אז לאחר הרבה זמן שאני רק קורא הודעות התחדשתי של אחרים, החיידק הגיע גם אלי והגיע תורי
המסע שלי למערכת החל כמובן בהודעה כאן וכמובן שגם עזרו לי מאוד (ותודה רבה ל-epony שגם עזר המון בפרטי).
הרעיון המקורי היה ליצור מערכת בחלקים, בכל תקופה להוסיף חלק נוסף למערכת, כדי לעמוד בתקציב מוגבל של כ-5000-6000 ש"ח אבל להשתדל לא להתפשר הרבה.
המטרה הייתה לחפש רמקולים קדמיים ורסיבר בלבד עם אופציה לאחוריים זולים עד השדרוג הבא.
לכן בשלב ראשון רציתי רסיבר סביר, עם הפיצ'רים החדשים (רשת, חיבור לסמארטפון וכו') ועם אופציות מספקות לעתיד.
המתמודדים היו יאמאהה 671, אונקיו 609 ופיוניר 921. לגבי הרמקולים לא היה לי כל כך מושג ולכן השלב הראשון היה כמובן ביקור בחנויות וסיור באינטרנט לגבי מחירים.
בתחילה ביקרתי עם אשתי בפיוצ'ר, שם הראו לי את הפיוניר משולב עם קליפש מסדרת RB, את B&W 686 ואת פולק אודיו RTi A3. הקליפש נשמע לנו קצת רועש, ה-B&w עמום מדי, כאילו בולע את הצלילים(לפחות בדגם הזה, שמענו סתם לסקרנות את סדרת ה-CM ולא היה מה להשוות, אבל לא לתקציב) אבל מכולם בתקציב שלי, הפולק אודיו היו מושלמים.
גם סאונד מאוד מפורט, גם גבוהים טובים ומדוייקים (לאוזניים שלנו) וגם הבס השתלב מצוין.
על הדרך כבר שמענו איך נשמע שילוב של סאב (ג'אמו a201) עם המערכת והאמת שהיה הבדל גדול וניצני מחשבות על הגדלת תקציב כבר החלו.
סיימנו את הביקור אבל ללא החלטה עדיין. השלב הבא היה עוד סבב חנויות, שם גיליתי ששילוב של האונקיו עם הפולק אודיו היה נשמע מצוין (בהשוואה ישירה מול יאמאהה 671) ולכן זה תרם להחלטה על הרסיבר והרמקולים. בזמן הזה גם הציעו לי את הסאב פולק אודיו psw111 שהוא כבר ברמה יותר גבוהה מהג'אמו אבל ההצעה הכללית הייתה גבוהה מהתכנון המקורי וגם לעומת מחירים שאפשר היה להשיג בחו"ל.
בסופו של סיפור, הגיע הבלאק פריידי ואיתו הזדמנות בפיוצ'ר, שם ללא ספק באו לקראתי מבחינת המחיר (ותודה רבה לגיא וגם לאיתי). אני כמובן לא אפרט לגביו מפאת הכבוד לחנות, אבל אני יכול להגיד שבחלק מהמקרים כמעט והשווו את מחירי ארה"ב! ולכן לא היה לי הרבה מה להסס והמערכת היא:
רסיבר - אונקיו 609
רמקולים קדמיים -Polk Audio RTi A3
אחוריים - jamo A102
סאב - פולק אודיו PSW111
כל זה הגיע כבר לפני כשבועיים.
בנוסף ראיתי הזדמנות באמזון להביא סנטר של פולק אודיו, RM7 (מסדרת הסאטלייטים שלהם) ב-400 שקל (בין 50 ל-60 אחוז נמוך מהארץ...) ולא היססתי והזמנתי. (לכל מי שמתלבט בין יבוא אישי או חנות מתמחה, יש גם באמצע
להזכיר התכנון במקור היה רסיבר וקדמיים בלבד ומצאתי את עצמי בסוף עם מערכת 5.1 כוללת...
נשאר רק עוד כמה כיולים והתרשמויות מהמערכת, אבל עכשיו לחלק המעניין - תמונות!