים ל- NAS קנינו אותם ביחד, אותו דגם מאותו יצרן ומאותו batch יצור. זאת אומרת שיש מתאם יחסית גבוה במשך החיים שלהם. הסיכוי לכשל דיסקים כפול הוא בכלל לא זניח. אין זמן לבזבז. הרציניים פה בפורום, מחזיקים בדיסק ספייר למקרה תקלה. אף אחד לא כתב לך את זה פה, נכון? אבל בשירשורים אחרים אתה יכול לראות את זה. ועם הדיסקים של טרה-בייטים של היום, rebuild של RAID יכול לקחת ימים (אני לא מגזים). ובכל הזמן הזה, מהתקלה ועד שמסתיים ה- Rebuild של ה- RAID רועד לך הפופיק אם אתה הולך לאבד את כל המידע שלך או לא. RAID זה לא גיבוי.
וגם, אם תשאל את החבר'ה הרציניים, אתה תגלה שלפני שהם העמיסו את הדיסקים במידע שיקר להם, הם הריצו בדיקות: בנו RAID, שלפו דיסק מה- RAID כדי לדמות תקלה, ראו מה קורה, הכניסו כאילו דיסק חדש ובנו את ה- RAID. הכל כדי לדעת שלפני שהם מעמיסים מידע חשוב על ה- NAS הם יודעים איך זה מרגיש ומה לעשות במקרה של תקלה.

אני לא מגזים - יש סיפורי זוועה כאלה שקרו לאנשי מקצוע (עלק, סתם חאפרים). אם זה יכול לקרות להם, זה יכול לקרות גם למשתמש ביתי חובבן (כמוני וכמוך).
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

Kurtsa
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #26 

בהמשך לתהליך איסוף המידע שאתה עובר אני ממליצה לך לקרוא את הסקירה הבאה:
http://reviews.cnet.com/best-network-attached-storage/

אני חושבת שתקבל תמונה ברורה איזה יצרן כדאי לבחור בתחום של הNASים, אם תחליט לרכוש בסופו של דבר NAS.

לעניין הצורך, כמו בכל תחום, מי שיודע להרכיב לבד ויש לו את הזמן לכך יכול להרכיב כמעט כל דבר לבד. באופן משורתי, כשאתה קונה מוצר קיים מיצרן מוכר ומוביל בתחום אתה יכול לדעת כמעט בוודאות שתקבל מוצר שנבדק היטב ומספק את כל רשימת הפתרונות והביצועים שהוא מצהיר עליהם.

סינולוג׳י ידועים בבמוצרים המתקדמים שלהם המספקים שקט נפשי עם ביצועים ברמה גבוהה ותכונות מתקדמות המובנות בתוך מערכת ההפעלה שלהם, כגון:
תצורות RAID רבות, שרידות דיסקים גבוהה, רמת תקלות הנמוכה בתחום, גמישות, שרת דואר, שרת אינטרנט, שרת מולטימדיה מתקדם, שרת מדפסות, שרת מצלמות אבטחה, שרת FTP, שרת גיבויים מתקדם, שרותי ענן מתקדמים (לשימוש עצמי), גישה מרחוק כולל חומת אש ווויזארד להגדרות גישה מרחוק בראוטר, אפליקציות iOS ואנדרואיד לגישה לתכנים מהרשת המקומית ומחוץ לבית, ועוד.

בהצלחה!

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #27 

Kurtsa משעמם ? עוברים על שרשורים בני חודשיים ?? (Y)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #28 

שתי הערות, אולי קצת יותר בעצם:

1) לא חייבים לפרמט דיסק שגדול מ 2 טרה ל GPT. אפשר ליצור בו שתי מחיצות ואז כל האחת היא MBR, ואין בעיה עם XP.
2) הסיפור על זה שדיסקים מאותו BATCH מתים באותו יום - זה משהו ששמעתי עליו רק כאן. עבדתי מספר שנים עם מוצרי אחסון, מדובר על מארזים שלעיתים כללו יותר מ 40 דיסקים כל אחד. מעולם לא כשלו לי שני דיסקים באותו יום או באותו שבוע, ומעולם לא שמעתי על הדבר הזה. נראה לי אמונה תפלה\ אגדה אורבנית.
3) שוב ושוב מתבלבלים בין שרידות (אותה מספק RAID) לבין גיבוי - ש RAID לא נועד לו ולא מספק אותו. אני מגבה את כל המידע החשוב לי לשרות ענן, וכל המדיה שלי שמורה על דיסקים מקומיים (לא ב RAID, אין לי תקציב), ולקחתי בחשבון שאני עלול לאבד נתונים. RAID 5 זה לא גיבוי, גם לא RAID 6. את המידע שבאמת חשוב לכם - אתם צריכים לשמור בשני עותקים, ורצוי במקומות פיסיים שונים. ואגב, RAID1 זה גם לא גיבוי...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #29 

אני רואה את nas כאלטרנטיבה מעולה למחשב שרת. כמות העיסוק בו קטנה בהרבה ממחשב והאמינות גבוהה יותר.

מרבית העיסוק הוא בבחירת הדיסקים - מומלץ ללכת למסמך של היצרן שמפרט את סוגי הדיסקים ולבחור משם את הדיסקים. חשוב מראש לפרמט בשיטה שתאפשר הרחבה מבלי להחליף את כל הדיסקים כולם.

מעבר לזה, קל מאוד לנהל nas.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2770
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #30 

nir11 כתב:...
2) הסיפור על זה שדיסקים מאותו BATCH מתים באותו יום - זה משהו ששמעתי עליו רק כאן. עבדתי מספר שנים עם מוצרי אחסון, מדובר על מארזים שלעיתים כללו יותר מ 40 דיסקים כל אחד. מעולם לא כשלו לי שני דיסקים באותו יום או באותו שבוע, ומעולם לא שמעתי על הדבר הזה. נראה לי אמונה תפלה\ אגדה אורבנית.
...
הניסיון שלך (ושל כל אחד פה, בעצם) - התועלת שבה כדי לבסס קביעות כאלה היא מוגבלת. צריך מדגם יותר משמעותי כדי לאמר משהוא בביטחון.
אז הנה, ממחקר שגוגל ערכו (והמדגם שלהם טיפל'ה יותר גדול) בנושא כשל דיסקים: http://research.google.com/pubs/pub32774.html
מתוף סעיף 3.2:
Failure rates are known to be highly correlated with drive
models, manufacturers and vintages [18]. Our results do
not contradict this fact. For example, Figure 2 changes
significantly when we normalize failure rates per each
drive model. Most age-related results are impacted by
drive vintages. However, in this paper, we do not show a
breakdown of drives per manufacturer, model, or vintage
due to the proprietary nature of these data.
...
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”