How can 30-year-old receivers sound better than new ones?
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
אכן.מרוב הפ'יצרים שמסביב,החברות שוכחות להשקיע בדבר הכי טרוויאלי-איכות הצליל,זה בולט במיוחד ברסיברים מהסדרות הנמוכות.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
הצליל של המגברים הטובים (חברות טובות) מבציר 75 עד 1980 הוא האיכותי ביותר.
כל פעם ירדתי בשנתון עד שמצאתי את בחירת הלב:
ממגבר שנת 2005 לא הייתי מרוצה, עברתי למגבר שנת 87, הייתי מרוצה אבל הרגשתי שמשהו חסר עד שנחת עלי מרנץ 2226 מהסבנטיז. מיותר לציין שהוא עלה לי רבע ממה שעלה הראשון. (ההוא מ2005)
מאז הוא אצלי ולא זז מהחדר.
כל מי שקונה את ה(סליחה על הביטוי) קקה שמוכרים כיום בחנויות פשוט פועל מחוסר ידע \ שיקולי "שופוני".
כל פעם ירדתי בשנתון עד שמצאתי את בחירת הלב:
ממגבר שנת 2005 לא הייתי מרוצה, עברתי למגבר שנת 87, הייתי מרוצה אבל הרגשתי שמשהו חסר עד שנחת עלי מרנץ 2226 מהסבנטיז. מיותר לציין שהוא עלה לי רבע ממה שעלה הראשון. (ההוא מ2005)
מאז הוא אצלי ולא זז מהחדר.
כל מי שקונה את ה(סליחה על הביטוי) קקה שמוכרים כיום בחנויות פשוט פועל מחוסר ידע \ שיקולי "שופוני".
מאוד קל להסבר
ההיסטוריה של רוב החברות המובילות וכן המוניטין שלהם נבנה באמצעות המכשירים המאוד איכותיים שנוצרו בשנות ה70,תחילת ה80.
באותה תקופה,שנחשבת למפץ הגדול מבחינת הסטריאו,היה תחרות בין החברות על איכות המוצרים...מיתוג המוצרים עד היה פעם על פי איכותם ולא כפי שקיים היום שהמיתוג על פי השם...היום אתה קונה רסיבר חדש,125 וואט ...התפוקה שלו קטנה מרסיבר מהשנים המדוברות,כשהוא רק נניח 25 וואט...זו אמת! ושלא נדבר על איכות הבניה,איכות החלקים בפנים...
אבל אם אין זה מספק אותך...ROOSTER מתכוון לזה שבמגברים החדשים נוצר תחושה שהגבילו את התפוקה של המכשיר ובכך גרמו גם לרמקולים את התחושה שהם לא מנוצלים מספיק...הניסיון שלנו לימד שחשוב שיהיה רמקולים עם כמה שיותר פירוט,אבל אם אין לך מגבר ש"יתן לו להוביל",לא תקבל את התמורה לרכישה של הרמקול לא משנה מה איכותו ומה מחירו...ממליץ לך בחום להקשיב לאחד כזה,יש להדגיש שגם ברסיברים\מגברים וינטג' יש דגמים טובים פחות ויש כאלה שנחשבים יותר,אבל מה שחשוב זה איך שזה נשמע לאוזן שלך.
באותה תקופה,שנחשבת למפץ הגדול מבחינת הסטריאו,היה תחרות בין החברות על איכות המוצרים...מיתוג המוצרים עד היה פעם על פי איכותם ולא כפי שקיים היום שהמיתוג על פי השם...היום אתה קונה רסיבר חדש,125 וואט ...התפוקה שלו קטנה מרסיבר מהשנים המדוברות,כשהוא רק נניח 25 וואט...זו אמת! ושלא נדבר על איכות הבניה,איכות החלקים בפנים...
אבל אם אין זה מספק אותך...ROOSTER מתכוון לזה שבמגברים החדשים נוצר תחושה שהגבילו את התפוקה של המכשיר ובכך גרמו גם לרמקולים את התחושה שהם לא מנוצלים מספיק...הניסיון שלנו לימד שחשוב שיהיה רמקולים עם כמה שיותר פירוט,אבל אם אין לך מגבר ש"יתן לו להוביל",לא תקבל את התמורה לרכישה של הרמקול לא משנה מה איכותו ומה מחירו...ממליץ לך בחום להקשיב לאחד כזה,יש להדגיש שגם ברסיברים\מגברים וינטג' יש דגמים טובים פחות ויש כאלה שנחשבים יותר,אבל מה שחשוב זה איך שזה נשמע לאוזן שלך.
Almogc כתב:rooster,
הצהרה לא פשוטה העלת פה, תוכל לפרט את כוונתך?כל מי שקונה את ה(סליחה על הביטוי) קקה שמוכרים כיום בחנויות פשוט פועל מחוסר ידע \ שיקולי "שופוני".......
וודאי.
החל מהכניסה לעולם של
mass production
בעיקר בתחילת שנות השמונים, החברות החלו לזלז באיכות ההרכבה וברכיבים , והשקיעו מחשבה יתרה ב-
features
ובאיפה אפשר לייצר בזול. (אפשר להסתכל על אקולייזר משולב ברסיבר כעל "feature" של שנות השמונים)
דבר זה פגע קשות באיכות הצליל.
*חשוב לשים בצד חברות שמלכתחילה ייצרו רק
hi-end
כי לגביהן זה ככל הנראה לא תופס, לא לכולן , בכל אופן.
לא יצא לי להאזין למכשירים של
Naim
לדוגמא, אבל אני מאמין שהם מייצרים ברמה גבוהה עד עצם היום הזה.
וזה הולך ביחד עם מה שקליפסו אמר לגבי הרמקולים.