הלך דיסק קשיח WD2TB במכשיר פופקורן A200
-
menger
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
אחרי כשנה של שימוש מת דיסק קשיח. קיבלתי חדש במסגרת האחראיות מ-KSP.
האם יש המלצות איך לשמור על הדיסק?
הבנתי שגם כאשר המכשיר לא דלוק ורק מחובר לחשמל, הרד דיסק נימצא במצב שינה אך עדיין עובד. ז"א במכשיר שלי HD עבד שנה ללא הפסקה.
האם יש אפשרות לנטרל את HD (לכבות אותו) מבלי להוציא שקע החשמל?
אשמח לקבל עצות.
האם יש המלצות איך לשמור על הדיסק?
הבנתי שגם כאשר המכשיר לא דלוק ורק מחובר לחשמל, הרד דיסק נימצא במצב שינה אך עדיין עובד. ז"א במכשיר שלי HD עבד שנה ללא הפסקה.
האם יש אפשרות לנטרל את HD (לכבות אותו) מבלי להוציא שקע החשמל?
אשמח לקבל עצות.
- margan_ron
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 280
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
תעשה כיבוי מלא ע"י לחיצה על לחצן הכיבוי ומייד על DELETE
- AmiEfroni
- חבר ותיק

- תגובות: 1389
- נתן תודות: 110 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
רק לידיעתך - בעבר הרחוק היינו משאירים את המחשבים האישיים השולחניים דולקים ללא הפסקה -לא שנה אלא כמה שנים ואף דיסק של WD לא הלך בגלל זה.
אני עסקתי בתחום המחשוב משנת 1982 ויודע מהשהוא על דיסקים.
עברו דרכי מאות דיסקים של WD ורק באחוז בודד היה קראש עקב תקלת יצור ולא עקב שנות עבודה ללא הפסקה.
גם אצלי הלך דיסק WD1T לאחר 10 חודשי שימוש ב- A210 והוחלף באחריות ב- KSP - שידרגתי כבר ל 2T - ואז אחרי 4 חודשי שימוש הלך גם זה של 2T.כמובן הוחלף באחריות אבל איפה כול עשרות הסרטים וההופעות בבלוריי שהיו לי ונמחקו
- על זה אף אחד לא פיצה אותי - פעמיים.
כלומר בשנתיים הלכו אצלי 2 דיסקים WD - המסקנה היחידה הידועה לכולנו === ירידה באיכות המוצרים בעשור האחרון עקב אילוצי תחרות והחלפת טכנולוגיות ושדרוגים מדי יום ביומו בקצב מסחרר. כך גם במכוניות - כול הזמן ריקולים .
אני עסקתי בתחום המחשוב משנת 1982 ויודע מהשהוא על דיסקים.
עברו דרכי מאות דיסקים של WD ורק באחוז בודד היה קראש עקב תקלת יצור ולא עקב שנות עבודה ללא הפסקה.
גם אצלי הלך דיסק WD1T לאחר 10 חודשי שימוש ב- A210 והוחלף באחריות ב- KSP - שידרגתי כבר ל 2T - ואז אחרי 4 חודשי שימוש הלך גם זה של 2T.כמובן הוחלף באחריות אבל איפה כול עשרות הסרטים וההופעות בבלוריי שהיו לי ונמחקו
- על זה אף אחד לא פיצה אותי - פעמיים.
כלומר בשנתיים הלכו אצלי 2 דיסקים WD - המסקנה היחידה הידועה לכולנו === ירידה באיכות המוצרים בעשור האחרון עקב אילוצי תחרות והחלפת טכנולוגיות ושדרוגים מדי יום ביומו בקצב מסחרר. כך גם במכוניות - כול הזמן ריקולים .
הבעיה היחידה שדופקת את כול ההרד דיסקים
זהו בעיית החום, בקייץ אם המכשיר על סטנד באי במשך כמה שעות שלא נדבר על ימים ועל הפעלה של סרט ניתן לטגן חביתת ירק על ה A 210
אז מה אתם מצפים?
גם כיריים וגם סטרימר ??
לא הולך יחד
זהו בעיית החום, בקייץ אם המכשיר על סטנד באי במשך כמה שעות שלא נדבר על ימים ועל הפעלה של סרט ניתן לטגן חביתת ירק על ה A 210
אז מה אתם מצפים?
גם כיריים וגם סטרימר ??
לא הולך יחד
LG LED TV 4K 43UJ752Y
philips LED TV 40" 100Hz 5605h
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Astra 19.2E-Badr 26E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Astra 19.2E-Badr 26E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E
למה בכלל יש לכם דיסק מותקן בסטרימר? כל הרעיון בסטרימר הוא יכולות הזרמת המדיה מהרשת.. מקומו של דיסק הוא בתוך המחשב או בתוך שרת NAS ולא בקופסת טיגון כמו סטרימר. מערכת הפעלה מתקדמת כמו 7 יודעת לטפל ולשמור היטב על הדיסק הקשיח. היום הדיסקים הקשיחים מתוכננים להכנס למצב שינה לאחר הפסקה של מספר דקות ולצאת מזה ללא חשש, אם זה נעשה באופן נכון. הסטרימרים עושים זאת באופן רשלני עי הפסקת המתח לדיסק, מה שיחד עם ההחממות הרבה בזמן עבודה, מבטיח חיים קצרים ביותר לדיסק הקשיח... בתוך סטרימר מומלץ להתקין דיסק מינימאלי רק כדי להינות מיכולות ה JUKEBOX שלו. כל המדיה צריכה להיות על דיסק במחשב בלבד... שם תוכלו מידי פעם לבצע גיבוי קר לדיסק חיצוני.. היום הבעיה שמחירי הדיסקים עלו ב 200% ולא צפויים לרדת (רק לעלות עוד) עד סוף 2012..
פתרון טוב להבטחת המדיה שלכם, היא שיתופה עם אחרים. אתם מאפשרים לחבר להעתיק את כל המדיה ממכם ומעתיקים את כל המדיהממנו באופפן שלשניכם יש את אותם התכנים (גם אם הם לא תמיד לטעמכם), וכך במקרה אסון, תוכלו להעזר בחבר כדי לשחזר הכל.. (אגב זו הסיבה היחידה שיש לי כמות עצומה של סרטי SHEMALE במחשב.. כן יש לי חברים סוטים
)
פתרון טוב להבטחת המדיה שלכם, היא שיתופה עם אחרים. אתם מאפשרים לחבר להעתיק את כל המדיה ממכם ומעתיקים את כל המדיהממנו באופפן שלשניכם יש את אותם התכנים (גם אם הם לא תמיד לטעמכם), וכך במקרה אסון, תוכלו להעזר בחבר כדי לשחזר הכל.. (אגב זו הסיבה היחידה שיש לי כמות עצומה של סרטי SHEMALE במחשב.. כן יש לי חברים סוטים
מי אמר שזה הרעיון הנכון ?Sexter כתב:למה בכלל יש לכם דיסק מותקן בסטרימר? כל הרעיון בסטרימר הוא יכולות הזרמת המדיה מהרשת.. מקומו של דיסק הוא בתוך המחשב או בתוך שרת NAS ולא בקופסת טיגון כמו סטרימר....
כשאני רוצה לראות סרט אני מדליק את הסטרימר ורק את הסטרימר (לא מחשב ולא NAS ולא...) שם יש לי דיסק גדול ומלא סרטים
לא מעניין אותי אם המחשבים דלוקים, באיזה מחשב הסרט, אם המחשב מאוד עסוק וביצועי הרשת שלו נמוכים (ילד עם משחק מאוד כבד...)
כל כמה ימים מגיע משהוא עם ההכזה "מקום הדיסק הוא לא בסטרימר" אבל לי ולעוד לא מעט משתמשים נוח שהדיסק בסטרימר ולא בשום מקום אחר ושם הוא ישאר
ירון
גם אני בדיעה של ירון
עכשיו השאלה הנשאלת היא
מדוע חברות הסטרימרים ובמיוחד פופקורן הידועה במעבד מהיר שמתחמם ועם חוסר קירור משמעותי
מדוע לא תכניס בעדכני הקושחה שלה מצב שינה ובטוחה להרד דיסק בכדי שיהיה פחות התחמממות וחיים ארוכים וגם לסטרימר????
עכשיו השאלה הנשאלת היא
מדוע חברות הסטרימרים ובמיוחד פופקורן הידועה במעבד מהיר שמתחמם ועם חוסר קירור משמעותי
מדוע לא תכניס בעדכני הקושחה שלה מצב שינה ובטוחה להרד דיסק בכדי שיהיה פחות התחמממות וחיים ארוכים וגם לסטרימר????
LG LED TV 4K 43UJ752Y
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
-
menger
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
אכן צודקים! כל היתרון של הסטרימר בשבילי שילדים יכולים להפעיל אותו בקלות ולא להסתבך עם הדלקת מחשב והעברת תצוגה ממסך משרדי למסך הגדול בסלון. סטרימר הוא נוח להפעלה, ואם הדיסק יושב בפנים, אזי צריך רק לבחור סרט וללחוץ על "פליי".
הדיסק שלי התחיל לקרטע בקיץ כאשר השארתי אותו במהלך כל החופש הגדול דלוק.
למדתי שצריך לעשות גיבויים.
אכן, עדכון קושחה היה עוזר.
כשאני חושב כיום, עדיף לקנות HTPC עם מארז חמוד ועם כונן BRAY כולל HD ומאווררים. עולה יותר, אך גם מקבלים מוצר ברמה אחרת.
הדיסק שלי התחיל לקרטע בקיץ כאשר השארתי אותו במהלך כל החופש הגדול דלוק.
למדתי שצריך לעשות גיבויים.
אכן, עדכון קושחה היה עוזר.
כשאני חושב כיום, עדיף לקנות HTPC עם מארז חמוד ועם כונן BRAY כולל HD ומאווררים. עולה יותר, אך גם מקבלים מוצר ברמה אחרת.