בעיה בסאונד ובהגדרת סאונד ברמקולי מחשב ורמקולי טלביזיה בו זמנית
שלום,
אני מנסה להגיע למצב שיהיה סאונד ברמקולי מחשב ורמקולי טלביזיה בו זמנית.
1) מחשב שולחני (XP, Pentium Dual Core) נמצא ליד טלביזיית LCD.
2) בהתחלה חיברתי מכרטיס מסך built-in של לוח האם ל-LCD. בכ. מסך זה היה רק DVI (ללא HDMI). לכן בחיבור DVI - HDMI הסאונד לא עבר לטלביזיה.
3) קניתי וחיברתי כרטיס מסך חדש Nvidia GeForce 210.
4) חיבור מכרטיס המסך החדש של HDMI - HDMI.
5) שתי בעיות (למעשה שלוש) -
א) אני נאלץ ידנית לבחור כל פעם בין שמיעת סאונד ברמקולים במחשב (בחירה בהגדרות "צלילים והתקני שמע" -> "שמע" -> התקן ברירת מחדל" ->Realtek HD Audio Output) לבין שמיעה ברמקולים של טלביזיה (בחירה בהגדרות של Nvidia High Definition Audio).
ב) לא תמיד הרמקולים של הטלביזיה מתחילים ישר לעבוד אחרי הבחירה ב-Nvidia. ואותו דבר גם לגבי הרמקולים של המחשב, אחרי בחירה חוזרת ב-Realtek (לפעמים משמיעים את הקול ולפעמים לא).
ג) כל זאת, לפני שסיפרתי שרמקולי המחשב החדשים הינם JBL Duet שיודעים להיכנס למצב Stand-by לבד (הם נכבים לבד) אבל החזרה למצב פעולה לא ברור (לפעמים לוקח כמה שניות אחרי הפעלת סאונד כלשהו במחשב ולפעמים גם 2 דקות...)
דורון
אני מנסה להגיע למצב שיהיה סאונד ברמקולי מחשב ורמקולי טלביזיה בו זמנית.
1) מחשב שולחני (XP, Pentium Dual Core) נמצא ליד טלביזיית LCD.
2) בהתחלה חיברתי מכרטיס מסך built-in של לוח האם ל-LCD. בכ. מסך זה היה רק DVI (ללא HDMI). לכן בחיבור DVI - HDMI הסאונד לא עבר לטלביזיה.
3) קניתי וחיברתי כרטיס מסך חדש Nvidia GeForce 210.
4) חיבור מכרטיס המסך החדש של HDMI - HDMI.
5) שתי בעיות (למעשה שלוש) -
א) אני נאלץ ידנית לבחור כל פעם בין שמיעת סאונד ברמקולים במחשב (בחירה בהגדרות "צלילים והתקני שמע" -> "שמע" -> התקן ברירת מחדל" ->Realtek HD Audio Output) לבין שמיעה ברמקולים של טלביזיה (בחירה בהגדרות של Nvidia High Definition Audio).
ב) לא תמיד הרמקולים של הטלביזיה מתחילים ישר לעבוד אחרי הבחירה ב-Nvidia. ואותו דבר גם לגבי הרמקולים של המחשב, אחרי בחירה חוזרת ב-Realtek (לפעמים משמיעים את הקול ולפעמים לא).
ג) כל זאת, לפני שסיפרתי שרמקולי המחשב החדשים הינם JBL Duet שיודעים להיכנס למצב Stand-by לבד (הם נכבים לבד) אבל החזרה למצב פעולה לא ברור (לפעמים לוקח כמה שניות אחרי הפעלת סאונד כלשהו במחשב ולפעמים גם 2 דקות...)
דורון
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ברוך הבא לפורום!
ב-Windows ניתן להשמיע סאונד מ-2 התקנים שונים בו זמנית רק עם תוכנה בתשלום שנקראת Indie Volume.
אבל בדוק אם יש לך Line Out בטלוויזיה. אם כן, פשוט תחבר את היציאה הזו לרמקולים של המחשב במקום ישירות מהמחשב.
ב-Windows ניתן להשמיע סאונד מ-2 התקנים שונים בו זמנית רק עם תוכנה בתשלום שנקראת Indie Volume.
אבל בדוק אם יש לך Line Out בטלוויזיה. אם כן, פשוט תחבר את היציאה הזו לרמקולים של המחשב במקום ישירות מהמחשב.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
pixies שלום,
למיטב הבנתי (המועטה) אין לי line out בטלביזיה.
מדובר בLCD LG LD550.
מפרט הכניסות של הטלביזיה:
כניסות:
3 כניסות HDMI 1.3 – אחת צידית
2 כניסות וידאו Component
כניסת וידאו AV
כניסת אנטנה – RF
כניסת שמע – PC Audio Input
כניסה אנלוגית DSub-15
כניסת USB 2.0 צידית – ניגון קבצים בפורמט JPEG, MP3, DivX (MPEG 2/4)
כניסת RS-232C – בקרה ושרות
כניסת Headphone Out
כניסה דיגיטלית (Digital Audio Out (Optical
ניסיתי לחבר רמקולי מחשב ל-Y-adapter (עם בננה אדומה ושחורה) ל-Audio L+R בצידי הטלביזיה. לא קיבלתי שום סאונד מהרמקולים (לא משידורי הטלביזיה עצמה ולא משידורי מחשב לטלביזיה).
למיטב הבנתי (המועטה) אין לי line out בטלביזיה.
מדובר בLCD LG LD550.
מפרט הכניסות של הטלביזיה:
כניסות:
3 כניסות HDMI 1.3 – אחת צידית
2 כניסות וידאו Component
כניסת וידאו AV
כניסת אנטנה – RF
כניסת שמע – PC Audio Input
כניסה אנלוגית DSub-15
כניסת USB 2.0 צידית – ניגון קבצים בפורמט JPEG, MP3, DivX (MPEG 2/4)
כניסת RS-232C – בקרה ושרות
כניסת Headphone Out
כניסה דיגיטלית (Digital Audio Out (Optical
ניסיתי לחבר רמקולי מחשב ל-Y-adapter (עם בננה אדומה ושחורה) ל-Audio L+R בצידי הטלביזיה. לא קיבלתי שום סאונד מהרמקולים (לא משידורי הטלביזיה עצמה ולא משידורי מחשב לטלביזיה).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה בטוח שאין? בדקת בחוברת ההוראות של המסך?
מצרף את ההסבר לגבי חיבורים אחוריים וצדדיים של הטלביזיה.
כאמור, ניסיתי עם מתאם לחבר רמקולי מחשב לחיבורים הצדדיים (הבננות לא היו באותם צבעים - במתאם - בננות אדומה ושחורה ובחיבורי הצד - כניסות אדומה ולבנה).
האם Optical Digital Audio Out עוזר פה? (האם יש חיבור מיציאה זו לרמקולים בלבד, ללא מערכת קולנוע או מגבר?)
יש בטלביזיה הזו SIMPLINK אבל כרגע היא לא מזהה שום חיבור מופעל (גם לא את הרמקולים שמחוברים כאמור לעיל)
[אני מבין שצריך High Speed HDMI עם CEC - החיבור בין מחשב לטלביזיה הוא של High Speed HDMI, לא יודע לגבי ה-CEC]
כאמור, המטרה העיקרית היא שמיעת שידורים מהמחשב לטלביזיה - ברמקולים של הטלביזיה, או ברמקולי מחשב שמחוברים (ועובדים) דרך הטלביזיה.
ד"א, ב-IndieVolume מופיע ב-Active Applications רק Realtek. לא מופיע Nvidia (שמתייחס לחיבור בין מחשב - טלביזיה).
דורון
כאמור, ניסיתי עם מתאם לחבר רמקולי מחשב לחיבורים הצדדיים (הבננות לא היו באותם צבעים - במתאם - בננות אדומה ושחורה ובחיבורי הצד - כניסות אדומה ולבנה).
האם Optical Digital Audio Out עוזר פה? (האם יש חיבור מיציאה זו לרמקולים בלבד, ללא מערכת קולנוע או מגבר?)
יש בטלביזיה הזו SIMPLINK אבל כרגע היא לא מזהה שום חיבור מופעל (גם לא את הרמקולים שמחוברים כאמור לעיל)
[אני מבין שצריך High Speed HDMI עם CEC - החיבור בין מחשב לטלביזיה הוא של High Speed HDMI, לא יודע לגבי ה-CEC]
כאמור, המטרה העיקרית היא שמיעת שידורים מהמחשב לטלביזיה - ברמקולים של הטלביזיה, או ברמקולי מחשב שמחוברים (ועובדים) דרך הטלביזיה.
ד"א, ב-IndieVolume מופיע ב-Active Applications רק Realtek. לא מופיע Nvidia (שמתייחס לחיבור בין מחשב - טלביזיה).
דורון
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אכן, נראה שמלבד יציאת ה-SPDIF אין לך שם שום אופציה אחרת להוצאת אודיו. יש את יציאת האוזניות אבל הבעייה היא שהיא תשתיק לך את הרמקולים של הטלוויזיה ברגע שתחבר אליה משהו.
אני מניח שאין לך רסיבר, ולכן יציאת ה-SPDIF לא תהיה שימושית עבורך.
מה שאתה יכול לעשות זה להשתמש בכניסת האודיו של הטלוויזיה הנקראת RGB/DVI AUDIO IN, וביציאת ה-HDMI של כרטיס המסך להגדיר שלא יוציא אודיו, ואז הטלוויזיה תיקח את הסאונד מהכניסה המיוחדת הזו (תסתכל בחוברת ההוראות על החלק המסביר על DVI TO HDMI), ואז החיבור יהיה כך:
יציאת אודיו מהמחשב----מפצל פשוט====כניסת רמקולים + כניסת RGB/DVI AUDIO IN בטלוויזיה.
הנה דוגמא למפצל:
http://www.ebay.com/itm/3-5mm-earphone- ... 45fb325eef
פתרון אחר אפשרי אך יקר יותר יכול להיות הבורר HDMI הזה שכולל גם המרה ליציאת אודיו אנלוגית:
http://www.dealextreme.com/p/1080p-4-po ... v-ac-16553
אני מניח שאין לך רסיבר, ולכן יציאת ה-SPDIF לא תהיה שימושית עבורך.
מה שאתה יכול לעשות זה להשתמש בכניסת האודיו של הטלוויזיה הנקראת RGB/DVI AUDIO IN, וביציאת ה-HDMI של כרטיס המסך להגדיר שלא יוציא אודיו, ואז הטלוויזיה תיקח את הסאונד מהכניסה המיוחדת הזו (תסתכל בחוברת ההוראות על החלק המסביר על DVI TO HDMI), ואז החיבור יהיה כך:
יציאת אודיו מהמחשב----מפצל פשוט====כניסת רמקולים + כניסת RGB/DVI AUDIO IN בטלוויזיה.
הנה דוגמא למפצל:
http://www.ebay.com/itm/3-5mm-earphone- ... 45fb325eef
פתרון אחר אפשרי אך יקר יותר יכול להיות הבורר HDMI הזה שכולל גם המרה ליציאת אודיו אנלוגית:
http://www.dealextreme.com/p/1080p-4-po ... v-ac-16553
pixies,
תודה על ההסבר המפורט.
אם אני מחליט ללכת על מגבר (יש המלצה על מגבר פשוט באזור 1,500 ש"ח - 2,000 ש"ח?) -
האם המעבר (של תמונה וקול) מהמחשב לטלביזיה מתבצע דרך המגבר ?
(כלומר מחשב -> כבל HDMI למגבר -> כבל HDMI ממגבר לטלביזיה [שימוש ברמקולי הטלביזיה] ?)
תודה על ההסבר המפורט.
אם אני מחליט ללכת על מגבר (יש המלצה על מגבר פשוט באזור 1,500 ש"ח - 2,000 ש"ח?) -
האם המעבר (של תמונה וקול) מהמחשב לטלביזיה מתבצע דרך המגבר ?
(כלומר מחשב -> כבל HDMI למגבר -> כבל HDMI ממגבר לטלביזיה [שימוש ברמקולי הטלביזיה] ?)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

חיובי. אם אתה מכיר מישהו שנוסע לחו"ל, הוא יכול לקנות לך בבאג דיוטי פרי את הפיוניר 421 (להיזהר לא לקנות את ה-420, רק 421) שעולה $200.