עזרה בקשר לאיזה מדריך
יש לי שתי ראוטרים בבית והרשת הביתית שלי מפוצלת כך שחלק מהמחשבים מקבלים IP של 192.168.2.100-105 וחלק אחר מקבל 192.168.1.100-105
וזאת בעיה כי המחשבים שבמחוברים לראוטר שמספק את האינטרנט לא יכולים להתחבר למחשבים עם ה IP
192.168.2.1
אז במקרה ראיתי את המדריך הזה:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/EoIP
לפי מה שהבנתי זה פותר את הבעיה וגם יש תמונה מפורשת שממכישה זאת:
[img2=550x295]http://wiki.mikrotik.com/images/4/45/Eoip-example.png[/img2]
הבעיה היא שיש משהו מהותי שאני לא מבין במדריך והוא איזה ראוטר מתחבר לאינטרנט?
2)דרך איזה יציאות וכניסות של חיבורים לחבר את הראוטרים? (כי כרגע הראטר הלא ראשי מחובר לראטר שמקבל את האינטרנט דרך הכניסת אינטרנט שלו)
3)איזה ראוטר במקרה שלי יקרא "Remote router" לפי הגדרת המדריך?
הראוטר עם האינטרט הוא 192.168.1.1
הראטר הלא ראשי בלי האינטרנט(זה שמקבל מהראשי) הוא 192.168.2.1
4)הקטע עם הפקודות זה מחייב? פשוט אני יכול כרגע להכניס פקודות רק לראוטר עם הקשוחה DD-WRT .
בראוטר השני אני לא יכול כי הוא של EDIMAX בלי הקשוחה הזאת ולא שמתי אותה
5) לא הבנתי ממש את הקטע עם ה MAC במדריך.. אפשר קצת הסבר?
תודה לעוזרים!
[/img]
וזאת בעיה כי המחשבים שבמחוברים לראוטר שמספק את האינטרנט לא יכולים להתחבר למחשבים עם ה IP
192.168.2.1
אז במקרה ראיתי את המדריך הזה:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/EoIP
לפי מה שהבנתי זה פותר את הבעיה וגם יש תמונה מפורשת שממכישה זאת:
[img2=550x295]http://wiki.mikrotik.com/images/4/45/Eoip-example.png[/img2]
הבעיה היא שיש משהו מהותי שאני לא מבין במדריך והוא איזה ראוטר מתחבר לאינטרנט?
2)דרך איזה יציאות וכניסות של חיבורים לחבר את הראוטרים? (כי כרגע הראטר הלא ראשי מחובר לראטר שמקבל את האינטרנט דרך הכניסת אינטרנט שלו)
3)איזה ראוטר במקרה שלי יקרא "Remote router" לפי הגדרת המדריך?
הראוטר עם האינטרט הוא 192.168.1.1
הראטר הלא ראשי בלי האינטרנט(זה שמקבל מהראשי) הוא 192.168.2.1
4)הקטע עם הפקודות זה מחייב? פשוט אני יכול כרגע להכניס פקודות רק לראוטר עם הקשוחה DD-WRT .
בראוטר השני אני לא יכול כי הוא של EDIMAX בלי הקשוחה הזאת ולא שמתי אותה
5) לא הבנתי ממש את הקטע עם ה MAC במדריך.. אפשר קצת הסבר?
תודה לעוזרים!
[/img]
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
המדריך הזה הוא בשביל לחבר שני ראוטרים דרך האיטרנט, כמו מעיין VPN (הענן באיור מסמל את האינטרנט). זה לא מה שאתה מחפש.
יש סיבה מיוחדת שיש לך שתי רשתות שונות בבית?
אם תחבר ביניהן זה יאבד את האפקט של שתי רשתות מופרדות.
במקרה הזה יש כמה אפשרויות :
1. קניית ראוטר מקצועי יותר שיתמוך במספר רשתות LAN. כך תהנה מכל העולמות.
2. ביטול קונפיגורציית שתי הרשתות ולהפוך אותן לרשת אחת
הבעיה היא שבשביל לחבר בין רשתות שונות צריך ראוטר, הבעיה היא שהראוטרים הביתיים שלך לא יודעים לעשות את זה כי הם תומכים ברשת LAN אחת בלבד.
יש סיבה מיוחדת שיש לך שתי רשתות שונות בבית?
אם תחבר ביניהן זה יאבד את האפקט של שתי רשתות מופרדות.
במקרה הזה יש כמה אפשרויות :
1. קניית ראוטר מקצועי יותר שיתמוך במספר רשתות LAN. כך תהנה מכל העולמות.
2. ביטול קונפיגורציית שתי הרשתות ולהפוך אותן לרשת אחת
הבעיה היא שבשביל לחבר בין רשתות שונות צריך ראוטר, הבעיה היא שהראוטרים הביתיים שלך לא יודעים לעשות את זה כי הם תומכים ברשת LAN אחת בלבד.
הסיבה היא מבנה הבית.
הראוטר שמקבל את האינטרנט רחוק מהסלון ששם יש צורך לשתי כבלים של אינטרנט.
עכשיו להעביר שתי כבלים מהראוטר זה כאב ראש לכן השתמשנו רק בכבל אחד ופיצלנו אותו על ידי זה שחיברנו את הכבל לראוטר נוסף וככה יוצאים שתי הכבלים. אחד ל XTREEMER והשני לטלוויזיה. בנוסף היה צורך בעוד נקודת קליטה לעוד כמה לפטופים.
יש לך פתרון יותר טוב לעשות את זה מבלי ליצור פיצול ברשת הביתית?
הראוטר שמקבל את האינטרנט רחוק מהסלון ששם יש צורך לשתי כבלים של אינטרנט.
עכשיו להעביר שתי כבלים מהראוטר זה כאב ראש לכן השתמשנו רק בכבל אחד ופיצלנו אותו על ידי זה שחיברנו את הכבל לראוטר נוסף וככה יוצאים שתי הכבלים. אחד ל XTREEMER והשני לטלוויזיה. בנוסף היה צורך בעוד נקודת קליטה לעוד כמה לפטופים.
יש לך פתרון יותר טוב לעשות את זה מבלי ליצור פיצול ברשת הביתית?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
תגדיר את הראוטר בסלון כ switch (תבטל לו את ה DHCP ותן לו כתובת IP סטטית בראוטר הראשי, כפי שהוסבר פה לאחרונה בכמה שרשורים). במקרה כזה אתה גם צריך לחבר את הראוטרים דרך חיבורי ה-LAN של שניהם.
כך הוא בעצם יתפקד כ"מפצל" עבור המכשירים בסלון, וכתובות ה IP יוקצו ע"י הראוטר הראשי.
כך הוא בעצם יתפקד כ"מפצל" עבור המכשירים בסלון, וכתובות ה IP יוקצו ע"י הראוטר הראשי.
נערך לאחרונה על ידי uriler ב 10/12/2011 22:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
אני עדיין לא מבין למה יש שתי רשתות.
איך הראוטרים מחוברים ביניהם? באיזה ממשקים?
הדרך הנכונה לחבר הכל היא כבל בין ממשקי הLAN של הראוטרים (לא WAN אלא LAN, אחד מ4 החיבורים ולא היחיד שיוצא לאינטרנט) כך אתה משתמש בראוטר כסוויץ' ובעצם רק מפצל את היציאות ללא יצירת רשת נוספת.
ונטרול הDHCP בראוטר בסלון. ככה כולם שייכים לאותה רשת ומקבלים IP מאותו טווח וכולם מחוברים לאינטרנט.
הדרך הנכונה לחבר הכל היא כבל בין ממשקי הLAN של הראוטרים (לא WAN אלא LAN, אחד מ4 החיבורים ולא היחיד שיוצא לאינטרנט) כך אתה משתמש בראוטר כסוויץ' ובעצם רק מפצל את היציאות ללא יצירת רשת נוספת.
ונטרול הDHCP בראוטר בסלון. ככה כולם שייכים לאותה רשת ומקבלים IP מאותו טווח וכולם מחוברים לאינטרנט.
אז אני רוצה להבין,
מה שאני צריך לעשות זה להעביר כבל מיציאת ה LAN של הראוטר הראשי לכניסת ה WAN של הראוטר שבסלון , לבטל את ה DHCP בראוטר בסלון ולהגדיר לראוטר הסלון IP סטטי לפי כתובת ה MAC שלו?
זה בטוח יעבוד?
כלומר אם אני אנסה לחבר מחשב לראוטר בסלון דרך כבל אז הוא באמת יקבל IP פנימי של הראוטר הראשי? (פשוט אני לא רואה איך זה עובד)
ואיך אני אדע אם הראוטר הסלון מגביר את ה WI-Fi ? הרי אם ביטלתי לו את ה DHCP אז אי אפשר בכלל להיכנס אליו..
אני לא יכול לגעת בו ברגע שביטלתי לו את זה אלה אם כן אני אלחץ על כפתור האיפוס שלו
הראוטר הלא רשי מקבל IP בצורה רגילה כמו שראוטר מקבל IP ממודם.
ככה זה עובד. בצורה דפוקה. רשת בתוך רשת כמו פנטגון
מה שאני צריך לעשות זה להעביר כבל מיציאת ה LAN של הראוטר הראשי לכניסת ה WAN של הראוטר שבסלון , לבטל את ה DHCP בראוטר בסלון ולהגדיר לראוטר הסלון IP סטטי לפי כתובת ה MAC שלו?
זה בטוח יעבוד?
כלומר אם אני אנסה לחבר מחשב לראוטר בסלון דרך כבל אז הוא באמת יקבל IP פנימי של הראוטר הראשי? (פשוט אני לא רואה איך זה עובד)
ואיך אני אדע אם הראוטר הסלון מגביר את ה WI-Fi ? הרי אם ביטלתי לו את ה DHCP אז אי אפשר בכלל להיכנס אליו..
אני לא יכול לגעת בו ברגע שביטלתי לו את זה אלה אם כן אני אלחץ על כפתור האיפוס שלו
העברתי כבל מיציאת ה LAN של הראוטר הראשי לכניסת ה WAN של הראוטר הלא ראשי.harari כתב:אני עדיין לא מבין למה יש שתי רשתות.
ונטרול הDHCP בראוטר בסלון. ככה כולם שייכים לאותה רשת ומקבלים IP מאותו טווח וכולם מחוברים לאינטרנט....
הראוטר הלא רשי מקבל IP בצורה רגילה כמו שראוטר מקבל IP ממודם.
ככה זה עובד. בצורה דפוקה. רשת בתוך רשת כמו פנטגון
אוקי הצלחתי לעשות את זה בלי מדריך!
וגם בלי לבטל את ה DHCP !!
אני בכלל לא מבין למה אמרתם לי לבטל..
עדיף ככה כדי שיהיה אפשר להגדיר את הראוטר בסלון מהאוויר
תודה ל uriler שאמר לי את הסוד הגדול(לחבר בחיבור LAN )
uriler עשיתי את זה בלי לבטל DHCP .
אם לא פרסמו פה איך לעשות בלי לבטל אז אני מוכן להגיד
וגם בלי לבטל את ה DHCP !!
אני בכלל לא מבין למה אמרתם לי לבטל..
עדיף ככה כדי שיהיה אפשר להגדיר את הראוטר בסלון מהאוויר
תודה ל uriler שאמר לי את הסוד הגדול(לחבר בחיבור LAN )
uriler עשיתי את זה בלי לבטל DHCP .
אם לא פרסמו פה איך לעשות בלי לבטל אז אני מוכן להגיד
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
אתה יכול בלי לבטל, אבל יש אנשים ששני DHCP ברשת יוצר אצלם בעיות.
ואתה ממש לא חייב שיהיה DHCP בראוטר בסלון בשביל להתחבר אליו, הDHCP של הראוטר השני יכול לתת כתובות גם למי שמתחבר לראוטר בסלון.
ולפי ההודעה הקודמת שלך נראה לי שלא הבנת אותי, התכוונתי שתחבר LAN לLAN (בסוף עשית את זה בכל מקרה)
בכל אופן -
ואתה ממש לא חייב שיהיה DHCP בראוטר בסלון בשביל להתחבר אליו, הDHCP של הראוטר השני יכול לתת כתובות גם למי שמתחבר לראוטר בסלון.
ולפי ההודעה הקודמת שלך נראה לי שלא הבנת אותי, התכוונתי שתחבר LAN לLAN (בסוף עשית את זה בכל מקרה)
בכל אופן -
כן.harari כתב:אתה מתכוון להגדרת IP ידנית? למה להסתבך. ביטול הDHCP פותר את כל הבעיות. מה תעשה עם סמארטפון שלא יכול להגדיר IP ידנית?...
יתחבר לראוטר הראשון
אני לא צריך לאבד בשביל זה שליטה.
אין כרגע סמרטפונים או איפונים בבית וכתובת ה IP של המחשבים ממילא חיבות להיות סטטיות בשביל משהו
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
לאבד שליטה?! איזו שליטה אתה מאבד בדיוק?
יותר מDHCP אחד ברשת זה מיותר. בכל מקרה כשמחשב מבקש כתובת הוא שולח הודעה לכל הרשת, שניהם מקבלים, שניהם שולחים כתובת והמחשב מתייחס לכתובת שהגיעה ראשונה, שהיא לאו דווקא ממי שציפית. כך שזה לא באמת מועיל.
איזה ערך מוסף יש לרכיב שיוצר בעיות?
יותר מDHCP אחד ברשת זה מיותר. בכל מקרה כשמחשב מבקש כתובת הוא שולח הודעה לכל הרשת, שניהם מקבלים, שניהם שולחים כתובת והמחשב מתייחס לכתובת שהגיעה ראשונה, שהיא לאו דווקא ממי שציפית. כך שזה לא באמת מועיל.
איזה ערך מוסף יש לרכיב שיוצר בעיות?
אני מפחד שכפתור הריסט לא יעבוד.. טוב אני אצור גיבוי להגדרות עכשיו ואני אנסה אחר כך.
צריך רק לבטל כן?
לא צריך לגעת בהגדרות ה WI-FI נכון?
כי לפי מה שאני מבין הוא ילך ישר ל IP של הראוטר הראשי בלי להגדיר ידנית כשה DHCP מבוטל
צריך רק לבטל כן?
לא צריך לגעת בהגדרות ה WI-FI נכון?
כי לפי מה שאני מבין הוא ילך ישר ל IP של הראוטר הראשי בלי להגדיר ידנית כשה DHCP מבוטל
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
הDHCP רק נותן לך כתובת, ברגע שיש לך כבר כתובת אתה לא צריך אותו יותר. רק בפעם הבאה שתתנתק מהרשת.
אחרי שתבטל את הDHCP בסלון, ותנתק את המחשב או תאתחל אותו - רק אז הוא יבקש כתובת מהראוטר השני. בכל אופן, בעיית גישה לממשק לא צריכה להיות כל עוד יש לך רק רשת אחת ולא שתיים כמו במצב הקודם.
תנסה בעצמך, אם אתה עדיין חושש תבצע גיבויי, לא יכול להזיק.
אחרי שתבטל את הDHCP בסלון, ותנתק את המחשב או תאתחל אותו - רק אז הוא יבקש כתובת מהראוטר השני. בכל אופן, בעיית גישה לממשק לא צריכה להיות כל עוד יש לך רק רשת אחת ולא שתיים כמו במצב הקודם.
תנסה בעצמך, אם אתה עדיין חושש תבצע גיבויי, לא יכול להזיק.
אוקי תודה ביטלתי את ה DHCP וזה בסדרharari כתב:הDHCP רק נותן לך כתובת, ברגע שיש לך כבר כתובת אתה לא צריך אותו יותר. רק בפעם הבאה שתתנתק מהרשת.
תנסה בעצמך, אם אתה עדיין חושש תבצע גיבויי, לא יכול להזיק....