מוצר של control4

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 708
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #1 

הי
ראיתי את המוצר הזה - ואני מנסה להבין את תפקידו במערכת
http://control4.com/residential/product ... rs/HC-300/

אני מבין שהוא מתחבר לטלויזיה אבל מה קורה אם אני מכבה אותו - האם כל התרחישים / קינפוגים לא עובדים ?

תודה

שלומי

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

זה בקר שליטה ובורר מקורות.
הוא לא חייב להיות מחובר למסך, אך יש לו אפשרות להיות מחובר למסך, ועל ידי אפליקציה שלו אתה יכול לראות ויזואלית מה מתרחש בבית שלך.
זה לא בקר מולטירום ומתאים ללקוחות דלי תקציב, למשל לשלוט על חדר אחד... לחבר אליו את מקורות וידאו, הוא מתחבר למסך ורמקולים מוגברים, בRS232 מתחבר לבקר תאורה של החדר, מיציאות IR הוא שולט על הממיר, DVD. ואפשר לחבר אליו גם DOK ולראות תמונות או לשמוע שירים.

אם אתה מכבה אותו, התרחישים לא יעבדו...

לא בטוח שהבקר הזה קיים בארץ...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה
אז אולי תוכל לומר לי - מה הרכיב במערכת שמבוססת ZIGBEE ששומר את תרחישי התאורות המזגן וכולי ?
אני מעדיף משהו לא מבוסס PC , (למשל משהו בתוך ארון תקשורת שהילדים או העוזרת לא יכולים לנתק בקלות .

תודה

שלומי

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #4 

זיגביי זהו פרוטוקול תקשורת שקיים בכמה חברות שמיצרות בקרי שליטה על מוצרים AV וחשמל.
יש בקרים שכוללים תוכנה מלאה לתאורות ולAV שעובדות עם בקרי תאורה "טפשים", ויש בקרים שיש בהם רק תוכנה ופקודות למוצרים AV ובקרי תאורה שהתוכנת שליטה על החשמל נמצאת בתוכם... כל יצרן והשגעון שלו.

כמעט כל רכיב של מערכת של חברה כזו או אחרת ניתן להרכיב בארון תקשורת \ ארון חשמל \ ארון ריכוז מרכזי...

יש לך משהו ספציפי שאתה מחפש? יש לך רכיבים ואתה מחפש השלמה? סתם לידע כללי?
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

לא לידע כללי.
אני רוצה לשלוט בדוד חשמל שלי ברמה יותר טובה ממה שיש היום בטיימרים , למשל להפעיל אותו ל40 דקות ושייכבה אוטומאטית . (אנחנו כל הזמן שוכחים אותו דלוק9)
בנוסף הייתי שמח כשאני הולך לישון שהמזגן ייכבה כולל האורות כשאני מפעיל את האזעקה.
ממה שאני מבין זוהי הטכנולוגיה המובילה היום. וניסיתי להבין מהו סט הרכיבים המינימלי שאני צריך בשביל להתחיל אבל גם שאוכל לגדול איתו.

אז אני מבין שיש בקרים טיפשים (מפסק / שקע ) ויש קונטרולר שאחראי על רשימת הבקרים הטיפשים .
אבל אני לא מבין מה שומר את התרחישים , האם זוהי תוכנה על PC או שיש בקר חכם עם זכרון .(שאפשר לשים אותו בארון מרכזי ) ושיתחבר לרשת המקומית לשליטה .

איך קוראים לרכיב הזה ? אם יש דוגמאות אשמח לכמה לינקים

שלומי

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #6 

יש טיימרים סטנדרטים שעולים כ50 ש"ח שניתן לחבר לדוד, תכוון ל40 דקות והוא סופר אחורה...
גם למזגן ניתן לרכיב טיימר או "שעון שבת" ולהפעיל לפי תזמון...

אם אתה רוצה שעל ידי דריכת אזעקה כל הבית יעבור אוטומציה אתה צריך הרבה דברים יקרים...

בשביל שליטה כללית אתה צריך בקר שכולל בתוכו תוכנה (יש לו זכרון פנימי), שלט שדרכו תוכל לשלוח פקודות לבקר ורכיבים נלווים לשליטה על מוצרים שונים שאתה רוצה לשלוט עליהם. (ממיר, מסך, תאורה וכו'....)
בשביל שהדוד יפסיק אוטומטית מספיק בקר תאורה ON\OFF שיהיה מחובר לפי תזמון ידוע מראש שהוכנס לתוכנה בבקר. אם אתה רוצה לשלוט על הדוד באמצעות מדידת טמפרטורה, זה עניין מסובך יותר, צריך טרמוסטט נשלט והמוצר הזה מאוד יקר.
אותו דבר או דומה ניתן לבצע למזגן, אבל אם תרצה לשלוט עליו פרטני אתה צריך מזגן שיש לו אפשרות חיבור למערכות שליטה חיצוניות.

דוגמאות אני לא יכול לרשום לך בגלל חוקי "עוסק בתחום" של הפורום.

יש לך תקציב? זה יכול להתחיל ב10000 ש"ח ולהגמר הרבה מעבר.....
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

או קיי תודה על המידע ,
אני רואה את השאלה על תקציב הרבה פה בפורום לפעמים נראה כאילו היא שאלה אוטומאטית , אבל רשמתי בפירוש שאני רוצה להתחיל במשהו קטן ולגדול מאוחר יותר .

שלט = אייפון או דפדפן ברשת הביתית (אולי גם חיצונית) = ללא עלות
שקע שתומך כח בזיגבי עולה בערך 500 ש"ח אני רוצה להתחיל משניים (מזגן ודוד ) = 1000 ש"ח

כמה כבר יכול לעלות בקר ששומר את התרחישים ?

shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

למי שמתעניין מצאתי את הכתבה הבאה שעזרה לי להבין את הרכיבים במערכת של control4
http://descoav.com/wordpress/?p=26

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”