דירת קרקע ודירת גן
כן,
ב"דירת קרקע" נהוג לכנות דירה בקומת הקרקע, ב"דירת גן" נהוג לכנות דירה (גם בקומת קרקע) שיש לה יציאה לגינה והגינה היא רק לרשות בעלי אותה דירה.
אבל,
זה רק עיניין של שפה. לא מדובר במונחים רשמיים מבחינה חוקית, כך שלגבי דירה ספציפית פשוט צריך לברר.
זה כמו שלאותה דירה אחד יקרא 3.5 חדרים ואחר יקרא 4 חדרים.
ב"דירת קרקע" נהוג לכנות דירה בקומת הקרקע, ב"דירת גן" נהוג לכנות דירה (גם בקומת קרקע) שיש לה יציאה לגינה והגינה היא רק לרשות בעלי אותה דירה.
אבל,
זה רק עיניין של שפה. לא מדובר במונחים רשמיים מבחינה חוקית, כך שלגבי דירה ספציפית פשוט צריך לברר.
זה כמו שלאותה דירה אחד יקרא 3.5 חדרים ואחר יקרא 4 חדרים.
משה
תודה, עכשיו יש לי שאלה לגבי רכישת דירת גן(לא קרקע), רציתי לשאול אותכם כמה שאלות בנושא:
1. כמה עולה דירת גן?, ברור שזה תלוי בדירה עצמה, במשכנתא, אני שואל באופן כללי, האם דירת גן עולה הרבה
יותר מדירה רגילה/בית רגיל פרטי?
2. למרות שאני עוד צעיר אני שואל כי זה ממש מעניין אותי, כמה כסף צריך לחסוך בערך לדירת גן? אני לא
מדבר על לקנות אני מדבר על משכנתא
3. שאלתי כמה אנשים שאני מכיר חלק אומרים כן חלק אומרים לא, נגיד אדם שעובד בAM:PM(דוגמה).. בן 24
ומרוויח בערך 4000 שקלים לחודש נטו, יוכל לחסוך מספיק כסף לדירת גן?
זה נושא שמעניין אותי, ושתמיד אני חושב לעצמי איך אנשים קונים בתים של מליון וחצי שקלים עם משכורת מינמום?
האם זה אפשרי? לפרט בבקשה, אני שואך אך ורק מתוך סקרנות, תודה.
1. כמה עולה דירת גן?, ברור שזה תלוי בדירה עצמה, במשכנתא, אני שואל באופן כללי, האם דירת גן עולה הרבה
יותר מדירה רגילה/בית רגיל פרטי?
2. למרות שאני עוד צעיר אני שואל כי זה ממש מעניין אותי, כמה כסף צריך לחסוך בערך לדירת גן? אני לא
מדבר על לקנות אני מדבר על משכנתא
3. שאלתי כמה אנשים שאני מכיר חלק אומרים כן חלק אומרים לא, נגיד אדם שעובד בAM:PM(דוגמה).. בן 24
ומרוויח בערך 4000 שקלים לחודש נטו, יוכל לחסוך מספיק כסף לדירת גן?
זה נושא שמעניין אותי, ושתמיד אני חושב לעצמי איך אנשים קונים בתים של מליון וחצי שקלים עם משכורת מינמום?
האם זה אפשרי? לפרט בבקשה, אני שואך אך ורק מתוך סקרנות, תודה.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
עניתי לך ברצינות, נדל"ן זה קודם כל מיקום.AlonC כתב:אני שואל ברצינות, זה מעניין אותי ואני לא מבין בזה כלום.. אפשר בבקשה תשובות מפורטות למה ששאלתי?
רק למטרת ידע והבנה...
ברור לך שאין קשר בין מחיר דירת גן באופקים למחיר דירת גן בצפון ת"א?
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
לא רוצה לבאס אותך, אבל במצב של היום, אדם שמרויח 4000 ש"ח נטו (ואשתו לא מרויחה פי 5) לא יכול לקנות שום דירה, כמעט בשום מקום בארץ.AlonC כתב:ברור, אני רק שואל באופן כללי.
1. האם אדם שמרווויח 4000 בחודש נטו יוכל לחסוך מספיק כסף לדירת גן?
2. כמה עולה בערך דירת גן(משכנתא)? ממוצע, בערך.....
Alonc ,
צריך גם לדעת לשאול כמו שצריך.
לשאלות ששאלת אף אחד לא יכול לתת תשובה שתספק אותך.
דירת גן בישראל יכולה להתחיל בחצי מיליון שקל ויכולה גם להגיע ל10 מיליון שקל.
עוזר לך ?
לגבי הבחור החביב מAMPM הפתרון הקלאסי בשבילו הוא לגור בשכירות או אצל ההורים.
כי במציאות של ארצנו מ4000 שקל לחודש זה לא כל כך אפשרי לחסוך לדירה וגם לא לקבל
משכנתא לדירה.
אלא אם כן הוא יחיה מאוד בצמצום ותוחלת חייו תהיה בערך 500 שנה....
צריך גם לדעת לשאול כמו שצריך.
לשאלות ששאלת אף אחד לא יכול לתת תשובה שתספק אותך.
דירת גן בישראל יכולה להתחיל בחצי מיליון שקל ויכולה גם להגיע ל10 מיליון שקל.
עוזר לך ?
לגבי הבחור החביב מAMPM הפתרון הקלאסי בשבילו הוא לגור בשכירות או אצל ההורים.
כי במציאות של ארצנו מ4000 שקל לחודש זה לא כל כך אפשרי לחסוך לדירה וגם לא לקבל
משכנתא לדירה.
אלא אם כן הוא יחיה מאוד בצמצום ותוחלת חייו תהיה בערך 500 שנה....
אנשים עם משכורת מינימום לא קונים דירות של מליון וחצי . אלא אם כן יש ירושה/מתנות/וואטאבר .
אתה צריך 600K בשביל לקבל את השאר, ואז תשלם רק על הקרן (ללא ריבית בכלל ) 2500 ש"ח לחודש . אני מניח שאתה יכול לחיות עם 1500 ש"ח ?
אתה צריך 600K בשביל לקבל את השאר, ואז תשלם רק על הקרן (ללא ריבית בכלל ) 2500 ש"ח לחודש . אני מניח שאתה יכול לחיות עם 1500 ש"ח ?
זה מלא כסף!!!! אז איך כול האנשים שעובדים בתור מוכרים של קיוסק, סופרים וכו' יכולים לקנות בית?
1. אבל אם נגיד מתחילים לחסוך מגיל 24 עד 30 (וגרים בינתיים אצל ההורים).. ורק חוסכים וחוסכים.
אז זה אפשרי לא? פה אני צודק או גם טעיתי?
2. אפשר למצוא דירת גן נחמדה בחצי מיליון שקל? תודה.
1. אבל אם נגיד מתחילים לחסוך מגיל 24 עד 30 (וגרים בינתיים אצל ההורים).. ורק חוסכים וחוסכים.
2. אפשר למצוא דירת גן נחמדה בחצי מיליון שקל? תודה.
בוא תיקח מחשבון :AlonC כתב:זה מלא כסף!!!! אז איך כול האנשים שעובדים בתור מוכרים של קיוסק, סופרים וכו' יכולים לקנות בית?
2. אפשר למצוא דירת גן נחמדה בחצי מיליון שקל? תודה....
עכשיו בוא נעשה חישוב קטן ופשוט...
יש לנו משכורת 4000 ש"ח ואנחנו רוצים לחסוך מגיל 24 עד 30 ? מצוין !
עכשיו בוא נגיד שאין לנו שום הוצאות !! ואנחנו חוסכים את כל המשכורת !! נשמע טוב ?
אז יש לנו 4000 שקל כפול 12 יוצא לנו 48000 ש"ח לשנה.
נכפיל את זה ב6 שנים ואז יש לנו 288000 ש"ח טוטאל . עד עכשיו בסדר ?
בוא נוסיף קצת ריבית שהכסף עשה בבנק ונגיע לסכום מטורף של 300000 ש"ח !!
איזו דירה לדעתך תוכל לקנות בסכום הזה...??? ואגב הייתי שמח לדעת בן כמה אתה.
תוכל אבל לקנות אחלה מערכת קולנוע ביתי בסכום ובשביל זה הפורום הזה מעולה.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
לפי הסדר: דירת גן שאינה בקומת קרקע (אכן ניתן למצוא במודיעין, חמי וחמותי מתגוררים בכזו). איך אפשר לקנות ? וואו... אוקיי - יש לי חברים שגרים במודיעין בהמשך הרחוב ממני אצל ההורים שלהם. הם מרוויחים יותר מאשר 4000 שקלים לחודש וחוסכים כמעט 6000 שקלים לחודש, אבל זה לא יספיק, גם לא עוד 6 שנים, דירת גן עלתה בזמנו למעלה 1.1 מליון שקלים, היום היא תעלה יותר מ1.5 ואני מדבר על מודיעין...AlonC כתב:זה מלא כסף!!!! אז איך כול האנשים שעובדים בתור מוכרים של קיוסק, סופרים וכו' יכולים לקנות בית?
2. אפשר למצוא דירת גן נחמדה בחצי מיליון שקל? תודה....
אז מה עושים ? חוסכים, גרים אצל ההורים, משפרים משכורת (כי 4000 לא מגרד את ההוצאות שלי לחודש, בלי כרטיסי אשראי, ואני לא מהעשירון העליון), לוקחים הלוואות מההורים (תתפלא - מוצאים כספים), ולוקחים משכנתא ריאלית.
משכנתא ריאלית מבחינתי זה לא לעבור 30 אחוזים מההכנסות המשותפות (כאשר שניכם מרוויחים בערך אותו סכום).
יש לך הרבה מה ללמוד, וכמה שאני מעריך את האנשים המדהימים כאן בפורום - עליך לעשות סקר שוק בין הבנקים, להתייעץ בנוגע לעלויות, מיקום, ועוד כל מיני.
האמת שאתה יכול לרכוש קרקע ולבנות עליה - זה יעלה פחות ממליון וחצי, אבל יותר מחצי מליון - וגם זה חתיכת פרויקט.
אל תתייאש - כל אחד עובר את זה, אני את הדירה שלי קניתי בגיל 28, גם עם עזרה מההורים (שלי ושלה) ועם משכנתא ועם כסף שחסכנו מהחתונה. בדרך יהיו לך קופות גמל והשתלמות - אלו החיים.
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
לא יפה הלעג לרש.
מניח שאפשר לצבור 150Kהון עצמי ואז לקחת דירת עמידר בנגב ב300K, להשכיר אותה ב-1500 ש"ח ולהשיג תשואה נחמדה. אבל להמשיך לעבוד במרכז ולהמשיך לגור אצל ההורים כי קשה למצוא עבודה במקום בו הדיור זול. יכול היה להיות נחמד אם לא היה צריך ליסוע 5 שעות על בסיס קבוע כדי לדאוג לנכס.
מקווה שבועת הנדל"ן תתרסק בקרוב.
עריכה: לא לקחתי בחשבון משכנתא, יכול להיות שלא כדאי.
בכל מקרה ממליץ על קריאה מקיפה ב:
http://buat-nadlan.blogspot.com/
מניח שאפשר לצבור 150Kהון עצמי ואז לקחת דירת עמידר בנגב ב300K, להשכיר אותה ב-1500 ש"ח ולהשיג תשואה נחמדה. אבל להמשיך לעבוד במרכז ולהמשיך לגור אצל ההורים כי קשה למצוא עבודה במקום בו הדיור זול. יכול היה להיות נחמד אם לא היה צריך ליסוע 5 שעות על בסיס קבוע כדי לדאוג לנכס.
מקווה שבועת הנדל"ן תתרסק בקרוב.
עריכה: לא לקחתי בחשבון משכנתא, יכול להיות שלא כדאי.
בכל מקרה ממליץ על קריאה מקיפה ב:
http://buat-nadlan.blogspot.com/
- אלי777
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 582
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
לא תמיד לחסוך לדירה זה הדבר הנכון
יש לי שני חברים שרצו לקנות דירה לפני חמש שנים לשניהם היה בערך 100 k שדירה עלתה כ 600k החבר ה''פזיז '' קנה דירה עם משכנתא גבוהה
השני ה''מחושב '' העדיף לחסוך את הכסף ואז לקנות דירה
היום החבר הפזיז והלא מחושב גר בבית ששווה 1.3 מיליון והחבר המחושב לא יכול להרשות לעצמו לקנות דירה חדשה
יש לי שני חברים שרצו לקנות דירה לפני חמש שנים לשניהם היה בערך 100 k שדירה עלתה כ 600k החבר ה''פזיז '' קנה דירה עם משכנתא גבוהה
השני ה''מחושב '' העדיף לחסוך את הכסף ואז לקנות דירה
היום החבר הפזיז והלא מחושב גר בבית ששווה 1.3 מיליון והחבר המחושב לא יכול להרשות לעצמו לקנות דירה חדשה