תמונה נעלמת לכמה שניות בכל כמה דקות בחיבור HDMI
הנה בעיה מעצבנת למומחים שביניכם.
נתוני חיבורים:
א. ממיר Yes 3100 מחובר דרך Transcoder בכבל Component למגבר Denon 3806.
ב. DVD של LG מחובר בכבל Component למגבר Denon 3806.
ג. חיבורי האודיו של שני מקורות הוידיאו מחוברים דרך כבלי Coax למגבר Denon 3806.
ד. כבל HDMI יחיד יוצא מהמגבר Denon 3806 לטלוויזיית פלסמה Toshiba 42WP48. זה החיבור היחיד שנכנס לטלוויזיה. אלגנטי, נכון?
אז הנה הבעיה:
התמונה והקול באיכות מעולה (אני כמובן משתמש בשישה רמקולים חיצוניים, לא אלו של הטלוויזיה) אך לאחר כ-30 דקות צפייה (ולא משנה אם זו צפייה ב-DVD או בממיר Yes) התמונה נעלמת מהמסך לשתיים או שלוש שניות, בזמן שהקול ממשיך לנגן כרגיל. תופעה זו חוזרת מאותו רגע כל 5 עד 10 דקות.
ניסינו להחליף את כבל ה-HDMI באחר וזה לא פתר את הבעיה. מכיוון שהבעיה קורה גם בצפייה בממיר Yes וגם בצפייה ב-DVD הרי ניתן לפסול מכשירים אלו כגורמי התקלה. נתון אחרון הוא שכשמחליפים את חיבור ה-HDMI בחיבור Component בין המגבר לטלוויזיה, הבעיה נעלמת (אך איתה גם יורדת איכות התמונה, בהתאם).
נראה, אפוא, שהבעיה היא בטלוויזיה או במגבר בשידור או בקליטה של אותות ה-HDMI.
רעיונות לפתרון? משיהו שמע על בעיה דומה?
נתוני חיבורים:
א. ממיר Yes 3100 מחובר דרך Transcoder בכבל Component למגבר Denon 3806.
ב. DVD של LG מחובר בכבל Component למגבר Denon 3806.
ג. חיבורי האודיו של שני מקורות הוידיאו מחוברים דרך כבלי Coax למגבר Denon 3806.
ד. כבל HDMI יחיד יוצא מהמגבר Denon 3806 לטלוויזיית פלסמה Toshiba 42WP48. זה החיבור היחיד שנכנס לטלוויזיה. אלגנטי, נכון?
אז הנה הבעיה:
התמונה והקול באיכות מעולה (אני כמובן משתמש בשישה רמקולים חיצוניים, לא אלו של הטלוויזיה) אך לאחר כ-30 דקות צפייה (ולא משנה אם זו צפייה ב-DVD או בממיר Yes) התמונה נעלמת מהמסך לשתיים או שלוש שניות, בזמן שהקול ממשיך לנגן כרגיל. תופעה זו חוזרת מאותו רגע כל 5 עד 10 דקות.
ניסינו להחליף את כבל ה-HDMI באחר וזה לא פתר את הבעיה. מכיוון שהבעיה קורה גם בצפייה בממיר Yes וגם בצפייה ב-DVD הרי ניתן לפסול מכשירים אלו כגורמי התקלה. נתון אחרון הוא שכשמחליפים את חיבור ה-HDMI בחיבור Component בין המגבר לטלוויזיה, הבעיה נעלמת (אך איתה גם יורדת איכות התמונה, בהתאם).
נראה, אפוא, שהבעיה היא בטלוויזיה או במגבר בשידור או בקליטה של אותות ה-HDMI.
רעיונות לפתרון? משיהו שמע על בעיה דומה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
בעיות HDCP קלאסיות...
החדשות הרעות הן שבד"כ זה בעיית תיאום בין המסך לרסיבר - מה שמבטיח שגם אם תחליף הכל לחדש, רוב הסיכויים שזה עדיין לא יעבוד לך...
הסיכוי היחיד לפתור את זה (בהנחה שהדיאגנוזה שלי נכונה) בקונפיגורציה הזו היא על ידי שימוש ב-HDMI REPEATER אשר עלול לפתור את בעיות ה-TIMEOUTS.
החדשות הרעות הן שבד"כ זה בעיית תיאום בין המסך לרסיבר - מה שמבטיח שגם אם תחליף הכל לחדש, רוב הסיכויים שזה עדיין לא יעבוד לך...
הסיכוי היחיד לפתור את זה (בהנחה שהדיאגנוזה שלי נכונה) בקונפיגורציה הזו היא על ידי שימוש ב-HDMI REPEATER אשר עלול לפתור את בעיות ה-TIMEOUTS.
קצת פרטים, בבקשה
עופר,
סחטיין על התגובה המהירה.
א. האם זה לא אמור לעבוד בציוד תקין? לא נשמע הגיוני שתקלה כזו נחשבת התנהגות תקינה של מגבר וטלוויזיה לא זולים בכלל...
ב. אבקש עוד פרטים לגבי ה-Repeater שהזכרת:
1) מה זה בדיוק עושה?
2) איפה מתקינים אותו?
3) איפה קונים כזה?
4) כמה זה אמור לעלות?
תודה,
אודי
סחטיין על התגובה המהירה.
א. האם זה לא אמור לעבוד בציוד תקין? לא נשמע הגיוני שתקלה כזו נחשבת התנהגות תקינה של מגבר וטלוויזיה לא זולים בכלל...
ב. אבקש עוד פרטים לגבי ה-Repeater שהזכרת:
1) מה זה בדיוק עושה?
2) איפה מתקינים אותו?
3) איפה קונים כזה?
4) כמה זה אמור לעלות?
תודה,
אודי
עפר, האם יש את התופעה הזאת גם בחיבור קומפוננט?
- oferlaor
- מנהל

מדובר על תופעות של בעיות תיאום ב-HDMI.
HDMI היא טכנולוגיה בעייתית מאוד בגלל ההצפנה שלה (HDCP). סביר להניח שזה מקור הבעיות, אם כי יש בעיות נוספות ב-HDMI.
בגדול, זה נכון ששני מכשירים בעלי כניסה ויציאת HDMI אמורים לדבר אחד עם השני ללא בעיות.
בשטח, לצערי, זה לא תמיד עובד ב-100%, אלא יש בעיות רבות שנוצרות בגלל החיבור הזה.
REPEATER הוא כל מכשיר שקורא HDMI מצד אחד ו "מחדש" אותו מצד שני. למשל, ה-BELKIN AV RAZOR הוא כזה מכשיר (יש עליו סקירה באתר). אני לא בטוח אם תמצא מכשיר זול יותר מזה.
HDMI היא טכנולוגיה בעייתית מאוד בגלל ההצפנה שלה (HDCP). סביר להניח שזה מקור הבעיות, אם כי יש בעיות נוספות ב-HDMI.
בגדול, זה נכון ששני מכשירים בעלי כניסה ויציאת HDMI אמורים לדבר אחד עם השני ללא בעיות.
בשטח, לצערי, זה לא תמיד עובד ב-100%, אלא יש בעיות רבות שנוצרות בגלל החיבור הזה.
REPEATER הוא כל מכשיר שקורא HDMI מצד אחד ו "מחדש" אותו מצד שני. למשל, ה-BELKIN AV RAZOR הוא כזה מכשיר (יש עליו סקירה באתר). אני לא בטוח אם תמצא מכשיר זול יותר מזה.
עדכון מצב - לא נראה טוב
להלן עדכון מצב:
1. הכבל HDMI נבדק ע"י החלפתו בקצר יותר ללא הועיל (הבעיה המשיכה, אז זו כנראה לא בעיית אורך או תקינות כבל).
2. הטלוויזיה נבדקה ע"י חיבור HD DVD ישירות לטלוויזיה (תודה לניופאן על השאלת המכשיר לסופ"ש) ללא מיתוג מגבר וזה עבד טוב.
כל הראיות מובילות לבעיה במגבר (שניתן או לא ניתן לתקנה, לפי עפר).
בימים הקרובים כנראה יוחלף המגבר לבדיקה.
אני המשוגע היחיד פה שמשתמש במגבר למיתוג מקורות וידאו והעברתם לטלוויזיה באמצעות כבל HDMI? מישהו נתקל בבעיה דומה עם מגבר אחר אולי?
1. הכבל HDMI נבדק ע"י החלפתו בקצר יותר ללא הועיל (הבעיה המשיכה, אז זו כנראה לא בעיית אורך או תקינות כבל).
2. הטלוויזיה נבדקה ע"י חיבור HD DVD ישירות לטלוויזיה (תודה לניופאן על השאלת המכשיר לסופ"ש) ללא מיתוג מגבר וזה עבד טוב.
כל הראיות מובילות לבעיה במגבר (שניתן או לא ניתן לתקנה, לפי עפר).
בימים הקרובים כנראה יוחלף המגבר לבדיקה.
אני המשוגע היחיד פה שמשתמש במגבר למיתוג מקורות וידאו והעברתם לטלוויזיה באמצעות כבל HDMI? מישהו נתקל בבעיה דומה עם מגבר אחר אולי?
הבעיה נפתרה!
חשבתי שאולי יש פה כמה שירצו לדעת כיצד נפתרה הבעיה, למקרה שיתקלו בה.
מסתבר שבדגם הפלסמה הספציפי, 42WP48 של Toshiba, יש באג, ששוחזר "בהצלחה" גם ביחידות אחרות מאותה סדרה. ניופאן החליפו לי לדגם המתקדם יותר, 42WP56, לאחר שבדקו אותה בעצמם ולא מצאו את התופעה הבעייתית ואכן, אני כבר שבועיים עם הפלסמה החדשה וצופה בכל מקורות הוידאו דרך כבל HDMI ללא כל תקלה. מזל שהטלויזיה היתה באחריות...
מסתבר שבדגם הפלסמה הספציפי, 42WP48 של Toshiba, יש באג, ששוחזר "בהצלחה" גם ביחידות אחרות מאותה סדרה. ניופאן החליפו לי לדגם המתקדם יותר, 42WP56, לאחר שבדקו אותה בעצמם ולא מצאו את התופעה הבעייתית ואכן, אני כבר שבועיים עם הפלסמה החדשה וצופה בכל מקורות הוידאו דרך כבל HDMI ללא כל תקלה. מזל שהטלויזיה היתה באחריות...
- oferlaor
- מנהל

כל הכבוד!!!
תודה על העדכון!!
השאלת HD DVD לסופ"ש - יפה!!
אנחנו מנסים כבר חודשים לנסות ולארגן הדגמה/בדיקה וכיוצ"ב, ללא הצלחה.
תודה על העדכון!!
השאלת HD DVD לסופ"ש - יפה!!
אנחנו מנסים כבר חודשים לנסות ולארגן הדגמה/בדיקה וכיוצ"ב, ללא הצלחה.