האם מישהו מעוניין במדריך להקלטה דיגיטלית של שידורי Yes באמצעות MythTV?
-
GoodGuys
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 13 פעמים
שלום,
לפני הכל, שיהיה ברור - מדובר על הקלטה באמצעות כרטיס חוקי של Yes.
בימים האחרונים המערכת שלי מתייצבת, ואני מעוניין לדעת עד כמה גבוהה הדרישה למדריך שכזה.
אין בכוונתי לכתוב מדריך להתקנת MythTV עצמה, אלא רק לגבי הפעלת כרטיס DVB-S עם קורא כרטיסים, בדומה למדריך הקיים ל-SageTV.
GGF
פרטים על המערכת (הכל בעירבון מוגבל, כי רק כעת דברים מתחילים להיראות יציבים מספיק כדי לבדוק לעומק):
מחשב: Core i7-2600K, לוח אם SandyBridge, עם 4GB זיכרון ודיסק SSD עבור מערכת ההפעלה, ועוד כ-4TB ב-3 דיסקים רגילים.
כרטיס DVB-S של TwinHan - 1020A אם אני זוכר נכון. כרטיס זהה נוסף ייכנס למערכת בקרוב.
מערכת הפעלה: Ubuntu 11.10
תוכנה:
- MythTV 0.24+fixes
- OSCam cardserver v1.20-unstable_svn, build #6018
- VDR-SASC-NG Version: 0.0.2-e44bd34b6277 ישירות מ-hg, גירסה 570
דברים שכבר ראיתי שעובדים:
- הקלטה בו-זמנית של 3 ערוצים מאותו טרנספונדר
- קבלת EPG ישירות מהלוויין ובאופן אוטומטי לגמרי
- זיהוי נכון של MythTV כאשר יש התנגשות בין ערוצים בגלל טרנספונדר שונה
- ראיתי כתוביות בעברית, אבל עדיין לא עשיתי שימוש מסיבי, אז אני לא יכול להגיד אם זה מושלם
- הקלטה מערוץ Yes 1 שמרה לי גם את הכתוביות העבריות וגם את הכתוביות בערבית.
- אותה ההקלטה שמרה לי גם את האודיו המקורי וגם אודיו ברוסית.
- הפעלתי גירסה של Frontend על מחשב Windows XP במקום אחר בבית בהצלחה
- הפעלתי MythDroid על הטלפון שלי בהצלחה חלקית (רק שליטה, ללא הצגת תוכן)
- שימוש ב-UPNP ש-MythTV מייצא ע"י טלביזיה של סמסונג עם יכולת Internet
בעיות:
- יש לי כנראה בעיית חומרה בקורא הכרטיסים והוא נתקע לי כל 8-12 שעות (יש לי פתרון מהיר)
- תוכנת SASC-NG שמבצעת את הפיענוח ידועה כתוכנה שמקרישה מדי פעם (גם לזה יש פתרון)
לפני הכל, שיהיה ברור - מדובר על הקלטה באמצעות כרטיס חוקי של Yes.
בימים האחרונים המערכת שלי מתייצבת, ואני מעוניין לדעת עד כמה גבוהה הדרישה למדריך שכזה.
אין בכוונתי לכתוב מדריך להתקנת MythTV עצמה, אלא רק לגבי הפעלת כרטיס DVB-S עם קורא כרטיסים, בדומה למדריך הקיים ל-SageTV.
GGF
פרטים על המערכת (הכל בעירבון מוגבל, כי רק כעת דברים מתחילים להיראות יציבים מספיק כדי לבדוק לעומק):
מחשב: Core i7-2600K, לוח אם SandyBridge, עם 4GB זיכרון ודיסק SSD עבור מערכת ההפעלה, ועוד כ-4TB ב-3 דיסקים רגילים.
כרטיס DVB-S של TwinHan - 1020A אם אני זוכר נכון. כרטיס זהה נוסף ייכנס למערכת בקרוב.
מערכת הפעלה: Ubuntu 11.10
תוכנה:
- MythTV 0.24+fixes
- OSCam cardserver v1.20-unstable_svn, build #6018
- VDR-SASC-NG Version: 0.0.2-e44bd34b6277 ישירות מ-hg, גירסה 570
דברים שכבר ראיתי שעובדים:
- הקלטה בו-זמנית של 3 ערוצים מאותו טרנספונדר
- קבלת EPG ישירות מהלוויין ובאופן אוטומטי לגמרי
- זיהוי נכון של MythTV כאשר יש התנגשות בין ערוצים בגלל טרנספונדר שונה
- ראיתי כתוביות בעברית, אבל עדיין לא עשיתי שימוש מסיבי, אז אני לא יכול להגיד אם זה מושלם
- הקלטה מערוץ Yes 1 שמרה לי גם את הכתוביות העבריות וגם את הכתוביות בערבית.
- אותה ההקלטה שמרה לי גם את האודיו המקורי וגם אודיו ברוסית.
- הפעלתי גירסה של Frontend על מחשב Windows XP במקום אחר בבית בהצלחה
- הפעלתי MythDroid על הטלפון שלי בהצלחה חלקית (רק שליטה, ללא הצגת תוכן)
- שימוש ב-UPNP ש-MythTV מייצא ע"י טלביזיה של סמסונג עם יכולת Internet
בעיות:
- יש לי כנראה בעיית חומרה בקורא הכרטיסים והוא נתקע לי כל 8-12 שעות (יש לי פתרון מהיר)
- תוכנת SASC-NG שמבצעת את הפיענוח ידועה כתוכנה שמקרישה מדי פעם (גם לזה יש פתרון)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בהחלט נשמע מעניין.
דבר איתי בפרטי אם אתה מעוניין לכתוב מדריך, אשמח לעזור לך בעריכה ולפרסם אותו כאן כמאמר.
שני עניינים שאולי עדיין פתוחים:
1. שידורי HD, אני מניח שעם הכרטיס שלך אתה לא קולט אותם (צריך כרטיס DVB-S2, לא?).
2. כרטיס חכם של יס - האם זה עדיין רק הכרטיס הישן הלבן עם הנקודות, שכיום די קשה להשיג אותו?
דבר איתי בפרטי אם אתה מעוניין לכתוב מדריך, אשמח לעזור לך בעריכה ולפרסם אותו כאן כמאמר.
שני עניינים שאולי עדיין פתוחים:
1. שידורי HD, אני מניח שעם הכרטיס שלך אתה לא קולט אותם (צריך כרטיס DVB-S2, לא?).
2. כרטיס חכם של יס - האם זה עדיין רק הכרטיס הישן הלבן עם הנקודות, שכיום די קשה להשיג אותו?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
GoodGuys
-
- חבר פעיל מאוד

היי,
אדבר איתך בפרטי אם אראה שיש הרבה מתעניינים. אחרת, אכתוב אותו כשרשור פשוט.
לגבי שאלותיך:
1. נכון. אין לי כרטיס DVB-S2.
2. כרטיס חכם - נכון. הזמנתי ממיר HD ללא יכולת הקלטה, וזה הכרטיס שלו.
יש לי גם YES MAX TOTAL בבית, ואולי אנסה את הכרטיס שלו באיזה שהוא שלב, אבל זה גם כרטיס לבן עם נקודות, וזה לא בסדר העדיפויות שלי.
GGF
אדבר איתך בפרטי אם אראה שיש הרבה מתעניינים. אחרת, אכתוב אותו כשרשור פשוט.
לגבי שאלותיך:
1. נכון. אין לי כרטיס DVB-S2.
2. כרטיס חכם - נכון. הזמנתי ממיר HD ללא יכולת הקלטה, וזה הכרטיס שלו.
יש לי גם YES MAX TOTAL בבית, ואולי אנסה את הכרטיס שלו באיזה שהוא שלב, אבל זה גם כרטיס לבן עם נקודות, וזה לא בסדר העדיפויות שלי.
GGF
נשמע מאד מעניין!
היות ו-SageTV "מתה" באופן עקרוני (לא יהיו יותר עדכונים...ותודה ל-Google) והיות וכמעט עשור כל מערכת הטלויזיה בבית שלי עוברת דרך SageTV, אני מחפש מערכת אחרת שתאפשר לי את הגמישות של SageTV.
בדקתי לדעתי את רוב האפשרויות הקיימות כיום אבל המערכת היחידה שיכולה להתמודד עם הצרכים והדרישות של בני בייתי היא MythTV.
זה כמובן שינוי מהותי ומשמעותי מאד! אבל אם אוכל לקבל הקלטה דיגיטלית ללא בעיות, זה מבחינתי יהיה התמריץ שאני מחפש כדי לעבור.
תודה מראש,
אורן.
היות ו-SageTV "מתה" באופן עקרוני (לא יהיו יותר עדכונים...ותודה ל-Google) והיות וכמעט עשור כל מערכת הטלויזיה בבית שלי עוברת דרך SageTV, אני מחפש מערכת אחרת שתאפשר לי את הגמישות של SageTV.
בדקתי לדעתי את רוב האפשרויות הקיימות כיום אבל המערכת היחידה שיכולה להתמודד עם הצרכים והדרישות של בני בייתי היא MythTV.
זה כמובן שינוי מהותי ומשמעותי מאד! אבל אם אוכל לקבל הקלטה דיגיטלית ללא בעיות, זה מבחינתי יהיה התמריץ שאני מחפש כדי לעבור.
תודה מראש,
אורן.
השאלה היא אם המערכת עובדת 24/7 ללא דרישות מיוחדות כמו הכנסת הכרטיס החכם לממיר כל כמה שבועות וכאלה...?zovirax כתב:היי אורן,
אתה יודע שאנחנו מקבלים הקלטה דיגיטלית ללא בעיות עם FTR ו Media Portal?...
אורן.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
המערכת שלי פועלת ללא התערבות כלשהי כבר שנה וחצי.
חוץ מהחלפת ספק וטיפול בקירור לאחרונה , המערכת פועלת בצורה מדהימה (לא הכל מושלם)
אבל, אני מסוקרן לגבי MYTHTV האגדית והיכולות שלה....
לא רק בעניין ההקלטות, גם צפייה במדיה חשובה לי לפחות כמו ב media portal עם כל הסקינים והתמונות .
חוץ מהחלפת ספק וטיפול בקירור לאחרונה , המערכת פועלת בצורה מדהימה (לא הכל מושלם)
אבל, אני מסוקרן לגבי MYTHTV האגדית והיכולות שלה....
לא רק בעניין ההקלטות, גם צפייה במדיה חשובה לי לפחות כמו ב media portal עם כל הסקינים והתמונות .
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
באמת כדאי להחיות את עניין ה-MythTV ולראות מה היא מציעה, לאחר שאחד המומחים הותיקים פה לתוכנה הזו כבר לא כותב כאן הרבה זמן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- tur
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 495
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
אני אשמח למדריך כזה.
אני כתבתי מדריך (שנמצא כאן בדביקים) על התקנת Mythtv יחד עם עידן+.
לדעתי הסבר על שילוב YES יהיה מאוד משמעותי להרבה אנשים.
אגב, לאחרונה יש עבודה יפה (יחסית) על פלאגאין של mythtv ב XBMC --> כך ניתן יהיה להנות מהקלות וארגון התוכן הקיים במחשב של XBMC ומיכולות הPVR של MYTHTV.
אני כתבתי מדריך (שנמצא כאן בדביקים) על התקנת Mythtv יחד עם עידן+.
לדעתי הסבר על שילוב YES יהיה מאוד משמעותי להרבה אנשים.
אגב, לאחרונה יש עבודה יפה (יחסית) על פלאגאין של mythtv ב XBMC --> כך ניתן יהיה להנות מהקלות וארגון התוכן הקיים במחשב של XBMC ומיכולות הPVR של MYTHTV.
- tur
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 495
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
בוודאי.GoodGuys כתב:היי tur,
אפשר לינק ל-plugin הזה בבקשה?
GGF...
http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=91 ... tcount=133
יש כאן הוראות כיצד להתקין אותו.
Zovirax - לצערי אתה טועה. כרגע הפלאגין היחיד שעובד נמצא מחוץ לrepository העיקרי של PVR. לכן יש צורך לבנות את XBMC לבד. זה לא מסובך יותר מידי ולא משפיע על שאר הדברים (אני ניסיתי ובאמת שאני לא מבין גדול).
אני מצרף לינק לפורום שעוסק בפלאגין הזה. נראה שכל הפלאגאינים של mythtv מתאחדים סביב זה.
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=110694
בהצלחה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אגב, כבר יש דרך נורמלית לקבל מ-YES את הכרטיסים הלבנים (שעובדים עם OSCam)?
-
GoodGuys
-
- חבר פעיל מאוד

לדעתי אין. אתה יכול לנסות להתעקש על ממיר HD שאינו מקליט, לי זה הגיע עם כרטיס לבן שעובד. אגב - יש לי גם יס מקס טוטאל, וגם בו יש כרטיס לבן... אבל לא ניסיתי אותו. וכן - זה לא היה פשוט לקבל את הממיר הזה אבל התעקשתי וקיבלתי.
GGF
GGF