יס חטפו קנס כספי של 100,800 שקלים

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
ddp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 186
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

es שידרה בערוץ 'ניקולידאון', במהלך החופש, את הסדרה 'שועלים' המותאמת לגילאי 14 ומעלה, בה נאמר בין היתר: "אני שלישייה עשיתי כבר בכיתה יב'"

המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לווין הטילה עיצום כספי על סך 100,800 ש"ח על חברת yes בגין שיבוץ הסדרה "השועלים" בערוץ "ניקולודיאון" בניגוד לדין.
העיצום הכספי על החברה הינו בגין הפרה של כללי התקשורת. אלו קובעים כי מועדי השידור של משדרים יקבעו בהתחשב בגילם של הצופים. כמו כן אין לשדר לפני השעה 22:00 משדר הכולל ביטויים חזותיים, מילוליים או קוליים קשים או בוטים של אלימות, מין או סבל, או משדרים מושאי חיקוי.

במועצה טוענים כי 'השועלים' מכילה תכנים מיניים רבים ושפה גסה ובוטה. התוכנית שודרה בערוץ ניקולודיאון אשר מיועד לצפייה לגילאי 7-13, בעוד שלמעשה התוכנית סווגה כאינה ראויה לגילאי 14 ומטה לאור תכניה הבוטים.

במועצת הכבלים הציגו מספר דוגמאות לביטויים המשולבים בתסריט הסדרה הקומית ושודרו בערוץ ניקולודיאון: בפרק 8 מתוארת עלילה בה בחור נפצע ומאבד את אשכיו. הרופא המטפל בו ממליץ לחברתו של הבחור לעשות לו מסג' באזור. בנוסף הוא אומר: "אני לא שם ***". בפרק 4 נאמר: "אני פתוחה להכל, אני שלישייה עשיתי כבר בכיתה יב' בגבעת התחמושת". בפרק 11 אלי מביאה לדן לפני הטיסה חבילת קונדומים הוא מחזיק ואומר: "קונדומים, וואלה מגניב, זה ריק?" אלי עונה לו: " זה לדיוטי פרי שתדע איזה דגם לקנות לי, אני רוצה 12 פקטים".

בפרק 21 דן דן וגבע נכנסים למרתף של דן דן ומוצאים את איתי שוכב על המיטה מכורבל עם בחורה כשרק סדין עוטף את אזור חלציו. דן דן אומר: "עם הבחורה אין לי בעיה, אבל אני מקווה שהבולבול שלך לא נוגע לי בסדין".

ניצן חן, יו"ר המועצה לשידורי כבלים ולווין: "המועצה רואה חשיבות רבה בהגנה על ילדים מפני שידורים בעלי תכנים פוגעניים ובלתי הולמים בשעות היום, על כן יש לראות בחומרה יתרה את העובדה שיס לא הקפידו על כללי שיבוץ הסדרה השועלים, אשר כוללת תכנים מיניים בוטים, בערוץ אשר מיועדת לילדים. העניין חמור שבעתיים כאשר התוכנית שודרה במהלך החופש הגדול בשעות היום, כאשר ילדים רבים מבלים את מרבית זמנם בצפייה בטלויזיה, לא תמיד בהשגחת מבוגר".

יוזכר כי נושא שידור שועלים בניקולודיאון עלה לראשונה במהלך חודש אוגוסט האחרון. במועצת הכבלים והלווין אמרו כי לאחר שנעשו כל הבדיקות, נערך שימוע בעניין לחברת הלווין yes. בישיבה השבועית של מועצת הכבלים והלווין הוחלט על גובה העיצום הכספי וההחלטה הועברה לחברת yes.

תגובת yes לא התקבלה עד למועד פרסום הידיעה

קרדיט לאתר אייס:
http://www.ice.co.il/article/view/295274

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

פשששששששששש .

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #3 

זה מזכיר לי את הויכוח חסר התועלת עם נציגת שירות של HOT לגבי שידור הסרט של סאות' פארק בשעות צפיית ילדים.

אם זה מצויר אז זה לילדים, לא? אז מה אם זה מדבר על מסע לחיפוש דגדגן?

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

סכום מגוחך, היו צריכים לחטוף קנס של כמה מיליונים.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6112
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #5 

גועל נפש של חברה, מי מפצה את כל המשפחות ההרוסות בזכות יס? כשילד בן 6 ישאל את אמא מה זה שלישייה/ז/וכו'? הכי טוב סטרימר וכך לשלוט בדיוק בתכנים המוצגים לילדכם.. לבטוח ב-יס אחרי הדברים האלה רק מחזק את החוסר הבטחון שלי בהם.. בהחלט היה מקום פה לכמה מיליונים למען יראו יראו..

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #6 

אפשר הבהרה,
המשפט "אני שלישייה עשיתי כבר בכיתה יב" כן מתאים לגיל 14 ?
זה סדרה ישראלית? או מתורגמת?
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #7 

סדרה ישראלית

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #8 

אני מבין קרמיט, ומה בדיוק חשבו התסריטאי והבמאי כשהכניסו את התכנים הללו לסדרת נוער?
שאחד מהצופים בה יהיה נשיא בעתיד? :lol:

ואיך הגיעו לסכום הכלכך מדויק הזה 100,800 ?
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #9 

מספיקלי, בוא נגיד שזה לא משפט שאני הייתי שם בסדרה שמיועדת לבני 14 אבל גם לא תהיה לי בעיה שבני 14 יראו סדרה כזאת.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”