בעזרתם האדיבה של חברי הפורום זכיתי להתחדש לפני כמה חודשים ב-C550 של סמסונג שמקשטת היום את הסלון ובינתיים עומדת בציפיות ואף עולה עליהן.
עכשיו המשימה על הפרק היא להביא לפלזמה הנ"ל אחות קטנה בגודל 32" (הגודל המקסימלי האפשרי מטעמי ספייס) שתיתלה אחר כבוד בחדר השינה, ובעניין זה אשמח לעצתם המלומדת של החברים כאן.
הטלויזיה תשמש בעיקר לצפיה מזדמנת בתמהיל הבא לערך:
- 60% שידורי עידן+
- 40% צפייה בסרטים דרך USB, מתוכם חצי קבצי AVI וחצי קבצי MKV , לרוב 720p (האחרונים יהיו מן הסתם כאלה שיועדו לסלון אבל ימצאו דרכם לחדר השינה...)
הדרישות הן לא מחמירות מדיי אבל יש כמה דברים שחשובים לי שיהיו במסך:
1) מקלט DTT פנימי בעל תמיכה טובה בעברית (אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולהיפטר מהממיר החיצוני שבחדר השינה, בעיקר מטעמי נוחיות ואסתטיקה)
2) חיבור USB עם יכולת לקרוא MKV (לא מספיק DivX) ותמיכה בקודקים פופולריים, לפחות ברמה אליה התרגלתי עם הסמסונג
3) HD זה די והותר - בגודל הזה במרחק הצפיה ולצרכים האלה אין משמעות ל-1080p וחבל לשלם את הפרמיה
4) איכות תמונה סבירה היא מספיקה; זו לא הטלויזיה הראשית בבית ולכן אין צורך באיכות המקסימלית. נובע מכך ש-LED יישאר מחוץ לתחרות והכיוון הוא LCD
5) זווית צפייה סבירה. אין צורך בביצועים של 178 מעלות אבל מאחר והמסך ייתלה על זרוע ויזוז ומטבע הצרכים בחדר שינה, עדיף שהזוויות יהיו רחבות מספיק.
6) איכות שמע טובה. לא צריך איכות פרמיום אבל מאחר ואין מערכת ק"ב צריך לסמוך על איכות הרמקולים המובנים. הכוונה שהשמע לא יהיה באיכות טרנזיסטור ושאפשר יהיה להעלות ווליום בלי שהבסים יתחילו לקרקש...
7) תקציב: לא מעל 2000 שקל (רצוי פחות).
מהבדיקה שלי עד עכשיו המועמדות הרלבנטיות הלא רבות בשוק הן רק שתיים, אולי שלוש כרגע:
1) LG 32LK330Y, ניתן להשיג בכ-1800 ש"ח (3 שנים ח.י.)
2) Samsung LA32D450, ניתן להשיג בקצת מעל 1800 ₪ (שנה סמליין)
3) Sony 32BX320, ניתן להשיג בכ-1700 ש"ח. אין עדויות באתרים בארץ על תמיכה ב-MKV אבל המדריך למשתמש שלה מתאר את היכולת הזו.
הנטייה הראשונה היא ללכת על הסמסונג עקב הנסיון הטוב עם ה-C550 והביטחון בביצועים והאיכות. מצד שני הסמסונג שיש לי היא פלזמה וכאן מדובר על LCD, ואני לא מכיר את ה-LG ואת הסוני (באופן כללי על מותג סוני בקושי מדברים כאן בפורום) ואת הדגמים הספציפיים האלה, לכן אולי אני מפספס משהו.
ביקורות משתמשים טובות יש על שלושת המסכים באינטרנט (אמזון). ב-TelevisionInfo יש ביקורת לא רעה על הסמסונג, קצת פחות טובה על הסוני וה-LG. למרות ששלושת הדגמים הם entry level, אם לסכם אז עושה רושם שהסמסונג יוצאת טוב יותר בקונטרסט, איכות שמע וגם (כצפוי) יכולות הסטרימר המובנה; הסוני וה-LG ניחנות בבהירות גבוהה יותר וזוית צפיה יותר רחבה. בנוסף נראה של-LG יש בעיית השתקפויות קשה במיוחד, וכמו כן הרזולוציה הטבעית שלה היא 768x1366 ולכן היא סובלת מבעיות בהצגת פרטים כמו טקסט בתוכן 720p (במתיחה).
אז מעבר לעצה שתמיד נכונה ללכת ולראות את הדגמים האלה בחנות (איפה?), אשמח אם יש כאן למישהו עצה מנסיון והיכרות אישית/השוואה של הדגמים הנ"ל, או לחליפין דגם אחר שעומד בקריטריונים אם פיספסתי אותו.
תודה!