מחפש אוזניות עם אטימות טובה יותר מהCX300 לנסיעות באוטובוס

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
avirez פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #1 

היי,
יש לי את הסנהייזר CX300, ואני מרוצה מהאיכות שלהם, יחסית למחירן. לצערי, האטימות שלהם לרעש מבחוץ לא מספיקה לנסיעה היומית שלי, שעה לכל כיוון באוטובוס/מונית לעבודה (אנשים שמדברים בקול, מוזיקה חזקה שהנהג משמיע וכו).

חיפשתי פה בפורום אבל לא מצאתי תשובה מתאימה, אז אני פונה אליכם..אנא עזרו לי לפני שאני משתגע בנסיעה[:
הכוונה לאוזניות INEAR בתקציב של עד 300 ש"ח, אם ההבדל באטימות באמת שווה את השדרוג המדובר

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

תמתח את התקציב ותקנה shure225
אחלה אוזניות עם אטימה מעולה
העם דורש..... כל מיני דברים

avirez פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

225 ? אני מוצא רק 215. זה דגם חדש?

avirez פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

והאם כדאי לקנות את ה215 בKSP ב440 ש"ח ? או שיש כאן סכנה למוצר סוג ב'/refurbished/וכו' ?

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #5 

לשור יהיה יותר אטימה רק אם מגיעים איתן אטמים מסוג trilple-flange. לetymotic אמורה להיות אטימה יותר טובה בכל מקרה (מעל 30db).

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #6 

Ilyan כתב:לשור יהיה יותר אטימה רק אם מגיעים איתן אטמים מסוג trilple-flange. לetymotic אמורה להיות אטימה יותר טובה בכל מקרה (מעל 30db).
...
(Y) +1
יש לי Etymotic HF5 והאטימה שלהן מ-ע-ו-ל-ה. באתר היצרן מדברים על הנחתה של רעשי סביבה ב- 35-42dB. אני מסתובב איתן ברחובות סואנים ואני יכול לספר שאוטובוס שעובר לידך נשמע כמו לחישה, וזה מאפשר לשמוע מוזיקה בווליום נמוך ולא לפגוע בשמיעה. הן נוחות בשימוש ממושך למרות שבהתחלה היה לי קצת מוזר שהן נכנסות כל-כך עמוק לאוזן.
תראה פה: http://www.etymotic.com/ephp/epcomp.html
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

TMJ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #7 

Ilyan כתב:לשור יהיה יותר אטימה רק אם מגיעים איתן אטמים מסוג trilple-flange. לetymotic אמורה להיות אטימה יותר טובה בכל מקרה (מעל 30db).
...
קשקוש. אטימה זה לא משהו קבוע. כל אחד ומה שמתאים לו. אני עם האטמים הרגילים של שור (הגומי האפורים) ואני מקבל אטימה יותר טובה מכל אוזניות inear שניסיתי. גם יותר מהאטימוטיק. לטעמי westone ןshure אלו הinear שאוטמות הכי טוב. אבל שוב כל אחד ומה שמתאים.
לגבי קניה בksp, אני קניתי שם ואין שום בעיה.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

טעות, אטימה היא פרמטר מדיד, אמנם צורת האוזן משתנה ולכן לא כל אחד יגיע לאותו נתון בדיוק אך יש טווח הנחתה מסויים שבו התוצאות יהיו פחות או או יותר עקביות. כלומר אתה לא תגיע לאטימה של 35db ומישהו אחר יגיע רק ל-20db עם אותן אוזניות, בהנחה שהושג fit טוב ככל שניתן.
וכמו שאתה יכול לראות בנתוני היצרן, האטימוטיק נותנות טווח אטימה גבוה יותר מהשור 215. למה? פשוט מאוד האטימוטיק, במיוחד הHF5/2/3 מתוננות להיכנס עמוק יחסית לתעלה כדי לתפקד כמו שצריך, בנוסף הtriple-flange בנוי כדי להגיע לבידוד מקסימלי לעומת אטמים אחרים, על חשבון הנוחות.

ואחרי שאתה קורא לי קשקשן אתה מוזמן לבדוק בעצמך את הגרפים בinnerfidelity, אפילו הMC3 השמנות יחסית נותנות אטימה יותר טובה למSE215:
http://www.innerfidelity.com/images/ShureSE215.pdf
http://www.innerfidelity.com/images/Etymoticmc3.pdf

לצערנו אין מדידה של הHF5 אבל אפשר להשליך מסקנות ע"H השוואה של דגמי הדגל של כל חברה:
http://www.innerfidelity.com/images/ShureSE535.pdf
http://www.innerfidelity.com/images/EtymoticER4PT.pdf

כמו שאתה רואה לאטימוטיק אטימה ברמה גבוה יותר משמעותית, הם לא סתם בנו את המוניטין שלהם על הנושא הזה.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #9 

עריכה: טעיתי. מחקתי את ההודעה.
:oops:
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

TMJ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

IIyan, לא התכוונתי לקרוא לך קשקשן זאת לא הנקודה. אני לא טורח לקרוא נתונים טכניים, ולרוב לא מסתמך יותר מידי על ביקורות. אני אישית קיבלתי אטימה פשוט טובה יותר מהshure ומהwestone, רוצה להתווכח עם זה? שום נתון לא ישנה את זה.
כרגע בלי קשר לאטימה. hf5 וse215 לטעמי הן האוזניות הכי טובות בטווח המחירים הזה. משניהם תקבל אטימה מצויינת כך או כך. בנוגע לסאונד, ה215 נותנות באס יותר טוב משמעותית אך פירוט פחות טוב מהhf5. עניין של העדפה אישית. ה215 יותר כיפיות, הכל תלוי מה אתה מחפש. באופן כללי הייתי אומר שהhf5 קצת מתעלות. אך ה215 נותנות חבילה טובה יותר לטעמי אם זה בנוחות ובאיכות הכבלים (הנתיקים יש לציין).

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אפשר להתווכח על סאונד כמה רוצים, נתון חד-משמעי ומדיד לחלוטין כמו טווח אטימה זה לא עניין של טעם. כל אטימוטיק תאטום בממוצע יותר טוב מכל שור, זה עובדה וזה נתון שאתה יכול לבדוק בדפי היצרן. אם אתה חושב שאתה מקבל משור 215 יותר אטימה מHF5, פשוט לא היה לך fit אופטימלי.

TMJ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

זאת בדיוק הנקודה, השור בשבילי אוטמות טוב יותר. זה לא קשור לטעם, זה תלוי במה מתאים לבנאדם. גם כשהלבשתי על האטימוטיק את אותם אטמים שאני משתמש בשור, עדיין ה215 נתנו הרגשה של אטימה טובה יותר. שוב, אתה רוצה להתווכח על זה? זה המצב אצלי, ככה אני, זאת עובדה אישית שלי ושום נתון לא יכול לשנות אותה.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

TMJ, אני תמיד מעריך את התגובות שלך והנסיון שלך עם IEM כנראה רב משלי אבל עדיין פה אתה פשוט טועה, וזה לא עניין של להסכים עם דעתך או לא, אטימה טובהעם IEM אונינברסליות שמתוכננות היטב כמו האטימוטיק (בניגוד למשהו בעייתי כמו השור המוקדמות יותר או הסנהייזרים) כל אחד יכול להשיג, אם הרגשת (וזו מילת המפתח פה) שאתה מקבל משור תוצאה טובה יותר בעניין הזה, בניגוד לנתוני יצרן ומדידות שאומרים אחרת, זה אומר רק שלא שמת אותן פרופר או שהיית צריך לנסות עם אטמים אחרים. ואישית עם הSE530 האטימה טובה אבל לא מעולה, היו לי אוזניות פול-סייז שהגעתי איתן לרמה דומה. עם ה535 רואים בגרף שיפור משמעותי לעומת זאת.

TMJ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אני מבין את הנקודה שלך. אבל היא לא ממש נותנת לנו עובדה בפני השטח מהסיבה הפשוטה שאלו רק נתונים. צורת האוזניה וההתאמה שלה לאוזן שלנו משפיעה על האטימה מה שגורם לזה שאצל כל אחד זה יהיה קצת שונה, לכן זה לא תלוי רק באטמים לא משנה כמה נטחן את זה. תאמין לי ניסיתי הרבה סוגים של אטמים (לי ספציפית יש בעיה עם האטמים לכן אני בתהליכים לקניית אוזניות custom כלשהן). האטימה ב530 לא מושלמת מהסיבה הפשוטה שגוף האוזנייה גדול מאוד בשביל רוב האנשים, את ה535 הקטינו קצת אז היה ניתן להשיג תוצאות טובות יותר. "המשהו בעייתי" שאתה קורא לו הוא לא בעייתי לכולם. ה215 אלו פשוט אוזניות שיושבות כמעט מושלם באוזניים שלי למרות שאני יודע שיש טענות ברשת של אנשים שלא מסתדרים איתן. בסופו של דבר צריך לנסות את האוזניות שקונים ואם אי אפשר אז ללכת עם ההמלצות המרובות. אני אישית לא מחבב נתונים טכניים כי מניסיון אני פשוט יודע שלא כדאי לסמוך עליהם.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”