מערכת בית חכם (בקרים ) שראיתי ב HT SHOW 2011

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 708
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים
אני לא זוכר מתי הייתה התערוכה אבל ראיתי שם דוכן של חברה שהציגו מערכת כזו עם שליטה מאייפון ואייפד.
אז אמרתי זה רחוק ממני - אבל נחשו מה היום הגיע .:-)

אני זוכר שהנציג אמר לי שאפשר פשוט להתחיל ממשהו בסיסי (כמו דוד חשמל ) ואז לגדול בהתאם לצרכים.
אז הייתי שמח אם מישהו יודע איזה מערכות הציגו שם (שאוכל להיזכר בשם) ויש לי כמה שאלות.
הבית הוא בית קיים (אבל עם הרבה פוטנציאל - יש רשת חוטית בכל הבית וכולי , מערכת מצלמות ואזעקה )

1. ראיתי בקרים שמתחברים רק לחשמל - האם ניתן לשלוט בהם מרחוק ?
2. האם זה על רשת החשמל או אלחוטי בצורה מסויימת אינפרה WIFI ?
למשל המוצר הזה http://www.smartly.co.il/Default.asp?sT ... PageId=125

3. בזמנו היה לי ניסיון לא טוב עם אינטרקום על החשמל בגלל השלוש פאזות - האם גם כאן כל הרכיבים צריכים להיות על אותה פאזה ?
4. שלב ראשון יהיה לחבר את זה לדוד חשמל ולשלוט מאייפון (זמנים , הדלקה חד פעמית עם טיימר וכולי)
מה הרכיבים שאני צריך ? האם רכזת או היחידה המרכזית ובקר למפסק של הדוד זה מספיק .?
5. ראיתי שיש איזו בעיית הספק לבקרים האלו (אף אחד לא מגיע ל3000W) למישהו יש המלצות ?

תודה

שלומי

shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

טוב קראתי קצת ועניתי לעצמי על רוב השאלות , נשארה פתוחה שאלת השליטה

אני מעוניין במקום מרכזי לשליטה שיאפשר לי צפייה והגדרה גם מFIREFOX וגם מאייפון .

לא הצלחתי למצוא איזה שהיא קופסא שהיא כמו איזה לינוקס קטן שמאפשר את כל זה

מישהו מכיר משהו כזה ?

אה ואם מישהו רוצה להגיד משהו על PLCBUS אני אשמח (טוב לא טוב , רעשים , פאזות וכולי )

שלומי

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #3 

אין סיכוי שענית לעצמך על כל השאלות בלי להעלות עודכמה עשרות חדשות.

plcbus היא טכנולוגיה חביבה, אבל רחוקה מלהיות מושלמת.
אין בעיה עם 3 פאזות, רק צריך מגשר שיושב בלוח החשמל או באחד מחיבורי החשמל התלת פאזיים בבית (כיריים/מזגן)

אחת הבעיות הגדולות שלה זה שאין חיווי על הפעלה מקומית של מתג. אם הדלקתי או כיביתי את האור, לא נשלחת הודעה בBUS, ותוכנת השליטה לא יודעת לשנות את התצוגה בהתאם. כמובן שיש בעיות נוספות: רוחב סרט צר למדי, לא מאפשר העברת הרבה מידע בלי לגרום לעיכוב משמעותי בביצוע הפעולה, כך שאם אתה מעוניין במערכת מרוכזת ששולטת בכל החשמל בבית, זה לא הכי טריוויאלי. בעיקר בבית תלת פאזי.
ייקח משהו כמו 0.5 שניות לפקודה לעבור למגשר התלת פאזי, וממנו עוד 0.5 אל שלושת הפאזות ואז מחכים לACK עוד כמה מילישניות, ובכל הזמן הזה המערכת לא יכולה לקבל פקודות אחרות.

בקיצור יש עוד מה לשפר בטכנולוגיה.
לצורך העניין אם היו משפרים את החיוויים שיהיו יותר הגיוניים, מוסיפים אפשרות הודעה במקרה של הפעלה מקומית ומקצרים את הזמן בין שליחת פקודה לביצוע, זאת היתה מערכת מאוד משתלמת...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

shlomico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

תודה על המידע shayze - אני מכיר את המגבלות של הטכנולוגיה אבל ממה שקראתי שימוש בטכנולוגיה אחרת כמו Zigbee יכול להיות מאד יקר מבחינת בקרים.

אז אני רוצה לנסח מחדש את הדרישות.- אשמח אם מישהו יוכל להמליץ על טכנולוגיה טובה אמינה וזולה :-)

1. בית קיים אפשרות מאד מוגבלת לתשתית חדשה
2. צרכים מינימלים כמו ON/OFF ללא דימרים או אודיו / וידאו וכולי
3. פתרון אלחוטי כלשהו (יש דבר כזה על WIFI ?? )
4. שליטה ובקרה ממקום אחד רצוי קופסה יעודית ללא WINDOWS עליה - למשל איזה LINUX EMBEDED שאפשר לשים אותה איפה שרוצים והיא מחוברת לרשת הביתית.
5. שליטה ובקרה בעזרת דפדפן ואייפון / אייפד

תודה

שלומי

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”