עזרה למתחיל
-
עמישי
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 568
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
שלום לכולם.
שמי עמישי, ובזמן האחרון אנחנו (אני ואישתי) החלטנו שהגיע הזמן להתקדםלמסך חדש, קצת יותר מהטושיבה 29" הרגילות, והכוונה לא לפלזמה אלא הקוביות.
בשבועיים האחרונים אני קורא באתר המון ביקורות ושרשורים לכאן ולכאן, כמו כן כיתתי רגלי בין מספר חנויות. למיטב הבנתי, בחנויות מנסים לדחוף לפי מי שמשלם יותר עמלות, ופה אני רואה שהרוב הולך על סמסונג/ אל ג'י/ פיליפס. קצת שארפ.
קצת נתונים:
המרחק מקיר לקיר הינו 3.7 מטר, כמובן שיש להוריד קצת מהספה ומהמסך אז נגיד נשאר 3.3 מטר. אני מתלבט אם לקחת 40-42 או 46-47. אני מעדיף לד כי זה מה שיילך בשנים הקרובות, גם כי רואים צבעים חדים יותר
כרגע אני מנוי ביס, ומן הסתם אעבור לממיר HD.
1. האם יש טעם לקנות מסך עם תלת מימד? לי זה נראה נחמד, למרות שלא התנסיתי בהן בטלוויזות.
2. ואותו כנ"ל לסמארט? הם לא ממש אינטרנט מלא, יותר חנות אפליקציות. האם הן אטרקטיביות?
3. האם כדאי לקנות רק מיבואן מורשה, או אפשר ממקבילי, שעולה לעתים עד 1000 ש"ח פחות.
4. במספר חנויות הציעו מסך מתצוגה, עד 25% הנחה. זה כדאי?
5. שמעתי ממישהו, שדווקא בינואר המחירים של המסכים (וכל מוצרי החשמל) הולכים לרדת בגלל מיסוי חדש,
מישהו יודע אם זה נכון?
ראיתי מעט מסכים מבריקים, כמו ראי, שההשתקפות בהן חזקה, במיוחד בקטעים חשוכים בסרט. האם יש סיבה שייצרו אותם?
אשמח אם תאירו את עיני בנושאים אלו.[/code]
שמי עמישי, ובזמן האחרון אנחנו (אני ואישתי) החלטנו שהגיע הזמן להתקדםלמסך חדש, קצת יותר מהטושיבה 29" הרגילות, והכוונה לא לפלזמה אלא הקוביות.
בשבועיים האחרונים אני קורא באתר המון ביקורות ושרשורים לכאן ולכאן, כמו כן כיתתי רגלי בין מספר חנויות. למיטב הבנתי, בחנויות מנסים לדחוף לפי מי שמשלם יותר עמלות, ופה אני רואה שהרוב הולך על סמסונג/ אל ג'י/ פיליפס. קצת שארפ.
קצת נתונים:
המרחק מקיר לקיר הינו 3.7 מטר, כמובן שיש להוריד קצת מהספה ומהמסך אז נגיד נשאר 3.3 מטר. אני מתלבט אם לקחת 40-42 או 46-47. אני מעדיף לד כי זה מה שיילך בשנים הקרובות, גם כי רואים צבעים חדים יותר
1. האם יש טעם לקנות מסך עם תלת מימד? לי זה נראה נחמד, למרות שלא התנסיתי בהן בטלוויזות.
2. ואותו כנ"ל לסמארט? הם לא ממש אינטרנט מלא, יותר חנות אפליקציות. האם הן אטרקטיביות?
3. האם כדאי לקנות רק מיבואן מורשה, או אפשר ממקבילי, שעולה לעתים עד 1000 ש"ח פחות.
5. שמעתי ממישהו, שדווקא בינואר המחירים של המסכים (וכל מוצרי החשמל) הולכים לרדת בגלל מיסוי חדש,
מישהו יודע אם זה נכון?
ראיתי מעט מסכים מבריקים, כמו ראי, שההשתקפות בהן חזקה, במיוחד בקטעים חשוכים בסרט. האם יש סיבה שייצרו אותם?
אשמח אם תאירו את עיני בנושאים אלו.[/code]
ל3מטר 40 יהיה קטן ולא תבדיל בHDR לFHD לכן עדיפות לפחות 46,אבל תכף יבוא ויגיבו לך שלא שווה להשקיע ב47 ואתה צריך 50+
לדעתי כדאי 3D כי זה מה שהולך היום ואולי יהיה לך שימוש בזה תמיד נחמד לראות ב3D גם רוב הסרטים יוצאים עכשיו ב3D .
מה שחשוב לא להתקרב למוצרי מדבקה כמו HAIR PILOT וללכת רק על מותגים המחיר יותר יקר אבל תמורה אמיתי למחיר.
אנשים ישמחו לדעת מה הולכים להיום שמושים עקריים? ספורט? גיימניג? SD?HD?
ובכלל על איזה תקציב מדובר?
לדעתי כדאי 3D כי זה מה שהולך היום ואולי יהיה לך שימוש בזה תמיד נחמד לראות ב3D גם רוב הסרטים יוצאים עכשיו ב3D .
מה שחשוב לא להתקרב למוצרי מדבקה כמו HAIR PILOT וללכת רק על מותגים המחיר יותר יקר אבל תמורה אמיתי למחיר.
אנשים ישמחו לדעת מה הולכים להיום שמושים עקריים? ספורט? גיימניג? SD?HD?
ובכלל על איזה תקציב מדובר?
הנה באתי - לא פחות מ 50 עבור 3 מטר.
זה אפילו קצת קטן ולא תהנה מהאיכות הכבוהה ביותר.
תשובות:
1. נחמד, לא חובה. עדיף לטעמי להשקיע בטלויזייה איכותית יותר על פני התלת מימד. מבחינתי, אם זה שם, זה לא יותר מאשר nice to have.
2. משני לחלוטין גם כאן. זה אולי נחמד בהתחלה, לא יותר.
3. ויכוח גדול. הפערים גדולים יותר מאשר 1000 ש"ח. אני דווקא בעד (תלוי ממי).
4. תלוי כמה שעות המסך עבד. ברוב המקרים, אם הדגם יחסית חדש ולא סובל מפגיעות נראות לעין, לא אמורה להיות בעיה.
5. לא שמעתי.
אני רואה שאתה נעול על לד. למה?
הייתי מציע לך לבדוק את את הפלזמות של פנסוסניק (vt20,vt30,st30) ואת סמסונג (c/d 700/8000) ועוד הרבה דגמים.
מה התקציב שלך?
זה אפילו קצת קטן ולא תהנה מהאיכות הכבוהה ביותר.
תשובות:
1. נחמד, לא חובה. עדיף לטעמי להשקיע בטלויזייה איכותית יותר על פני התלת מימד. מבחינתי, אם זה שם, זה לא יותר מאשר nice to have.
2. משני לחלוטין גם כאן. זה אולי נחמד בהתחלה, לא יותר.
3. ויכוח גדול. הפערים גדולים יותר מאשר 1000 ש"ח. אני דווקא בעד (תלוי ממי).
4. תלוי כמה שעות המסך עבד. ברוב המקרים, אם הדגם יחסית חדש ולא סובל מפגיעות נראות לעין, לא אמורה להיות בעיה.
5. לא שמעתי.
אני רואה שאתה נעול על לד. למה?
הייתי מציע לך לבדוק את את הפלזמות של פנסוסניק (vt20,vt30,st30) ואת סמסונג (c/d 700/8000) ועוד הרבה דגמים.
מה התקציב שלך?
-
עמישי
-
- חבר פעיל במיוחד

קודם כל תודה
50 כבר נראה לי ענק. אולי בגלל שיש לי 29" מרובעת. למה לד? לא יודע. כל המוכרים אומרים שהפלזמה והLCD הולכים להעלם מהעולם, טכנולוגיה ישנה, איכות פחות טובה וכו'. ומה באמת ההבדל?
בהתחלה חשבתי להשקיע 5K בערך, אבל נראה לי שאצטרך להגדיל את התקציב, למרות שיש כמה דגמים שנכנסים. מצאתי LG דגם LV350Y 47 במחיר 5500, ו ה LW570 47 ב 7000. ה 42 עולה 5500.
ראיתי גם פיליפס בעלי תמונה יפה, רק הפריע לי שהזכוכית כמו מראה, אם אני לא טועה דגם 8605, 7000 ש"ח
השימושים העיקריים יהיו טלויזיה רגילה בזמן הקרוב, כמובן שאעבור לממיר HD. כמובן גם סרטים, שאני מאד אוהב לראות.
מן הסתם, שהילדים יגדלו עוד קצת הם ישחקו בסוני (כרגע יש לי PS2).
אני באופן אישי, אוהב כל מיני פיצ'רים טכנולוגיים,ונראה לי מעניין כל החידושים הללו.
עכשיו כשאני חושב על זה, בLG התלת מימד היא מגיעה עם 4 זוגות משקפיים. האם גם ה LW450 וה LW6500 מגיעים עם משקפיים?
50 כבר נראה לי ענק. אולי בגלל שיש לי 29" מרובעת. למה לד? לא יודע. כל המוכרים אומרים שהפלזמה והLCD הולכים להעלם מהעולם, טכנולוגיה ישנה, איכות פחות טובה וכו'. ומה באמת ההבדל?
בהתחלה חשבתי להשקיע 5K בערך, אבל נראה לי שאצטרך להגדיל את התקציב, למרות שיש כמה דגמים שנכנסים. מצאתי LG דגם LV350Y 47 במחיר 5500, ו ה LW570 47 ב 7000. ה 42 עולה 5500.
ראיתי גם פיליפס בעלי תמונה יפה, רק הפריע לי שהזכוכית כמו מראה, אם אני לא טועה דגם 8605, 7000 ש"ח
השימושים העיקריים יהיו טלויזיה רגילה בזמן הקרוב, כמובן שאעבור לממיר HD. כמובן גם סרטים, שאני מאד אוהב לראות.
מן הסתם, שהילדים יגדלו עוד קצת הם ישחקו בסוני (כרגע יש לי PS2).
אני באופן אישי, אוהב כל מיני פיצ'רים טכנולוגיים,ונראה לי מעניין כל החידושים הללו.
עכשיו כשאני חושב על זה, בLG התלת מימד היא מגיעה עם 4 זוגות משקפיים. האם גם ה LW450 וה LW6500 מגיעים עם משקפיים?
-
עמישי
-
- חבר פעיל במיוחד

לגבי ה LW6500, אף חנות לא הציעה לי, אבל אבדוק זאת. מה ההבדלים המהותיים בין 3D אקטיבי ופאסיבי? ובאיזה רואים יותר טוב?
ובכלל, אני רואה שזאת תורה שלמה לבחור את המסך הנכון. אמשיך לנבור פה בפורום, להשכיל קצת יותר, למשל למה עדיף להתחבר ל HDMI3 ולא לאחרים. בהחלט יש פה נושאים מעניינים ששווה לעקוב.
ובכלל, אני רואה שזאת תורה שלמה לבחור את המסך הנכון. אמשיך לנבור פה בפורום, להשכיל קצת יותר, למשל למה עדיף להתחבר ל HDMI3 ולא לאחרים. בהחלט יש פה נושאים מעניינים ששווה לעקוב.
-
עמישי
-
- חבר פעיל במיוחד

אכן נחמד, אך משום מה יש לי הרגשה שיש ל LG יד בסרטון.......
בכל מקרה, השימוש העיקרי יהיה SD, וקצת HD בזמן הקרוב. אבל טלויזיה קונים (לפחות אני) לטווח של לפחות 5 השנים הקרובות, ומן הסתם, אני מאמין שכל תחום השידורים ישתנה העתיד הקרוב, ונראה יותר תכני HD. וכנראה שיותר תלת מימד.
טלויזיות ה LG נראות לי טובות מאד, כמו כן הסמסונג ה- D6000 או 6400, שהם פחות או יותר בתקציב.
אני מפחד שמהמרחק הנ"ל, 3.2 מטר, שידורי ה SD במסך 46-47 אינץ' יראו לא משהו.
יש השגות?
בכל מקרה, השימוש העיקרי יהיה SD, וקצת HD בזמן הקרוב. אבל טלויזיה קונים (לפחות אני) לטווח של לפחות 5 השנים הקרובות, ומן הסתם, אני מאמין שכל תחום השידורים ישתנה העתיד הקרוב, ונראה יותר תכני HD. וכנראה שיותר תלת מימד.
טלויזיות ה LG נראות לי טובות מאד, כמו כן הסמסונג ה- D6000 או 6400, שהם פחות או יותר בתקציב.
אני מפחד שמהמרחק הנ"ל, 3.2 מטר, שידורי ה SD במסך 46-47 אינץ' יראו לא משהו.
יש השגות?
- shiranaway
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 129
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
ממרחק כזה, לחות 50 אינץ'. יש לי פלזמה כזאת במרחק 1.6 מ' ורואים נפלא. טלוויזיה איכותית רואים גם ממרחק קטן. בהתחלה כולם אמרו שאני מטורפת, אבל אחרי ההתקנה, כולם שתקו!עמישי כתב:שלום לכולם.
קצת נתונים:
מישהו יודע אם זה נכון?
אשמח אם תאירו את עיני בנושאים אלו.[/code]...
לדעתי תלת מימד עדיין בחיתולים, בערך, אבל תמיד טוב שיש פיצ'ר לעתיד. השאלה אם באמת יש לך שימוש בו ומה ההבדל בין הדגם ללא תלת מימד מבחינת תקציב.
לעניות דעתי, בגדלים של 42 ומעלה ובעיקר לשידורי SD - רק פלזמה.
בשביל אלף שקל לא הייתי קונה מיבואן מקביל... לפחות אלפיים
ההשתקפות זה נושא יחסי, האם החדר מואר?
-
עמישי
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה שירה.
הבנתי שפלזמה היא יותר טובה באיכות התמונה מלד.
השאלה היא האם איכות השידור במסכי לד בשידורי SD יורדת, כאשר המסך הינו גדול.
הסלון שלי מואר באור, לא בשמש. יש חלון בקיר הימני (משמאל למסך ) שפונה לכיוון דרום, וכך אין שמש שנכנסת לסלון.
ועוד מעניין, האם העתיד הקרוב, 2-3 שנים קדימה, ישתנה כל איכות השידור, יהיו יותר ערוצי HD, ומן הסתם יותר סרטי תלת מימד, האם לא כדאי לקחת נתונים אלו בחשבון? הרי מסך לא מחליפים כל שנה.... ואם אי אגיד שאחכה עוד קצת עד שהטכנולוגיות יתייצבו/ישתפרו, לעולם לא אקנה מסך ואשאר לעד עם CRT 29 אינץ'
דרך אגב, איזה מסך יש לך?
הסלון שלי מואר באור, לא בשמש. יש חלון בקיר הימני (משמאל למסך ) שפונה לכיוון דרום, וכך אין שמש שנכנסת לסלון.
ועוד מעניין, האם העתיד הקרוב, 2-3 שנים קדימה, ישתנה כל איכות השידור, יהיו יותר ערוצי HD, ומן הסתם יותר סרטי תלת מימד, האם לא כדאי לקחת נתונים אלו בחשבון? הרי מסך לא מחליפים כל שנה.... ואם אי אגיד שאחכה עוד קצת עד שהטכנולוגיות יתייצבו/ישתפרו, לעולם לא אקנה מסך ואשאר לעד עם CRT 29 אינץ'
דרך אגב, איזה מסך יש לך?
ההשתקפות תלויה במכשיר גם, אין את 651Y ב47 ברשמי רק ב55 ככה שאם הוא ירצה את המכשיר ב47 חייב לא רשמי או דגם אחר ב47.בשביל אלף שקל לא הייתי קונה מיבואן מקביל... לפחות אלפיים
ההשתקפות זה נושא יחסי, האם החדר מואר?...
מחיר 47 הוא K8 לעומת K14 ב55
1.תלוי איזה פלזמה ואיזה LED מה מול מה אתה משווה.
2.כמובן שהכל עובר ל 3D ו FHD אפילו סרטים חדשים בקולנוע כמו "בני אלמוות" אין בחירה ב HD לסרט 3D אם אתה רוצה לראות יש רק 3D ועוד סרטים.
3.פסיבי זה כמו בקולנוע אולם הוא לא FHD כמו אקטיבי אבל מחיר משקפיים יותר זול, ללא כאבי ראש, ללא סוללות, הן קלות יותר במשקלם
- shiranaway
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 129
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
גוד דאמט! רשמתי תגובה והיא נמחקה לי בטעות...עמישי כתב:תודה שירה.
ועוד מעניין, האם העתיד הקרוב, 2-3 שנים קדימה, ישתנה כל איכות השידור, יהיו יותר ערוצי HD, ומן הסתם יותר סרטי תלת מימד, האם לא כדאי לקחת נתונים אלו בחשבון? הרי מסך לא מחליפים כל שנה.... ואם אי אגיד שאחכה עוד קצת עד שהטכנולוגיות יתייצבו/ישתפרו, לעולם לא אקנה מסך ואשאר לעד עם CRT 29 אינץ'![]()
דרך אגב, איזה מסך יש לך?...
שיחזור גס:
תמיד יצא משהו יותר ויותר טוב... אין לזה סוף. כמובן שאם קונים משהו רוצים שהוא "יתאים" גם לעוד כמה שנים טובות. הדבר הכי חשוב פה, מה השיקול התקציבי? כסף = איכות
אחת הטלוויזיות בבית הינה לד, מסך 42 (או יותר, לא זוכרת בוודאות) ואני ממש לא אוהבת את האיכות תמונה. הן בשידורי SD והן בתלת מימד. אבל אני גם לא אוהבת את הצבעים בלד, מאוד לא טיבעי ומפריע לי אישית, אוהבת צבעים אמיתיים וחמים יותר.
מה שכן? מבחינת עיצוב היא מהממת! (ואני בחורה אז זה אחד הדברים שקפצו לי לעין
כבר המון זמן אני שומעת על ערוצי SD שיהיו HD.. יש לי ידיד שעובד בהוט בתפקיד די בכיר, והוא טען שלא משתלם להוט לשדר כל הערוצים בHD. אז בפועל עד שדברים יקרו באמת.. יקח זמן.. אבל אולי אני קטנת אמונה..
יש לי פנסוניק 50VT20 - מרוצה מאוד, אחת הקניות הכי טובות שעשיתי...
בטח שלא משתלם להוט
אבל לנו זה משתלם עברתי ממיר רגיל ל YES HD ואני רואה משחקים ואת YES 1 2 3 4 5 בHD וזה שונה הרבה יותר כיף לראות סרט אפילו שזה לא FHD..
הבדל המחיר קטן בלהיתחשב שיש לך הרצה קדימה ואחורה אפשרויות הקלטה ועוד הוסיפו עכשיו STREAMER
ואני עוד אם *** מסך 4 של פילוט
אבל לנו זה משתלם עברתי ממיר רגיל ל YES HD ואני רואה משחקים ואת YES 1 2 3 4 5 בHD וזה שונה הרבה יותר כיף לראות סרט אפילו שזה לא FHD..
הבדל המחיר קטן בלהיתחשב שיש לך הרצה קדימה ואחורה אפשרויות הקלטה ועוד הוסיפו עכשיו STREAMER
ואני עוד אם *** מסך 4 של פילוט