בעיות עם תאגיד המים - חיוב הזוי
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73363
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
שלום חברים.
החודש הגיע לנו חשבון מים של 2800 שח. בבירור מול תאגיד המים המקומי מסתבר שהייתה נזילה מתחת לביניין "בקטע שלנו". הנזילה לא הייתה גלויה ולא היה שום דרך ריאלית לדעת שיש נזילה בזמן סביר. כרגע אנו נדרשים לשלם סכום מגוחך על שירות שלא קיבלנו (המים לא נצרכו על ידנו אלא זרמו לאדמה מתחת לביניין). איך מתמודדים עם הבעייה? האם זה חוקי לחייב במצב שכזה? איך מישהו אמור לדעת שיש נזילה במקום שאינו גלוי? מה עושים?
החודש הגיע לנו חשבון מים של 2800 שח. בבירור מול תאגיד המים המקומי מסתבר שהייתה נזילה מתחת לביניין "בקטע שלנו". הנזילה לא הייתה גלויה ולא היה שום דרך ריאלית לדעת שיש נזילה בזמן סביר. כרגע אנו נדרשים לשלם סכום מגוחך על שירות שלא קיבלנו (המים לא נצרכו על ידנו אלא זרמו לאדמה מתחת לביניין). איך מתמודדים עם הבעייה? האם זה חוקי לחייב במצב שכזה? איך מישהו אמור לדעת שיש נזילה במקום שאינו גלוי? מה עושים?
-
Huber
- חבר במועדון HT

ברגע שהודיעו לנו על החיוב ההזוי והבנו שיש תקלה, מיד הזמנו אינסלטור ותיקנוף כמובן, אבל אני לא מבין איך יכולים לחייב אותנו על מה שלא צרכנו 
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
Huber
כי מבחינתם הבניין צרך את המים...
במודיעין זה קורה כל הזמן, כל שבוע אנחנו שומעים סיפורים זהים למה שאתה מספר. בד"כ מצליחים להגיע איתם להסדר או לפחות להנחה סבירה.
כי מבחינתם הבניין צרך את המים...
במודיעין זה קורה כל הזמן, כל שבוע אנחנו שומעים סיפורים זהים למה שאתה מספר. בד"כ מצליחים להגיע איתם להסדר או לפחות להנחה סבירה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

"הביניין"? אז שהביניין ישלם. אנחנו לא צרכנו את המים, לא היה שום דרך סבירה לדעת שהייתה נזילה מכיוון שזה היה מתחת לביניין במקום לא גלוי לחלוטין. מעניין איך זה יעמוד במבחן החוק. אני אנסה להתייעץ בפורום משפטי כלשהו.
לא ברור הסיפור, זה מים משותפים או רק של הדירה שלך?
בכל מקרה זה בהחלט באחריות שלך או של הביניין (בהתאם לתשובה לנ"ל).
אפשר לגלות את זה על ידי בדיקת השעון. לא צריך לחכות לחשבון.
אני מסכים שבדרך כלל אנו לא עושים זאת מראש, ומופתעים במצב כזה באיחור, אבל זה לא מסיר את האחריות מאיתנו. מי עוד אמור להיות אחראי ?
זה לא שונה ממקרה שהנזילה הייתה אצלך בתוך הדירה וגם לא שמת לב.
בקש הנחה ותקווה לטוב.
אני מסכים שבדרך כלל אנו לא עושים זאת מראש, ומופתעים במצב כזה באיחור, אבל זה לא מסיר את האחריות מאיתנו. מי עוד אמור להיות אחראי ?
בקש הנחה ותקווה לטוב.
משה
- savdoc
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- נתן תודות: 87 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
לאחרונה קיבלתי בדואר עם החשבון הסבר איך לגלות נזילת מים
לבדוק מדי פעם את שעון המים של הדירה כשכל הברזים בבית סגורים
ניחוש שלי שזה מה שיגידו - הועד צריך ויכול לבדוק את השעון של הבניין
מאוחר בלילה או מוקדם בבוקר כשסביר שהדיירים לא משתמשים במים
אולי בגוגל אפשר לראות אם היו תביעות משפטיות בעניין
לבדוק מדי פעם את שעון המים של הדירה כשכל הברזים בבית סגורים
ניחוש שלי שזה מה שיגידו - הועד צריך ויכול לבדוק את השעון של הבניין
מאוחר בלילה או מוקדם בבוקר כשסביר שהדיירים לא משתמשים במים
אולי בגוגל אפשר לראות אם היו תביעות משפטיות בעניין
רק אחרי שחווים משהו יותר טעים...מבינים
-
Huber
- חבר במועדון HT

זה בית פרטי, לא בניין, קרי חשבון של 2400 ש"ח למשפחה אחת. ברור שאפשר לגלות ע"י בדיקת השעון, אך תראה לי משחה אחת שמבצעת בדיקת שעון יות רמפעם בחודש (מים ו/או חשמל) ונמשיך את השיחה. יש רצוי ויש מציאות. בוודאי שזה שונה מנזילה בדירה, נזילה שכזו הייתה ניתנת לגילוי וטיפול מוקדם, נזילה במקום סמוי - לא.moco כתב:לא ברור הסיפור, זה מים משותפים או רק של הדירה שלך?
בקש הנחה ותקווה לטוב....
שלחתי להם מכתב בדואר רשום, ממתין לתשובה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
חשבתי שמדובר בבית משותף. מה שקורה במודיעין זה שדיירים מקבלים כמה אלפי ש״ח חשבון כל אחת. הם לוקים את הסכום מים שכולם חוייבו מחסירים מסך המים של הבניין וההפרש מחולק שווה בין כל הדיירים.
Huber,
כמו שכתבתי מקודם, אני מסכים איתך שאנחנו לא עושים זאת ושיהיה קשה לי למצוא מישהו שכן (למרות שבטח יש כמה), אבל זה שאנו לא עושים את זה לא מסיר במאומה את האחריות מאיתנו. נכון ש"יש רצוי ויש מציאות", אבל אם לא אתה, אז מישהו אחר צריך להיות אחראי ולשלם. מי זה אמור להיות?
לצערי, לא מעט אנשים לא עושים גם הרבה דברים אחרים, שקריטיים גם לבטיחותם ובטיחות אחרים ולא רק לכיסם (למשל בדיקת צמיגים, בדיקת הארקה, וכו.) הם עדיין אחראים .
לגבי נזילה בדירה, רשמתי נזילה שלא שמת לב אליה וזה דבר מאוד נפוץ, למשל נזילה לאסלה. אין הבדל עקרוני בין לא לשים לב לזה לבין לא לשים לב לדליפה מתחת לבית. בעצם, שיטת השעון היא השיטה גם לגלות את הנזילות הללו.
אגב, הכותרת שנתת לשרשור ממש לא משקפת את תוכנו.
כמו שכתבתי מקודם, אני מסכים איתך שאנחנו לא עושים זאת ושיהיה קשה לי למצוא מישהו שכן (למרות שבטח יש כמה), אבל זה שאנו לא עושים את זה לא מסיר במאומה את האחריות מאיתנו. נכון ש"יש רצוי ויש מציאות", אבל אם לא אתה, אז מישהו אחר צריך להיות אחראי ולשלם. מי זה אמור להיות?
לצערי, לא מעט אנשים לא עושים גם הרבה דברים אחרים, שקריטיים גם לבטיחותם ובטיחות אחרים ולא רק לכיסם (למשל בדיקת צמיגים, בדיקת הארקה, וכו.) הם עדיין אחראים .
לגבי נזילה בדירה, רשמתי נזילה שלא שמת לב אליה וזה דבר מאוד נפוץ, למשל נזילה לאסלה. אין הבדל עקרוני בין לא לשים לב לזה לבין לא לשים לב לדליפה מתחת לבית. בעצם, שיטת השעון היא השיטה גם לגלות את הנזילות הללו.
אגב, הכותרת שנתת לשרשור ממש לא משקפת את תוכנו.
משה
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35098
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
לנו היה את אותו הסיפור
היית נזילה בגינה אחרי השעון, שמו לנו פתק מהעירייה בתאי הדואר על צריכת מים חריגה ולמחרת אנו אינסטלטור
אנחנו שלושה דיירים בבניין ויצא לכל אחד תוספת של איזה 300 ש״ח לחשבון הרגיל
כמו שאמרתי, לך לעירייה עם החשבונית של האינסטלטור ואמורים לתת לך איזה הנחה של 20-40 אחוז
היית נזילה בגינה אחרי השעון, שמו לנו פתק מהעירייה בתאי הדואר על צריכת מים חריגה ולמחרת אנו אינסטלטור
אנחנו שלושה דיירים בבניין ויצא לכל אחד תוספת של איזה 300 ש״ח לחשבון הרגיל
כמו שאמרתי, לך לעירייה עם החשבונית של האינסטלטור ואמורים לתת לך איזה הנחה של 20-40 אחוז
-
Huber
- חבר במועדון HT

גיא, אני אגש לשם ביום ראשון.
-
Huber
- חבר במועדון HT

מוקי27 - לא הבנתי מה הקשר בין החיוב על המים לביוב. ממתי מחייבים על "ביוב" ואפא מופיע החיוב הנ"ל?
אין לי מושג איך נראה חשבון המים שלך, אבל אצלי רשום משהו מהסגנון הזה:
צריכת מים:
X קוב מים בתעריף 5 ומשהו ש"ח לקוב
Y קוב מים בתעריף אפילו יותר גבוה...
אגרת ביוב:
X+Y קוב בתעריף 2.70 ש"ח לקוב
זאת אומרת שביישוב בו אני גר, על כל המים שהמשפחה צורכת מחייבים גם אגרת ביוב (למרות שחלק ניכר מהמים בכלל לא מגיעים לביוב).
לא אתפלא אם אצלך זה אותו הדבר, ואם כן, יש לך קייס לדרוש ביטול של חלק גדול מאגרה זו.
צריכת מים:
X קוב מים בתעריף 5 ומשהו ש"ח לקוב
Y קוב מים בתעריף אפילו יותר גבוה...
אגרת ביוב:
X+Y קוב בתעריף 2.70 ש"ח לקוב
זאת אומרת שביישוב בו אני גר, על כל המים שהמשפחה צורכת מחייבים גם אגרת ביוב (למרות שחלק ניכר מהמים בכלל לא מגיעים לביוב).
לא אתפלא אם אצלך זה אותו הדבר, ואם כן, יש לך קייס לדרוש ביטול של חלק גדול מאגרה זו.
אגרת ביוב מחושבת לפי צריכת המים מתוך הנחה שהמים זורמים לביוב (ולמי שיש גינה יש כמות מים שפטורה מאגרת ביוב).
אני חושב שכשהחלו עם תאגידי המים, אז אגרת הביוב נשארה בחשבון מיסי העירייה. זה גם סביר.
זה אומר, אם אני צודק, שבעיניין הזה תצטרך לפנות לעירייה ולא לתאגיד. תבדוק קודם בכמה מדובר לראות אם זה שווה את הזמן.
עיקר הסיכוי שלך זה לקבל הבנה והתחשבות בעיניין עלות המים האבודים עצמם.
אני חושב שכשהחלו עם תאגידי המים, אז אגרת הביוב נשארה בחשבון מיסי העירייה. זה גם סביר.
זה אומר, אם אני צודק, שבעיניין הזה תצטרך לפנות לעירייה ולא לתאגיד. תבדוק קודם בכמה מדובר לראות אם זה שווה את הזמן.
עיקר הסיכוי שלך זה לקבל הבנה והתחשבות בעיניין עלות המים האבודים עצמם.
משה