חלל כפול בסלון, רמקולים קדמיים גבוהים מדי (?)
שלום לכולם.
אני בשלבי בנייה והכנות לכל האודיו שלי,
יש לי בסלון חלל כפול וגובה התקרה הוא 5.5 מ', אני רוצה להתקין רמקולים שקועי תקרה בלבד.
אין אפשרות או יותר נכון עדיף מאוד שלא להתקין את הרמקולים שקועים בקיר של המסך מסיבות שונות.
הסראונד אגב יהיו גם הם שקועי תקרה אך בגובה 2.8 כך שאיתם אין בעיה...
מה לעשות? האם יש רמקולים מיוחדים שיוכלו להתכוונן ו"לזרוק" את הסאונד עד אליי? האם זה יכול להיות אפקטיבי בכלל או שבכל מקרה הסאונד יתפזר בכל הבית בגלל הגובה ולא יורגש כמו שצריך דווקא בסלון?
ומה עם הסנטר? האם במידה והוא כן יותקן בקיר של המסך ומתחתיו זה יפתור את העניין או לא?
אם יש אפשרות להעלים גם את הסנטר משם אשמח מאוד אגב.......
תודה מראש לכל העונים!
אני בשלבי בנייה והכנות לכל האודיו שלי,
יש לי בסלון חלל כפול וגובה התקרה הוא 5.5 מ', אני רוצה להתקין רמקולים שקועי תקרה בלבד.
אין אפשרות או יותר נכון עדיף מאוד שלא להתקין את הרמקולים שקועים בקיר של המסך מסיבות שונות.
הסראונד אגב יהיו גם הם שקועי תקרה אך בגובה 2.8 כך שאיתם אין בעיה...
מה לעשות? האם יש רמקולים מיוחדים שיוכלו להתכוונן ו"לזרוק" את הסאונד עד אליי? האם זה יכול להיות אפקטיבי בכלל או שבכל מקרה הסאונד יתפזר בכל הבית בגלל הגובה ולא יורגש כמו שצריך דווקא בסלון?
ומה עם הסנטר? האם במידה והוא כן יותקן בקיר של המסך ומתחתיו זה יפתור את העניין או לא?
אם יש אפשרות להעלים גם את הסנטר משם אשמח מאוד אגב.......
תודה מראש לכל העונים!
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
עקרונית, חשוב שהרמקולים יהיו בגובה האוזניים שלך, שזה פחות מ-5.5 מטר אני מניח...
בכל מקרה, ההמלצה לרמקולים קדמיים היא שיהיו כ"א במרחק של כ-3 מטרים מהאוזניים שלך, כך שאפילו אם זה היה בסדר (וזה לא...) שהרמקולים הקדמיים יהיו שקועים בתקרה, עדיין מרחק של 5.5 מטר מהאוזניים זה יותר מדי עקרונית.
כל האמור נכון שבעתיים עבור רמקול הסנטר, שמומלץ מאוד שהוא יהיה קרוב ככל האפשר למסך, ומכוון בצורה מיטבית לאוזניים שלך!
בכל מקרה, ההמלצה לרמקולים קדמיים היא שיהיו כ"א במרחק של כ-3 מטרים מהאוזניים שלך, כך שאפילו אם זה היה בסדר (וזה לא...) שהרמקולים הקדמיים יהיו שקועים בתקרה, עדיין מרחק של 5.5 מטר מהאוזניים זה יותר מדי עקרונית.
כל האמור נכון שבעתיים עבור רמקול הסנטר, שמומלץ מאוד שהוא יהיה קרוב ככל האפשר למסך, ומכוון בצורה מיטבית לאוזניים שלך!
O.K, תיארתי לעצמי...epony כתב:עקרונית, חשוב שהרמקולים יהיו בגובה האוזניים שלך, שזה פחות מ-5.5 מטר אני מניח...
כל האמור נכון שבעתיים עבור רמקול הסנטר, שמומלץ מאוד שהוא יהיה קרוב ככל האפשר למסך, ומכוון בצורה מיטבית לאוזניים שלך!...
השאלה היא האם יש לכך פיתרון...
יש מצב שעל הסנטר לא אתעקש ואתקין אותו בדיוק מתח למסך, כמתבקש, אך מה עם הרמקולים הקדמיים? מישהו כבר הציע לי להתקין רמקולים שיורדים אוטומטית בעת הפעלת המערכת.... הגיוני??
בקיצור, מה אתה מציע? אין לי בעיה להשקיע ברמקולים קצת יותר יקרים או יותר חזקים...
- epony
- חבר במועדון 10K

שתי אפשרויות שאני יכול לחשוב עליהן שלא דורשות "מעליות" לרמקולים:
1. רמקולים קדמיים שקועים - לא ברור למה זה לא רצוי או בלתי אפשרי מבחינתך...
2. רמקולים קדמיים שטוחים - הנה דוגמה: http://c100.co.il/soundframe.html
2. רמקולים קדמיים שטוחים - הנה דוגמה: http://c100.co.il/soundframe.html
1. סתם מכוער... על קיר מבטון חשוף...epony כתב:שתי אפשרויות שאני יכול לחשוב עליהן שלא דורשות "מעליות" לרמקולים:
2. רמקולים קדמיים שטוחים - הנה דוגמה: http://c100.co.il/soundframe.html...
2. תודה, אני מבין שזה אותו רעיון של רמקול (רגיל) שקוע בקיר ... אבל אבדוק את העניין בכל זאת...
טוב בקיצור...
נראה לי שנלך על רמקול משולב סנטר + קידמיים... כך בפעם אחת שמכערים את הקיר (ואפשר לעשות את זה צמוד למסך כך שיראה חלק ממנו), מרויחים את כל שלושת הקדמיים.
מישהו מכיר פתרון כזה?
אשמח לקבל כל מידע כזה, לינקים, חוו"ד, מחירים וכו'...
אגב, אם אפשר עם תיבה ייעודית ליציקה בתוך הקיר כך שיהיה "אפס" עם הקיר אח"כ אז עדיף...
תודה מראש לעוזרים!
נראה לי שנלך על רמקול משולב סנטר + קידמיים... כך בפעם אחת שמכערים את הקיר (ואפשר לעשות את זה צמוד למסך כך שיראה חלק ממנו), מרויחים את כל שלושת הקדמיים.
מישהו מכיר פתרון כזה?
אגב, אם אפשר עם תיבה ייעודית ליציקה בתוך הקיר כך שיהיה "אפס" עם הקיר אח"כ אז עדיף...
תודה מראש לעוזרים!
- epony
- חבר במועדון 10K

http://c100.co.il/%D7%9E%D7%93%D7%A4%D7 ... D7%91.htmlקוביס כתב:טוב בקיצור...
מישהו מכיר פתרון כזה?
תודה מראש לעוזרים!...
קח בחשבון שזה (סנטר משולב קדמיים באופן כללי, לא בהכרח המוצר הספציפי הזה) פתרון טוב לק"ב, אבל לא משהו לסטריאו...