מאז שקניתי את המכונה חפרתי הרבה בניסיון לעשות קפה ממש טוב, כזה שכשטעמתי הבנתי שאספרסו לא אמור להיות בטעם עוקצני חמוץ או מר מדי, והוא אמור להחליק בגרון.
הצעד הראשון שעשיתי בדרך, להחליף את המטחנה הלא מתאימה באיי מיני, שיפר כמובן בהרבה אבל עקביות? הייתה ממני והלאה. כמו רובוט עשיתי כל מה שקראתי כאן "30 מ"ל 30 שניות, לחמם טוב את המכונה והידית, להוריד את טמפרטורת המים לפני החליטה וכו'. לפעמים יצאו שוטים כאלה כמו שרציתי אבל רוב הזמן היו רק כמעט שם. כמעט ולא זרקתי לכיור והתמודדתי עם מה שיצא כי הם לא היו נוראיים אבל לא בדיוק טובים.
בפעמים האחרונות יש לי הרגשה שמשהו השתנה בדרך שאני מכין קפה. אני פחות סופר את השניות (כן כן באמת הייתי רגיל לספור) ויותר "מרגיש" את החליטה.. לפי הזרימה ואיך שהשוט מתפתח אני לאט לאט מבין איך הוא הולך להיות. אני יותר מתחיל להבין מתי הבלונד מגיע (נשבע שכל הזמן הזה ניסיתי כל כך קשה להבין מה זה הבלונד הזה ומתי הוא מגיע ללא הצלחה), ובכלל יותר מרגיש מתי לעצור את השוט גם אם זה לא 30 מ"ל ב 30 שניות..
טייגר סקין כבר לא אחת לכמה חודשים אצלי, והכי חשוב - הטעם... בדיוק כמו שטעמתי אז, חלק, טעים, לא מר מדי לא חמוץ מדי.
יותר מהכל, למדתי להבין מתי השוט לא טוב, מה צריך לתקן ולא להתבייש לזרוק לכיור.
כמובן כמו בכל תחום בחיים, זה לא שתהליך הלמידה נגמר או ייגמר מתישהו, אבל מכאן העקביות שלי רק תשתפר יותר ויותר. וכמו בכל תחום, ידע הוא רק חלק מהעניין - ניסיון אישי הוא קריטי להבנה איך העסק עובד.
לשם העניין את השוטים אני מכין עם גאג'יה אבולושן שקניתי במבצע מטורף לפני שנה וחצי, רק עכשיו אני מרגיש שאני באמת ממצה את הפוטנציאל שלה.
תודה למומחים כאן שחולקים את ניסיונם. קפה טוב בבית למי שאוהב זה אחד הדברים הכיפיים שיש (וגם חוסך כסף על קפה בחוץ).