כנראה שהיה לי מזל של מתחילים, אבל תקופה קצרה אחרי שרכשתי את האסקסו הצלחתי לכייל את המטחנה כמו שצריך, והקפה יצא טוב עד טוב מאד .
מתישהו בחודש האחרון, משהו הפסיק לעבוד.
זה התחיל מקפה טוב שחבר הביא, שהצריך קצת משחקים עם המטחנה, וכשזה נגמר וחזרתי לקפה הרגיל שלי, הוא פשוט יוצא זוועה כל פעם מחדש. כבר שרפתי איזה קילו קפה בנסיון לכייל את המטחנה, לשחק שוב עם הכמויות בסלסלה, בקיצור אני מרגיש שחזרתי לנקודת ההתחלה, ואפילו פחות .
הקפה יוצא חמוץ, ברמה של חומצה. פשוט לא ראוי לשתיה. הבלונד מגיע מהר מאד.
לא מצליח לכייל את הטחינה / כמויות / דחיסה. או שהמכונה "נחנקת" ומטפטפת קפה, או שהקפה זורם תוך 10 שניות .
בעבר, הייתי ממלא את הסלסלה עד הסוף ועוד גבעה קטנה, ואת כל זה דוחס. היום - זה חונק את המכונה.
לאור הנסיונות הכושלים לאחרונה ניסיתי טכניקה חדשה, למלא את הסלסלה וליישר אותה עם סכין, ואז לדחוס. התוצאה - הקפה זורם מהר מידי. האם לשמור על הטכניקה הזו , של ליישר עם סכין ופשוט לדחוס עדין יותר ?
לא ברור לי מה השתבש, כל טיפ יתקבל בברכה...
חמוץץץץ
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
תמשיך מהנקודה האחרונה (ישור עם סכין ודחיסה) אם הקפה זולג מהר מידי, תוריד בהדרגה עוד קצת את רמת הטחינה ותדבוק בקו הזה בלי לשנות דבר.
אתה חייב להישען על בסיס כלשהו וממנו להמשיך לכייל, כשתגיע ממש קרוב תוכל לשחק עם עוצמת הדחיסה וכמות הקפה כדי להשפיע על הטיפה החסרה בכיול.
קח בחשבון שיש עוד פרמטר שמשפיע מאוד על בעיות זליגה ובלונד והוא טריות הקפה, קפה לא טרי יזלוג מהר, הטעם יהיה דלוח והבלונד יגיע מהר.
המון סבלנות, בסוף זה משתלם ורק לומדים מכל זה...
אתה חייב להישען על בסיס כלשהו וממנו להמשיך לכייל, כשתגיע ממש קרוב תוכל לשחק עם עוצמת הדחיסה וכמות הקפה כדי להשפיע על הטיפה החסרה בכיול.
קח בחשבון שיש עוד פרמטר שמשפיע מאוד על בעיות זליגה ובלונד והוא טריות הקפה, קפה לא טרי יזלוג מהר, הטעם יהיה דלוח והבלונד יגיע מהר.
המון סבלנות, בסוף זה משתלם ורק לומדים מכל זה...