תשמעו סיפור מדהים(וקצת ארוך אבל שווה קריאה) : לפני כשנה עברתי לדירה חדשה מקבלן(נתון חשוב יובהר בהמשך) והתחברתי לחברת יס- ממיר מקס HD בסלון ומקס רגיל בחדר השינה. בשל העובדה שאין לי נקודת טלוויזיה בחדר המחשב אישרו לי בזמנו שימוש בחיבור PLC.
שירותי ה-VOD עבדו בצורה טובה עד לרגע שהתחלתי לראות שידורי HD ב-VOD (היו קירטועים קלים...
יצרתי קשר עם חב' יס שם אמרו לי כי חיבור PLC אינו מסופק יותר בחברה בשל העובדה שיש עם החיבורים הללו הרבה מאוד בעיות וחברת יס תיקח על עצמה לייצר עבורי נקודת טלוויזיה בחדר המחשב, לצורך חיבור ה-VOD והסטרימר באמצעות HPNA... עד כאן הכל טוב.. הגיע אחר כבוד (3 שבועות של המתנה!!) טכנאי שהחל להעביר כבל דרך הצינורות הפנימיים של הדירה (החדשה מקבלן.....), ביצע פעולות של "משוך בגזר"... משך משך... והופס.. נקרע הגזר ( או במינוח "המקצועי" הכבל...).. התקשר אלי הטכנאי ואמר לי שהכבל נקרע ותקוע בצינור ואין דרך להוציא אותו ושעלי להתקשר לקבלן ו/או להזמין חשמלאי פרטי על מנת להוציא את הכבל מהצינור (שהוא כאמור תקע שם..).
מאותו רגע עברתי מסכת של עינויים - טלפונים אינסופיים עם נציגי חברת יס, שיחות עם מנהלים.. כולם היו בדעה (ההזויה עלי לומר) שעלי להזמין חשמלאי על חשבוני הפרטי, בטוענה שחברת יס לא מעוניינת לשאת באחריות של קריעת כבלים נוספים בצינור הפנימי (הזוי,, כבר אמרתי).
בקיצורו של יום, הגיע מפקח לביתי על מנת לחוות את דעתו "המקצועית" ואמר שהכבל תקוע (וואלה, באמת??) ושאין דרך להוציאו ולכן קיימת באפשרותי שתי אופציות - האחת, כבל חיצוני (לא רלוונטי) או הנחת ראוטר נוסף בסלון (יש לי PRIVATE BOX שלא נתמך ע"י יס). אמרתי לו שהאופציה השניה נשמעת מעולה ואשמח שיס תספק לי אחד כזה ואף תייצר נקודת טלפון באזור הממיר... או לחילופין תיקח אחריות ותוציא את הכבל התקוע (הרי הדירה היא שלי, הצינור הוא שלי ולכן זכותי לדרוש ש"עצם זר" לא יישאר שם, לא?) המפקח אמר להתקשר לשירות לקוחות וכך עשיתי. אחרי אינספור שיחות ותשובות הזויות הגעתי למנהלת מורן (לא שם בדוי). ומה אומרת לי המנהלת.. שני דברים (כמובן אחרי דין ודברים שהתנהל למעלה מ-30 דק'): האחד, "רן, תזמין חשמלאי, אם הוא יאשר שניתן להוציא את הכבל ללא פגיעה בכבלים אחרים ואף ייעשה זאת אנחנו נזמן טכנאי בשלישית ללא עלות....(כמובן שלא דיברה על הנושא של עלות הזמנת החשמלאי על חשבוני, עוגמת הנפש וכיוצב') ודבר נוסף.. אם אני לא מוכן לכך (ואני לא, שכן אז אני אחראי לקריעת כבלים נוספים בצינור ואז הסיפור יהיה ממש רע....) אז נותרנו עם פתרון הראוטר הנוסף ואז היא מפילה עלי פצצה נוספת ואני מצטט:"למה כמה עולה ראוטר היום? כולה 100-200 ש"ח אז מה הבעיה?? טכנאי בזק עוד 100 ש"ח וסגרת את הסיפור..."
אני שמעתי את זה... וברור לכולכם חברים מה עניתי...
בסיכומו של דבר יצר איתי קשר מנהל בר דעת בשם רועי (גם לא שם בדוי) שטיפל ומטפל בי במקצועיות מדהימה. הבין שאם חברת יס תקעה כבל בצינור פנימי ואין שום יכולת להוציאו וע"י כך להשתמש בפתרון של HPNA בחיבור פנימי, אזיי באחריות החברה לספוג עלויות של התקנת קו טלפון באזור הממיר + ורכישת ראוטר (עד 250 ש"ח). אגב, ל"עצם הזר" שלום והוא יישאר בתוך הצינור (מנוחתו עדן..
רק חבל שהייתי צריך להילחם בנציגים ומנהלים שעונים תשובות רובוטיות, חסרות היגיון מבלי לנסות ולהבין את הלקוח.
אה דבר נוסף.... שכחתי לספר שאני לקוח "VIP"...
עכשיו השאלה שנותרה היא איזה ראוטר לקנות...?
אשמח לעזרתכם חברים.
תודה (וסליחה אם הסיפור היה ארוך, הייתי חייב להוציא אותו מהמערכת...