הסלון כבר קיבל את ה-50C550 שלו, עכשיו תור ה-32" לחדר השינה: יש פיינליסטיות!

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

ערב טוב,

בעזרתם האדיבה של חברי הפורום זכיתי להתחדש לפני כמה חודשים ב-C550 של סמסונג שמקשטת היום את הסלון ובינתיים עומדת בציפיות ואף עולה עליהן.

עכשיו המשימה על הפרק היא להביא לפלזמה הנ"ל אחות קטנה בגודל 32" (הגודל המקסימלי האפשרי מטעמי ספייס) שתיתלה אחר כבוד בחדר השינה, ובעניין זה אשמח לעצתם המלומדת של החברים כאן.

הטלויזיה תשמש בעיקר לצפיה מזדמנת בתמהיל הבא לערך:
- 60% שידורי עידן+
- 40% צפייה בסרטים דרך USB, מתוכם חצי קבצי AVI וחצי קבצי MKV , לרוב 720p (האחרונים יהיו מן הסתם כאלה שיועדו לסלון אבל ימצאו דרכם לחדר השינה...)

הדרישות הן לא מחמירות מדיי אבל יש כמה דברים שחשובים לי שיהיו במסך:
1) מקלט DTT פנימי בעל תמיכה טובה בעברית (אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולהיפטר מהממיר החיצוני שבחדר השינה, בעיקר מטעמי נוחיות ואסתטיקה)
2) חיבור USB עם יכולת לקרוא MKV (לא מספיק DivX) ותמיכה בקודקים פופולריים, לפחות ברמה אליה התרגלתי עם הסמסונג 8)
3) HD זה די והותר - בגודל הזה במרחק הצפיה ולצרכים האלה אין משמעות ל-1080p וחבל לשלם את הפרמיה
4) איכות תמונה סבירה היא מספיקה; זו לא הטלויזיה הראשית בבית ולכן אין צורך באיכות המקסימלית. נובע מכך ש-LED יישאר מחוץ לתחרות והכיוון הוא LCD
5) זווית צפייה סבירה. אין צורך בביצועים של 178 מעלות אבל מאחר והמסך ייתלה על זרוע ויזוז ומטבע הצרכים בחדר שינה, עדיף שהזוויות יהיו רחבות מספיק.
6) איכות שמע טובה. לא צריך איכות פרמיום אבל מאחר ואין מערכת ק"ב צריך לסמוך על איכות הרמקולים המובנים. הכוונה שהשמע לא יהיה באיכות טרנזיסטור ושאפשר יהיה להעלות ווליום בלי שהבסים יתחילו לקרקש...
7) תקציב: לא מעל 2000 שקל (רצוי פחות).

מהבדיקה שלי עד עכשיו המועמדות הרלבנטיות הלא רבות בשוק הן רק שתיים, אולי שלוש כרגע:
1) LG 32LK330Y, ניתן להשיג בכ-1800 ש"ח (3 שנים ח.י.)
2) Samsung LA32D450, ניתן להשיג בקצת מעל 1800 ₪ (שנה סמליין)
3) Sony 32BX320, ניתן להשיג בכ-1700 ש"ח. אין עדויות באתרים בארץ על תמיכה ב-MKV אבל המדריך למשתמש שלה מתאר את היכולת הזו.

הנטייה הראשונה היא ללכת על הסמסונג עקב הנסיון הטוב עם ה-C550 והביטחון בביצועים והאיכות. מצד שני הסמסונג שיש לי היא פלזמה וכאן מדובר על LCD, ואני לא מכיר את ה-LG ואת הסוני (באופן כללי על מותג סוני בקושי מדברים כאן בפורום) ואת הדגמים הספציפיים האלה, לכן אולי אני מפספס משהו.

ביקורות משתמשים טובות יש על שלושת המסכים באינטרנט (אמזון). ב-TelevisionInfo יש ביקורת לא רעה על הסמסונג, קצת פחות טובה על הסוני וה-LG. למרות ששלושת הדגמים הם entry level, אם לסכם אז עושה רושם שהסמסונג יוצאת טוב יותר בקונטרסט, איכות שמע וגם (כצפוי) יכולות הסטרימר המובנה; הסוני וה-LG ניחנות בבהירות גבוהה יותר וזוית צפיה יותר רחבה. בנוסף נראה של-LG יש בעיית השתקפויות קשה במיוחד, וכמו כן הרזולוציה הטבעית שלה היא 768x1366 ולכן היא סובלת מבעיות בהצגת פרטים כמו טקסט בתוכן 720p (במתיחה).

אז מעבר לעצה שתמיד נכונה ללכת ולראות את הדגמים האלה בחנות (איפה?), אשמח אם יש כאן למישהו עצה מנסיון והיכרות אישית/השוואה של הדגמים הנ"ל, או לחליפין דגם אחר שעומד בקריטריונים אם פיספסתי אותו.

תודה!

marx04
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

ההמלצות הבלתי מקצועיות שלי

שליחה #2 

שלום לך,

אפתח בכך שלפני כשלושה שבועות רכשתי מסך LG 32LK330Y, וכתבתי עליו את חוות הדעת שלי כאן בפורום.

בקצרה, מדובר במסך בסיסי, ידידותי למשתמש, שעונה על הצרכים של משתמש בלתי מקצועי כמוני.
הצרכים שלי דומים לשלך (בעיקר שידורי עידן+ ובנוסף צפיה מדי פעם בסרטים דרך ה-USB).
לעניות דעתי איכות התמונה סבירה, הצבעים נראיים לי טבעיים, הבהירות טובה, השחורים לא מדהימים, ונדמה לי שהחדות בשידורי SD יכולה היתה להיות טובה יותר. בסך הכל איכות הצפיה במסך היא בסדר גמור ומספקת מבחינתי.
איכות השמע בטלביזיה ובסרטים סבירה (אין בעיה להגביר, ואין צרימה או חירקושים), אבל האיכות במוסיקה גרועה מאד.
היתרונות לדעתי במסך הזה הם ממיר מובנה לשידורי עידן+ (אני קולט מצויין באמצעות אנטנה חיצונית) הכולל EPG בעברית, "סטרימר" מובנה לסרטי Dvix עם יכולת טובה לקריאת כתוביות בעברית (הוא משבש אך ורק את סימני הפיסוק, אבל זה ממש לא מפריע), ותפריט וממשק נוחים מאד בעברית. השלט נוח לשימוש.
לא בדקתי היכן הכפתורים שעל גבי הטלביזיה (אינני משתמש בהם).
המסך שלי מותקן על זרוע בקיר הימני של החדר בגובה 170 ס"מ מעל הרצפה (זה הגובה מהחלק התחתון של המסך עד הרצפה) עם הטיה של המסך כלפי מטה ובזוית הפונה קצת שמאלה למיטה. לא הבחנתי בבעיה עם זוית הצפיה.
מבחינת השתקפויות - יש השתקפות של מנורת המיטה (למשל) אבל רק בלילה כשהחדר חשוך, ואז אני סוגר את מנורת הלילה. כאשר החדר מואר טבעי אין בעיה של השתקפות (אבל החלון אצלנו נמצא בצד החדר ולא מול המסך).

הערות נוספות בעקבות שאלותיך:
1. לא ניסית לנגן קבצי MKV. אולי יש לי אחד במחשב, אז אנסה לבדוק.
2. המסך אכן HD READY ברזולציה שכתבת, אבל לא הבחנתי בבעיות בהצגת טקסט (אולי תסביר יותר למה הכוונה).
3. המסך מצוי בתצוגה בסלון "חללית" שם רכשתי אותו. הוא נמצא ליד מסכים 32" של חברות אחרות, אז ניתן להשוות ביניהם.
4. את מסך ה-SONY שאתה מציין ראיתי לפני כחצי שנה-שנה בתצוגות בחנויות בעת שחיפשתי מסך היא HD Ready. נדמה לי שאיכות התמונה לא רעה בכלל. אז ראיתי אותו מול ה-LGD460 באותו גודל של 32", ושניהם נראו לי בסדר גמור מבחינת איכות התמונה. פסלתי אותו כי הוא לא היה מסוגל להציג כתוביות בעברית כמו שצריך (נדמה לי שהוא הציג ג'יבריש). אינני זוכר אם הוא כולל ממיר מובנה לשידורי עידן+.
5. בזמנו ראיתי את הסמסונג C530 באותו גודל 32", שקראתי עליו כאן ביקורות טובות, והיא FullHD. לא התלהבתי ממנו בגלל שהתמונה היתה קצת חשוכה. כמו כן גם אותו פסלתי בגלל נושא הכתוביות בעברית ונושא העדר ממיר מובנה לעידן+.
אגב, לא מצאתי בזאפ את הדגם של סמסונג שציינת, אבל מצאתי את ה-SAMSUNG דגם LA32D550. על פי הנתונים זה נראה דגם מצויין, אם כי במחיר יותר גבוה מה-LG (אבל הנתונים נראים טובים יותר). הדגם הזה הוא גם FULL HD, גם עם "סטרימר" USB לכל הקבצים כולל MKV, וכתוב שם שגם כתוביות. (כתוב שם שהוא כולל מעבד תמונה 100HZ למניעת מריחות - אני מקווה שמומחי הפורום יוכלו לומר אם זה משמעותי). בכל מקרה, צאריך לראות בעין את איכות התמונה.

סיכומו של דבר - מבחינת איכות התמונה זה דבר שחייבים לראות בעיניים.
לעניות דעתי, ועל סמך המסכים הרבים שראיתי בגודל הזה, ברמות האלה אי אפשר לצפות ליותר מדי מבחינת איכות התמונה (ואני מדבר על חברות מוכרות כמו אלה שציינת, ולא חברות מדבקה).
כל השאר תלוי בצרכים שלך ובהעדפות שלך.
אני מאד מבסוט מהמסך שרכשתי, מה גם שבת זוגי (l) נמצאת בשמירת הריון מרותקת לבית, אז לפחות פינקתי אותה במסך טלביזיה בחדר שינה (למרות שבמקור התכנון של שנינו היה שהוא ישרת בעיקר אותי :D ).

מקווה שעזרתי.

בברכה,

אורי.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה אורי על התגובה המפורטת!
ושיהיה בשעה טובה ובבריאות שלמה עם התינוק/ת הבא/ה לטובה (f)

המסך של סמסונג עליו אני מדבר הוא זה:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=807126
ובאתר מיניליין: http://www.miniline.com/Samsung/?Catego ... icleID=562

את עניין הרזולוציה העלו בביקורת ההיא ב-TelevisionInfo, הם מסבירים עליה כאן בעמוד הסיכום של הביקורת:
http://www.televisioninfo.com/content/L ... lusion.htm
At this price, there are always some major picture performance trade-offs you have to accept. On the LG 32LK330, it’s the resolution scaling. The TV has a native resolution of 1366 × 768, which doesn’t match up to any broadcast standard. As a result, everything has to be re-sized to fit the screen. The TV doesn’t do the best job of this, so you end up with a lot of mildly blurry images. You won’t notice it if you’re watching everyday cable TV and sitting reasonably far away, but any fine detail such as small text will be difficult to read.
...
לא ראיתי את זה בעצמי אבל אני מאמין שהכוונה למיני תופעות aliasing שקורות בפרטים יותר עדינים כמו טקסט בזמן שצריך להציג תוכן 720p ברזולוציה שהיא קצת יותר גבוהה מזה כמו במסך הזה. במקרה הזה צריך "למתוח" את התמונה כדי שתכסה את כל שטח הפיקסלים, מה שעלול לייצר את הארטיפקטים האלה. מכיוון שזהו לא המסך היחיד ברזולוציה 1376X768, ייתכן שבמסכים אחרים שמו יותר דגש על עיבוד וידאו כדי שזה לא יקרה. מעניין לראות את זה בעיניים.

אני מודה שהנטייה הטבעית נשארת עדיין כלפי סמסונג. לאור הנסיון הקודם אני די בטוח שלא יהיו בעיות מיוחדות בהפעלת קבצים בפורמטים הרלבנטים, וגם שהעברית תהיה ללא רבב (כולל סימני פיסוק... ב-C550 הכל פשוט עובד מושלם). מה שעוד קצת מטריד אותי בתאור שלך הוא עניין ההשתקפויות ב-LK330. זה שיקול פחות אקוטי מאשר בסלון, אבל הייתי רוצה להימנע כמה שאפשר מלהזדקק לכבות מנורות לחלוטין, או להתחיל לשחק לחליפין עם זוית המסך. שוב, אני רוצה לראות את זה בעיניים כדי להבין כמה זה קריטי.

שוב תודה אורי ותתחדש! (Y)
אשמח לשמוע גם דעות של בעלי הסמסונג D450 אם יש כאן כאלה (לא מצאתי בחיפוש באתר)

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #4 

ברמה הזאת אין הרבה הבדלים.
הסמסונג היא קנייה טובה.

אני הייתי מעיף מבט גם על פנסוניק, למרות שאני לא חושב להן DTT.
אני מדבר על הדגמים C3M ו U30.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

פנסוניק בהחלט היה על הכוונת... רקלא מצאתי דגמים רלבנטיים.

ל-C3M אין DTT כמו שאתה אומר וזו דרישת סף. כך גם ל-U30, ובנוסף בגלל שהיא FHD גם משלמים עליה יותר.

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #6 

gimm כתב:פנסוניק בהחלט היה על הכוונת... רקלא מצאתי דגמים רלבנטיים.

ל-C3M אין DTT כמו שאתה אומר וזו דרישת סף. כך גם ל-U30, ובנוסף בגלל שהיא FHD גם משלמים עליה יותר.
...

סמסונג. תתחדש.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”