שרשור תגובות: בעלי אייפון 4 - שווה לשדרג לאייפון 4S? מבחן השוואה

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #1 

למאמר: בעלי אייפון 4 - שווה לשדרג לאייפון 4S? מבחן השוואה

תמונה
יש לכם אייפון? מתלבטים אם לשדרג לאייפון 4S החדש? האייפון החדש זהה מבחינה חיצונית לאייפון 4, אבל האם מתחת למכסה המנוע הוא טוב יותר? עפר משווה בין האייפון 4 ל-4S ועונה לשאלה רבת הימים - האם לשדרג?

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5347
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #2 

עופר,
מעניין, תודה!
איך זמן הסוללה לעומת ה- iPhone 4 (עם אותה מערכת הפעלה)?
משחקים?

לדעתי, אם כבר יש לך iPhone 4 עדיף להמתין ל- iPhone 5 אלא אם אתה מעביר אותו לאשה / לילד...

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #3 

מצד שני, ההפרש יכול להגיע ליותר מ-1000 ש"ח רק בעלות נטו (לא כולל מיסים וכו') ברכישה באנגליה על פני רכישה בארה"ב.
...
איך אתה מגיע להפרשים האלה ?

כולל מיסים:

16 גיגה באנגליה 499 פאונד, בארה"ב 705 דולר, הפרש של 73 דולר שווה בשקלים = 273 ש"ח...

64 גיגה באנגליה 700 פאונד, בארה"ב 923 דולר, הפרש של 169 דולר שווה בשקלים - 632 ש"ח...

ללא מיסים:

16 גיגה באנגליה 415 פאונד, בארה"ב 650 דולר, הפרש של 2 דולר שווה בשקלים = 7.4 ש"ח...

64 גיגה באנגליה 582 פאונד, בארה"ב 850 דולר, הפרש של 69 דולר שווה בשקלים = 258 ש"ח...

יקר יותר אמנם אבל לא קרוב "ליותר מ 1000 ש"ח".

תתחדש.
שי

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

אני לא יכול לחשוב על אכזבה גדולה יותר מאשר ה-4S.
כבר היה עדיף שלא היו מוציאים שום מכשיר... שנה וחצי, וכל מה שהם עשו זה שדרוג מינורי ב-CPU ובמצלמה והוספה של מערכת פקודות קוליות לא שימושית בעליל.

אני מוכן להמר שאם נבדוק לוגים, נראה שגרף השימוש ב-SIRI יורד פלאים לאחר מס' שבועות ראשונים של התלהבות. אתה מגלה שבמקום להתעקש ולצעוק "call orit laor", הרבה יותר קל ללחוץ על אייקון אחד על מסך הבית...

לגבי ה-CPU - גם הוידאו הזה מראה שהשדרוג ממש לא חשוב. מדובר בהפרשים זעומים לגמרי בגלישה, ורק בעמודים כבדים.
המצלמה זה שדרוג נחמד, אבל לטעמי ההפרשים לא מספיק גדולים כדי להצדיק שדרוג מה-4 ל-4S.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

כל מי שמדבר על מסים בחו"ל - תשימו לב שלא בדיוק מקבלים את על המסים על הנקודה. יש גם עמלה שלוקחים לך החנות המוכרת כביכול, גם עמלה של מי שמחזיר לך את הכסף - ואם אתה להחזיר הכל לש"ח (נגיד לכ"א שלך) אז יש עוד עמלת המרה.
מצד שני - בארה"ב - יש גם מסים בחלק מהמדינות

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #6 

moti_r כתב:אני לא יכול לחשוב על אכזבה גדולה יותר מאשר ה-4S.
כבר היה עדיף שלא היו מוציאים שום מכשיר... שנה וחצי, וכל מה שהם עשו זה שדרוג מינורי ב-CPU ובמצלמה והוספה של מערכת פקודות קוליות לא שימושית בעליל.

אני מוכן להמר שאם נבדוק לוגים, נראה שגרף השימוש ב-SIRI יורד פלאים לאחר מס' שבועות ראשונים של התלהבות. אתה מגלה שבמקום להתעקש ולצעוק "call orit laor", הרבה יותר קל ללחוץ על אייקון אחד על מסך הבית...

לגבי ה-CPU - גם הוידאו הזה מראה שהשדרוג ממש לא חשוב. מדובר בהפרשים זעומים לגמרי בגלישה, ורק בעמודים כבדים.
המצלמה זה שדרוג נחמד, אבל לטעמי ההפרשים לא מספיק גדולים כדי להצדיק שדרוג מה-4 ל-4S.
...
את זה יכול להגיד רק מי שלא משתמש ב-4S.
אני לעומת זאת, יכול לדבר מניסיון של כמעט חודשיים.

לגבי SIRI אתה לא מדייק פעמיים: ראשית, אופציית ה-CALL X קיימת מזמן בכל אייפון. זו לא המטרה.
מן הסתם, שמות ישראליים קשה לו מאוד לזהות. ניתן להגדיר כינוי לכל אדם, ובנוסף, אם ממש רוצים יש שדה פונטי בו אפשר להסביר ל-SIRI איך הוגים את השם.

שנית, השימוש בו לא דועך עם הזמן. אני משתמש ב-SIRI בעיקר (משתמש בעוד, לעיתים יותר רחוקות) לשני דברים, שפשוט לא השתמשתי בהם לפני SIRI, ו"היא" מה שגרם להם להיות מאוד מאוד שימושיים ונוחים:

1. תזכורות (במיוחד לפי מיקום). תתפלא כמה שימושי יכול להיות להגיד לה: "תזכירי לי לקנות חלב כשאני יוצא מהעבודה". או "תזכירי לי לקלות קפה כשאני מגיע הביתה". זה כל מה שצריך וכשמתקרבים (או מתרחקים) מהמקום שציינת, ההודעה קופצת. לפתוח את המכשיר, את אפליקציית התזכורת, להקליד מה שאני רוצה, לכוון שעת או מיקום תזכורת זו פעולה ארוכה מדי שהיתה גורמת לי לוותר עליה מראש. SIRI הופכת אותה לאפשרית.

2. SMS בנהיגה. אצלי כבר החברים יודעים שלפעמים הם מקבלים SMS באנגלית, ואז גם עונים באנגלית. SIRI מקריאה כמובן את ה-SMS הנכנס, וכך אני יכול להתכתב באופן בטוח.
אגב, כשהיא מחוברת ל-BT, היא נכנסת אוטומטית ל"מצב רכב", ואז היא נותנת פידבק קולי על מה שאתה אומר לה לעשות, כך שמעשית, לא חייבים להסתכל על המסך.

אז נכון, לא כולם ימצאו אותה שימושית. אבל הרבה יותר ממה שנוטים לחשוב.
זה לגבי SIRI. מבחינתי זה פיצ'ר בונוס למכשיר הזה, ורחוק מלהיות המרכזי.

במבחן המציאות, הוא משמעותית מהיר יותר מ-iPhone 4. זה מורגש במיוחד באינטרנט. זה לא רק זמן העלאת עמוד, אלא הרבה מעבר.
אבל כמובן שזה מתבטא מאוד בהעלאת אפליקציות, מעבר ביניהן וכל הקשור בזה.

המעבד הגרפי עבר שדרוג מאוד מאוד משמעותי. בינתיים ראיתי רק משחק אחד שמנצל את זה (infinity blade 2), אבל ההבדל מאוד מהותי.

Airplay mirroring - ה-iPhone הופך לקונסולת משחקים אלחוטית לכל דבר, ולעוד הרבה מעבר.

מצלמה - זה לא שיפור קטן. זה בדיוק ההבדל בין מצלמה שלא בושה (בלשון המעטה) לפרסם תמונות שלה לבין סתם מצלמת סמארטפון. זה לא סתם ההבדל בין 5 מ"פ ל-8 מ"פ (שהוא אגב, הבדל זניח לצורך שיווקי בלבד) ולא סתם ההבדל ביכולת צילום באור נמוך או הפיצ'רים הנוספים של זיהוי פנים אוטומטי ושות', ההבדלים הרבה יותר מהותיים. התמונות יוצאות פשוט טבעיות. הצבעים, החדות, קשה להסביר, צריך לראות.
כמובן שגם צילום וידאו full hd, כמתבקש.

יש כמובן עוד שדרוגים ככה על הדרך: רמקול הרבה יותר חזק, bluetooth 4.0, ארכיטקטורת אנטנות טובה יותר ובטח אני שוכח כמה דברים.

השדרוג מאוד ראוי, ולא מזמן קיבל משנה תוקף, כשסקר מצא ש-96% מרוכשיו מרוצים או מרוצים מאוד. שובר את שיא שביעות הרצון שהאייפונים הקודמים לו קיבלו.

אסיים במילותיו של סוקר ה-sun times בתגובתו לאלו שמביעים אכזבה מהמכשיר:
"has the world lost its damned mind?"

אגב, אני רק רוצה להבהיר, שלמרות כל האמור אני מסכים שאין סיבה ממשית לשדרג מה-iPhone 4 ל-4S. בדיוק כמו שלא היתה סיבה ממשית לשדרג מה-3GS ל-4.. iPhone מחליפים כל שנתיים, אלא אם באמת לחוצים, ללא קשר למספר שבחרו לתת לו. זה היופי במכשיר זה. לפני ה-iPhone הייתי מחליף סמארטפונים שלוש פעמים בשנתיים. היום אין בזה צורך, ואפילו ה-3GS נשאר היום מכשיר טוב ומהנה לשימוש.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #7 

עפר - אתה מכור לפורנו?
"XXX is my wife"

:lol:

אחלה מכשיר ה4S. אני אגיד לדבי שתבדוק את עניין הSMS. הדלקת אותי קרמריקה עם הרעיונות.

אני מחכה שאוכל להגיד לה לצלם. יהיה מאוד נוח.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #8 

קרמריקה, אחלה תגובה (Y)

אני מבין את כל הנקודות שכתבת, וחלקן בהחלט נשמעות הגיוניות.
למרות זאת, לדעתי ההבדל בין ה-4 ל-4S הוא מינורי. חיכינו שנה וחצי! זה דור וחצי של טלפונים.
היינו בטוחים שנקבל משהו חדש, יצור חדש שלא רק שסוגר את הפער אלא פותח פער ענק חדש מכיוון אחר לגמרי.

אני מניח שכגודל הציפיות כך גודל האכזבה, אך בכל זאת - ה-4S הוא אכן 4S ולא 5, וזה עיקר ההתמרמרות שלי.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

700 פאונד מול 850 דולר...

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

אגב, הוא מזהה פחות טוב את CALL XXX מאשר באייפון 4.

מצד שני, ביליתי נסיעת רכב הלוך וחזור עם SIRI, שלחתי דואל וסמס (דווקא פגישה היא סירבה לארגן לי משום מה). הבעיה שיש שם שגיאות כתיב פה ושם ולפעמים כשאני עוצר את הדיבור בשביל לחשוב היא חושבת שסיימתי.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #11 

moti_r כתב:קרמריקה, אחלה תגובה (Y)

אני מבין את כל הנקודות שכתבת, וחלקן בהחלט נשמעות הגיוניות.
למרות זאת, לדעתי ההבדל בין ה-4 ל-4S הוא מינורי. חיכינו שנה וחצי! זה דור וחצי של טלפונים.
היינו בטוחים שנקבל משהו חדש, יצור חדש שלא רק שסוגר את הפער אלא פותח פער ענק חדש מכיוון אחר לגמרי.

אני מניח שכגודל הציפיות כך גודל האכזבה, אך בכל זאת - ה-4S הוא אכן 4S ולא 5, וזה עיקר ההתמרמרות שלי.
...
מוטי - אז מה זה כן 5? אני חו"ח לא רוצה להשמע תוקפני, אבל אני פשוט לא מבין את ה"אכזבה" של אנשים על כך שלא יצא אייפון 5. מה כבר אפשר לחדש? ותכלס מה בעצם חידש האייפון 4 על ה3? הכל זה פיצ'ר אחד יותר, פיצ'ר אחד פחות, קצת לשנות עיצוב ומעבד יותר מהיר.

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3875
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #12 

תודה עופר על הסקירה וההשואה בין המכשירים. (Y)
הסקירה רק חיזקה את דעתי שאין לי צורך לשדרג מ4 ל4S ,
הSIRI ממש לא בשל עדיין והבדלים קטנים במהירות ממשק\גלישה וקצת שיפור בצילום ממש לא מפריעים לי....
And the meek shall inherit the earth
...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #13 

mrunderhill כתב: מוטי - אז מה זה כן 5?
...
אייפון 4 חידש הרבה מאוד מול אייפון 3GS.
מעבר לכך שהעיצוב היה (ונשאר) מדהים ובליגה אחת מעל כל מכשיר סלולרי אחר, מסך הרטינה היה (ונשאר) משהו בלתי נתפס ממש. אתה מסתכל על המסך הזה, אח"כ מביט במסכים אחרים (בטח של ה-3GS) והכל נראה מטושטש לגמרי. זו חווית שימוש אחרת לחלוטין!

אייפון 5 היה צריך לחדש באותה הצורה. לקחת משהו אחד מאוד בסיסי במכשיר ולהפוך אותו לטוב באופן קיצוני מול התחרות (ומול 4).

זה יכול להיות נושא עיצובי כמו עובי המכשיר, או משקל, או אפילו גרסא מאוד זולה של סמארטפון ($200 לא מסובסד), משהו כמו האייפוד שאפל. המוטורולה אטריקס הוא כזה - הוא פורץ דרך וגורם לך לגרד בראש ולחשוב מחדש על כל מה שהכרת (אני אישית לא אוהב את הישום שלהם, אבל הרעיון ענק, לדעתי).

אני אישית הימרתי בגדול שאפל תשחרר NFC כולל מודול תשלומים והסכמים חתומים עם כמה רשתות קמעונאיות גדולות בארה"ב, ביחד עם האייפון 5. חשבתי שנראה כבר למחרת אנשים קונים בוולמארט עם האייפון. *זה* היה חידוש מדהים שמשנה את איך שאנחנו מסתכלים על המכשיר. משהו כזה שדיברו עליו כבר לפני 15 שנים, אבל הנה, רק אפל מסוגלת באמת לייצר אותו ל-mass market בצורה פשוטה ועובדת.

אפל בנו את עצמם על חדשנות אינסופית. ביום שבו הם יפסיקו להתפס כפורצי דרך וכאלו שקובעים את הטון שאליו כל היצרנים ישאפו בשנתיים הקרובות, הם יאבדו נתח שוק ענק, לדעתי. לצערי היום הזה הולך ומתקרב.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #14 

עם זה אני באמת מסכים. לי אישית פשוט מוזרה הציפייה הזו מהם לחדש כל הזמן. מצד שני אני באמת לא חסיד גדול של אפל, הסיבה היחידה שבחרתי באייפון ולא אנדרואיד היא כי בזמנו המייל של העבודה לא עבד עם אנדרויד כמו שצריך.

nitsan87
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אם כבר השוואה- שאלה לגביי אייפון 4S

שליחה #15 

רציתי לשאול אם יצא לך לחוות בעיה מדיי פעם בחיפוש הראשי?
ברשותי גם 4S - לפעמים כשאני רוצה לחפש בחיפוש הכללי של האייפון הוא לא מוצא לי כלום.
גם לאחר שאני לוחץ על "חיפוש".
רק אתחול שלו "מרענן" אותו ואז לאחר מכן מוצא לפי מילת המפתח (לא משנה אם זה אנשי קשר, מיילים,
או פריטי לו"ז...)

תודה מראש,
ניצן.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

לא קרה לי כזה דבר, אם כי היו לי בעיות אחרות (למשל בלוח השנה) שהסתדרו אחרי reboot.

אני פחות משתמש ב-SPOTLIGHT הכללי, ויותר בחיפוש בדואל.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”