חצי שנה אחרי שזכה בפרס הבימוי בפסטיבל קאן והסתובב בכל העולם, הגיע הסרט "Drive" להקרנות בישראל. כתב הקולנוע שלנו הלך לראות ולספר לכם האם הוא שווה את הנסיעה לקולנוע. הנה הביקורת.
הסיפור אמנם מעניין, אבל כאחד שלא ציפה לסרט פעולה הסרט קצת מאכזב.
נראה כי הבמאי לא סמך על העלילה והשחקנים הטובים, הוא השתמש יותר מדי ב״טריק״ שבשנים האחרונות רווח בסרטים שמגדירים עצמים כסרטי איכות - שתיקות ארוכות.
הסרט עדיין מעניין ומומלץ, אבל, שלא יעבדו עליכם...
לאחר הרבה באזז והרבה שמועות לגבי הסרט, התיישבתי אתמול בשתיים עשרה בלילה לראות את הסרט.
ניסיתי להנמיך ציפיות ככל האפשר על מנת לא להתאכזב,בעיקר בגלל תגובות שקיבלתי מחברים על סרט מאכזב ומשעמם.
אחרי כמה דקות של צפייה עוד היו לי רגשות אמביוולנטים, גם לגבי התאמה של השחקן ריאן לתפקיד וגם בגלל צורת הבימוי של הסרט, אולם לאחר כמה דקות, פשוט נשאבתי לתוך הסרט.
הסרט מיוחד ושונה ממרבית הסרטים שראיתי (אני רואה בין שניים לשלושה סרטים ביום טוב), הוא עמוק ורדוד באותה הצורה בדרך מיוחדת מאוד.
השחקנים מצויינים, הצילום לאורך הסצנות והעלילה עצמה מעניינים מאוד.
שוב, סרט שקצת קשה להמליץ עליו כי כנראה שהוא באמת לא סרט פעולה אופייני.
אם להגדיר את הסרט במילה אחת, אז זה רק: overrated
העלילה סבירה, צילום טוב, השחקנים סבירים.
ציפיתי ליותר מזה.
דבר אחד טוב מאוד בסרט זה הסאונדטרק, אבל עדיין לא מתקרב לסאונדארק של סאקר פאנץ'.
הדבר היחיד שאני יכול להסכים בנוגע לסרט: פסקול מצויין
מעבר לזה....קשקוש אחד גדול.
מתחילתו ועד סופו, פשוט כלום, לא קורה כלום.
מסוג הסרטים שבסופו אתה שואל את עצמך: נו? ו..? מה רצה המשורר? ולמה לעזאזל בזבזתי שעתיים ע"מ להבין מה הוא רוצה?
Nunatak כתב:Drive
זוכה פרס הבימוי – פסטיבל קאן 2011. ריאן גוסלינג נהג פעלולים (נטול שם) אשר משמש גם כנהג שודים שכיר בעולם התחתון, לאחר ששוד שבו הוא עוזר לבעלה של שכנתו שבה הוא מאוהב משתבש הוא מוצא את עצמו כנרדף ע"י המאפיה.
עם ריאן גוסלינג, קארי מליגן, רון פרלמן, אלברט ברוקס, כריסטינה הנדריקס.
לא עוד אחד מסרטי הפעולה הרגילים אלא משהו שמזכיר יותר פילם נואר בקצב רגוע יותר שלוקח את הזמן ובנוי על בסיס שנות השמונים עם סגנון קפדני. פסקול נפלא, קאסט מוצלח ועבודת בימוי פנטסטית, אין פלא שווינדינג רפן קטף את פרס הבימוי בקאן ואני גם הייתי מהמר על כמה מועמדויות לאוסקר.
כריסטינה הנדריקס מבוזבזת, מה זאת אומרת שאין עירום?! חוץ מזה פשוט תענוג, צפיתי בו פעמיים ביומיים.
9.5/10
נ.ב. רק אני התבלבלתי בגלל הפוסטר וחשבתי בהתחלה שזה דניאל קרייג או קווין מדקסטר?
Nunatak כתב:Drive
זוכה פרס הבימוי – פסטיבל קאן 2011. ריאן גוסלינג נהג פעלולים (נטול שם) אשר משמש גם כנהג שודים שכיר בעולם התחתון, לאחר ששוד שבו הוא עוזר לבעלה של שכנתו שבה הוא מאוהב משתבש הוא מוצא את עצמו כנרדף ע"י המאפיה.
עם ריאן גוסלינג, קארי מליגן, רון פרלמן, אלברט ברוקס, כריסטינה הנדריקס.
לא עוד אחד מסרטי הפעולה הרגילים אלא משהו שמזכיר יותר פילם נואר בקצב רגוע יותר שלוקח את הזמן ובנוי על בסיס שנות השמונים עם סגנון קפדני. פסקול נפלא, קאסט מוצלח ועבודת בימוי פנטסטית, אין פלא שווינדינג רפן קטף את פרס הבימוי בקאן ואני גם הייתי מהמר על כמה מועמדויות לאוסקר.
כריסטינה הנדריקס מבוזבזת, מה זאת אומרת שאין עירום?! חוץ מזה פשוט תענוג, צפיתי בו פעמיים ביומיים.
9.5/10
נ.ב. רק אני התבלבלתי בגלל הפוסטר וחשבתי בהתחלה שזה דניאל קרייג או קווין מדקסטר?
...
...
חותם כמעט על כל מילה.
לגבי הציון הייתי מסתפק ב 8.5 (9 פלוס אני שומר ליצירות מופת)
כמו שקודמי ציינו פה , הסרט בהחלט קיבל באזז לדעתי מעבר למה שהוא באמת...פה ושם יש רגעים בסרט שמשום מה מזכירים לי את הסגנון של kill bill אבל מעבר לזה , הסרט איפשהו תקוע בין פעולה לסרט דרמה כי עד שהבעל שלה לא חזר מהכלא היה לנו דרמה ומשם התקדם לכיוון פעולה ועדיין לא מיצה את הפוטנציאל שגלום בו...
בכל אופן , 7.5 ניראה לי ציון מספיק לסרט...