שאלה בקשר ל Gaggia Pure .
קניתי את ה Gaggia Pure ואני לא כלכך מבין לגבי הכמויות שצריך לשים.
קיבלתי שתי סלסות (נראה לי שככה קוראים לזה) שאחת מיועדת לפודים ואחת לקפה טחון.
לפי ההסבר בחוברת עבור קפה טחון אני צריך להשתמש בגדולה יותר כאשר עבור מנת קפה
אחת אני צריך כפית מדידה אחת ועבור שתי מנות שתיים.
משום מה כשאני שם כפית אחת ואפילו שתיים זה לא נראה לי מלא מספיק, האם כך זה צריך להיות ?
קיבלתי שתי סלסות (נראה לי שככה קוראים לזה) שאחת מיועדת לפודים ואחת לקפה טחון.
לפי ההסבר בחוברת עבור קפה טחון אני צריך להשתמש בגדולה יותר כאשר עבור מנת קפה
אחת אני צריך כפית מדידה אחת ועבור שתי מנות שתיים.
משום מה כשאני שם כפית אחת ואפילו שתיים זה לא נראה לי מלא מספיק, האם כך זה צריך להיות ?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אין סימון ל 2מנות באותה סלסילה, יש סלסילה בודדת (קטנה) וכפולה.
קפה צריך למלא עד למעלה (אפילו עם גבעה קטנה) ואז לפזר בסלסילה ולישר את העודפים עם גב של סכין, מכה עם הידית על משטח קשה תעזור לשטח את הקפה בסלסילה ואז דוחסים וזהו.
כמה טיפים: חמם את המכונה לפחות 20 דקןת מראש, לפני החליטה כדאי לבצע גלישת טמפרטורה כדי לחלוט בטמפרטורה אופטימאלית ועם הזמן כדאי לשקול החלפת הסלסילות שהגיעו עם המכונה (סלסילות עם מגביר קרמה) לסלסילות רגילות.
בעתיד גם מטחנה צמודה תעזור למצות את מלוא הפוטנציאל
בהצלחה!
קפה צריך למלא עד למעלה (אפילו עם גבעה קטנה) ואז לפזר בסלסילה ולישר את העודפים עם גב של סכין, מכה עם הידית על משטח קשה תעזור לשטח את הקפה בסלסילה ואז דוחסים וזהו.
כמה טיפים: חמם את המכונה לפחות 20 דקןת מראש, לפני החליטה כדאי לבצע גלישת טמפרטורה כדי לחלוט בטמפרטורה אופטימאלית ועם הזמן כדאי לשקול החלפת הסלסילות שהגיעו עם המכונה (סלסילות עם מגביר קרמה) לסלסילות רגילות.
בעתיד גם מטחנה צמודה תעזור למצות את מלוא הפוטנציאל
בהצלחה!
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

סלסילות רגילות של גאג'יות ישנות יותר, ללא מגביר קרמה הכוונה שהן מחוררות בכל שטח הבסיס שלהן.
סלסילות כאלה אפשר להשיג בחנויות הקפה המתמחות כגון אמיגו וגם בחו"ל (EBAY וכו') במחירים שנעים בין 50-70 שקלים.
אפשר כמובן לנסות לפנות גם ליבואן (coffeeteam) ובדוק האם אפשר להשיג דרכו.
שם לב שהסלסילות עם מגביר הקרמה טובות דווקא כשהקפה טחון מראש והן מפצות על טחינה לא מדויקת וגם מייצרות נפח בקרמה שמחמיא גם לקפה לא הכי טרי, עם סלסילות רגילות אתה תגלה יותר בקלות האם הטחינה מתאימה למכונה והאם הקפה טרי ואז אולי תצטרך לחשוב על מטחנה צמודה...
סלסילות כאלה אפשר להשיג בחנויות הקפה המתמחות כגון אמיגו וגם בחו"ל (EBAY וכו') במחירים שנעים בין 50-70 שקלים.
אפשר כמובן לנסות לפנות גם ליבואן (coffeeteam) ובדוק האם אפשר להשיג דרכו.
שם לב שהסלסילות עם מגביר הקרמה טובות דווקא כשהקפה טחון מראש והן מפצות על טחינה לא מדויקת וגם מייצרות נפח בקרמה שמחמיא גם לקפה לא הכי טרי, עם סלסילות רגילות אתה תגלה יותר בקלות האם הטחינה מתאימה למכונה והאם הקפה טרי ואז אולי תצטרך לחשוב על מטחנה צמודה...
אני מניח שאין לך טמפר נורמלי ואתה משתמש בפלסטיק העלוב שהגיע עם המכונה. אף פעם לא הבנתי למה הם טורחים בכלל לצרף אותו, אפילו ליופי הוא לא שימושי. ההוצאה על טמפר טוב מעצבנת, 200 שח פלוס מינוס, אבל בלעדיו אתה לא תקבל משהו ששווה את המאמץ. אם אתה מכיר מישהו שיכול לחרוט לך טמפר 58ממ, זה הכי טוב
קח בחשבון שזו הוצאה חד פעמית, טמפר מחזיק לנצח
what's next?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

פחות ממטחנה צמודה אבל בהחלט חשוב לדחיסה עקבית ונכונה.didiram כתב:טמפר באמת כלכל משמעותי ?...
זה לא חייב להיות יקר כל כך ואפשר למצוא טמפר 58 מ"מ שיתאים לגאג'יה שלך בפחות מ 100 שקלים ב EBAY
תקפיד על קפה טרי ככל האפשר כי זה הפרמטר המהותי ביותר (לכן רצוי מטחנה צמודה ופולים מקלייה טריה שלא עמדו הרבה זמן) וכדי להשלים את הנושא בחר טמפר טוב יותר מהפלסטיק שצורף למכונה.
אגב לגבי הסלסילה ללא מגביר הקרמה ראה פה
לא צריך להגזים. טמפר הרבה הרבה פחות קריטי ממטחנה. אפשר להוציא אחלה שוטים עם הטמפר פלסטיק הגרוע שלהם, מניסיון. צריך פשוט לדחוס פחות חזק, ובהתאמה לטחון קצת דק יותר ולשים טיפה יותר קפה.
ההבדל הגדול במעבר לטמפר נורמלי זו האחידות וקלות הוצאת השוטים הטובים.
אין מה להשוות למטחנה, שבלעדיה פשוט בלתי אפשרי להוציא שוט סביר.
ההבדל הגדול במעבר לטמפר נורמלי זו האחידות וקלות הוצאת השוטים הטובים.
אין מה להשוות למטחנה, שבלעדיה פשוט בלתי אפשרי להוציא שוט סביר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
למה לחץ צריך להיות 15ק"ג? הכי חזק זה הכי עקבי והכי טוב.
הנתון הזה של ה 15 - לא ברור מה המקור שלו. לא הצלחתי למצוא אף פעם איך הגיעו למספר הזה.
הנתון הזה של ה 15 - לא ברור מה המקור שלו. לא הצלחתי למצוא אף פעם איך הגיעו למספר הזה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אין דבר כזה הכי חזק עם טמפר מפלסטיק. מה שעוד יותר לא ברור לי, זה למה לא מייצרים אותו בגודל של הפילטר. מטחנה לא יותר או פחות קריטית, שני האמצעים נדרשים להפקת מנה נורמלית. במקרה של הטמפר זה גם עניין של נוחות. בלעדיו העוגיה פשוט תתפרק
what's next?
שוב, למרות שהוא פשוט *** מכל הבחינות, ובאמת מצחיק שהוא אפילו לא בגודל המתאים, אפשר להוציא שוטים מעולים גם איתו. זה פשוט הרבה יותר קשה.
ההשוואה למטחנה לא הכי במקום, כי בלעדיה, זה פשוט בלתי אפשרי גם אם אתה הבריסטה הטוב ביותר בעולם.
ההשוואה למטחנה לא הכי במקום, כי בלעדיה, זה פשוט בלתי אפשרי גם אם אתה הבריסטה הטוב ביותר בעולם.