סאב לתמיכה ברמקולים מדפיים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

חברים,

אני מבקש התיחסויות רגועות וענייניות .... (f) . אם למישהו הבקשה הזאת קשה ליישום אז אנא שיגיב לי בפרטי.

אני יודע שיש דעות חלוקות בנושא והייתי רוצה לדעת מניסיונכם האם כל סאב טוב לק"ב הוא גם טוב באותה מידה למוזיקה.

אנסה לפרט ולמקד את השאלה.
כאשר מישהו רוצה להשלים את התחום הנמוך במוזיקה דו ערוצית כאשר יש לו רמקולים מדפיים, הוא צריך סאב מהיר שלא עושה "בום בום". זה נקרא סאב מוזיקלי.

להבנתי (וניסיוני אינו רב בתחום הזה), בק"ב יש יתרון לסאב שדווקא מדגיש/מושך/מורח את הבאס. כמו כן, בק"ב הסאב נדרש לרדת נמוך יותר על מנת להעביר את חווית ההדף בתחום שכבר קשה לשמוע או מתחת לסף השמע וזה לא נדרש במוזיקה.
האם זה נכון או שהדרישות מסאב לק"ב זהות לחלוטין מסאב למוזיקה?
אשמח להסבר ולא פחות חשוב - לשיתוף מתוך ניסיון. האם יצא למישהו לבדוק סאב ולהגיע למסקנה שהוא מתפקד מצוין בק"ב אך לא מספיק טוב במוזיקה או להיפך.

אגב,
אני משתמש בסאב של JMLAB מסדרת ELECTRA ואין לי רפרנס של סאב שידוע ומוכר כמהיר ומוזיקלי.

תודה
ארז

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205

שליחה

היי ארז
אני ממש לפני רכישת רמקולים מדפיים, ונאמר לי
מכמה מומחים שאם אני רוצה לשמוע מוזיקה,אז ללכת רק
על רמקולים רצפתיים.
יצא לי לשמוע כמה שילובים של סאב עם רמקולי מדף
וזה לא נשמע טוב כמו רמקול רצפתי.
אולי לאחרים יש ניסיון יותר טוב.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

הי ארז אני משתמש בסאב של רל שלדעתי הוא יותר טוב במוזיקה ופחות טוב בסרטים ואסביר,
הכל הן תחושות סובייקטיביות כמובן.
קודם כל אני לא מסכים לטענה שבק״ב צריך באס יותר ארוך ומרוח, עדיף מדויק ופאנצי וגם תלוי
בעריכת הסאונד לעיתים הבאס הארוך והמרוח יותר הוא בעריכה.
לדעתי מה שמבדיל הוא העוצמה, בסאב ״ מוזיקלי״ הבאס יהיה פחות עוצמתי אבל עדיין מדוייק.
בסאב קב מחפשים את העוצמה, דחיפת באויר האגרסיבית והמכה בבטן ובמוזיקה זה ירגיש
מעט משתלט ולא טבעי.

אני יודע שתיכף יבואו ויגידו שאין כזה דבר סאב למוזיקה וסאב לק״ב, הלוואי כי הייתי רוצה היום
סאב יותר עוצמתי ומעט פחות מלטף :)

אולי בחללים גדולים מאוד המצב שונה, אני כותב מנסיון בחללים של 15-20 מ״ר.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

amitbak כתב: יצא לי לשמוע כמה שילובים של סאב עם רמקולי מדף
וזה לא נשמע טוב כמו רמקול רצפתי.
...
למרות שלא התכוונתי לפתח דיון לכיוון מדפים+סאב לעומת רצפתי, איזה שילובים שמעת שלא היו טובים לדעתך?

ארז

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

niko כתב:
אני יודע שתיכף יבואו ויגידו שאין כזה דבר סאב למוזיקה וסאב לק״ב, הלוואי כי הייתי רוצה היום
סאב יותר עוצמתי ומעט פחות מלטף :)
...
זו בדיוק הנקודה - האם סאב יכול להיות מצוין בק"ב אך לא מספיק טוב (או לא מתאים) במוזיקה?
האם ההיפך ייתכן?

אני לא מחפש הצהרות אלא בדיקות וניסיונות שחברים עשו.

ארז

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הבהרה - השאלה התעוררה בי בעקבות קריאת שרשור בנושא "רמקול המתאים לסוג אחד של מוזיקה" שבו נטען שבהחלט יש רמקולים איכותיים ביותר המצטיינים בהעברת חוויה אקוסטית אך הם פחות טובים בהעברת חוויה של רוק כבד לדוגמא (הדוגמא של מרטין בפוסט הזה http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 66#1558866 ).

אם זה מתקיים ברמקולים קדמיים אז מדוע זה לא ייתכן ברמקול סאב לשימוש בק"ב לעומת שימוש במוזיקה?

ארז

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

ארז, אני מתאר מה ההבדל ששמעתי בין סאב רל
שלי לסאב ריטמיק של חבר, שניהם באותו מחיר בערך.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205

שליחה

ניסיתי שילובים של b&w 685 עם סאב תואם
ה610 ,פרדיים סטודיו 40 וסאב מאותה הסדרה.
ללא הסאב הרמקולים נשמעו יותר טוב אך ללא באס
ועם הסאב נשמעו לא טוב,בדקתי שילובים גם בסלון שלי בבית
וגם בחנויות.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 962

שליחה

אני חושב שיש משהו במה שאתה אומר.
יש לי סאב של VELODYNE שיש לו DSP פנימי ושלט. מצב קולנוע פשוט מספק תחושה הרבה יותר טובה בסרטים - הסאב פאנצ'י ועוצמתי יחסית למצב הלא מעובד - ממש מרגישים כל מכה. במצב ג'אז הוא נקי - ללא עיבוד וללא הגברות וזה אכן נשמע הרבה יותר טוב וטבעי במוזיקה אקוסטית או רגועה אך בסרטים המצב הזה הרבה פחות מהנה - לא מרגישים טוב את האפקטים. אם אני מפעיל מצב סרטים על מוזיקה - לפעמים זה נשמע מלאכותי, מהדהד ונוראי. עיבוד או לא עיבוד - זה מוסיף המון לסרטים וגם למוזיקת רוק או R&B (יש גם מצב כזה בשלט).
לגבי מהירות - אני לא חושב שהוא מספיק מהיר לרמקולים שלי וקצת מרגיש את זה לפעמים, בכל מקרה אני מרוצה ממנו במוזיקה (אני מעדיף מדפיים בסלון הלא גדול שלי).

עושה רושם ששלט לסאב (עם DSP כמובן) די פותר את הבעייה למי ששומע גם מוזיקה וגם סרטים כל עוד הסאב מספיק מהיר בשבילו.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

ארז_וחני כתב:חברים,

אני מבקש התיחסויות רגועות וענייניות .... (f) . אם למישהו הבקשה הזאת קשה ליישום אז אנא שיגיב לי בפרטי.

אני יודע שיש דעות חלוקות בנושא והייתי רוצה לדעת מניסיונכם האם כל סאב טוב לק"ב הוא גם טוב באותה מידה למוזיקה.

אנסה לפרט ולמקד את השאלה.
כאשר מישהו רוצה להשלים את התחום הנמוך במוזיקה דו ערוצית כאשר יש לו רמקולים מדפיים, הוא צריך סאב מהיר שלא עושה "בום בום". זה נקרא סאב מוזיקלי.

להבנתי (וניסיוני אינו רב בתחום הזה), בק"ב יש יתרון לסאב שדווקא מדגיש/מושך/מורח את הבאס. כמו כן, בק"ב הסאב נדרש לרדת נמוך יותר על מנת להעביר את חווית ההדף בתחום שכבר קשה לשמוע או מתחת לסף השמע וזה לא נדרש במוזיקה.
האם זה נכון או שהדרישות מסאב לק"ב זהות לחלוטין מסאב למוזיקה?
אשמח להסבר ולא פחות חשוב - לשיתוף מתוך ניסיון. האם יצא למישהו לבדוק סאב ולהגיע למסקנה שהוא מתפקד מצוין בק"ב אך לא מספיק טוב במוזיקה או להיפך.

אגב,
אני משתמש בסאב של JMLAB מסדרת ELECTRA ואין לי רפרנס של סאב שידוע ומוכר כמהיר ומוזיקלי.

תודה
ארז
...
תלויי בתקציב, אי אפשר לצפות להכל "במעט" כסף, אני אישית בחרתי בסאב שלי (HRS10) בגלל שהוא התעלה על כל השאר בתחום הק"ב (למעשה השאיר אותם הרחק מאחור בתחום הזה), הסתובבתי יום שלם בחנויות ושמעתי סאבים אחרים באותו תקציב ואז ששמעתי אותו (או יותר נכון הרגשתי אותו) ידעתי מה אני שאני מחפש. אהבתי את הכוחניות שלו והצורה שהוא העיף אוויר בפנים כל פעם שהוא עבד מעבר לבאס העמוק שהוא הפיק , הצד המוזיקלי שלי לעומת זאת לא מספק אותי, הוא נשאר קצת מאחור בקטעי מוזיקה תובעניים אבל זו הפשרה שאני בהחלט מוכן לחיות איתה בשלב זה וזהו בעצם הרפרנס שלי בכל הקשור לק"ב, תוסיף לסאב הזה יותר מהירות ודינמיות על מנת שיהיה יותר "מוזיקלי" ויש לך לדעתי את הסאב המושלם, משהו שלא קיים ברמות הכניסה והביניים אם אתה שואל אותי . מה שבעצם אני מנסה להגיד הוא שאתה צריך להגדיר לעצמך קודם כל מה זה מבחינתך הטופ בכל הפרמטרים מקצה אחד לקצה השני ולהמשיך משם אחרת יהיה לך ולאחרים קשה לענות על השאלות ששאלתה.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

ארז,

מה התקציב?

אני איתך, במקרה שלך סאב מוסיקאלי במיוחד יכול מאוד להתאים לך אבל מדוע אתה לא מרוצה ממה שיש לך?

ולגבי התאמה, הבעתי את דעתי בנידון לא פעם. אם יש לך להשכיב כ-15,000 ש"ח ולרכוש סאב על הוא גם יעשה בום בום בסרטים וגם ישתלב נהדר עם רמקולים מדפיים למוסיקה אודיופילית אבל ברגע שאתה יורד בתקציב אתב צריך להתחיל להתפשר וההתפשרות מתחילה לפצל את האפשרויות לשני כיוונים שונים, הצטיינות בסרטים או במוסיקה.

הסאב שלי למשל מ-ד-ה-י-ם במוסיקה, מרעיד קירות בסרטים אבל לא דופק בבטן ולא גורם לי להרגיש שאני בסרט.....
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

היי דני,

אני לא שוקל שדרוג בשלב זה...
הבעיה שלי היא שאני לא יודע כמה אני צריך להשקיע על מנת לקבל סאב שיתאים לצרכי.
הצורך שלי הוא במוזיקה להשלמת התחום הנמוך שהמדפיים לא מסוגלים לתת. סרטים אני כמעט לא רואה (אחד בשנתיים זה נחשב?...)

אני לא יכול להצביע על בעיה שיש לי עם הסאב הנוכחי.
לא מפריע לי הגודל שלו ומדובר בסאב איכותי למדי.
יש דבר אחד שקצת מפריע לי - אין לו RC ....לא יודע עד כמה זה משמעותי בחדר לא גדול עמוס בריהוט (בכל זאת, זה חדר שינה...) . אני לא שומע בעיה של הדהודים או החזרים.
אני גם לא בטוח שאלמנט 13" מתאים לחדר לא גדול ואין לי רפרנס לדעת האם הוא מהיר או לא.

הייתי שמח לבדוק סאב שנחשב מהיר על מנת להבהיר לעצמי האם יש לי בעיה או אין.
אם אגיע למסקנה שיש לי בעיה אבחן את נושא התקציב... :wink: כרגע לא נראה שאשכיב 15K ש"ח (שזה בערך שליש מהמחיר של כל הסטאפ).

ארז

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

אני חושב הסאב שלך מתאים מאוד למדפיים שלך.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”