שאלה בקשר לתפקיד של פול אם הבנתי נכון

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1151
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

שלום..
הסתכלתי בראוטר על מה שקורה כאשר אני מתחבר באופן ישיר ומה קורה שאני מתחבר בחיוג לפול וראיתי דבר כזה:
באופן ישיר אני מקבל תמיד את אותו ה IP שהוא IP קבוע שמתחיל ב84 .
כשהתחברתי בחיוג דרך פול קיבלתי IP אחר שהוא לא קבוע אשר מתחיל ב 82 .

אך שמתי לב למשהו מעניין בראוטר כאשר התחברתי דרך הפול בחיוג -
הראוטר הציג לי שיש IP פנימי וזהו בדיוק אותו ה IP שאני מקבל כשאני מתחבר באופן ישיר בלי הפול ( IP שמתחיל ב 84 והוא קבוע) ואחריו יש את ה IP האינטרנטי (שהוא בעצם ה IP שאיתו אני גולש) שהוא ה IP שקיבלתי דרך הפול.

נשאלת השאלה -
האם זה כמו שאני אתחבר עכשיו עם האינטרנט הרגיל שלי לפרוקסי ישראלי שיש לו חיבור מתועדף לעולם וכך בעצם אני גולש באינטרנט באופן מתועדף?
כי פשוט זה נראה ממש אותו דבר רק שכאן יש הצפנה בשביל להגיע לשרת המתווך שהוא החיוג הזה ובפרוקסי אין את הסיפור הזה או שיש רק אם זה פרוקסי שדורש סיסמה.

באותה מידה אני יכול להמציא שרת בישראל עם חיבור מאוד טוב לעולם ולספק ממנו כתובות פרוקסי בתשלום ואז בעצם כל מי שיתחבר לכתובות פרוקסי בעצם יוכל לגלוש מהר בדיוק כמו שזה עובד עם בפולים בחיוג(הם קוראים לזה חבילת גיימר) ..

אני צודק?

cobraf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 764
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #2 

אני מניח שאתה מדבר על חיבור בכבלים

אם אתה מנוי ללא חייגן ואתה מקבל כתובת חוקית מכבלים בסגנון 82.... אז אתה יכול לגלוש איתה ישר באינטרנט.

לא הצלחתי להבין כל הסיפור של הפולים שרשמת אבל בגדול.

כל פול כתובות יש תעדוף ברשת של הספק, גיימר מקבל תעדוף גבוה יותר על פני פולים שהם לא גיימר בגלל שיש תעדוף תעבורה אתה מקבל גלישה מהירה יותר ופינג נמוך יותר כי התעבורה שלך עוברת בדרך הכי קצרה שאפשר ליעד שלה וחזרה.

לא מדובר בפרוקסי ולא שום דבר אחר

אני מקווה שזה קצת מסדר לך את העניינים

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #3 

אין פה קשר לפרוקסי כלל.
84.108,9,11 זה חיבור של 014 בחיבור ללא חייגן
82. זה חיבור של 014 עם חייגן עם ניתוב של UFI.
מה שבעצם קורה שהנתב שלך מקבל IP מהמודם של הוט, ועל גבי זה אתה מחייג עם חייגן L2TP שהוא בעצם TUNNEL ודרך החיבור הקיים אתה מבצע חיבור ווירטואלי חדש לספק שלך, ובעצם שאתה תגלוש זה יגלוש דרך החייגן, כמובן שניתן לשנות מי יהיה קודם וכו', אבל זה הדיפולט.
אתה אפילו יכול לבדוק תכנס לאתר noc.co.il ואתה תראה את הIP של החייגן.

גם בחיבור ללא חייגן אתה מחובר ל014 כנל בחיבור עם חייגן, פשוט עם חייגן יש תעדוף, כל עוד ואתה לא ב100 מגה, אז אין סיבה שלא תיהיה עם חייגן.

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

Class889 כתב:אין פה קשר לפרוקסי כלל.
84.108,9,11 זה חיבור של 014 בחיבור ללא חייגן
82. זה חיבור של 014 עם חייגן עם ניתוב של UFI.
מה שבעצם קורה שהנתב שלך מקבל IP מהמודם של הוט, ועל גבי זה אתה מחייג עם חייגן L2TP שהוא בעצם TUNNEL ודרך החיבור הקיים אתה מבצע חיבור ווירטואלי חדש לספק שלך, ובעצם שאתה תגלוש זה יגלוש דרך החייגן, כמובן שניתן לשנות מי יהיה קודם וכו', אבל זה הדיפולט.
אתה אפילו יכול לבדוק תכנס לאתר noc.co.il ואתה תראה את הIP של החייגן.

גם בחיבור ללא חייגן אתה מחובר ל014 כנל בחיבור עם חייגן, פשוט עם חייגן יש תעדוף, כל עוד ואתה לא ב100 מגה, אז אין סיבה שלא תיהיה עם חייגן.
...
הקשר הוא שיש דמיון קל בין הדברים.
"הנתב שלך מקבל IP מהמודם של הוט" - זה בדיוק אותו ה IP שאני יכול לגלוש איתו ישירות באינטרנט אם אני מתחבר ללא חיוג
"על גבי זה אתה מחייג עם חייגן L2TP שהוא בעצם TUNNEL ודרך החיבור הקיים אתה מבצע חיבור ווירטואלי חדש לספק שלך" - נכון, ליתר דיוק - על גבי ה IP הראשוני שאני מקבל(שאני יכול לגלוש איתו ישירות באינטרנט אם אני לא מתחבר עם חייגן) אני מבצע חיבור ווירטואלי חדש לספק שלי אך מה שלא ציינת זה שאני מקבל שוב פעם IP רק שמתחיל ב 82 ומתועדף.

זה דומה לאותו סיפור עם פרוקסי -
קודם אני מחובר ישירות, כלומר אני מקבל את ה IP שלי ישירות מהספק בחיבור ישיר ועל גבי זה אני מקבל IP של פרוקסי.

נכון שטכנית הדברים מתבצעים קצת אחרת וגם כתובים במקומות שונים אבל תכלס זה מה שאני רואה.

הבנתי שאם זה ככה אז כשאני מקבל IP מתועדף דרך IP רגיל דרך פול (שמחבר אותי ל IP המתועדף) אז זה כמו לקבל IP מתועדף מפרוקסי מתועדף דרך(כמובן) ה IP הרגיל מהספקית

זה פשוט..

הבנתי משהו לא נכון?

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

כן אבל מה שמשנה את המהירות לחול פה זה עניין הספק מול הפרוקסי שאתה תשתמש מחול לא משנה באיזה שיטה בין אם זה בVPN או בין אם זה בSOCKS.
בכל מקרה זה עניין של QOS.
בסופו של דבר שאתה רוצה לדעת מה יתן לך ביצועים טובים יותר, אתה פשוט בודק את זה REAL TIME.

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

Class889 כתב:כן אבל מה שמשנה את המהירות לחול פה זה עניין הספק מול הפרוקסי שאתה תשתמש מחול לא משנה באיזה שיטה בין אם זה בVPN או בין אם זה בSOCKS.
בכל מקרה זה עניין של QOS.
בסופו של דבר שאתה רוצה לדעת מה יתן לך ביצועים טובים יותר, אתה פשוט בודק את זה REAL TIME.
...
נכון אבל לא הבנתה ב 100% . אני השוואתי את זה למצב שלא קיים בארץ אך אפשרי -
השוואתי את זה למצב שהפרוקסי בארץ ולא בחול והפרוקסי מתועדף לחול

ואז זה די דומה:

בחיוג:
IP שמתחיל ב 84 -> התחברות L2TP בחיוג לפול מסוים -> התחברות ל IP מתועדף בארץ מהפול(ככה זה פחות או יותר)

בהמצאה שלי:
IP שמתחיל ב 84 -> התחברות לשרת פרוקסי מתועדף עם סיסמה = התחברות ל IP בארץ מתועדף

מבין?
זה אותו עיקרון.

זה נראה לי ממש אותו דבר כשמסתכלים על זה ככה.

נראית לי המצאה ממש יפה

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

זה לא דומה כי כל אחד נותן לך משהו שונה לגמריי.
ואין קשר לבין אם זה ספק פרוקסי בארץ או בחול.
אבל מה שאתה אומר לא נקרא פרוקסי כבר נקרא VPN ויש שירות VPN וכמובן שהGETWAY שלך יהיה הGETWAY של אותו שרת שאתה מחובר אליו בVPN, המצב היחידי שזה יכול לעזור זה במידה ואותו שרת VPN יהיה בארץ, או אותו מקום שאתה מנסה להתחבר אליו נמצא בסין או ארה"ב או כל מקום מרוחק ואתה מחובר לVPN שנמצא באירופה ואיתו יש לך פינג נמוך יותר.
בכל אופן פרוקסי משמש בעיקר למשהו אחר, אני מבין את האנגלוגיה שלך אבל זה לא פרוקסי, זה נטו VPN. זה חלק מהסיבות שהקימו דבר כזה שנקרא VPN משמה VIRTUAL PRIVATE NETWORK.

בכל אופן יצא מצחיק שאתה שואל, ואז אני עונה ואז אתה מנסה להסביר לי.... :roll:

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”