שאלה לגבי מרחק צפיה כדי לארגן תקציב מתאים.
אהלן,
המרחק קיר לקיר בסלון הוא 3.40 מטר. איך בדיוק מחשבים מזה מרחק צפיה?
נניח טלוויזיה זה 20-30 ס"מ והגב של הספה זה משהו כמו עוד 40 ס"מ.
אז מרחק הצפיה הוא 2.70-2.80 כזה?
כמעט כל התוכן יהיה באזור ה-1080 - המסך לא ישמש בשביל יס/הוט אלא רק בשביל סרטים וסדרות מ-HTPC.
אם להאמין לאתרים השונים נראה שסדר גודל של 46 אינץ אמור להתאים - דעתכם?
תודה!
המרחק קיר לקיר בסלון הוא 3.40 מטר. איך בדיוק מחשבים מזה מרחק צפיה?
נניח טלוויזיה זה 20-30 ס"מ והגב של הספה זה משהו כמו עוד 40 ס"מ.
אז מרחק הצפיה הוא 2.70-2.80 כזה?
כמעט כל התוכן יהיה באזור ה-1080 - המסך לא ישמש בשביל יס/הוט אלא רק בשביל סרטים וסדרות מ-HTPC.
אם להאמין לאתרים השונים נראה שסדר גודל של 46 אינץ אמור להתאים - דעתכם?
תודה!
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
guyezra כתב:אני הייתי הולך על 50 אינטש...
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
לפחות 50.. כמובן שתהנה גם מ 46 אבל מנסיון אישי עם 50 על מרחק של 3.5 - אפשר להגדיל בכיף... (או להקטין את המרחק...)
תודה על התגובות.
55 כבר יהיה יותר מדי לטעמי - בפועל אני עומד לשבת פחות מ-3 מטר מהטלוויזיה - זה סלון די קטן וחצי מהקיר יהיה טלוויזיה, מעבר למחיר שכבר יהיה כנראה יותר ממה שמתאים לי להוציא.
50 נראה כמו אופציה סבירה הבעיה שאני מוצא רק פלאזמות - לא מייצרים LCD בגדלים האלה? משיטוט בסיסי בזאפ נראה ש-LCD זה או 47 או 52 - ו-52 כבר מותח את התקציב.
בגדול חשבתי להקצות לענין עד אזור ה-7000 ש"ח - ב-47 אני יכול לקנות משהו איכותי מספיק, אבל 52 בכזה מחיר כנראה תהיה על הפנים... לא?
55 כבר יהיה יותר מדי לטעמי - בפועל אני עומד לשבת פחות מ-3 מטר מהטלוויזיה - זה סלון די קטן וחצי מהקיר יהיה טלוויזיה, מעבר למחיר שכבר יהיה כנראה יותר ממה שמתאים לי להוציא.
50 נראה כמו אופציה סבירה הבעיה שאני מוצא רק פלאזמות - לא מייצרים LCD בגדלים האלה? משיטוט בסיסי בזאפ נראה ש-LCD זה או 47 או 52 - ו-52 כבר מותח את התקציב.
בגדול חשבתי להקצות לענין עד אזור ה-7000 ש"ח - ב-47 אני יכול לקנות משהו איכותי מספיק, אבל 52 בכזה מחיר כנראה תהיה על הפנים... לא?
*קצת סוטים מהנושא אבל זה מאד רלוונטי בשבילי אז יאללה
כדאי פלזמה? אצלי בראש זה יושב בתור טכנולוגיה 'נחותה' לעומת LCD ועוד יותר אם 100% מהתכנים באים ממחשב -
גם ממה שאני יודע אורך חיים של זה בעייתי יותר, והסכנה של צריבת תמונה גדולה יותר.
מצד שני הפעם אחרונה שבדקתי את התחום הייתה לפני 6-7 שנים אז אולי דברים השתנו.
מה החסרונות העיקריים של הפלזמה היום (הרי זה כן נחות באופן כזה או אחר - זה עולה פחות)?
ויתרונות יש (שחור עמוק, נניח..?)?
כדאי פלזמה? אצלי בראש זה יושב בתור טכנולוגיה 'נחותה' לעומת LCD ועוד יותר אם 100% מהתכנים באים ממחשב -
מה החסרונות העיקריים של הפלזמה היום (הרי זה כן נחות באופן כזה או אחר - זה עולה פחות)?
ויתרונות יש (שחור עמוק, נניח..?)?
לא נחות, ממש לא יודע איך זה השתרש.
פלזמה היא גם טכנולוגיה חדישה יותר לעומת lcd, ההבדל העיקרי נובע מעלויות ייצור שבעיקרן נמוכות יותר מאשר ב lcd.
אין בעיה עם תכנים שבאים ממחשב.
הבעיות הם עם תמונות סטטיות לאורך זמן והבעיה בעיקרון הייתה קיימת בדורות קודמים ופחות נפוצות היום.
החסרונות של פלזמה:
1. נוטה להשתקפיויות - תלוי דגם כמובן. תלוי גם בסביבה בה אתה צופה.
2. צריבות - נדיר עד לא קיים בדורות האחרונים.
פלזמה היא גם טכנולוגיה חדישה יותר לעומת lcd, ההבדל העיקרי נובע מעלויות ייצור שבעיקרן נמוכות יותר מאשר ב lcd.
אין בעיה עם תכנים שבאים ממחשב.
הבעיות הם עם תמונות סטטיות לאורך זמן והבעיה בעיקרון הייתה קיימת בדורות קודמים ופחות נפוצות היום.
החסרונות של פלזמה:
1. נוטה להשתקפיויות - תלוי דגם כמובן. תלוי גם בסביבה בה אתה צופה.
2. צריבות - נדיר עד לא קיים בדורות האחרונים.
- shiranaway
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 129
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
יש ברשותי פלזמה 50 אינץ' בחדר (מרחק צפייה 1.6 מ') כמובן שהכל תלוי גם בדגם המסך.nitzanj כתב:*קצת סוטים מהנושא אבל זה מאד רלוונטי בשבילי אז יאללה
ויתרונות יש (שחור עמוק, נניח..?)?...
ואני נהנת מכל רגע.
לדעתי? מעל 50 אינץ'...
לעניות דעתי, עדיף פלזמה, אבל אני משוחדת... וזה דיון אחר לחלוטין.
אני רק יכולה להוסיף ולומר כי מבחינת הבעיות שציינת כגון צריבת תמונה וחיבור מחשב – הפלזמה שלי עובדת שעות נוספות בצורה פנומנלית, ללא כל בעיות.
- adirbooking
- חבר ותיק

shiranaway -
איזה מסך פלאזמה יש ברשותך ?
כמו כן, אוסיף ואחזק את דבריה של שירן...
היה לי מסך 32' של LG בחדר LCD LD460, מסך מצויין באמת.. אבל היה חסר לי משהו ומשם הקפיצה הייתה למים העמוקים - 50C550 של סמסונג..
המסך מתפקד רק לסרטי HD ובאמת שבכיף יכול להיות יותר אך זה כבר קפיצה רצינית גם בעלויות המסך וגם היסחפות מבחינתי לחדר שמרחק הצפייה בו 2.80
כל דגמי הפלאזמות החדשים ניחנו בטכנולוגיה מצויינת למניעת צריבות [אם כי לא ב-100% אך עדיין טכנולוגיה מצויינת!]
אוכל לתת חוות דעתי בנוגע ל-51D550 כי גם היא נמצאתי ברשותי, ואכן.. הצריבות שם כמעט ולא מופיעות [או שכן אך לא מורגשות?
]
בהצלחה.
היה לי מסך 32' של LG בחדר LCD LD460, מסך מצויין באמת.. אבל היה חסר לי משהו ומשם הקפיצה הייתה למים העמוקים - 50C550 של סמסונג..
המסך מתפקד רק לסרטי HD ובאמת שבכיף יכול להיות יותר אך זה כבר קפיצה רצינית גם בעלויות המסך וגם היסחפות מבחינתי לחדר שמרחק הצפייה בו 2.80
כל דגמי הפלאזמות החדשים ניחנו בטכנולוגיה מצויינת למניעת צריבות [אם כי לא ב-100% אך עדיין טכנולוגיה מצויינת!]
אוכל לתת חוות דעתי בנוגע ל-51D550 כי גם היא נמצאתי ברשותי, ואכן.. הצריבות שם כמעט ולא מופיעות [או שכן אך לא מורגשות?
בהצלחה.
- shiranaway
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 129
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
הפלאזמה שלי היא פנסוניק 50VT20 האגדיתadirbooking כתב:shiranaway -
המסך מתפקד רק לסרטי HD ובאמת שבכיף יכול להיות יותר אך זה כבר קפיצה רצינית גם בעלויות המסך וגם היסחפות מבחינתי לחדר שמרחק הצפייה בו 2.80![]()
אוכל לתת חוות דעתי בנוגע ל-51D550 כי גם היא נמצאתי ברשותי, ואכן.. הצריבות שם כמעט ולא מופיעות [או שכן אך לא מורגשות?]
בהצלחה....
ועד כה כל הבעיות כביכול של הפלזמות - לא צצו בכלל (צריבות, מריחות, השתקפות) אבל הכל יחסי כמובן לחדר ולשימושים.
פשוט תענוג לראות בה הן סרטי בלו ריי והן שידורי SD (מה שאי אפשר להגיד על הלדים וLCD שישנם בבית).
שירי סחתיין, אני רציתי להביא 50 אינץ למרחק צפייה של 3.5 מטר ואישתי אומרת שזה יותר מידי.
הפשרה שהושגה, מקרן במקום מסך. כשהיא רואה זה מסך יחסי קטן, ואני מגדיל את המסך כשאני לבד מולו.
הפשרה שהושגה, מקרן במקום מסך. כשהיא רואה זה מסך יחסי קטן, ואני מגדיל את המסך כשאני לבד מולו.
יותר טוב מזה, פשוט נשתגע
- adirbooking
- חבר ותיק

כשרכשתי את ה-50' אבא שלי נכנס לחדר הסתכל עליי ואמר לי "אתה חולה..." הוא ראה את התמונה ונדהם..ronen61 כתב:שירי סחתיין, אני רציתי להביא 50 אינץ למרחק צפייה של 3.5 מטר ואישתי אומרת שזה יותר מידי.
הפשרה שהושגה, מקרן במקום מסך. כשהיא רואה זה מסך יחסי קטן, ואני מגדיל את המסך כשאני לבד מולו....
כשאחי ואני רכשנו את ה-51' [גם של סמסונג..] מתנה להוריי, הם לא הגיבו "זה ענק" או משהו כזה.. לפני זה ישבה בסלון LG LCD מדגם סקרלט בגודל 42' וכשה-51' הגיעה זה לא היה גדול
ההבדל הוא סה"כ אינצ' אחד.. אז בחדר אני "חולה" ובסלון? כולם בריאים
אהבתי את הפיתרון עם המקרן - מה קורה כששניכם צופים בסרט ?
3/4 גודל ?