מבולבל מנתונים של סאבים
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
טוב, אני חופר על זה הרבה בפורום לאחרונה (אבל רק בשירשורים של אחרים), אז הקבועים כאן בוודאי מכירים את פרטי המקרה.
קניתי לאחרונה חמישיית סטליטים של קבאס, ובתזמון מדהים מת לי הסאב, שהיה קצת ישן והרבה מעפן. במקור היה אמור להיות תקציב מאוד דחוק לסאב החדש, אבל סכום כסף לא מאוד גדול ודי מפתיע שאמור לנחות עלינו איפשר לבצע מתיחה נאה לתקציב, כנראה, לא בטוח.
התחלתי לחפש סאבים מתאימים ויותר יקרים מעט, ומכיוון שמתיחת התקציב תלויה באישור ההנהלה, התחלתי להסתכל על סאבים קומפקטיים אך חזקים, כמו הג'אמו 800 למשל, עם שלושה אלמנטים של 6.5" בלבד, אבל מגבר של 800 וואט שעומד מאחוריהם.
כמו שכבר נאמר בפורום פעמים רבות לאחרונה, סאב בשביל קבאס צריך להגיע לפחות ל-150 הרץ בקצה העליון (שם נמצא הקצה התחתון של הרמקולים) ועדיף אפילו יותר, כי קבאס ממליצים לחתוך ב180 הרץ.
וכאן מגיע הקטע המבלבל. הסתכלתי על הסאבים הקומפקטיים של ולודיין, ושם ראיתי פרט שלא הבנתי. לכל הסאבים הקטנים של ולודיין יש קרוס שנע בין 50-200 הרץ. ה-Frequency Response שלהם מתחיל ב-38 ומגיע ל120 או 140, תלוי בדגם. עד עכשיו הייתי בטוח ש FR הוא תחום התדרים שהסאב מכסה, אבל אם אפשר לחתוך גבוה יותר, כנראה שהבנתי לא נכון. אז מה המשמעות האמיתית של FR, ואיך אני יודע כמה גבוה באמת מגיע הסאב? יכול להיות שיש הרבה סאבים שפסלתי כי הם לא מגיעים לתחום הדרוש, והם בעצם כן מגיעים אליו (אני מסתכל עליכם, Sunfire HRS).
קניתי לאחרונה חמישיית סטליטים של קבאס, ובתזמון מדהים מת לי הסאב, שהיה קצת ישן והרבה מעפן. במקור היה אמור להיות תקציב מאוד דחוק לסאב החדש, אבל סכום כסף לא מאוד גדול ודי מפתיע שאמור לנחות עלינו איפשר לבצע מתיחה נאה לתקציב, כנראה, לא בטוח.
התחלתי לחפש סאבים מתאימים ויותר יקרים מעט, ומכיוון שמתיחת התקציב תלויה באישור ההנהלה, התחלתי להסתכל על סאבים קומפקטיים אך חזקים, כמו הג'אמו 800 למשל, עם שלושה אלמנטים של 6.5" בלבד, אבל מגבר של 800 וואט שעומד מאחוריהם.
כמו שכבר נאמר בפורום פעמים רבות לאחרונה, סאב בשביל קבאס צריך להגיע לפחות ל-150 הרץ בקצה העליון (שם נמצא הקצה התחתון של הרמקולים) ועדיף אפילו יותר, כי קבאס ממליצים לחתוך ב180 הרץ.
וכאן מגיע הקטע המבלבל. הסתכלתי על הסאבים הקומפקטיים של ולודיין, ושם ראיתי פרט שלא הבנתי. לכל הסאבים הקטנים של ולודיין יש קרוס שנע בין 50-200 הרץ. ה-Frequency Response שלהם מתחיל ב-38 ומגיע ל120 או 140, תלוי בדגם. עד עכשיו הייתי בטוח ש FR הוא תחום התדרים שהסאב מכסה, אבל אם אפשר לחתוך גבוה יותר, כנראה שהבנתי לא נכון. אז מה המשמעות האמיתית של FR, ואיך אני יודע כמה גבוה באמת מגיע הסאב? יכול להיות שיש הרבה סאבים שפסלתי כי הם לא מגיעים לתחום הדרוש, והם בעצם כן מגיעים אליו (אני מסתכל עליכם, Sunfire HRS).
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

אני בודק את האפשרות, אבל בהתחשב בעובדה שסאב של קבאס שלא באמת יספיק לחלל המדובר (למרות שלי זה לא מפריע, אני לא מאלה שאוהבים שהמערכת מרביצה להם בבטן) עולה בארה"ב הרבה יותר ממה שהתקציב המתוח מאפשר, אני נוטה להאמין שזאת לא באמת אופציה.
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

יש להם יותר משלושה. קו הסאבים שלהם כולל שמונה סאבים בסך הכל, אבל הסאב הזול ביותר שלהם עולה בארה"ב 860$, שהם הרבה יותר מה-3000 ש"ח שאני אצליח לגרד בקושי אם אתחנף הרבה להנהלה. אחריו יש סאב של 1220$, ורק אז מגיעים לסאב שמומלץ לחלל המדובר, והוא כבר עולה 1760$.
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

הנתונים של הסאבים של חברות הדיירקט לא מגיעים ל150-180 הרץ, אבל אולי הם דווקא כן מגיעים לשם, כמו הוולודיינים, שאולי כן מגיעים.
בכל מקרה, יש סאבים שמגיעים לתחומים הללו. סדרת SDS של Sunfire מגיעה על הנייר ל150 הרץ, הסאבים של ג'אמו מגיעים ל200, הסאבים של פולק מגיעים ל200 ואפילו 250, הסאבים של אקסיום מגיעים ל150, ואפשר להמשיך עוד ועוד את הרשימה. באמת שאין בעיה, השאלה היא אם יש סאבים שעל הנייר לא מגיעים כל כך גבוה, אבל דווקא כן מגיעים לשם, ואיך אפשר לדעת אם זה המצב.
בכל מקרה, יש סאבים שמגיעים לתחומים הללו. סדרת SDS של Sunfire מגיעה על הנייר ל150 הרץ, הסאבים של ג'אמו מגיעים ל200, הסאבים של פולק מגיעים ל200 ואפילו 250, הסאבים של אקסיום מגיעים ל150, ואפשר להמשיך עוד ועוד את הרשימה. באמת שאין בעיה, השאלה היא אם יש סאבים שעל הנייר לא מגיעים כל כך גבוה, אבל דווקא כן מגיעים לשם, ואיך אפשר לדעת אם זה המצב.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
Malcontent כתב:הנתונים של הסאבים של חברות הדיירקט לא מגיעים ל150-180 הרץ, אבל אולי הם דווקא כן מגיעים לשם, כמו הוולודיינים, שאולי כן מגיעים.
בכל מקרה, יש סאבים שמגיעים לתחומים הללו. סדרת SDS של Sunfire מגיעה על הנייר ל150 הרץ, הסאבים של ג'אמו מגיעים ל200, הסאבים של פולק מגיעים ל200 ואפילו 250, הסאבים של אקסיום מגיעים ל150, ואפשר להמשיך עוד ועוד את הרשימה. באמת שאין בעיה, השאלה היא אם יש סאבים שעל הנייר לא מגיעים כל כך גבוה, אבל דווקא כן מגיעים לשם, ואיך אפשר לדעת אם זה המצב....
- superman274
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 528
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
אני באותו מצב בדיוק,המחיר של הסאב של קאבס 10 אינץ הוא 6700 שח,המון.
במחיר הזה או שאני מוסיף יותר אני יכול להשיג לדוגמה את הsvs sb13 ultra ששווה הרבה יותר.
השאלה איך הם יתפקדו?
במחיר הזה או שאני מוסיף יותר אני יכול להשיג לדוגמה את הsvs sb13 ultra ששווה הרבה יותר.
השאלה איך הם יתפקדו?
- epony
- חבר במועדון 10K

הבעיה היא לא בסאב - ככל שעולים בתדרים מעל 80 הרץ, כך יותר קל לאוזן למקם את מקור הסאונד...GilSt כתב:גם Santorin 21 מתקשה בתדרים מעל 150 HZ וכבר ניתן לזהות את מקור הצליל....
בכלל, ברגע שלמדתי שהסאטליטים של קסאב לא יורדים מתחת ל-150 הרץ, איבדתי הרבה מאוד מהכבוד שהיה לי אליהם.
נ.ב. עושה רושם של-HSU יש פתרון ל-"בור" שנוצר באיזור המיד-בס בין הסאטליטים לסאב עצמו: http://www.hsuresearch.com/products/mbm-12mk2.html
- GilSt
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 628
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
אם הבנתי נכון זה זוג נוסף של רמקולים - נוסף לסאב?epony כתב:הבעיה היא לא בסאב - ככל שעולים בתדרים מעל 80 הרץ, כך יותר קל לאוזן למקם את מקור הסאונד...GilSt כתב:גם Santorin 21 מתקשה בתדרים מעל 150 HZ וכבר ניתן לזהות את מקור הצליל....
בכלל, ברגע שלמדתי שהסאטליטים של קסאב לא יורדים מתחת ל-150 הרץ, איבדתי הרבה מאוד מהכבוד שהיה לי אליהם.
נ.ב. עושה רושם של-HSU יש פתרון ל-"בור" שנוצר באיזור המיד-בס בין הסאטליטים לסאב עצמו: http://www.hsuresearch.com/products/mbm-12mk2.html...
נראה פתרון מצויין, אבל לאן זה אמור להתחבר ברסיבר?
הבעיה שאתה חי על נתונים ולא על שמיעה. האם שמעת את ה IO2 שלהם , או אפילו EOLE ?epony כתב:הבעיה היא לא בסאב - ככל שעולים בתדרים מעל 80 הרץ, כך יותר קל לאוזן למקם את מקור הסאונד...GilSt כתב:גם Santorin 21 מתקשה בתדרים מעל 150 HZ וכבר ניתן לזהות את מקור הצליל....
נ.ב. עושה רושם של-HSU יש פתרון ל-"בור" שנוצר באיזור המיד-בס בין הסאטליטים לסאב עצמו: http://www.hsuresearch.com/products/mbm-12mk2.html...
מאמין שהכבוד שלך אליהם יחזור. אני למדתי שהנתונים שלהם בנייר לא מצביעים על שום דבר. כנראה שהמדידות
שלהם שונות ממדידות של יצרניות אחרות. אני מכיר את החברה הזו המון שנים , שמעתי עשרות דגמים שונים שלהם
מאלפי שקלים ועד מאה אלף שח. עוד לא שמעתי סטליטים מענגים כמו הסטליטים שלהם. משום חברה בעולם.
להבדיל מחברות אחרות הם מוזיקליים ביותר , פשוט לא להאמין איזה צליל יוצא מהכדורים שלהם.
מסכים עם כל מילה...LiorShap כתב:הבעיה שאתה חי על נתונים ולא על שמיעה. האם שמעת את ה IO2 שלהם , או אפילו EOLE ?epony כתב:הבעיה היא לא בסאב - ככל שעולים בתדרים מעל 80 הרץ, כך יותר קל לאוזן למקם את מקור הסאונד...GilSt כתב:גם Santorin 21 מתקשה בתדרים מעל 150 HZ וכבר ניתן לזהות את מקור הצליל....
מאמין שהכבוד שלך אליהם יחזור. אני למדתי שהנתונים שלהם בנייר לא מצביעים על שום דבר. כנראה שהמדידות
שלהם שונות ממדידות של יצרניות אחרות. אני מכיר את החברה הזו המון שנים , שמעתי עשרות דגמים שונים שלהם
מאלפי שקלים ועד מאה אלף שח. עוד לא שמעתי סטליטים מענגים כמו הסטליטים שלהם. משום חברה בעולם.
להבדיל מחברות אחרות הם מוזיקליים ביותר , פשוט לא להאמין איזה צליל יוצא מהכדורים שלהם....
teenet כתב:Malcontent, סליחה שאני מתפרץ לך לשרשור...![]()
כמעט שפתחתי שרשור עם כותרת ותוכן די זהה לשלך, אבל בגלל שגם אני לא אוהב לראות כפילויות - עדיף תמיד לחפש קודם...![]()
אני בדיוק באותה בעיה כמו שלך - רסיבר ONKYO 809, סט סטליטיים חדש של CABASSE וסאב ישן שעשה את שלו... וכן - גם אני עוקב בשבועיים האחרונים אחרי כל הפוסטים הרבים בנושא סאבים (עושה רושם שזו עונת הסאבים...) ודי מבולבל.
אנא חברים יקרים - עזרו לנו למצוא את השידוך המתאים...
המועמדים שלי:
Sunfire SDS-12
Emotiva X-Ref 12
SVS SB12-NSD
כל הצעה שבאה בחשבון בהנחה שהתקציב (שרק הולך וגדל) עומד על איזור ה- 700$ לפני משלוח לארץ.
המון תודה!!!...
מישהו?
- epony
- חבר במועדון 10K

1. את ה-SDS12 לא הייתי רץ לקנות בחו"ל: http://www.av1.co.il/home-theater/louds ... sds-12-sub
2. על פניו ה-EMOTIVA נראה יותר טוב מה-SUNFIRE, מכיוון שהוא עולה עד 200 הרץ, ולכן סביר להניח שהוא יתמודד יותר טוב עם תדרים של 150 הרץ בניגוד ל-SUNFIRE שמגיע בטופ בדיוק ל-150 הרץ ולכן ניתן להניח שהוא כבר די מתאמץ לספק סאונד איכותי בתדר הזה...
3. באותו אופן, עושה רושם שה-SVS מתפקד אפילו יותר טוב מה-EMOTIVA בטווח העליון של התדרים שהוא מסוגל להוציא - מקריאת ביקורות מקצועיות עליו, עושה רושם שהוא הפתיע לטובה בתחום הזה גם אנשים שבד"כ לא מתרשמים מהביצועים של SVS בתדרים הגבוהים יותר..!
בשורה התחתונה, אני אישית הייתי הולך על ה-SVS בתקציב הזה...
2. על פניו ה-EMOTIVA נראה יותר טוב מה-SUNFIRE, מכיוון שהוא עולה עד 200 הרץ, ולכן סביר להניח שהוא יתמודד יותר טוב עם תדרים של 150 הרץ בניגוד ל-SUNFIRE שמגיע בטופ בדיוק ל-150 הרץ ולכן ניתן להניח שהוא כבר די מתאמץ לספק סאונד איכותי בתדר הזה...
3. באותו אופן, עושה רושם שה-SVS מתפקד אפילו יותר טוב מה-EMOTIVA בטווח העליון של התדרים שהוא מסוגל להוציא - מקריאת ביקורות מקצועיות עליו, עושה רושם שהוא הפתיע לטובה בתחום הזה גם אנשים שבד"כ לא מתרשמים מהביצועים של SVS בתדרים הגבוהים יותר..!
בשורה התחתונה, אני אישית הייתי הולך על ה-SVS בתקציב הזה...