אופטי שמוציא רק סטריאו ומעבר בין מסכים - כמה שאלות...
שבוע טוב,
עברתי לאחרונה ל-HTPC חדש בעל מערכת הפעלה win7 64bit.
המחשב מחובר ל2 מסכים בחיבורי DVI ולרסיבר פיוניר VSX-421 בHDMI. הרסיבר מחובר לטלוויזיה ולסט רמקולים 5.1 של JBL.
עכשיו לבעיות:
1. אחרי שבערב ראיתי סרט וכיביתי את הטלוויזיה, בבוקר כדי להשתמש במחשב, עלי להדליק את הטלוויזיה ולשנות בהגדרות של מערכת ההפעלה את הגדרות התצוגה כדי שהמסך שב-DVI יציג את שולחן העבודה. - יש דרך נוחה יותר למעבר בין תצוגות? (פעם כשהייתי משתמש בלפטופ עם הטלוויזיה היה קיצור מקשים שמחליף בין המסך המובנה לבין יציאת ה-VGA שלו - אני מחפש תוכנה שתתן לי אופציה כזו למעבר קל בין המסכים).
2. כשאני צופה דרך הטלוויזיה, הרסיבר מקבל את הסאונד אוטומטית דרך ה-HDMI ומשמיע אותו ברמקולים, אבל כשעברתי למסך המחשב בחיבור ה-DVI, לא היה סאונד. כדי לפתור את הבעיה התחברתי מהיציאה האופטית שבמחשב לכניסה האופטית ברסיבר וכך אני יכול ליהנות מסאונד גם כשאני עובד על המסך הקטן. - הבעיה היא, שהמחשב מוציא מהיציאה האופטית אך ורק סטריאו ולא 5.1. איך פותרים את הבעיה?
תודה,
אבירן.
עברתי לאחרונה ל-HTPC חדש בעל מערכת הפעלה win7 64bit.
המחשב מחובר ל2 מסכים בחיבורי DVI ולרסיבר פיוניר VSX-421 בHDMI. הרסיבר מחובר לטלוויזיה ולסט רמקולים 5.1 של JBL.
עכשיו לבעיות:
1. אחרי שבערב ראיתי סרט וכיביתי את הטלוויזיה, בבוקר כדי להשתמש במחשב, עלי להדליק את הטלוויזיה ולשנות בהגדרות של מערכת ההפעלה את הגדרות התצוגה כדי שהמסך שב-DVI יציג את שולחן העבודה. - יש דרך נוחה יותר למעבר בין תצוגות? (פעם כשהייתי משתמש בלפטופ עם הטלוויזיה היה קיצור מקשים שמחליף בין המסך המובנה לבין יציאת ה-VGA שלו - אני מחפש תוכנה שתתן לי אופציה כזו למעבר קל בין המסכים).
2. כשאני צופה דרך הטלוויזיה, הרסיבר מקבל את הסאונד אוטומטית דרך ה-HDMI ומשמיע אותו ברמקולים, אבל כשעברתי למסך המחשב בחיבור ה-DVI, לא היה סאונד. כדי לפתור את הבעיה התחברתי מהיציאה האופטית שבמחשב לכניסה האופטית ברסיבר וכך אני יכול ליהנות מסאונד גם כשאני עובד על המסך הקטן. - הבעיה היא, שהמחשב מוציא מהיציאה האופטית אך ורק סטריאו ולא 5.1. איך פותרים את הבעיה?
תודה,
אבירן.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
לגבי אחד איזה כרטיס מסך זה ?
לגבי 2 קנפגת PASSTHROUGH של AC3/DTS ?
לגבי 2 קנפגת PASSTHROUGH של AC3/DTS ?
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
במרבית כרטיסי המסך יש לך אפשרות ל-extended desktop ואז אתה יכול להגדיר את מסך המחשב כתצוגה ראשית ואת הטלוויזיה כתצוגה משנית, ולהגדיר בהגדרות Display של XBMC לשדר ב-Full Screen #2 (שזה התצוגה המשנית). כך אתה יכול לעבוד בו זמנית על שני המסכים, ה-XBMC תמיד יופיע על הטלוויזיה וכל שאר התוכנות שלך יופיעו על מסך המחשב, בלי שתצטרך להחליף כל הזמן.
לא ממש הבנתי את התגובה שלך, אבל ממה שהבנתי אתה מתכוון להציג במקביל כל הזמן שני מסכים, נכון?
אם כן, אז זו בעיה כי הטלוויזיה עובדת ב1920*1080 ומסך המחשב על 1600*1200 (וברוב הזמן בכלל 1280*1024).
אין אפשרות להציג ב2 מסכים במקביל ברזולוציות שונות ולכן אני מחפש דרך לעבור בין התצוגות בקלות יחסית.
לגבי 2, איך אני אמור להגדיר את זה?
תודה לשניכם
אבירן.
אם כן, אז זו בעיה כי הטלוויזיה עובדת ב1920*1080 ומסך המחשב על 1600*1200 (וברוב הזמן בכלל 1280*1024).
אין אפשרות להציג ב2 מסכים במקביל ברזולוציות שונות ולכן אני מחפש דרך לעבור בין התצוגות בקלות יחסית.
הכרטיס מסך הוא HD6850agent__smith כתב:לגבי אחד איזה כרטיס מסך זה ?
לגבי 2 קנפגת PASSTHROUGH של AC3/DTS ?...
לגבי 2, איך אני אמור להגדיר את זה?
תודה לשניכם
אבירן.
כדי להגדיר סראונד דרך האופטי.
קודם כל אצא מנק' הנחה שמותן לך SHARK 007 כחבילת מקודדים.
אם לא אז תצטרך להתקין (יש הרבה מדריכים בפורום על איך לעשות זאת).
בכניסה להגדרות של SHARK 007 צריך ללכת לטאב של -AUDIO ולסמן use pass through מצד ימין.
בטאב של CONFIG הולכים להגדרות של ffdshow audio (נמצא מצד שמאל) ושם נכנסים לחלון output ואז מצד ימין למעלה לסמן את כל האפשרויות כ- passthrough.
אפשר גם לעשות זאת עם ac3 filter (זה שימושי יותר למי שאין ריסבר חדש יחסית).
קודם כל אצא מנק' הנחה שמותן לך SHARK 007 כחבילת מקודדים.
אם לא אז תצטרך להתקין (יש הרבה מדריכים בפורום על איך לעשות זאת).
בכניסה להגדרות של SHARK 007 צריך ללכת לטאב של -AUDIO ולסמן use pass through מצד ימין.
בטאב של CONFIG הולכים להגדרות של ffdshow audio (נמצא מצד שמאל) ושם נכנסים לחלון output ואז מצד ימין למעלה לסמן את כל האפשרויות כ- passthrough.
אפשר גם לעשות זאת עם ac3 filter (זה שימושי יותר למי שאין ריסבר חדש יחסית).
אני לא משתמש בXBMC (מה זה?) ולא מותקנת אצלי אף חבילת מקודדים (MPC-HC). בכל אופן, אני רגיל ממחשבים קודמים להשתמש ב-CCCP, זה מהווה בעיה כלשהי?
בכל אופן, בעזרת מה שהסברתם פה היציאה האופטית תוציא סראונד גם כשאני שומע מהווינאמפ /משחקי מחשב וכו'? או רק בסרטים?
בכל אופן, בעזרת מה שהסברתם פה היציאה האופטית תוציא סראונד גם כשאני שומע מהווינאמפ /משחקי מחשב וכו'? או רק בסרטים?
- agent__smith
- חבר מכור קשה

היציאה האופטית תוגדר להכל.
היא נחשבת "כרטיס קול" ואם תרצה לשחק עם רמקולים אנאלוגים תצטרך לשנות כל פעם את בחירת הOUTPUT של הקול .
לגבי הרזולוציות השונות ניסית לבדוק עם ULTRAMON ?
היא נחשבת "כרטיס קול" ואם תרצה לשחק עם רמקולים אנאלוגים תצטרך לשנות כל פעם את בחירת הOUTPUT של הקול .
לגבי הרזולוציות השונות ניסית לבדוק עם ULTRAMON ?
אז להתקין את הSHARK 007 הזה (CCCP לא טוב?) ולהגדיר שם והאופטית תוציא סראונד להכל?
אם כשאני עובר בין המסך הרגיל לטלוויזיה אני צריך שהכרטיס יוציא סאונד מהHDMI במקום מהאופטי, זה יוכל לעבוד? או שגם שם אצטרך לשנות את בחירת הOUTPUT?
ULTRAMON אמרת? כבר מנסה..
תודה!
אם כשאני עובר בין המסך הרגיל לטלוויזיה אני צריך שהכרטיס יוציא סאונד מהHDMI במקום מהאופטי, זה יוכל לעבוד? או שגם שם אצטרך לשנות את בחירת הOUTPUT?
ULTRAMON אמרת? כבר מנסה..
תודה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ל-MPC HC יש מקודדים פנימיים. אין צורך בהתקנת חבילת מקודדים כלשהי.
התקן והגדר את ה-MPC HC על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD". בסעיף 13 מוסבר איך מגדירים את הוצאת הסראונד אל הרסיבר.
התקן והגדר את ה-MPC HC על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD". בסעיף 13 מוסבר איך מגדירים את הוצאת הסראונד אל הרסיבר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא. בשביל הוצאת סאונד סטריאופוני יש את המקודדים המובנים של מערכת ההפעלה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

הממ התקנת גרסא אחרונה לX64 ? כמו כן יש ל7 ולא לויסטה ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

משחקים עם סראונד - שאלה טובה. מעולם לא התנסיתי בזה.
מה הם מוציאים בד"כ לכיוון ה-SPDIF - פורמט DD או DTS? האם הם משתמשים במקודדים חיצוניים של מערכת ההפעלה, או שיש להם מקודד פנימי מלשהם?
אם הם משתמשים במקודד חיצוני, אז ייתכן שתצטרך לעבוד עם FFDShow Audio, כאשר בלשונית ה-Output אתה מפעיל את ה-AC3 Encode. תצטרך לכבות את זה בשביל צפייה בסרטים.
מה הם מוציאים בד"כ לכיוון ה-SPDIF - פורמט DD או DTS? האם הם משתמשים במקודדים חיצוניים של מערכת ההפעלה, או שיש להם מקודד פנימי מלשהם?
אם הם משתמשים במקודד חיצוני, אז ייתכן שתצטרך לעבוד עם FFDShow Audio, כאשר בלשונית ה-Output אתה מפעיל את ה-AC3 Encode. תצטרך לכבות את זה בשביל צפייה בסרטים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

האם בהגדרות של יציאת הקול הדיגיטלית שלך (Playback Devices ואז Properties של ה-Digital Output) סימנת את הריבועים של DTS ו-DD, כפי ש-agent__smith כתב באחת התגובות הראשונות?