אחרי כמעט שנה וחצי - מרגיש שסוף סוף באמת למדתי איך עושים אספרסו:)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
shtik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

חשבתי שזה המקום לשתף בעיקר בגלל כל מה שלמדתי מהמקצוענים הביתיים כאן...

מאז שקניתי את המכונה חפרתי הרבה בניסיון לעשות קפה ממש טוב, כזה שכשטעמתי הבנתי שאספרסו לא אמור להיות בטעם עוקצני חמוץ או מר מדי, והוא אמור להחליק בגרון.

הצעד הראשון שעשיתי בדרך, להחליף את המטחנה הלא מתאימה באיי מיני, שיפר כמובן בהרבה אבל עקביות? הייתה ממני והלאה. כמו רובוט עשיתי כל מה שקראתי כאן "30 מ"ל 30 שניות, לחמם טוב את המכונה והידית, להוריד את טמפרטורת המים לפני החליטה וכו'. לפעמים יצאו שוטים כאלה כמו שרציתי אבל רוב הזמן היו רק כמעט שם. כמעט ולא זרקתי לכיור והתמודדתי עם מה שיצא כי הם לא היו נוראיים אבל לא בדיוק טובים.

בפעמים האחרונות יש לי הרגשה שמשהו השתנה בדרך שאני מכין קפה. אני פחות סופר את השניות (כן כן באמת הייתי רגיל לספור) ויותר "מרגיש" את החליטה.. לפי הזרימה ואיך שהשוט מתפתח אני לאט לאט מבין איך הוא הולך להיות. אני יותר מתחיל להבין מתי הבלונד מגיע (נשבע שכל הזמן הזה ניסיתי כל כך קשה להבין מה זה הבלונד הזה ומתי הוא מגיע ללא הצלחה), ובכלל יותר מרגיש מתי לעצור את השוט גם אם זה לא 30 מ"ל ב 30 שניות..

טייגר סקין כבר לא אחת לכמה חודשים אצלי, והכי חשוב - הטעם... בדיוק כמו שטעמתי אז, חלק, טעים, לא מר מדי לא חמוץ מדי.

יותר מהכל, למדתי להבין מתי השוט לא טוב, מה צריך לתקן ולא להתבייש לזרוק לכיור.

כמובן כמו בכל תחום בחיים, זה לא שתהליך הלמידה נגמר או ייגמר מתישהו, אבל מכאן העקביות שלי רק תשתפר יותר ויותר. וכמו בכל תחום, ידע הוא רק חלק מהעניין - ניסיון אישי הוא קריטי להבנה איך העסק עובד.

לשם העניין את השוטים אני מכין עם גאג'יה אבולושן שקניתי במבצע מטורף לפני שנה וחצי, רק עכשיו אני מרגיש שאני באמת ממצה את הפוטנציאל שלה.

תודה למומחים כאן שחולקים את ניסיונם. קפה טוב בבית למי שאוהב זה אחד הדברים הכיפיים שיש (וגם חוסך כסף על קפה בחוץ).

(Y)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

איזה כיף לשמוע וממש מחמם את הלב, כל הכבוד על ההשקעה וההתמדה (Y)

אני תמיד אומר שלא צריכים להיות "אנאלים" בכל מה שקשור לקפה וזה יותר דומה לבישול (למרות שצריך הקפדה מסוימת על הפרטים) בעיקר בקטע של לחוש את ההכנה ולדעת על פי מראה וריח האם החליטה מוצלחת, האם הטחינה תתאים, האם הכמות נכונה וכדומה ...

מאחל לך המון כיף והנאה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

(Y)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #4 

תהנה (Y) (Y) :כל הכבוד:

עמרי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 325
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #5 

(Y) (Y) (Y)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #6 

איזה יופי של טקסט :שישי:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #7 

כל הכבוד על התמדה ואהבה לקפה... זה מה שעשה אותך גם מאוהב וגם מקצוען אמיתי. (Y)

savdoc
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #8 

:) (Y) (f) (l)
אכן אין כמו הנסיון ואלה שלומדים ממנו
רק אחרי שחווים משהו יותר טעים...מבינים

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #9 

(Y)

בדיוק בשביל זה יש פורום, ופוסטים כאלו כמו שלך מחממים את הלב ומוכיחים כמה הפורום טוב ותורם.
כיף לשמוע, תודה וכמובן אני מאד שמח שאתה מרוצה ומפיק קפה טוב.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

shlomishemesh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

נתת לי הרבה מוטיבציה, אני בדיוק מתחיל בחקר המכונה שלי ואת טיב הקפה שהיא מפיקה, כיף לשמוע שיש תוצאות

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #11 

(Y) (Y) (Y)
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

Yoni23
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

יש לי בדיוק אותו סט , תוכל לחלוק הת הצעדים?
הרבה קפה יישפך היום ב 23:00 בהרבה בתים. Go Barca!

shtik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #13 

תודה לכולם על התגובות היפות! אתם תותחי קפה אמיתיים :)

יוני, לפי מה שכתבתי בהתחלה, השוט הטוב נמצא פחות בצעדים הנכונים ויותר בניואנסים, צריך לעשות נסיונות עד שמגיעים לזה ואז גם כשיוצא שוט טוב זה לא מבטיח שהבא יהיה גם טוב :lol:

מה שכן, מהמעט ניסיון שיש לי הבנתי שיש כמה דברים שאפשר בקלות לפספס ועוזרים לך להגיע לתוצאות טובות:

קודם כל לדאוג שהמכונה חמה וגם הידית. ידית נקייה זה אומר בלי שאריות של השוט הקודם (כמו שאני רואה בלא מעט בתי קפה שה"בריסטה" פשוט עושה קפה עם גרגירים מלפני 4 שוטים). לנסות לזכור את הכמות שטחנת ולחזור עליה הכי מדוייק שאפשר. במקום לטחון דק מאוד ולשים פחות קפה כדי שהמכונה לא תיחנק, עדיף לטחון טיפה גס יותר ולשים יותר קפה. לעשות WDT אם בא לך. אני עשיתי את הכוסית ללא תחתית כדי למנוע לכלוך של קפה בצדדים, אז אני פשוט תמיד עושה WDT. זה לא ממש מאריך לי את זמן ההכנה אז למה לא בעצם :) . לנסות לדחוס הכי מאוזן שאפשר. להוציא מים חמים בלי הידית לתוך כוס כמה שניות (פה אני לא ממש מדייק ויכול להיות שזה פוגע לי עדיין בעקביות בשוטים). לשים לב לזרימה ואיך שהיא נראית. מבט טוב על הזרימה יש מהצד, רואים מה קורה בתוך המשפך לפני שהקפה יוצא. הזרימה צריכה להיות חלקה ולא עם גמגומים. יותר כמו שמן ופחות כמו מים אם אפשר לנסות למצוא הגדרה. אם הכול קורה טוב עד עכשיו, הטיימינג של מתי לעצור הוא בהרגשה ובמראה של השוט. כשהקפה שיוצא מתחיל להיראות שקוף יותר ובכוס מתחיל להיווצר כתם בהיר בתוך הקרמה הכהה (אם הכול נעשה נכון עד עכשיו היא תהיה כהה וחלקה) זה הזמן לעצור. שניה לפה שניה לשם. גם אם הכוס לא מלאה לא להתבייש לעצור (לי הייתה תמיד את ההרגשה שאני "מבזבז" או "לא מנצל" קפה בגלל שיצא לי פחות נוזל ממה שאומרים בספר).

והכי חשוב - אם יצא שוט עם חמיצות\מרירות\טעם כלשהו לא נעים מודגש או עוקצני - זה לא טוב. לזרוק, לתקן מה שצריך ולעשות עוד אחד. איך יודעים מה צריך לתקן?

או. חיפוש בפורום יכול להעלות ים של שרשורים לגבי מה צריך לעשות כשהשוט לא יוצא טוב. זה יכול להיות כל אחד מהפרמטרים אבל רק כשמנסים ומנסים מבינים את ההשפעה של כל פרמטר בכוס במראה ובטעם.

מקווה שזה עזר לך במשהו.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #14 

קודם כל, כל הכבוד על הסבלנות וההתמדה ותמיד כיף לשמוע שיש תוצאה להשקעה..

נתת כמה טיפים טובים, חלקם רלוונטיים בעיקר לגאג׳ה.
בניגוד להרבה מכונות אחרות, כפי שציינת, יש יתרון ברור לאוברדוס די רציני של קפה בסלסלה. היו פעמים שעברתי את ה19 גרם בסלסלה הכפולה.
בנוסף, יחסית קל להסתגל לגלישת הטמפרטורה ולהיות בה עקבי. עניין של תחושה.
טיפ קטן שאצלי שיפר מהותית את הקפה הוא לא לשים קפה בידית רותחת. אני הייתי מקרר טיפה את הידית במים ומנגב, כך שהיא תהיה חמה למגע אך ברמה שיהיה אפשר לגעת מבלי שיהיה חם מדי.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #15 

פיצלתי את הדיון שהתחלנו כאן לגבי טכנוקרטיה או אינטואיציה כי הוא לא קשור לשרשור הזה והוא מעניין בפני עצמו כך שחבל שילך לאיבוד.

העברתי את הפיצול החדש לכאן:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 64#1563964
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”