שאלה קטנה בקשר להגדרת HDMI על כרטיס של INTEL
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
מדובר ב לוח על H55, מעבד I3,
מתי שהרכבתי והגדרתי הכל, סמתי לב שיש הגדרה מסויימת שלא נשמרת.
בהגדרות של כרטיס מסך יש 2 פרמטרים שאני רוצה לשאול עליהם,
IT CONTENT, שלפי מה שקראתי מפעיל או מכבה את העיבוד של המסך,
שהוא כבוי, כרטיס המסך עושה את העבודה על עיבוד התמונה, לא ממש ראיתי הבדלים,
אבל לדוגמה הממיר של יס לא ניתן לבטל את העיבוד על התמונה, רק דרך פרוצסור חיצוני,
אז מה בכל זאת ההגדרה האופטימלית? ההגדרה הזאת תמיד חוזרת למצב מופעל, נראה לי שאחרי שאני מפעיל את הBOXEE, הגיוני?
ודבר שני, RGB RANGE, יש FULL שזה 0-255 או LIMITED שזה 16-235,
ויש DEFAULT שמקרה שלו מוגדר לפי הגדרות המסך, אז גם פה, מה ההגדרה שאני צרך?
ו דבר אחרון, מבחינת רזולציה זה1280 על 720 @ 50HZ, התדר רענון הנכון הוא 50 או 60? זה זה בארץ השידרים הם 50 אני יודע, אבל מה לגבי תוכן שיש ברשת? אני מוריד סרטי HDRIP 720P וסדרות אנימה שהן לפעמים רק DVDRIP או HDTV RIP. לא חושב שהם 30FPS
PS, המסך הוא LG PJ350 42", מוגדר על מצב CINEMA כי אני משתמש בו רק לסרטים (ובכלל פלסמה זה סיוט לעבוד איתה כמסך מחשב), ה BLACK LEVEL הוא על LOW שזה כוביכול LIMITED ולא FULL RGB,
מתי שהרכבתי והגדרתי הכל, סמתי לב שיש הגדרה מסויימת שלא נשמרת.
בהגדרות של כרטיס מסך יש 2 פרמטרים שאני רוצה לשאול עליהם,
IT CONTENT, שלפי מה שקראתי מפעיל או מכבה את העיבוד של המסך,
שהוא כבוי, כרטיס המסך עושה את העבודה על עיבוד התמונה, לא ממש ראיתי הבדלים,
אבל לדוגמה הממיר של יס לא ניתן לבטל את העיבוד על התמונה, רק דרך פרוצסור חיצוני,
אז מה בכל זאת ההגדרה האופטימלית? ההגדרה הזאת תמיד חוזרת למצב מופעל, נראה לי שאחרי שאני מפעיל את הBOXEE, הגיוני?
ודבר שני, RGB RANGE, יש FULL שזה 0-255 או LIMITED שזה 16-235,
ויש DEFAULT שמקרה שלו מוגדר לפי הגדרות המסך, אז גם פה, מה ההגדרה שאני צרך?
ו דבר אחרון, מבחינת רזולציה זה1280 על 720 @ 50HZ, התדר רענון הנכון הוא 50 או 60? זה זה בארץ השידרים הם 50 אני יודע, אבל מה לגבי תוכן שיש ברשת? אני מוריד סרטי HDRIP 720P וסדרות אנימה שהן לפעמים רק DVDRIP או HDTV RIP. לא חושב שהם 30FPS
PS, המסך הוא LG PJ350 42", מוגדר על מצב CINEMA כי אני משתמש בו רק לסרטים (ובכלל פלסמה זה סיוט לעבוד איתה כמסך מחשב), ה BLACK LEVEL הוא על LOW שזה כוביכול LIMITED ולא FULL RGB,
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
לא בדיוק לא מסובך
לגבי RGB RANGE, מסכי מחשב עובדים בFULL ממה שאני זוכר ואילו מסכי טלוויזיה LIMITED.
לגבי 720P בדוק עם MEDIAINFO מה התוכן ותתאים. וכן בארץ זה 50 וארהב 60.
לגבי הבוקסי... אוקי, יכול להיות, אם לא ראית הבדל אז מה זה משנה ?
לגבי RGB RANGE, מסכי מחשב עובדים בFULL ממה שאני זוכר ואילו מסכי טלוויזיה LIMITED.
לגבי הבוקסי... אוקי, יכול להיות, אם לא ראית הבדל אז מה זה משנה ?
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
denis29
- חבר ותיק

זה לא שלא ראיתי הבדל, אבל נראה שמפונקציה הזאת של IT CONTENT, לא משנה דבר.
עוד תגובות? תראה בטלוויזיה זה על LOW שהוא הנכון למצב CINEMA, בהתחלה היה כשה להתרגל אבל זה המצב
הנכון לצפיעה בסרטים, חוץ מזה אין לי ממש כוח להתעסק בהגדרה ידנית, המצב הזה בעניים שלי נראה הכי טוב שיש,
אני רק יודע שFULL או LIMITED צריך להיות מוגדר אותו דבר במחשב וגם בטלווזיה. ב
LOW הכל יותר ככה, אז אני מתאר לעצמי שזה FULL, וHIGHT זה LIMITED, זה העניין שאני לא סגור עליו, בינתיים זה על
FULL וזה נראה סבבה, הרי שמדובר בפלסמה, אני לא רוצה לעבד את הצבע השחור שהיא מספקת
,
שמעתי שאם PS3 יש בעיות מסויימות על FULL האמת.
עוד תגובות? תראה בטלוויזיה זה על LOW שהוא הנכון למצב CINEMA, בהתחלה היה כשה להתרגל אבל זה המצב
הנכון לצפיעה בסרטים, חוץ מזה אין לי ממש כוח להתעסק בהגדרה ידנית, המצב הזה בעניים שלי נראה הכי טוב שיש,
אני רק יודע שFULL או LIMITED צריך להיות מוגדר אותו דבר במחשב וגם בטלווזיה. ב
LOW הכל יותר ככה, אז אני מתאר לעצמי שזה FULL, וHIGHT זה LIMITED, זה העניין שאני לא סגור עליו, בינתיים זה על
FULL וזה נראה סבבה, הרי שמדובר בפלסמה, אני לא רוצה לעבד את הצבע השחור שהיא מספקת
שמעתי שאם PS3 יש בעיות מסויימות על FULL האמת.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
רוב מסכי המחשב מסוג TN לא מסוגלים להציג 0-255 רמות צבע לכל ערוץ. למעשה, עוד לא ראיתי מסך מחשב TN אחד שאפשר להבחין בו באמת בכל ה-256 רמות (לפחות לא בלי לדפוק את רוב הפרמטרים האחרים).agent__smith כתב:לא בדיוק לא מסובך![]()
לגבי הבוקסי... אוקי, יכול להיות, אם לא ראית הבדל אז מה זה משנה ?...
לא יודע מה הם טוענים שאפשר להציג, המציאות מדברת בעד עצמה.
ולא משנה אם זה LCD רגיל, LCD עם תאורת LED או נעליים.
-
denis29
- חבר ותיק

לא יודע אם סמת לב, אבל רשמתי : זאת טלוויזיית PLASMA, גם להם יש בעיה כזאת? לגבי מסכי LCD חח זה אני כבר סמתי לב בפאנל המט
שיש לי במחשב נייד (פאנל של טושיבה או סמסונג אם אני זוכר). זה עולי הסיבה שבסופו של דבר החלפתי את הCRT הישנה בסלון לפלסמה,
אם לדייק בגלל מחיר טוב וSD שנראה טוב.
שיש לי במחשב נייד (פאנל של טושיבה או סמסונג אם אני זוכר). זה עולי הסיבה שבסופו של דבר החלפתי את הCRT הישנה בסלון לפלסמה,
אם לדייק בגלל מחיר טוב וSD שנראה טוב.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "