שאלה לבעלי Sony Bravia
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
לקופרה
בכל מקרה הנה התשובה.
שיטות השידור בהיידיפינישיין מתחלקות לשניים.
האחד ינטרלק והשני פרוגרסיב.באינטרלק השידור הינו בשני חלקים הקווים האופקיים לחוד והאנכיים לחוד.
בפרוגרסיב כל התמונה בחתיכה אחת.
התוצאה שהשידור בפרוגרסיב איכותי יותר ואיכות התמונה טובה יותר.
זאת כל התורה.
שיטות השידור בהיידיפינישיין מתחלקות לשניים.
האחד ינטרלק והשני פרוגרסיב.באינטרלק השידור הינו בשני חלקים הקווים האופקיים לחוד והאנכיים לחוד.
בפרוגרסיב כל התמונה בחתיכה אחת.
התוצאה שהשידור בפרוגרסיב איכותי יותר ואיכות התמונה טובה יותר.
זאת כל התורה.
היה שווה לכתוב
כך תתקנו טעויות ונלמד.
אני בכל אופן הבנתי שיש קווים אופקיים ואנכיים.
אם זה לא קשור לhd אז למה כן?
למיטב ידיעתי בcrt אין את זה אלא קרן שרצה על המסך.
אין לי מושג אם קיים פרוגרסיב בedtv אבל נראה לי שאין מכשיר כזה פרוגרסיב .פשוט לפי ההגיון שלי.
מכאן נובע שקשרתי את זה לשידורי hd ונראה לי שרק מכשירים תומכי hd יוכלו להציג תוכן פרוגרסיב.
אנא תקנו אותי באם אני טועה.
אני בכל אופן הבנתי שיש קווים אופקיים ואנכיים.
אם זה לא קשור לhd אז למה כן?
למיטב ידיעתי בcrt אין את זה אלא קרן שרצה על המסך.
אין לי מושג אם קיים פרוגרסיב בedtv אבל נראה לי שאין מכשיר כזה פרוגרסיב .פשוט לפי ההגיון שלי.
מכאן נובע שקשרתי את זה לשידורי hd ונראה לי שרק מכשירים תומכי hd יוכלו להציג תוכן פרוגרסיב.
אנא תקנו אותי באם אני טועה.
כמו ש-aloni אמר זה שורות זוגיות ואי זוגיות, לא אופקי ואנכי, ואין שום קשר ל-HD
ומה הקשר CRT לא הבנתי?
אין פה שום הגיון, EDTV זה רק פרוגרסיב, SD זה intrelace, ב-HD יש גם intrelace וגם progressive
ומה הקשר CRT לא הבנתי?
אין פה שום הגיון, EDTV זה רק פרוגרסיב, SD זה intrelace, ב-HD יש גם intrelace וגם progressive
נערך לאחרונה על ידי ntk ב 04/07/2006 0:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
hasamas,
intrelace - זה קווים לרוחב, קודם הזוגיים ואחר כך האי זוגיים, מכוון שקצב הריענון מאוד מהיר, והעין לא שמה לב שכל התהליך הזה קורה.
אין לזה קשר לhd, סביר להניח (אם אני לא טועה), שמה שאתה צופה בבית זה inter, זוגי ואז אי זוגי (במידה ומרבית תושבי ישראל יש מסך crt ביחס של 4:3, ורזולוצית המסך היא 576 (inter...) - אז התוכן שמשודר הוא כנראה interlace ולא פרוגרסיב [תקנו אותי אם אני טועה]).
ואגב אין לזה שום קשר למה שהטלויזיה עושה, אלא מה המקור (התוכן) עושה.
אם אני לא טועה edtv זה פרוגרסיב, התכנים שמיודעים לedtv הם פרוגרסיב ולא inter... (שאני מתכוון מיועדים, אני מתכוון שבמדינות מתוקנות משדרי סרטים שהם 480p, וזה פרוגרסיב)
עכשיו אם לא ידקתי שמישהו אחר יתקן אותי
intrelace - זה קווים לרוחב, קודם הזוגיים ואחר כך האי זוגיים, מכוון שקצב הריענון מאוד מהיר, והעין לא שמה לב שכל התהליך הזה קורה.
אין לזה קשר לhd, סביר להניח (אם אני לא טועה), שמה שאתה צופה בבית זה inter, זוגי ואז אי זוגי (במידה ומרבית תושבי ישראל יש מסך crt ביחס של 4:3, ורזולוצית המסך היא 576 (inter...) - אז התוכן שמשודר הוא כנראה interlace ולא פרוגרסיב [תקנו אותי אם אני טועה]).
ואגב אין לזה שום קשר למה שהטלויזיה עושה, אלא מה המקור (התוכן) עושה.
אם אני לא טועה edtv זה פרוגרסיב, התכנים שמיודעים לedtv הם פרוגרסיב ולא inter... (שאני מתכוון מיועדים, אני מתכוון שבמדינות מתוקנות משדרי סרטים שהם 480p, וזה פרוגרסיב)
עכשיו אם לא ידקתי שמישהו אחר יתקן אותי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
hasmas,
רצוי לקרוא (יש המון מאמרים על זה, וזה גם כתוב באינציקלופדית מושגים שלנו) לפני שעונים. ברור שאתה בא מתוך גישה טוב של לעזור, אבל חבל לבלבל אנשים עם מידע לא מדוייק.
georgcr,
כתוב בד"כ את הפורמטים הנתמכים: 480i (ה-i מייצג interlaced) ו- 480P (ה-P מייצג progressive). בד"כ כתוב:
480i, 480p, 576i, 576p, 1080i, 720p
ארבעת הפורמטים הראשונים (מצד שמאל) הם SDTV. השניים הימניים הם HDTV (אחד INTERLACED והשני PROGRESSIVE).
שני הפורמטים הללו הם בעצם 4 (כי יש גירסא אירופאית ב-50HZ וגירסא אמריקאית ב-60HZ). אם כתוב סתם 1080i הכוונה היא לגירסא האמריקאית. בשביל הגירסא האירופאית צריך גם להיות כתוב 1080i50 או שיהיה מצויין שזה ב-50HZ איכשהו.
אם רוצים שזה יתמוך בהכל, אז יש סימון HD READY שבעצם אומר שזה תומך בכל הפורמטים האמריקאים והאירופאים דרך מחברי קומפוננט ו-HDMI/DVI (וגם שזה תומך בהצפנת HDCP).
רצוי לקרוא (יש המון מאמרים על זה, וזה גם כתוב באינציקלופדית מושגים שלנו) לפני שעונים. ברור שאתה בא מתוך גישה טוב של לעזור, אבל חבל לבלבל אנשים עם מידע לא מדוייק.
georgcr,
כתוב בד"כ את הפורמטים הנתמכים: 480i (ה-i מייצג interlaced) ו- 480P (ה-P מייצג progressive). בד"כ כתוב:
480i, 480p, 576i, 576p, 1080i, 720p
ארבעת הפורמטים הראשונים (מצד שמאל) הם SDTV. השניים הימניים הם HDTV (אחד INTERLACED והשני PROGRESSIVE).
שני הפורמטים הללו הם בעצם 4 (כי יש גירסא אירופאית ב-50HZ וגירסא אמריקאית ב-60HZ). אם כתוב סתם 1080i הכוונה היא לגירסא האמריקאית. בשביל הגירסא האירופאית צריך גם להיות כתוב 1080i50 או שיהיה מצויין שזה ב-50HZ איכשהו.
אם רוצים שזה יתמוך בהכל, אז יש סימון HD READY שבעצם אומר שזה תומך בכל הפורמטים האמריקאים והאירופאים דרך מחברי קומפוננט ו-HDMI/DVI (וגם שזה תומך בהצפנת HDCP).
לעופר--היה שווה
לכתוב ולפתוח את השירשור.הייתי בטוח שהבנתי את ההבדל והתברר לי שלא הבנתי.
כנראה שהיתה לי בעיה בהבנת הנקרא.
שאלה נוספת --האם יש קשר בין האינטרלק והפרוגרסיב לבין הפיקסל + של פיליפס.
אם השידור הוא קווים אופקיים והמכשיר קולט לפי השידור ומציג את מה שקלט מה עושה הפיקסל+ שלפי הכתוב בהודעות בפורום מוסיף לאיכות.
מדוע הרזולוציה היא למשל 852--480 .האם לא מדובר בקווים לאורך ולרוחב.קראתי את המאמרים באתר ואולי בגלל הסניליות לא הבנתי.
תודה למשיבים.
כנראה שהיתה לי בעיה בהבנת הנקרא.
שאלה נוספת --האם יש קשר בין האינטרלק והפרוגרסיב לבין הפיקסל + של פיליפס.
אם השידור הוא קווים אופקיים והמכשיר קולט לפי השידור ומציג את מה שקלט מה עושה הפיקסל+ שלפי הכתוב בהודעות בפורום מוסיף לאיכות.
מדוע הרזולוציה היא למשל 852--480 .האם לא מדובר בקווים לאורך ולרוחב.קראתי את המאמרים באתר ואולי בגלל הסניליות לא הבנתי.
תודה למשיבים.
Re: לעופר--היה שווה
1. לאhasamas כתב: 1. שאלה נוספת --האם יש קשר בין האינטרלק והפרוגרסיב לבין הפיקסל + של פיליפס.
2. אם השידור הוא קווים אופקיים והמכשיר קולט לפי השידור ומציג את מה שקלט מה עושה הפיקסל+ שלפי הכתוב בהודעות בפורום מוסיף לאיכות.
3. מדוע הרזולוציה היא למשל 852--480 .האם לא מדובר בקווים לאורך ולרוחב.קראתי את המאמרים באתר ואולי בגלל הסניליות לא הבנתי.
תודה למשיבים....
2. פיקסל + זה מעבד תמונה, תעשה חיפוש על זה בפורומים, בדרך כלל מעבד תמונה זה מכשיר חיצוני (שעולה הרבה כסף!) ומשפר את איכות התממונה, הפיקסל + של פיליפס הוא מעבד תמונה הרבה פחות טוב ממעבדים חיצוניים, אבל לפי דעתי עדיין עושה עבודה טובה מאוד בעיקר ב-HD
3. מה שקראת זה שיש קווים אופקיים ואנכיים ברזולוציה, לא ש-interlaced מציג שורות אופקיות ואנכיות, רזולוציה (דוגמה: 1920x1080)
1080 אומר שיש 1080 שורות, 1920 אומר שבכל שורה יש 1920 פיסקלים