כולכם הייתם עדים להשתלשלות האירועים בשבועות האחרונים, אז הנה... נבחר רסיבר, אני מניח שלפי הציונים תבינו לבד מי הוא
הציוד מסביב:
אמצעי תצוגה: פיוניר קורו 5090
רמקולים רצפתיים קדמיים לאחר כ-55 שעות נגינה – Focal Chorus 816v.
רמקולי סראונד רצפתיים (תוצרת גרמניה) – Backes & Muller AML30.
כבלים 12AWG של LEXUS לקדמיים, 18AWG לאחוריים, לאחר מכן נתקבל לבדיקה גם הכבל Van Den Hul CS-122 שנבדק עם האונקיו, הדנון והימהה (והוסיף המון!!!).
מקור לתכנים: HTPC- מעבד C2D E7400, 4gb ddr2, ati 5450, מחובר בכבל (גימיק) Monster HDMI.
הרסיברים שנבחנו
Pioneer VSX-LX70, לאחר כיול MCACC + שינוי טונים ו-X-CURVE,
קולנוע ביתי: 9\10 - מפורט, חד כתער, באס דרמטי.
סטריאו: 4\10 - קטסטרופה לאוזניים, שירים נשמעים חסרי "נשמה", סגנון בהיר וצורם, אינו מוסיקלי כלל בשילוב עם הרמקולים.
פיצ'רים\מצבי שמיעה: מגוון מצבי שמיעה, בסטריאו אף אחד מהם לא ממש עוזר לרסיבר, בקולנוע ביתי זה כבר עניין של טעם ומצריך התעמקות נוספת, לא תומך שליטה דרך אנדרואיד.
הנדסת אנוש (שלט, תפריטים): 3\10, חשבתי שתפריטים כאלו נשארו בנגני VHS של שנות ה-90, מסתבר שטעיתי. שלט עמוס מדיי, במבט ראשון (וגם שני) העין הולכת לאיבוד, עמוס באפשרויות שאין לי צורך ברוב המוחלט שלהן. עם זאת, כיול MCACC נראה מקיף ומדויק.
שורה תחתונה: לא לטעמי, יכול להיות מושלם עבור אנשים המעוניינים להשתמש ברסיבר למטרות ק"ב.
Onkyo TX-NR808, לאחר כיול Audyssey עם 3 נק' האזנה שונות בזווית של כ130 מעלות.
קולנוע ביתי: 8\10 באס מעולה, סאונד מאוזן ומהנה אך לא מפורט דיו, דרוש סנטר מאחר וקצוות הרסיבר אינן חדות במיוחד, הדיאלוגים לא מספיק חדים וצלולים.
סטריאו: 7\10 סאונד כיפי, לא חד במיוחד אך לא מאכזב, עושה את העבודה.
פיצ'רים\מצבי שמיעה: מגוון מצבי שמיעה מספקים, תומך שליטה דרך אנדרואיד.
הנדסת אנוש: 9\10 – תפריטים מעולים, נעימים לעין, מדריך בסיסי וספר הוראות מעולים, שלט נוח וצנוע שעושה את העבודה.
שורה תחתונה: לאחר הפיוניר, האונקיו הוא בהחלט שינוי מרענן, אומנם פחות חד וצלול מהפיוניר, אך בהחלט יכול להוות הימור בטוח בשביל רוב המשתמשים, רסיבר שעושה את העבודה בצורה כיפית.
Denon AVR-4310, לאחר כיול Audyssey עם 3 נק' האזנה שונות בזווית של כ-130 מעלות.
קולנוע ביתי: 9.5\10 – כמעט ומבטל את הצורך בסנטר, דיאלוגים נשמעים חדים כתער, רעשי רקע מועברים בצורה מצוינת ולא מתנגשת כלל עם ההתרחשויות – הפרדת צלילים מעולה, בשונה מהאונקיו שכמעט וערבב. באס מדהים, דרמטי אך יודע גם למתן כשצריך.
סטריאו: 8.5\10 – מעולה ומהנה, לאחר משחק קצר עם מצבי השמיעה ניתן להגיע למצבי שמיעה שהופכים את המוזיקה לתלת מימדית. חדות מדהימה ובאס עמוק – אך בהשוואה לימהה מחסיר פרטים. אפילו במצב Neo 6 : Cinema שאינו בנוי כלל למוזיקה איכות הסאונד מצוינת.
פיצ'רים\מצבי שמיעה: מגוון רחב, וכמעט ולא משנה באיזה תבחרו (בהתאם לתוכן כמובן), כמעט תמיד נשמע מעולה... עם זאת יש לציין שיש מס' מצבים בהם התוכן (סטריאו בעיקר) נשמע צורם.
הנדסת אנוש: 7\10 - 2 שלטים........... ספר הוראות בעובי האינציקלופדיה העברית עם דפים במבנה רחב – לא נוחים לקריאה כלל, בתחילה נדמה כי יש צורך בקורס מזורז להבנת השלט עם התצוגה או בכלל את מטרת 2 השלטים, אבל לאחר זמן-מה מבינים את הפואנטה.
יש אפשרות לשליטה מהאנדרואיד ע"י אפליקציה שהופכת את השליטה ברסיבר לקלי-קלות.
שורה תחתונה: רסיבר מדהים שלא יכול לשעמם לעולם, תמיד אפשר למצוא דרך לגוון ולהפוך את הסאונד למשהו אחר במידה ובא לכם להשתעשע – אך צריך להזהר מאחר ויש מצבים בהם הוא הופך בהיר וצורם.
Yamaha RX-V3900, לאחר כיול YPAO.
קולנוע ביתי: 9.8\10 – מפורט בצורה מדהימה, באס עוצמתי, דיאלוגים חדים כתער גם ללא סנטר. (את ה0.2 הנותרים נשאיר לLX-90
סטריאו: 10/9.5 – אנשים המליצו לי לרכוש מגבר סטריאו כיוון ששום רסיבר לא יספק לי איכות סאונד דו-ערוצית מספקת... well... הם טעו- מצב Pure Direct ואפילו מצבי סראונד נשמעים מדהים מדהים מדהים.
פיצ'רים\מצבי שמיעה: הכל מהכל, כולל שליטה מהאנדרואיד ע"י אפליקציה מבית ימהה, בשונה מהאפליקציה של דנון שפותחה ע"י אדם פרטי.
הנדסת אנוש: 10\10 – תפריטים נוחים, צבעוניים וקלים להבנה, ספר הוראות בעברית (!).
שורה תחתונה: מכל האנשים החביבים שעזרו לי בדרך, מכולם נאמר לי שאאלץ להתפשר- שאף רסיבר לא יוכל להיות מושלם גם בקולנוע וגם בסטריאו... אני מניח שלכל כלל יש יוצא מן הכלל. זהו ללא הספק הרסיבר הטוב ביותר שעבר בביתי, נשמע פשוט מדהים, תענוג לאזניים.
מעוניין להודות לניסן מ"פיוז" על עסקה מדהימה (ונוחה!), שירות מ-ע-ו-ל-ה, לאחר שנכוותי כל כך הרבה מהשירות בארץ, "פיוז" היא נווה-מדבר עבורי - ממליץ בחום
* למעוניינים: מאחר ורכשתי 10 מ' כבל מבריטניה ויש לי צורך רק ב4.5 מ', כל השאר למכירה (2 חתיכות של 2.5-2.8מ'), הדגם הוא Van Den Hul CS-122 - לפרפקציוניסטים בלבד, במחיר מעולה! מומלץ בחום.
מעט תמונות (מצטער על איכות התמונה, צולם מהפלאפון):
[img2=550x733]http://www.fastup.co.il/images/9008437.jpg[/img2]
[img2=550x692]http://www.fastup.co.il/images/47962327.jpg[/img2]