gaggia baby dose וקפה אתיופי מאמיגו
-
maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
שלום,
לא בטוח באיזה פורום מתאים יותר, כי השאלות גם על הקפה וגם על המכונה:
קניתי קפה אתיופי בטחינה דקה (לאחר התייעצות עם המוכר והזכרת סוג המכונה).
כשאני ממלא כף פלסטיק (המקורית) מלאה ושטוחה המכונה מתאמצת ובקושי יוצא טפטוף.
כשאני שם טיפה פחות קפה אז המזיגה נראית אחידה וסבירה.
האם הקפה "מסוכן" למכונה? יש המלצות למדידה אחידה של כמות הקפה?
לגבי הקפה: רשום היה שזה 100% ערביקה, או לפחות חד-זני לדברי המוכר.
אני לא מבין גדול בתחום כי עד היום קניתי רק פודים שונים ותערובות הבית של אמיגו (קלאסיק, בר, רומא וכו).
הקפה היה מריר מאד בהתחלה אבל עכשיו כנראה שהתרגלתי לאיכויות או שהוא התמתן באכסון של כמה ימים. לטעמי תערובת הקלאסיק חמוצה מדי, לשם השוואה.
האספרסו יוצא מאד חזק, ועם הרבה קרמה, כך שאני מעדיף אותו על טעמים קודמים.
מהנתונים הנ"ל, איך אני בודק שלא מדובר ברובוסטה? אם כן, האם יכול להיות שרובוסטה זה הטעם שאני מחפש?
לא בטוח באיזה פורום מתאים יותר, כי השאלות גם על הקפה וגם על המכונה:
קניתי קפה אתיופי בטחינה דקה (לאחר התייעצות עם המוכר והזכרת סוג המכונה).
כשאני ממלא כף פלסטיק (המקורית) מלאה ושטוחה המכונה מתאמצת ובקושי יוצא טפטוף.
כשאני שם טיפה פחות קפה אז המזיגה נראית אחידה וסבירה.
האם הקפה "מסוכן" למכונה? יש המלצות למדידה אחידה של כמות הקפה?
לגבי הקפה: רשום היה שזה 100% ערביקה, או לפחות חד-זני לדברי המוכר.
אני לא מבין גדול בתחום כי עד היום קניתי רק פודים שונים ותערובות הבית של אמיגו (קלאסיק, בר, רומא וכו).
הקפה היה מריר מאד בהתחלה אבל עכשיו כנראה שהתרגלתי לאיכויות או שהוא התמתן באכסון של כמה ימים. לטעמי תערובת הקלאסיק חמוצה מדי, לשם השוואה.
האספרסו יוצא מאד חזק, ועם הרבה קרמה, כך שאני מעדיף אותו על טעמים קודמים.
מהנתונים הנ"ל, איך אני בודק שלא מדובר ברובוסטה? אם כן, האם יכול להיות שרובוסטה זה הטעם שאני מחפש?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בשביל באמת להוציא קפה מהמכונה רצוי שתהיה לך מטחנה
המוכר בחנות לא יכול לדעת מה דרגת הטחינה שתצטרך (אף אחד לא יכול) וגם אם תביא אליו את המכונה ויעשה כיוונים למטחנה שלו אז למחרת זה כבר לא יתאים כי הקפה הטחון יתיישן.
לגבי טעמים - פשוט צריך לנסות!
לא יודע איזה קפה אתיופי נתנו לך אבל רובם דווקא יותר חמוצים - חוץ מדג'ימה שאני לא חושב שיש לאמיגו.
המוכר בחנות לא יכול לדעת מה דרגת הטחינה שתצטרך (אף אחד לא יכול) וגם אם תביא אליו את המכונה ויעשה כיוונים למטחנה שלו אז למחרת זה כבר לא יתאים כי הקפה הטחון יתיישן.
לגבי טעמים - פשוט צריך לנסות!
לא יודע איזה קפה אתיופי נתנו לך אבל רובם דווקא יותר חמוצים - חוץ מדג'ימה שאני לא חושב שיש לאמיגו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
כשאתה מדבר על כף פלסטיק שטוחה, אתה בעצם אומר שאתה משתמש בפילטר של מנה אחת. מאוד לא מומלץ. אם אתה מכין מנה אחת כמעט תמיד, קנה פילטר מנה אחת מקצועי, שמכיל יותר קפה, ועולה ממש מעט. אפילו עדיף, פילטר יחד עם ידית של משפך אחד, הרבה יותר נוח ופוטוגני (140 שח בקפה רות).
אגב, מכונה מאוד יקרה, יחסית לעובדה שאין לך מטחנה וכנראה גם טמפר. חבל, אתה לא קרוב אפילו למיצוי יכולות המכונה.
אגב, מכונה מאוד יקרה, יחסית לעובדה שאין לך מטחנה וכנראה גם טמפר. חבל, אתה לא קרוב אפילו למיצוי יכולות המכונה.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

ידית של קפה רות לא תתאים לגאג'ה - האוזניים שם באלכסון לידית ושל קפה רות זה 58 מ"מ סטנדרטי.
אבל הסלסלות יתאימו (וגם לא יהיה להן מגביר קרמה).
אבל הסלסלות יתאימו (וגם לא יהיה להן מגביר קרמה).
-
maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה על התשובות עד כה, באמת עולם ומלואו.
כבר שנים שאני מכין רק כוס אספרסו אחת ביום ולכן חשבתי שלא צריך להשקיע יותר מדי מעבר למכונה, אבל לומדים.
מוזר לי שבתערובת הקודמת (קלאסיק) לא היתה בעיה של זרזוף. או שהמכונה מתעייפת (כבר הייתי צריך פעם לשלוח את המכונה להסרת הרבה מאד אבנית שלא יכולתי לנקות לבד, למרות שאני משתמש רק בבריטה) או שזאת התערובת.
אם אשתמש בפילטר של אספרסו כפול (וכמובן כמות כפולה) אקבל תוצאות טובות יותר? אנסה מחר.
עריכה: כן, אני עדיין משתמש בטמפר המקורי מפלסטיק...
עריכה2: לא יודע למה חשבתי שהדגם שלי הוא DOSE, יש בה רק 4 עיגולים מקדימה, וגוף הפלסטיק שחור, מה שנראה כמו NEW 2006 BABY אם איני טועה. לא נראה לי שזה משנה את סוג הטחינה שדרוש.
כבר שנים שאני מכין רק כוס אספרסו אחת ביום ולכן חשבתי שלא צריך להשקיע יותר מדי מעבר למכונה, אבל לומדים.
מוזר לי שבתערובת הקודמת (קלאסיק) לא היתה בעיה של זרזוף. או שהמכונה מתעייפת (כבר הייתי צריך פעם לשלוח את המכונה להסרת הרבה מאד אבנית שלא יכולתי לנקות לבד, למרות שאני משתמש רק בבריטה) או שזאת התערובת.
אם אשתמש בפילטר של אספרסו כפול (וכמובן כמות כפולה) אקבל תוצאות טובות יותר? אנסה מחר.
עריכה: כן, אני עדיין משתמש בטמפר המקורי מפלסטיק...
עריכה2: לא יודע למה חשבתי שהדגם שלי הוא DOSE, יש בה רק 4 עיגולים מקדימה, וגוף הפלסטיק שחור, מה שנראה כמו NEW 2006 BABY אם איני טועה. לא נראה לי שזה משנה את סוג הטחינה שדרוש.
-
maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

טוב, ראיתי קצת יוטיובים ואולי השכלתי.
לדוגמא מעניין השימוש בפורטפילטר שטוח - אני בד"כ דוחס את הקפה כשהסלסלה לא מופרדת ואולי זה לא אופטימלי ומאוזן.
האספרסו הכפול הבוקר נראה טוב (מזיגה אחידה, הרבה קרמה) אבל הטעם... שרוף ומריר.
אולי הייתי צריך לתת לידית להתקרר או להעביר מים דרך הראש לפני שאני מכין קפה.
לא השתהיתי בכלל בין הרכבת הידית ללחיצה על כפתור ההכנה, ולכן נראה לי שאין הסבר אחר אלא אם כן אספרסו ארוך מדי גם כן יוצא שרוף.
תמיד אוכל לחזור לתערובות הקודמות שלא דרשו יותר מדי תשומת לב, ואין לי בעיה אפילו עם פודים אבל בכל זאת אולי הגיע הזמן - איזה מטחנה מומלצת למכונה זאת באיזור ה1K? הצצתי בכמה שרשורים אחרונים. I-MINI תתאים?
לדוגמא מעניין השימוש בפורטפילטר שטוח - אני בד"כ דוחס את הקפה כשהסלסלה לא מופרדת ואולי זה לא אופטימלי ומאוזן.
האספרסו הכפול הבוקר נראה טוב (מזיגה אחידה, הרבה קרמה) אבל הטעם... שרוף ומריר.
אולי הייתי צריך לתת לידית להתקרר או להעביר מים דרך הראש לפני שאני מכין קפה.
לא השתהיתי בכלל בין הרכבת הידית ללחיצה על כפתור ההכנה, ולכן נראה לי שאין הסבר אחר אלא אם כן אספרסו ארוך מדי גם כן יוצא שרוף.
תמיד אוכל לחזור לתערובות הקודמות שלא דרשו יותר מדי תשומת לב, ואין לי בעיה אפילו עם פודים אבל בכל זאת אולי הגיע הזמן - איזה מטחנה מומלצת למכונה זאת באיזור ה1K? הצצתי בכמה שרשורים אחרונים. I-MINI תתאים?
-
maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

אוקיי, בינתיים התחדשתי במטחנת GRAEF CM90 ועם תערובת PREMIUM מאמיגו בהחלט יש שיפור די מדהים.
סוף סוף ריח של קפה שנטחן זה עתה ולא משהו שהתייבש חודש בשקית. וגם תערובת יותר טעימה לחיכי - יותר מאוזן ולא מריר/חמוץ/שרוף.
עוד לא רכשתי טמפר כי התבלבלתי מהסוגים, ואולי איביי יחסוך לי כמה גרושים.
בינתיים עשיתי 2 נסיונות טחינה פעם אחת בדרגת טחינה 12 ופעם 10 ונראה לי ש10 יוצא יותר טוב, אבל עדיין לא כמו אצל המקצוענים:
זרימת הקפה טיפה מהירה מדי (ב-12 יותר מ-10), כלומר עלי לדחוס יותר, לטחון דק יותר? או שלא לפתח ציפיות לטפטוף סמיך ודקיק של קפה מרוכז יותר?
יש יותר מדי קרמה - האם הרכישה הבאה שלי חוץ מטמפר צריכה להיות גם סלסלה או שהבעיה במקום אחר?
עוד לא תיכנתתי זמן מדויק לטחינה של כמות כפולה - אני נותן למשפך הגדול מעל הפורטפילטר להתמלא ואז עוצר. אני מצליח לדחוס את כל הכמות בלי מאמץ גדול מדי.
(בתודה מראש, צוער באריסטה בהתכתבות.)
סוף סוף ריח של קפה שנטחן זה עתה ולא משהו שהתייבש חודש בשקית. וגם תערובת יותר טעימה לחיכי - יותר מאוזן ולא מריר/חמוץ/שרוף.
עוד לא רכשתי טמפר כי התבלבלתי מהסוגים, ואולי איביי יחסוך לי כמה גרושים.
בינתיים עשיתי 2 נסיונות טחינה פעם אחת בדרגת טחינה 12 ופעם 10 ונראה לי ש10 יוצא יותר טוב, אבל עדיין לא כמו אצל המקצוענים:
זרימת הקפה טיפה מהירה מדי (ב-12 יותר מ-10), כלומר עלי לדחוס יותר, לטחון דק יותר? או שלא לפתח ציפיות לטפטוף סמיך ודקיק של קפה מרוכז יותר?
יש יותר מדי קרמה - האם הרכישה הבאה שלי חוץ מטמפר צריכה להיות גם סלסלה או שהבעיה במקום אחר?
עוד לא תיכנתתי זמן מדויק לטחינה של כמות כפולה - אני נותן למשפך הגדול מעל הפורטפילטר להתמלא ואז עוצר. אני מצליח לדחוס את כל הכמות בלי מאמץ גדול מדי.
(בתודה מראש, צוער באריסטה בהתכתבות.)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אם אתה משתמש בסלסלה המקורית שיש לה מגביר קרמה אז מכאן יכולה לנבוע הבעיה.
כל סלסלה של 58מ"מ עדיפה על זה.
אין בעיה לנסות לטחון יותר דק ולבדוק. חשוב להקפיד על אותה כמות קפה ודחיסה זהה (הכי חזק זה עקבי)
אם טחנת דק מפסיקים באמצע זורקים ומנסים מחדש עד שיוצא טוב.
כל סלסלה של 58מ"מ עדיפה על זה.
אין בעיה לנסות לטחון יותר דק ולבדוק. חשוב להקפיד על אותה כמות קפה ודחיסה זהה (הכי חזק זה עקבי)
אם טחנת דק מפסיקים באמצע זורקים ומנסים מחדש עד שיוצא טוב.